معرفی انواع نسخه های لاراول | فهمیدن ورژن لاراول (Laravel) چگونه است؟

انواع نسخه های لاراول کدام ها هستند؟ فهمیدن ورژن لاراول (Laravel) چگونه است؟ کدام انواع نسخه Laravel پیشنهاد می شود؟ تاریخ انتشار ورژن های Laravel چند است؟ این ها سوالاتی هستند که می خواهیم در این مطلب از مقاله سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو به آن پاسخ دهیم.

لاراول چیست؟ 

زبان PHP یکی از زبان‌های محبوب برنامه نویسی در طراحی وب است و فریم ورک‌های زیادی دارد. یکی از این فریم ورک ها، لاراول است که از معماری MVC استفاده می‌کند و رایگان و متن باز است و توسط تیلور اتول (Taylor Otwell) ایجاد شده است. در طی این سال ها، با کامل کردن ویژگی‌های خود، بسیار مورد استفاده قرار گرفته است. لاراول سرویس‌ها و کتابخانه‌های متعددی دارد و می‌تواند امنیت و سرعت توسعه کدها را بهبود ببخشد. کد منبع لاراول در GitHub میزبانی شده و تحت مجوز MIT مجوز دارد.

بررسی نسخه لاراول 

فریم ورک لاراول یکی از محبوب‌ترین فریم ورک‌های زبان برنامه نویسی PHP است که برنامه نویسان در توسعه کدهای خود استفاده می‌کنند. این فریم ورک در سال‌های اخیر تغییرات زیادی داشته و در هر نسخه تلاش کرده است تا کاربران خود را راضی نگه دارد. بروزرسانی‌های مداوم این فریم ورک باعث شده کاربران آن با امید بهبود سیستم، از نقص‌های موقت آن چشم پوشی کرده و در بسیاری از پروژه‌ها از آن استفاده کنند. در این قسمت می خواهیم شما را با انواع نسخه های لاراول آشنا کنیم.

همچنین بخوانید: چرا لاراول بهترین فریم ورک برای PHP است؟

تاریخچه نسخه های لاراول:  انواع نسخه های Laravel از پیدایش تا کنون

Taylor Otwell لاراول را به عنوان تلاشی برای ارائه جایگزین پیشرفته‌تری برای فریمورک کدایگنایتر (CodeIgniter) ایجاد کرد، زیرا این فریمورک ویژگی‌های خاصی مانند پشتیبانی داخلی برای احراز هویت و مجوز کاربر را ارائه نمی‌کرد. اولین نسخه بتا لاراول در ۹ ژوئن ۲۰۱۱ در دسترس قرار گرفت و پس از آن نسخه لاراول ۱ در اواخر همان ماه منتشر شد.

ویژگی های نسخه لاراول ۱ (Laravel 1):

  • پشتیبانی داخلی برای احراز هویت
  • بومی سازی زبان (بومی سازی زبان فرآیند تطبیق ترجمه محصول با یک کشور یا منطقه خاص است)
  • معماری Model–view–controller (MVC) : ام وی سی یک الگوی معماری نرم‌افزاری است که معمولاً برای توسعه رابط‌های کاربری استفاده می‌شود که منطق برنامه مرتبط را به سه عنصر به هم پیوسته تقسیم می‌کند. این کار برای جدا کردن نمایش‌های داخلی اطلاعات از روش‌هایی که اطلاعات به کاربر ارائه می‌شود و از آن پذیرفته می‌شود، انجام می‌شود. این الگو که به طور سنتی برای رابط های کاربری گرافیکی رومیزی (GUI) استفاده می شد، برای طراحی برنامه های کاربردی وب محبوب شد. زبان های برنامه نویسی محبوب دارای چارچوب های MVC هستند که اجرای الگو را تسهیل می کند.
  • نما (View) : بخش نما (View) درواقع رابط کاربری و خروجی صفحه است که به کاربر نمایش داده می شود. View اطلاعات ارسالی از مدل (Model) را دریافت نموده و نمایش می دهد. همچنین به کاربر این امکان را می دهد تا اطلاعات مورد نظر خود را نیز تغییر داده و ویرایش کند.
  • نشست ها (Session) : در علوم کامپیوتر و شبکه به طور خاص، یک نشست یک پیوند دو طرفه با محدودیت زمانی است، یک لایه عملی (نسبتا بالا) در پروتکل tcp/ip که امکان بیان تعاملی و تبادل اطلاعات بین دو یا چند دستگاه ارتباطی یا پایان را فراهم می‌کند.
  • مسیریابی (routing)
  • نسخه لاراول ۱ دارای مکانیزم های دیگر نیز بود اما فاقد پشتیبانی از کنترل‌کننده‌هایی بود که مانع از تبدیل آن به یک چارچوب واقعی MVC می‌شد بود.

