دلایل کند شدن گوشی اندروید چیست و چه راه حل هایی برای آن وجود دارد؟

کند شدن برنامه اندروید - علت کند شدن گوشی اندروید چیست ؟ سایت آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو

چرا موبایل اندروید من اینقدر کند است؟ این یکی از سؤالات متداول مردم در مورد گوشی های اندرویدی است. تعدادی از دلایل احتمالی می توانند باعث کند شدن سرعت گوشی اندروید شما شوند. خوشبختانه تعدادی از این دلایل قابل حل و پیشگیری هستند. در این سری از مقالات آموزشی الکامکو برخی از کارهایی که می توانید برای رفع مشکل کند شدن گوشی اندروید انجام دهید، آورده شده اند.

حل مشکل کند شدن گوشی اندروید چیست؟ سایت آموزش اندروید الکامکو

علت کند شدن گوشی اندروید چیست ؟ دلایل مرتبط با سخت افزار

رایج ترین مسائل در مورد کند شدن موبایل اندرویدی مربوط به سخت افزار است. مسائل مربوط به سخت افزار را می توان به شرح زیر تعیین کرد:

  • پاسخگویی آهسته: وقتی روی اپلیکیشن ضربه می زنید یا برای مرور یک صفحه اسکرول می کنید، تأخیر در پاسخگویی دستگاه قابل مشاهده است.
  • عملکرد ضعیف: تجربه استفاده از گوشی به همراه تأخیر در عملکردش احساس ناخوشآیندی ایجاد می کند.
  • تأخیر UI دستگاه: این مورد تأخیر قابل توجه UI بین عملکرد کاربر و واکنش دستگاه است.
  • سخت افزار پایین: گوشی ها با سخت افزار پایین (رَم، پردازنده و موارد دیگر)، عملکرد ضعیف و سرعت کم را به همراه دارند.

اگر هر یک از موارد بالا را تجربه می کنید، احتمالاً مشکل کند شدن موبایل اندروید شما مربوط به سخت افزار است. اگر چنین است، در زیر چند راه حل وجود دارند که می توانید انجام دهید:

۱- کند شدن گوشی اندرویدی ناشی از فضای ذخیره سازی ناکافی (ROM)

این یک واقعیت انکارناپذیر است که اندروید از هر فضای ذخیره سازی موجود در دستگاه استفاده می کند. این مهم شامل حافظه داخلی (ROM)، حافظه ذخیره سازی (RAM) و حافظه خارجی (کارت SD) نیز است. بنابراین، یکی از دلایل کند شدن گوشی اندروید حافظه داخلی کافی است.

وقتی گوشی شما از حافظه داخلی کمی دارد، از حافظه ذخیره سازی (RAM) یا حافظه خارجی (کارت SD) استفاده می کند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، موبایل شما شروع به جابجایی بین ذخایر داده اصلی و ثانویه می کند تا برنامه ها و فرآیندهای مختلفی را اجرا کند که در نتیجه باعث کند شدن اندروید می شود.

راه حل کند شدن گوشی اندروید به دلیل حافظه داخلی

مطمئن شوید که گوشی شما در هر زمان حداقل ۵۰۰ مگابایت فضای خالی داشته باشد. برای پاک کردن فضای حافظه داخلی خود از یک برنامه پاک کننده کَش استفاده کنید. برنامه هایی را که دیگر استفاده نمی کنید حذف کنید. تصاویر، فیلم ها یا هر نوع فایل دیگر را از گوشی به فضای دیگر (هارد اکسترنال یا کامپیوتر شخصی) منتفل کنید.

۲- کند شدن گوشی اندرویدی ناشی از حافظه ناکافی (RAM)

حافظه ذخیره سازی همان جایی است که اطلاعات شما ذخیره می شوند. اگر رَم گوشی شما پُر شود، سیستم عامل اندروید برنامه های غیرضروری را که در پس زمینه اجرا می شوند را از بین می برد تا فضایی را برنامه های پراستفاده شما ایجاد کند.

گوشی های اندرویدی که ظرفیت رَم بیشتری دارند می توانند همزمان از نرم افزارهای پیچیده تر استفاده کرده و چندین برنامه را با هم باز کنند. کم بودن فضای ذخیره سازی باعث کند شدن گوشی اندرویدی می شود.

