ری اکت نیتیو (React Native) چیست و چه کاربردی دارد؟

زبان برنامه نویسی ری اکت نیتیو چیست؟ کاربرد react native چیست؟ - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو

ری اکت نیتیو چیست؟ React Native چه کاربردی دارد؟ تاریخچه فریم ورک ری اکت نیتیو چیست؟ چه اپلیکیشن هایی با زبان ری اکتنیتیو نوشته شده اند؟ مزایاو معایب React Native چیست؟ در این مطلب از وبلاگ الکامکو می خواهیم به این سوالات پاسخ دهیم. پس تا آخر بخوانید تا با جواب آنها آشنا شوید.

ری اکت نیتیو چیست؟

ری اکت نیتیو (React Native) یک چارچوب یا فریمورک منبع باز برای توسعه اپلیکیشن های موبایل اندروید و ios با استفاده از عناصر UI بومی است که توسط فیس بوک ارائه شده است. این فریمورک برپایه JavaScriptCore و ترانسفورماتور Babel استوار است. فریم ورک ری اکت نیتیو (React Native) در واقع به شما برنامه نویسان اجازه می دهد تا با کمک زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت رابط کاربری اپلیکیشن‌های تلفن همراه را طراحی کنید، بدون اینکه نیاز باشد به زبان‌های Native برنامه نویسی موبایل مانند جاوا (برای ساخت برنامه های اندرویدی) یا سوییفت (برای ساخت برنامه های ios) مسلط باشید. در واقع قرار نیست فریمورک ری اکت نیتیو جای زبان‌های بومی یا Native را بگیرد، بلکه یک راه حل خوب برای برنامه نویسان موبایل و علاقه مندان به جاوا اسکرپیت است تا به کمک این زبان دوست داشتنی برای موبایل هم برنامه بسازند.

تاریخچه ری اکت نیتیو چیست؟

در سال ۲۰۱۲ مارک زاکربرگ اظهار داشت: “بزرگترین اشتباهی که ما به عنوان یک شرکت مرتکب شدیم شرط بندی بیش از حد روی HTML در مقایسه با native بود”. استفاده از HTML5 برای نسخه موبایل فیس بوک منجر به یک برنامه ناموفق شد که داده ها را به آرامی بازیابی می کرد. او قول داد فیس بوک به زودی تجربه بهتری از برنامه های تلفن همراه ارائه دهد.

در داخل فیسبوک، جردن واک (Jordan Walke) راهی برای تولید عناصر رابط کاربری برای iOS از یک رشته جاوا اسکریپت پیدا کرد که مبنایی برای ایجاد فریمورک وب React شد. آنها تصمیم گرفتند یک هکاتون (Hackathon) داخلی را برای تکمیل این نمونه اولیه سازماندهی کنند تا بتوانند برنامه های بومی را با این فناوری بسازند. { هکاتون چیه؟ رویدادی است که در آن برنامه‌نویسان رایانه و افراد دیگری که درگیر توسعه نرم‌افزار هستند، از جمله طراحان گرافیکی، طراحان واسط کاربری و مدیران پروژه گرد هم می‌آیند و در توسعه پروژه‌های نرم‌افزاری و گاهی سخت‌افزاری با یکدیگر همکاری می‌کنند. هکاتون‌ها معمولاً بین یک روز تا یک هفته به طول می‌انجامند. برخی از هکاتون‌ها تنها برای اهداف اجتماعی و آموزشی هستند، هر چند که در اکثر موارد، هدف هکاتون‌ها ایجاد نرم‌افزارهای مفید و قابل استفاده است.}

در سال ۲۰۱۵، پس از ماه ها توسعه، فیس بوک اولین نسخه را برای پیکربندی جاوا اسکریپت React منتشر کرد. در طی یک گفتگوی فنی، کریستوفر چدو توضیح داد که فیس بوک قبلاً از React Native در تولید برای برنامه گروه خود و برنامه مدیریت تبلیغات خود استفاده می کرد.

کاربرد های پلتفرم برنامه نویسی ری اکت نیتیو چیست؟

ری اکت نیتیو توسط Meta Platforms, Inc بمنظور توسعه برنامه‌های کاربردی برای Android، Android TV، iOS، macOS،  tvOS، وب، Windows  و UWP با استفاده از چارچوب React همراه با قابلیت های پلت فرم بومی ایجاد شده است. همچنین برای توسعه برنامه های کاربردی واقعیت مجازی در Oculus استفاده می شود.

