فرایند راه اندازی و توسعه اپلیکیشن فروشگاهی اندروید چگونه است؟

توسعه اپلیکیشن فروشگاهی اندروید - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو

در این مقاله از سری آموزش های برنامه نویسی اندروید می خواهیم شما را با فرایند توسعه طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اندروید آشنا کنیم. پس با مرجع آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه باشید.

سیستم عامل اندروید (Android OS) دارای مخاطبان گسترده ای در سراسر جهان است و خیلی از این مخاطبان به دنبال خرید کردن از طریق این اپلیکیشن ها هستند. بنابراین، توسعه اپلیکیشن فروشگاهی اندروید ی برای خرید آنلاین از طریق تلفن همراه ارزش سرمایه گذاری دارد و شما به عنوان یک برنامه نویس اندروید باید با این فرایندها آشنایی داشته باشید تا بتوانید یک اپلیکیشن فروشگاهی حرفه ای برای مشتریان خود طراحی کنید و آنها را به درآمدزایی برسانید و یا حتی خودتان این اپلیکیشن ها برای خودتان بسازید و کسب درآمد کنید. مقاله ای زیر برای شما نوشتیم تا فرایند توسعه طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اندروید را یاد بگیرید. با ما همراه باشید.

معرفی یک فرآیند استاندارد برای توسعه اپلیکیشن فروشگاهی اندروید

شما با در نظر گرفتن این مراحل استاندارد، می توانید توسعه اپلیکیشن موبایل خود را پیگیری کنید و به نتیجه خوبی برسید و همچنین مشتریان خود را راضی نگهدارید.

 ۱ – تحقیقات بازاریابی برای تعیین مفهوم اپلیکیشن 

پژوهش بازار یا تحقیقات بازاریابی (Marketing Research) برای یک اپلیکیشن موبایل شامل تعداد بی شماری از موارد و بسته به نوع اپلیکیشن ، هدف اپلیکیشن و مخاطبان اپلیکیشن است. اگر وب سایت فروشگاهی دارید کمی کار تحقیقات بازاریابی برای شما آسان می شود. ولی این به این معنی نیست که شما باید همه موارد را از وب سایت کپی کرده و در موبایل در اختیار کاربران قرار دهید. شما باید از رفتار مخاطبان وبسایتتان به صورت هدفمند استفاده کنید و از آنها نتیجه گیری کنید و این نتایج را در توسعه اپلیکیشن فروشگاهی اندرویدی خود بکار ببرید و از آنها مطلع باشید.

به محصولات و خدمات خود نگاهی بیندازید و از وضعیت رقابتی خود مطلع شوید و آنها را پیدا کنید چون پیدا کردن همین ویزگی های رقابتی باعث برتری اپلیکیشن شما نسبت به اپلیکیشن رقبا می شود.

این تحقیقات بازایابی به شما کمک می کند تا تعیین کنید چه چیزی برای اپی که دارید طراحی می کنید موثر است و چگونه می توانید از آنها برای تجارت الکترونیکی موبایلی خود استفاده کنید. تجزیه و تحلیل آماری مخاطبان هدف و برنامه های رقیب در بازار ممکن است شما را در رسیدن به موفقیت با حداقل موانع و نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بالا کمک کند.

مواردی که برای توسعه اپلیکیشن فروشگاهی اندروید در حوزه تحقیقات بازاریابی مهم هستند عبارتند از:

  •  امنیت اپلیکیشن
  • سرعت اپلیکیشن
  • موارد مربوط به پرداخت الکترونیکی مانند درگاه های پرداخت و فرایندهای پرداخت
  • بکارگیری انواع تجارت الکترونیکی مانند موارد زیر :
    سبک بازاریابی در اینستاگرام
    سبک حراج ها در شبکه های اجتماعی و سایر فضاهای مجازی
    جستجوی آسان و راحت محصولات
    استفاده از سبک چک الکترونیکی
    سبک ویرایشگر طراحی

بنابراین ، بر این اساس و یا حتی موارد بیشتری را راجع به بازاریابی تحقیق کنید و داده ها را تحلیل و جمع آوری کنید.