رفع مشکل کند شدن گوشی اندروید به دلیل حافظه ذخیره سازی

سریع ترین راه آزاد کردن حافظه ذخیره سازی گوشی اندروید، راه اندازی مجدد تلفن همراه است. غیر از این، شما می توانید یکی از موارد زیر را انجام دهید:

  • برنامه های در حال اجرا و غیر ضروری را ببندید.
  • برنامه های در حال اجرا در پس زمینه را حذف کنید.
  • هر نوع ابزارک برنامه (ویجیت) را حذف کنید.
  • از اپلیکیشن آزاد سازی حافظه استفاده کنید.

۳- کند شدن اندروید ناشی از تمام شدن باتری

یکی دیگر از مشکلات سخت افزاری که تا حد زیادی علت کند شدن اندروید است، تمام شدن باتری است. باتری ها در تمام گوشی ها طول عمر مشخصی دارند. هنگامی که باتری به پایان عمر خود نزدیک می شود، باتری برخی از رفتارهای ناخواسته مانند تخلیه سریع، خاموشی گوشی یا کند شدن را از خود نشان می دهد.

۲ دلیل وجود دارد که باعث می شود باتری موبایل خیلی سریع تخلیه شود. اول نحوه استفاده از گوشی است. بازی های سنگین می توانند باتری را سریع خالی کنند. دلیل دوم باتری دیگر عمر خود را کرده است!

حل مشکل کند شدن موبایل اندروید به دلیل باتری

اگر باتری گوشی شما قابل تعویض است، تنها راه حل این است که باتری گوشی را عوض کنید. در غیر این صورت، باید گوشی خود را عوض کنید.

مورد بعدی علت کند شدن موبایل اندروید چیست؟ دلایل مرتبط با نرم افزار

هنگامی که گوشی همراه به دلیل مشکلات نرم افزاری کند می شود، تنها ۴ دلیل احتمالی به شرح زیر وجود دارند:

۱- کند شدن اندروید بعد از اپدیت

اگر موبایل شما بعد از به روزرسانی کند شد، تولیدکننده مقصر اصلی است. او یک نسخه به روزرسانی بهینه نشده را منتشر کرده است.

حل مشکل کند شدن گوشی اندروید به دلیل آپدیت

تنظیم مجدد کارخانه را انجام دهید. گاهی اوقات به دلیل بروزرسانی اوضاع بهم می ریزد. این مشکل شامل برنامه ها و پیکربندی فعلی است که شما قبل از به روزرسانی آن را انجام داده اید. با تنظیم مجدد کارخانه تلفن همراه خود می توانید این مشکل را برطرف کنید.

۲. کند شدن موبایل ناشی از اپلیکیشن های از پیش نصب شده

برنامه های از پیش نصب شده تمایل دارند منابعی زیادی را به خود اختصاص دهند، به همین دلیل سرعت گوشی اندروید را کاهش می دهند. همچنین، این برنامه به هیچ عنوان قابل پاک شدن نیستند و از زمان خرید موبایل به صورت پیش فرض روی گوشی نصب هستند.

رفع کند شدن اندروید به دلیل برنامه های از پیش نصب شده

برای مقابله با این مشکل، شما فقط ۲ گزینه بیشتر ندارید، غیرفعال کردن (Disable) یا حذف (Uninstall)! گزینه غیر فعال کردن وجود دارد ولی نمی توانید برنامه های از پیش نصب شده را حذف کنید. تنها راه برای حذف این برنامه ها «روت کردن گوشی» است. با این حال، به یاد داشته باشید که روت کردن گوشی اندروید با خطرات مختلفی همراه است.

۳- کندشدن موبایل ناشی از نسخه قدیمی اندروید

دلیل احتمالی دیگر کند شدن گوشی عدم پشتیبانی از نسخه نهایی اندروید است. هر نسخه اندروید معمولاً ۱۸ ماه پشتیبانی دارند و اگر این مدت بگذرد، به تدریج گوشی کند می شود. اپلیکیشن هایی که استفاده می کنید مدام به آپدیت می شوند، بنابراین عدم بروز رسانی سیستم عامل اندروید می تواند روند کار اپلیکیشن ها را نیز مختل کند.

راه حل مشکل کند شدن موبایل اندروید به دلیل نسخه قدیمی

تنها به روز رسانی گوشی با آخرین نسخه اندروید است. اگر هم مدل موبایل شما قدیمی شده است و دیگر آپدیت های جدید ارائه نمی شوند، باید گوشی را روت کنید تا مشکل کند شدن آن حل شود.

نکته: اولین کاری که می توانید برای حل کند شدن کیبورد اندروید انجام دهید این است که کیبورد دیگری را امتحان کنید. موارد زیادی در پلی استور (Play Store) وجود دارند که می توانید روی گوشی همراه خود نصب کنید.