نسخه لاراول ۲ (Laravel 2):

ورژن لاراول ۲ در سپتامبر ۲۰۱۱ منتشر شد و پیشرفت های مختلفی را از سوی نویسنده و جامعه به ارمغان آورد. مهم‌ترین ویژگی‌های جدید شامل پشتیبانی از کنترل‌کننده‌ها بود که لاراول ۲ را به یک فریمورک کاملاً سازگار با MVC، پشتیبانی داخلی از اصل وارونگی کنترل (IoC) و یک سیستم قالب به نام Blade تبدیل کرد. به عنوان یک نقطه ضعف، پشتیبانی از بسته های شخص ثالث در لاراول ۲ حذف شد.

نسخه لاراول ۳ (Laravel 3):

نسخه لاراول ۳ در فوریه ۲۰۱۲ با مجموعه ای از ویژگی های جدید از جمله رابط خط فرمان cmd (CLI) به نام Artisan، پشتیبانی داخلی از سیستم های مدیریت پایگاه داده بیشتر، انتقال پایگاه داده به عنوان نوعی کنترل نسخه برای طرح بندی پایگاه داده، پشتیبانی از مدیریت رویدادها و یک سیستم بسته بندی به نام Bundles منتشر شد. با انتشار نسخه لاراول ۳، پایگاه کاربری و محبوبیت لاراول افزایش یافت.

نسخه لاراول ۴ (Laravel 4):

نسخه لاراول ۴، با کد Illuminate، در می ۲۰۱۳ منتشر شد. از انواع ورژن های لاراول پیشین این ورژن به عنوان یک بازنویسی کامل از چارچوب لاراول ساخته شد، و طرح آن را به مجموعه ای از بسته های جداگانه توزیع شده از طریق Composer منتقل کرد، که به عنوان یک مدیر بسته در سطح برنامه عمل می کند. چنین طرح‌بندی توسعه‌پذیری Laravel 4 را بهبود بخشید، که با برنامه رسمی انتشار معمولی آن که شش ماه بین نسخه‌های جزئی منتشر می‌شد، جفت شد.

سایر ویژگی‌های جدید در نسخه لاراول ۴ شامل database seeding با هدف پر کردن یک پایگاه داده با مجموعه اولیه داده، پشتیبانی از صف‌های پیام (Message_queue)، پشتیبانی داخلی برای ارسال انواع مختلف ایمیل، و پشتیبانی از delayed deletion رکوردهای پایگاه داده به نام soft deletion است.

نسخه لاراول ۵ (Laravel 5):

لاراول ۵ در فوریه ۲۰۱۵ در نتیجه تغییرات داخلی منتشر شد که منجر به شماره گذاری مجدد نسخه بعدی لاراول ۴.۳ شد. ویژگی‌های جدید در نسخه لاراول ۵ شامل پشتیبانی از زمان‌بندی وظایف اجرا شده به‌صورت دوره‌ای از طریق بسته‌ای به نام Scheduler، یک لایه انتزاعی به نام Flysystem است که امکان استفاده از ذخیره‌سازی از راه دور را مانند سیستم‌های فایل محلی، بهبود مدیریت دارایی‌های بسته از طریق Elixir و احراز هویت با کنترل خارجی ساده از طریق بسته اختیاری Socialite است. لاراول ۵ همچنین ساختار درختی دایرکتوری داخلی جدیدی را برای برنامه های کاربردی توسعه یافته معرفی کرد.

Lumen 5.0 انتشار اولیه چارچوب Lumen، یک مشتق نوری از لاراول است که برای سرعت بهینه شده است. این نسخه اولیه بر اساس سری Laravel 5.x از مؤلفه‌های PHP است، و نسخه‌های بعدی نسخه‌های Laravel را که زیرساخت مشترک با آن به اشتراک می‌گذارد، منعکس می‌کنند. از سال ۲۰۲۲، نویسندگان دیگر استفاده از Lumen را برای به دست آوردن این مزایا توصیه نمی کنند و به جای آن لاراول Ocotone را پیشنهاد می کنند.

لاراول ۵.۱ که در ژوئن ۲۰۱۵ منتشر شد، اولین نسخه لاراول بود که پشتیبانی طولانی مدت (LTS) دریافت کرد. نسخه های جدید LTS برای هر دو سال یک بار برنامه ریزی شده بود.

Laravel 5.3 در ۲۳ آگوست ۲۰۱۶ منتشر شد. ویژگی‌های جدید در نسخه ۵.۳ بر بهبود سرعت توسعه‌دهندگان با افزودن پیشرفت‌های خارج از جعبه اضافی برای کارهای رایج متمرکز شده‌اند.

Laravel 5.4 در ۲۴ ژانویه ۲۰۱۷ با بسیاری از ویژگی های جدید مانند Laravel Dusk، Laravel Mix، Blade Components و Slots، Markdown Emails، Automatic Facades، Route Improvements، Higher Order Messaging برای مجموعه ها و بسیاری دیگر منتشر شد.

ورژن لاراول ۶ (Laravel 6):

لاراول ۶ در ۳ سپتامبر ۲۰۱۹ منتشر شد، با تولید shift blueprint code، معرفی semantic versioning، سازگاری با Laravel Vapor، بهبود پاسخ های مجوز، بهبود job middleware، مجموعه‌های lazy و بهبود ویژگی های دیگر همراه بود. در این نسخه از ورژن های لاراول  frontend scaffolding از پکیج اصلی حذف شد و به پکیج laravel/ui منتقل شد.

ورژن لاراول ۷ (Laravel 7):

Laravel 7 در ۳ مارس ۲۰۲۰ با ویژگی‌های جدیدی مانند Laravel Sanctum، Casts Custom Eloquent، Blade Component Tags، Fluent String Operations و Route Model Binding Improvements عرضه شد.

ورژن لاراول ۸ (Laravel 8):

لاراول ۸ در ۸ سپتامبر ۲۰۲۰ با ویژگی‌های جدیدی مانند لاراول جت استریم (Laravel Jetstream)، model factory classes، migration squashing و Tailwind CSS برای نمایش صفحه‌بندی و سایر بهبودهای کاربری منتشر شد.

جدیدترین ورژن Laravel کدام است؟

جدیدترین ورژن Laravel و در واقع آخرین نسخه لاراول نسخه ۹ است که در ۸ فوریه ۲۰۲۲ منتشر شد.

همچنین بخوانید: کاربرد PHP در اندروید چیست؟

پیشنهاد ویژه برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی
با بهترین دوره آموزش اندروید، می توانید یاد بگیرید که چگونه اپلیکیشن های اندروید را از پایه بسازید و می توانید با ساخت انواع اپ های اندرویدی درآمدزایی کنید. این دوره شامل ۹ دوره حرفه ای برای ساخت اپ های اندرویدی می باشد و با تهیه این دوره بی نیاز از اموزش های مربوطه دیگر خواهید بود.

تاریخچه انتشار نسخه های Laravel :

نسخه های تعیین شده LTS با رفع اشکال به مدت ۲ سال و رفع امنیتی به مدت ۳ سال پشتیبانی می شوند. نسخه‌های دیگر با رفع اشکال به مدت ۶ ماه و رفع‌های امنیتی برای ۱ سال پشتیبانی می‌شوند.

نسخه لاراول تاریخ انتشار نسخه PHP
۱.۰ June 2011
۲.۰ September 2011
۳.۰ February 22, 2012
۳.۱ March 27, 2012
۳.۲ May 22, 2012
۴.۰ May 28, 2013 ≥ ۵.۳.۰
۴.۱ December 12, 2013 ≥ ۵.۳.۰
۴.۲ June 1, 2014 ≥ ۵.۴.۰
۵.۰ February 4, 2015 ≥ ۵.۴.۰
۵.۱ LTS June 9, 2015 ≥ ۵.۵.۹
۵.۲ December 21, 2015 ≥ ۵.۵.۹
۵.۳ August 23, 2016 ≥ ۵.۶.۴
۵.۴ January 24, 2017 ≥ ۵.۶.۴
۵.۵ LTS August 30, 2017 ≥ ۷.۰.۰
۵.۶ February 7, 2018 ≥ ۷.۱.۳
۵.۷ September 4, 2018 ≥ ۷.۱.۳
۵.۸ February 26, 2019 ≥ ۷.۱.۳
۶ LTS September 3, 2019 ≥ ۷.۲ and ≤ ۸.۰
۷ March 3, 2020 ≥ ۷.۲ and ≤ ۸.۰
۸ September 8, 2020 ≥ ۷.۳ and ≤ ۸.۱
۹ February 8, 2022 ≥ ۸.۰ and ≤ ۸.۱
۱۰ February 7, 2023 ≥ ۸.۱
۱۱ January 2024

چگونه ورژن لاراول پروژه را بفهمیم؟ 

شاید این سوال که چطور می توانیم از وژن لاراول باخبر شویم برای شما پیش پا افتاده باشد ولی سوال خیلی از کاربرانی که به تازگی شروع به یادگیری لاراول کرده اند باشد و به همین دلیل در این بخش بررسی می کنیم:

روش های مختلفی برای پیدا کردن ورژن لاراول و پکیج های آن وجود دارد: 

روش اول برای پیدا کردن نسخه Laravel :

یکی از راه های ساده Artisan است، با دستور زیر نسخه لاراول شما نمایش داده خواهد شد :

php artisan -V

روش دوم برای پیدا کردن ورژن Laravel :

composer show | grep laravel/framework

این دستور ابتدا کل پکیج های نصب شده را بررسی می کند و سپس نسخه لاراول را به شما نمایش می دهد.

روش سوم برای پیدا کردن نسخه Laravel:

اگر دوست دارید علاوه بر نسخه لاراول اطلاعات بیشتری مانند توضیحات و ریز جزئیات پکیج های لاراول داشته باشید میتونید از دستور زیر استفاده کنید:

composer show — laravel/framework

استفاده از کدام یک از انواع نسخه لاراول رو پیشنهاد می شود؟ 

همیشه بهترین نسخه، جدیدترین نسخه است. بهتر است همیشه جدیدترین نسخه Laravel را دنبال کنید زیرا معمولا مشکلات امنیتی و باگ های موجود و گزارش شده در انواع ورژن های Laravel قبلی رفع می شود و آخرین نسخه لاراول تکنولوژی های بهتر و جدید تری خواهد داشت.

همچنین بخوانید:  سایت های ساخته شده با لاراول ایرانی و خارجی

نتیجه گیری ازاستفاده از فریمورک لاراول: 

 لاراول یک فریمورک شناخته شده است و توصیه شده برای PHP است و به شما کمک می‌کند پروژه‌های خود را راحت و سریع بنویسید و در زمان خود صرفه جویی کنید. پروژه‌های لاراولی در صورت آگاهانه نوشته شدن از امنیت بالایی برخوردارند همچنین مزایای لاراول اینقدر زیاد است که انتخاب اول اکثر برنامه نویسان بک اند است.

برای ورود به بازار کار Laravel از کجا شروع کنیم؟ 

شما بدون هیچ دغدغه و ابهامی می توانید وارد دنیا لاراول کاران شوید. مطمئن باشید در این مسیر موفقیت بسیار زیادی وجود دارد و شما اگر به صورت حرفه ای به لاراول مسلط بشید بی شک درآمد خیلی خوبی داشت. در صورتیکه می خواهید تازه شروع به یادگیری لاراول کنید می توانید دوره آموزش لاراول الکامکو را که بصورت فیلم های آموزشی لاراول برای شما توسط تیم متخصص ما ظبط شده استفاده کنید.

دوره متخصص لاراول - آموزش لاراول - آموزش فریم ورک Laravel


 

با ثبت نام در دوره متخصص لاراول از مزایای زیر بهره‌مند می‌شوید :

  1. دسترسی همیشگی به فایل های دوره به علاوه پشتیبانی رایگان ۱۲ ماهه با قابلیت تمدید
  2. انجام انواع تمرین ها و مثال ها در طول دوره و ورود آسان به بازار کار لاراول
  3. طراحی و ساخت پروژه های حرفه ای به علاوه پروژه فوق حرفه ای سایت فروشگاهی با پنل مدیریت و قابلیت چند فروشندگی
  4. در اختیار داشتن سورس کد تمامی پروژه های انجام شده و آموزش با جدید ترین ورژن فریمورک لاراول
  5. استخدام در شرکت های معتبر و کسب درآمد از ساخت پروژه های وب اپلیکیشن

همچنین بخوانید: همه مقالات برنامه نویسی | مقالات دات نت | مقالات asp.net core | مقالات سی شارپ | مقالات لاراول | مقالات برنامه نویسی وب | دوره های برنامه نویسی وب | همه دوره های اموزش برنامه نویسی الکامکو | فروشگاه برنامه نویسی | آموزشگاه برنامه نویسی | قیمت برنامه نویسی | پکیج برنامه نویسی | کلاس برنامه نویسی

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات


This will close in 15 seconds