 ۲ – ویژگی های اساسی و عملکردی اپلیکیشن فروشگاهی اندرویدی خود را لیست کنید

بر اساس تحقیق و تحلیل بازار، می توانید ویژگی ها و کارکردهای مورد نیاز را در اپلیکیشن فروشگاهی اندرویدی خود لیست کنید. با این حال، برای اولین بار ایجاد MVP (حداقل محصول قابل عرضه یا (Minimum Viable Product) توصیه خوبی است، زیرا خطرات ناشی از عدم موفقیت یا تجدید نظر در کل مفهوم اپلیکیشن را هنگام رونمایی از محصول در بازار واقعی کاهش می دهد.

 ویژگی های اساسی یک اپلیکیشن فروشگاهی با توجه به ویژگی ها و کارکردها می تواند شامل موارد زیر باشد: 

  • ویژگی تأیید اعتبار کاربر مانند طراحی رابط کاربری های ثبت نام، ورود به سیستم و خروج از سیستم.
  • ویژگی جستجوی محصول با ادغام سرویس های موتور جستجو در اپلیکیشن
  • ویژگی ناوبری محصولات در غالب اپلیکیشن های فروشگاهی
  • ویژگی رتبه بندی و بررسی محصولات مانند ستاره دادن و نظر دادن به محصولات برای ایجاد اعتماد بین مشتریان
  • روند پرداخت راحت و سریع
  • وجود درگاه های پرداخت امن و ایمن
  • ویژگی های حمل و نقل های مختلف  محصولات از جمله ردیابی محصول و حمل و نقل آن
  • پشتیبانی فنی برای مشتری
  • فعالسازی چت زنده در اپلیکیشن
  • ویژگی های ردیابی موقعیت مکانی مانند GPS ، Beacon و NFD

 ۳ – مدل درآمدی پروژه توسعه برنامه فروشگاهی اندرویدی خود را تهیه کرده و آن را به تصویب برسانید

پس از جمع آوری همه داده های مورد نیاز (ویژگی ها و ماژول های مورد نیاز برای توسعه)، اکنون شما می توانید ساعت یا زمان مورد نیاز برای طراحی و توسعه هر ماژول را به صورت جداگان تخمین بزنید.

برآورد قیمت ها را می توانید خودتان با توجه به ویژگی هایی که در پروژه اعمال می شود تخمین بزنید یا با توجه به هزینه ای که مد نظر مشتری تعیین شده ارائه دهید. به این صورت که از مشتری بخواهید یک مدل درامدی را برای شما تهیه کرده و جدول زمان بندی پروژه یا نقاط عطف پروژه را به همراه تخمین همه اینها تعریف کند.

پس از اینکه مشتری تایید کرد، قرارداد NDA را به دلیل امنیت و ایمنی داده های ارایه شده توسط مشتری، امضا کنید.

هر کارآفرینی که می‌خواهد ایده و طرح تجاری و مدل درآمدی خود را برای سرمایه‌گذاران و مشاوران ارائه دهد می‌تواند قرارداد عدم افشای اطلاعات (NDA (Non-disclosure agreement امضا کند که به موجب آن و با استناد به ماده ۶۵ قانون تجارت الکترونیک طرفین ملزم به حفظ اسرار یکدیگر خواهند بود.

۴ – ایجاد وایرفریمینگ ها (Wireframe)ها و نمونه های اولیه برای توسعه برنامه فروشگاهی اندرویدی

وایرفریمینگ یک طرح و ساختار کلی از محصول و قبل از شروع مرحله طراحی و پیاده سازی است و این ساختار برنامه نویسان آندروید را قادر می سازد:

چرا باید از Wireframe  استفاده کرد؟

  • Wireframe ها معماری و ساختار کلی را ایجاد می کنند
  • ویژگی و بخش های عملیاتی سایت یا اپلیکیشن را به خوبی نمایش می دهد
  • باعث رشد و ارتقاء کاربردپذیری محصول می شود
  • رفع نواقص و بروزرسانی آن سریع و کم هزینه است
  • از تکرار بی مورد در مرحله طراحی رابط کاربری جلوگیری و باعث افزایش سرعت طراحی می شود
  • در زمان و هزینه تمام شده اجرای پروژه صرفه جویی می کند

 ۵ – طراحی رابط کاربری UI، طراحی تجربه کاربری UX و طراحی تعاملی اپلیکیشن

پس از تصویب نمونه های اولیه از مشتری، روند طراحی واقعی برنامه شروع می شود و شما به عنوان طراح اپلیکیشن موبایل باید به دنبال طراحی UI ، طراحی تعاملی و کارهای طراحی UX باشیذ.

عملکرد اپلیکیشن (App Performance)، نقشه سفر کاربر (User Journey) ، نمودار صفحه (Screen Flows) و سایر موارد مربوط به بهینه سازی برنامه خود برای تبدیل و عملکرد را بررسی کنید.

برای بدست آوردن وفاداری مشتریان ، از ویژگیهای پشتیبانی مشتری درجه یک استفاده کنید. می توانید از مفهوم طراحی متریال (Material) ، مؤلفه ها (components) و ابزارها برای تقویت طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اندروید خود استفاده کنید.

۶ – فرآیندهای تست و تضمین کیفیت اپلیکیشن

اندروید بخاطر نسخه های مختلف سیستم عامل و سخت افزارهایی که دارد معروف است. بنابراین شما نیاز دارید تا از شبیه سازها (simulators/emulators) و دستگاههای واقعی مجهز به نسخه های مختلف سیستم عامل اندروید کمک بگیرید و استفاده کنید.

همه اینها به دو چیز نیاز دارند:

  1. برنامه نویسان QA با تجربه
  2. امکانات زیرساختی برای تست کردن اپلیکیشن
    امروزه آزمایش ابری (cloud testing) یک روند است و شما می توانید از آن به عنوان ابزاری برای آزمایش سریع و مطمئن استفاده کنید.

در هر مرحله از طراحی اپلیکیشن فروشگاهی، اپلیکیشن را باید تست کنید و اشکالات و خرابی ها و تجربیات بدی که ممکن است برای مشتری بوجود آید را حذف و یا آپدیت کنید.

راهنمای انجام تست چریکی (Guerilla user testing) و تست تجربه کاربری عمیق (in-depth UX testing) نیز در ارائه تجربیات عالی کاربر نقش حیاتی دارد.

بررسی درگاه های پرداخت و مراحل پرداخت برای اپلیکیشن های فروشگاهی بسیار مهم است، بنابراین دستورالعمل های استاندارد امنیتی حاکم در جوامع تجارت الکترونیک را دنبال کنید.

۷ – استقرار اپلیکیشن در مارکت پلیس ها

فروشگاه گوگل پلی(Google Play) یکی از بزرگترین مارکت پلیس های موبایل برای دانلود و نصب برنامه های اندرویدی است که کار کردن با آن بسیار انعطاف پذیر و استفاده از آن آسان است.

 گوگل (google) دستورالعمل های مفیدی را برای کار با مارکت پلیس ها برای طراحی ، توسعه و آزمایش منتشر کرده است که این امر باعث می شود روند تایید اپلیکیشن برای برنامه نویسان اندروید در مقایسه با محدودیت هایی که فروشگاه Play Apple برای تایید اپلیکیشن ها در مارکتن پلیس می گذارد آسانتر شود.

 نتیجه گیری :

پس دیدید که راه اندازی یک اپلیکیشن موبایل با توسعه وب سایت متفاوت است و به همین ترتیب،  توسعه اپلیکیشن فروشگاهی اندرویدی که خریدار محور باشد چالش برانگیز است و به استعدادها ، تجربیات و امکانات زیرساختی احتیاج دارد.

الکامکو می تواند به شما در ارائه خدمات مشاوره توسعه برنامه های اندرویدی و همچنین آموزش برنامه نویسی اندروید کمک کند.

در صورتیکه می خواهید یک اپلیکیشن فروشگاهی اندرویدی برای کسب و کار خودتان یا مشتریان خود درست کنید دوره ساخت اپلیکیشن دیجی کالا که در زیر میبینید را به شما پیشنهاد می کنیم.

پیشنهاد ویژه برای شما :

دوره طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اندروید دیجی کالا

برای اینکه شما عزیزان بتوانید این پکیج کامل آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی مشابه دیجی کالا را قبل از خرید ارزیابی کنید، تعدادی از جلسات آن را به صورت رایگان برای شما در اینجا قرار دادیم تا بتوانید دانلود کنید.

شک نکنید بعد از دیدن این جلسات رایگان، حتما این دوره ساخت اپلیکیشن دیجیکالا (Digikala) را خریداری خواهید کرد. چون مدرس این دوره، با حرفه ای ترین و جدیدترین روش ها، کاملترین مجموعه ساخت اپلیکیشن فروشگاهی اندروید دیجی کالا را برای شما تهیه کرده است و در نهایت و بعد از تکمیل این پروژه همراه با سورس دیجی کالا php + اپلیکیشن اندروید در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات


This will close in 15 seconds