نکته: ویروسی شدن گوشی نیز دلیل دیگری بر کند شدن موبایل است که با نصب یک آنتی ویروس معتبر قابل حال است.

کند شدن برنامه اندروید

با راه اندازی بیشتر برنامه های اندرویدی، ظرفیت حافظه گوشی به یکباره پُر می شود. در حالی که خرید یک گوشی هوشمند با رَم بالا قطعاً راهی برای افزایش سرعت گوشی است اما بسیاری از کاربران هنوز هم توانایی انجام چنین کاری را ندارند. درحقیقت، مشکل کند شدن برنامه های اندروید به حافظه ذخیره سازی یا رَم مربوط است.

برای حل این مشکل سبهتر است برنامه های اضافی را حذف کنید. برای این کار باید بدانید کدام اپلیکیشن ها بیشتر رَم را به خود اختصاص می دهند. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. به تنظیمات (Setting) بروید.
  2. اسکرول کنید و به قسمت Storage/Memory بروید.
  3. لیستی از برنامه ها نشان می دهند که چه محتوایی بیشترین فضای ذخیره سازی را به خود اختصاص داده است. این لیست فقط مصرف حافظه داخلی را نشان می دهد.
  4. روی حافظه و سپس روی حافظه استفاده شده توسط برنامه ها (App Usage) ضربه بزنید.
  5. در صفحه باز شده چهار بازه زمانی اعم از ۳ ساعت، ۶ ساعت، ۱۲ ساعت و ۱ روز به شما نشان داده می شود با استفاده از این اطلاعات شما با برنامه هایی که از رم استفاده می کنند آشنا خواهید شد. سپس می توانید نسبت به حذف آنها اقدام کنید.

کند شدن بازی اندروید

رفع کند شدن بازی اندروید اغلب شامل موارد زیر هستند:

  1. برنامه هایی را که فکر می کنید مفید نیستند یا برای مدت طولانی استفاده نمی شوند حذف کنید.
  2. ویجیت ها و تصاویر پس زمینه زنده را کنار بگذارید زیرا باعث کاهش توانایی پردازنده مرکزی دستگاه می شود.
  3. در صورت امکان گوشی خود را به آخرین نسخه اندروید ارتقاء دهید.
  4. از تمام داده ها و برنامه های استفاده نشده که فضای حافظه شما را اشغال کرده اند خلاص شوید.
  5. قبل از انجام بازی، همۀ برنامه های همگام سازی خودکار (Auto Syncing) را خاموش کنید.
  6. هنگام بازی موبایل خود را روی شارژ قرار ندهید زیرا این کار باعث گرم شدن گوشی می شود و عملکرد پردازنده را کاهش می دهد.
  7. گوشی خود را به مدل های جدیدتر ارتقاء دهید.

کلام آخر درباره کاهش سرعت گوشی های اندرویدی

تعیین علت اصلی کند شدن گوشی اندروید خیلی آسان نیست، اما موارد بیان شده در بالا اغلب مهمترین دلایل هستند. اگر این مشکل جزء مواد بالا نبود، بهتر است به یک مرکز سرویس گوشی همراه مراجعه کنید تا علب کند شدن موبایل اندروید و راه حل آن پیدا شود. به هر روی،  سعی کنید از گوشی همراه به شکلی صحیح و طبق دستورالعمل های سازنده استفاده کنید.

مقالات مرتبط:

پیشنهاد ویژه برای شمایی که به مباحث اندروید علاقه دارید: برنامه نویسی اندروید یاد بگیرید و درآمدزایی کنید!

 اندروید استودیو پلتفرم پیشنهاد شده گوگل برای طراحی اپلیکیشن است و زبان برنامه نویسی جاوا یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی اندروید است. این دوره نیاز به پیش نیاز ندارد. تمامی مفاهیم از صفر تا صد یعنی از سطح مبتدی تا پیشرفته به شما آموزش داده می شود.

طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اندروید یکی از پردرآمدترین شغل های الان و آینده جهان است. برای آشنایی با این روش ها مطلب “روش های کسب درآمد برنامه نویسی اندروید چگونه است؟” را مطالعه کنید. 

همه دوره های آموزشی | همه دوره های برنامه نویسی اندروید


مقالات مرتبط با آموزش های برنامه نویسی اندروید:


شما هم تابحال کند شدن برنامه اندروید رو تجربه کردید؟ چه راه حل های دیگری برای این کار می شناسید؟

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات