اندروید استودیو (Android Studio) چیست؟

اندروید استودیو چیست؟ برترین ویژگی های Android Studio چیست که ان را به عنوان بهترین IDE برای برنامه نویسی موبایل کرده است؟ مزایا و معایب اندروید استودیو چیست؟ بازار کار اندروید استودیو چگونه است؟ برای دریافت پاسخ این سوالات تا اخر این سری از مقالات برنامه نویسی در وبلاگ الکامکو همراه ما باشید.

IDE چیست؟

محیط توسعه یکپارچه (ide) یکی از نرم افزارهای موجود در بازار است که برنامه نویس ها کمک می کند تا بتوانند از امکانات بیشتر و راحت تر و سریعتری برای کد نویسی برنامه های خود استفاده کنند.

اندروید استودیو چیست؟

Android Studio که از بهترین IDEها برای برنامه نویسی موبایل شناخته می شود برای برنامه نویسان به عنوان یک کارگاه عمل می کند که شامل ابزارهایی برای کمک به برنامه نویس اندروید در طراحی اپلیکیشن اندروید با کیفیت بالا و راهی آسانتر است. در واقع اندروید استودیو مجموعه ای از نرم افزارهای ویرایشگر کد برنامه (Code Editor)، کامپایلر (Compiler)، دیباگر (Debugger) و در نهایت رابط گرافیکی یا GUI هستند را در یکجا جمع کرده است و در اختیار برنامه نویس قرار داده است تا بتواند براحتی و بدون دغدغه کدهای برنامه خود را تولید کند.

تاریخچه برنامه اندروید استودیو چیست؟

اندروید استودیو نام محیطی برای برنامه نویسی اندروید است که توسط شرکت قدرتمند Google ساخته شده و در سال ۲۰۱۳ در کنفرانس Google I/O معرفی شد. این IDE ابتدا به صورت آزمایشی منتشر و به مرور تکمیل و ایرادات آن رفع شد و سرانجام در سال ۲۰۱۵ نسخه پایدار و رسمی آن منتشر شد.

اندروید استودیو بر پایه محیط توسعه IntelliJ IDEA شرکت JetBrains ساخته و به صورت رایگان برای سیستم عامل های ویندوز، لینوکس و مک منتشر شده است.

در حال حاضر اندروید استودیو بهترین محیط برای ساخت نرم افزارهای اندروید است و مرتب توسط گوگل بروزرسانی می شود، امکانات جدید به آن اضافه می شود و ایرادات آن رفع می شود.

به همین خاطر گوگل آن را به عنوان یک پلتفرم قوی به رسمیت می شناسد و آن را بخوبی پشتیبانی می کند چون بصورت تخصصی برای برنامه نویسی اندروید ساخته شده و هر ابزاری که برنامه نویس نیاز دارد را فراهم می کند تا بهترین تجربه را داشته باشید.

در بخش‌های بعدی از این سری از مقالات اندروید استودیو، به بررسی بیشتر Android Studio می پردازیم. به خصوص مزایا و معایب ویژگی های آن، که به شما در درک بهتر اندروید استودیو کمک می کند می پردازیم. این به شما کمک می کند تا تعیین کنید که آیا می خواهید از آن استفاده کنید یا خیر.

اندروید استودیو چگونه کار می کند؟

اندروید استودیو به شما امکان می دهد کدنویسی اندروید خود را راحت تر انجام دهید و برنامه مورد نظر خود را سریعتر توسعه دهید. عناصر حیاتی اندروید استودیو همچنین به شما کمک می‌کند تا کدهای موجود را بازنویسی کنید و تنظیمات لازم را برای روان‌تر کردن اجرای برنامه انجام دهید.

می‌توانید با شبیه‌سازی برنامه در دستگاه تلفن همراه یا رایانه خود، توسعه برنامه خود را با Android Studio مشاهده کنید.

عنصر IDE با رندر کردن مشکلات در Android Studio به انجام کارهای سنگین برای شما کمک می کند.

از آنجایی که اندروید استودیو چندین ابزار توسعه دهنده را در یک مکان ادغام می کند، کار توسعه را بسیار ساده تر و سریع تر می کند و بدون آن، توسعه برنامه زمان بیشتری می برد.

عناصر کلیدی اندروید استودیو چیست؟

چهار عنصر کلیدی Android Studio را تشکیل می دهند که هر یک از این عناصر به عنوان یک واحد برای کمک به ساخت برنامه اندروید به شما کمک می کند.

بحث مختصری که در زیر در مورد این عناصر کلیدی ارائه می شود به شما در درک بهتر آنها کمک می کند.

۱. عنصر اول اندروید استودیو چیست؟ کیت های توسعه نرم افزار (SDK)

در برنامه Android Studio، عنصر SDK یا software development kit که به کیت توسعه نرم افزار معروف است شامل ابزارهای لازم مانند doc و فریمورک ها می شود. SDK همچنین شامل شبیه ساز است که به شما کمک می کند پیشرفت توسعه خود را آزمایش کنید.

۲. عنصر دوم اندروید استودیو چیست؟ محیط توسعه یکپارچه (IDE)

IDE به توسعه دهنده کمک می کند تا کدهای لازم را برای توسعه برنامه اندروید بنویسد. IDE چیزی است که به ترکیب کیت های توسعه نرم افزار و مدیریت آنها بر اساس نیاز کاربران با افزونه ها کمک می کند.

۳. عنصر سوم Android Studio چیست؟ زبان برنامه نویسی

اندروید استودیو از دو زبان جاوا و کاتلین که دو زبان برنامه نویسی رسمی از طرف گوگل هستند پشتیبانی می کند. همچنین می توانید از C++ & C از طریق ابزار شخص ثالث استفاده کنید. اما بعضی از برنامه های شخص ثالث به خوبی با Android Studio کار نمی کنند و ممکن است مانع کار شما شود. بنابراین ساخت اپلیکیشن با کاتلین یا حاوا پیشنهاد می شود.

آموزش های پیشنهادی برای یادگیری اندروید استودیو

آموزش اندروید استودیو - آموزش android studio - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو - ساخت اپلیکیشن اندروید - آموزش ساخت برنامه اندروید

همچنین ببینید : لیست همه دوره های آموزش برنامه نویسی جاوا اندروید | سرفصل اندروید را می توانید اینجا هم مشاهده کنید.


 

آموزش برنامه نویسی اندروید با کاتلین - برنامه نویسی کاتلین - آموزش kotlin - آموزش زبان برنامه نویسی کاتلین

همچنین بخوانید: لیست دوره های کاتلین  | کاتلین چیست؟ معرفی کتاب های کاتلین | مقالات کاتلین

۴. عنصر چهارم Android Studio چیست؟ کتابخانه ها 

کتابخانه ها به شما کمک می کنند تا با سیستم کدنویسی خودکار کدها را سریع بنویسید. در واقع کتابخانه های اندروید به شما امکان می دهد کدهای خطا را شناسایی و بازنویسی کنید. سیستم API آن الگوی کدگذاری را درک می کند و با ارائه پیشنهادات به شما کمک می کند.

مزایای اندروید استودیو چیه؟ 

بیایید  این سری از مقالات برنامه نویسی موبایل ردنگاهی گذرا به مزایای Android Studio داشته باشیم:

۱. اندروید استودیو یک ویرایشگر کد هوشمند دارد

Android Studio دارای یک سیستم ویرایش کد هوشمند است که به شما کمک می کند سریعتر کدنویسی کنید. این سیستم می تواند هر گونه خطای کد را به راحتی تشخیص داده و آن ها را علامت گذاری کرده و پیشنهاداتی برای تغییرات ارائه دهد. این قابلیت به شما کمک می کند تا با تکمیل خودکار کد کارآمدتری داشته باشید.

۲. اندروید استودیو شبیه ساز سریع و غنی از ویژگی های خوب دارد

Android Studio دارای یک شبیه ساز اندروید است که به آزمایش برنامه در حال توسعه کمک می کند. شبیه ساز ابزاری است که به شما کمک می کند برنامه اندروید را از رایانه خود اجرا کنید. با یک شبیه ساز، می توانید سازگاری سخت افزار و نرم افزار برنامه را از هر دستگاهی آزمایش کنید.

۳. اندروید استودیو می تواند کد نویسی را با فشرده کردن کدها تا چندین برابر بخوبی بهینه سازی کند.

۴. اندروید استودیو دارای ابزارها و چارچوب های تست است

Android Studio همچنین شامل ابزارهای آزمایشی مانند JUnit4 و Functional-UI است که به شما کمک می کند چارچوب های کد را آزمایش کنید. کدهای نوشته شده را ضبط می کند و آزمایشی برای آن کدها در رابط کاربری شبیه ساز ایجاد می کند. این به شما کمک می کند یکپارچگی مداوم برنامه را تعیین کنید.

۵. اندروید استودیو باعث ایجاد سیستم انعطاف پذیر بالا می شود.

اندروید استودیو یک سیستم رابط کاربری انعطاف‌پذیر را ارائه می‌کند که به شما امکان می‌دهد آزادی شخصی‌سازی را کامل کنید.

می‌توانید پروژه‌های خود را سفارشی کنید و ادغام‌های مختلفی را از منابع شخص ثالث وارد کنید. و بر اساس ترجیحات خود روی آنها کار کنید.

۶. از مزایای اندروید استودیو می توان به قابلیت طراحی متریال دیزاین در این محیط اشاره کرد.

۷. Android Studio کارهای خسته کننده را حذف می کند.

ابزار رابط کاربری گرافیکی به ساده‌تر شدن اندروید استودیو کمک می‌کند و با حذف کارهایی که کار با آن‌ها جالب و خسته‌کننده‌تر هستند، مانند طراحی طرح‌بندی، تجزیه و تحلیل APK، مترجم‌ها و غیره به شما کمک می‌کند.

۸. اندروید استودیو بازار کار خوبی دارد یعنی تقاضا برای افرادی که اندروید استودیو بلد هستند زیاد است و می توانید به صورت های مختلف (فریلنسری، حضوری، پروژه ای و …) وارد بازار کار اندروید شوید و به استخدام شرکت هایی که به این تخصص نیاز دارند درآیید.

معایب اندروید استودیو چیست؟

همراه مزایای اندروید استودیو طبعا معایبی نیز وجود دارد. فقط برای اینکه بدانید هیچ برنامه ای کامل نیست، می توانید برخی از نقص ها را در هر برنامه پیدا کنید، و Android Studio تفاوتی ندارد.

بیایید در این سری از مقالات برنامه نویسی اندروید نگاهی به آن معایب بیندازیم:

۱. به سیستم سخت افزاری بالا نیاز دارد

اگرچه اندروید استودیو یک برنامه عالی است، اما نقطه ضعف اصلی آن این است که برای اجرای صحیح به سیستم با سخت افزار بالا نیاز دارد. اگر یک کامپیوتر رده پایین داشته باشید، نمی توانید از آن استفاده کنید. حداقل نیاز آن یک پردازنده i5 با ۸ گیگ رم است.

۲. شبیه ساز آهسته

شبیه ساز اندروید استودیو ارائه می دهد در مقایسه با دیگر شبیه سازهای اندروید شخص ثالث کند است.

۳. فرآیند نصب طولانی

طولانی بودن مراحل نصب یکی دیگر از معایب اندروید استودیو است.

اگر به طور همزمان روی مزایا و معایب تمرکز کنید، می‌توانید ببینید که این برنامه چیزهای زیادی با معایب کمی دارد. با این حال، این اشکالات را می توان به راحتی اصلاح کرد. اگر می‌توانید کامپیوتری با سخت افزاری خوب تهیه کنید، می‌توانید اکثر این تعداد معایب Android Studio را به حداقل برسانید.

چگونه می توان از برنامه Android Studio کسب درآمد کرد؟ 

از انجا که برنامه های اندرویدی طرفداران خاص خودشان را دارند و همه روزه در سراسر دنیا از این سیستم عامل محبوب استفاده می شود بنابراین تقاضا برای ساخت برنامه های کاربردی زیاد است و از طرفی برنامه نویس های اندرویدی که بتوانند اپلیکیشن های کاربردی بسازند به ندرت پیدامی شود. در نتیجه اگر شما اندروید استودیو را با یکی از زبان های Java یا Kotlin بلد باشید می توانید درامدزایی خوبی از ساخت برنامه های اندرویدی داشته باشید.

در اینجا به برخی از راه های درآمدزایی که می توانید با یادگیری اندروید استودیو داشته باشید آورده شده است:

  1. می توانید به عنوان شغل برنامه نویس اندروید در شرکت ها (مدل کارمندی) مشغول به کار شوید.
  2. می توانید با تولید و طراحی اپلیکیشن موبایل (مدل ایده پردازی) کسب درآمد کنید.
  3. می توانید با گرفتن سفارش پروژه و انجام آن به صورت دورکاری (مدل فری لنسری) درآمد داشته باشید.
  4. می توانید با درست کردن اپلیکیشن و منتشر کردن و بازاریابی و فروش آن به درآمد بالا برسید.
  5. می توانید با آموزش به دیگران بصورت حضوری یا آنلاین درامد داشته باشید.
  6. می توانید با تبلیغات درون برنامه ای از ساخت اپلیکینش های اندرویدی به درآمد برسید.
  7. و…

دوره پیشنهادی برای تبدیل شدن به یک متخصص اندروید حرفه ای : 

دوره متخصص اندروید

 

بخش های مختلف دوره جامع متخصص اندروید حرفه ای الکامکو

  1. بخش اول : آموزش برنامه نویسی اندروید با جاوا
  2. بخش دوم : آموزش حرفه ای طراحی UI/UX در اندروید
  3. بخش سوم : آموزش زبان برنامه نویسی کاتلین از صفر تا صد و پروژه محور
  4. بخش چهارم : اندروید پلاس (آموزش مفاهیم ضروری در اندروید)
  5. بخش پنجم : آموزش جامع معماری MVP در اندروید با ساخت پروژه اپلیکیشن خبری فول امکانات
  6. بخش ششم : آموزش جامع معماری MVVM در اندروید با چندین پروژه حرفه ای
  7. بخش هفتم : آموزش ساخت بازی در اندروید استودیو
  8. بخش هشتم : آموزش پرداخت درون برنامه کافه بازار
  9. بخش نهم : آموزش ساخت اپلیکیشن فروشگاهی فول امکانات

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات


This will close in 15 seconds