 

مهمترین دلایل استفاده از برنامه نویسی react native چیست؟ 

  • ری اکت نیتیو از ویژگی کراس پلتفرم (Cross Platform) پشتیبانی می کند.
  • در این قسمت، تغییراتی که در صفحه رخ می‌دهد، پیش از رِندِر شدن صفحه‌ی مورد نظر، در حافظه‌ی سیستمی ذخیره می‌شوند (DOM ) مخفف Document Object Model به‌عنوان واسطی که نه به زبان خاصی وابسته است و نه به پلتفرم خاصی! و به دولوپر این امکان را می‌دهد تا به محتوا، ساختار و طرز کار سندها دسترسی داشته باشد و به طور پویا بتواند آن‌ها را تغییر دهد و به‌روزرسانی کند.
  • رِندِر سمت سرور برای استفاده در React ایجاد شد که باعث سادگی بیشتر برای تغییرات و رِندِر DOM و کدها می‌شود.
  • ری اکت نیتیو خطایابی را آسانتر می کند. اگر توسعه دهنده ای که برای اولین بار با React کار می‌کند با خطایی روبرو شود، سیستم دقیقاً به او می‌گوید که چه چیزی را اشتباه انجام داده است، این خطا در کدام خط کد قرار دارد و چگونه می‌شود آن را اصلاح کرد.
  • React به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا رویداد (Event) اختصاصی خود را بسازند که پس از آن در مجموعه‌ی داده‌ها به‌روزرسانی می‌شود. کتابخانه های مختلفی وجود دارند که به توسعه‌دهندگان کمک می‌کنند تا به‌‌راحتی کدهای مربوط به هر نوع Callback را به مدلی با منطق برنامه‌نویسی بهتر انتقال دهند.
  • ری اکت نیتیو شیوه‌ی کدنویسی تشریحی (Declarative) استفاده می کند که به یکی از دلایل اصلی محبوبیت React و React Native تبدیل شده است؛ برنامه‌نویسان می‌توانند کدهایی بنویسند که خوانا و انعطاف‌پذیر است و قابل دست‌کاری نیستند. این کدها باعث ایجاد رابط‌های کاربری(UI) شگفت‌انگیزی شده‌اند که تنها با نگاه کردن به کدهایشان، قابل‌فهم‌اند.
  • با استفاده از ری اکت برنامه نویسان می توانند کدنویسی را قابل پیش بینی تر جلو بروند. به اینصورت که می توانند هر فایل جاواسکریپتی را با کامپوننت React درون آن باز و حالت‌ های قابل‌قبول آن کامپوننت را درک کنید و تنها با نگاه کردن به فایل، متوجه طرز کار و رفتار آن فایل شوید.
  • React امکان دسترسی به امکانات و کامپوننت‌های اختصاصی هر پلتفرم شامل ویجت‌های نیتیو را فراهم می‌کند که بدون آن‌ها اگر سعی کنید با استفاده از CSS ،HTML و JavaScript برای پیاده‌سازی این ویجت‌ها اقدام کنید، کارتان خوب جواب نمی دهد.
  • در ری اکت نیتیو به دلیل بهره گیری از شیوه‌ی کدنویسی کتابخانه ها توسعه دهندگان می توانند براحتی کد ها را بخوانند و خروجی را بفهمند.

ویژگی های react native چیست ؟

  • ری اکت نیتیو  اعلامی (Declarative) است

React ایجاد UI های تعاملی را بدون دردسر می کند. نماهای ساده ای را برای هر حالت در برنامه خود طراحی کنید و React زمانی که داده های شما تغییر می کند، به طور موثر اجزای مناسب را به روز می کند و ارائه می کند. نماهای اعلامی کد شما را قابل پیش بینی تر می کند و اشکال زدایی آن را آسان تر می کند.

  • ری اکت نیتیو مبتنی بر مؤلفه (Component-Based) است

از آنجایی که منطق مؤلفه به جای الگوها در جاوا اسکریپت نوشته شده است، می توانید به راحتی داده های غنی را از طریق برنامه خود منتقل کنید و وضعیت را خارج از DOM نگه دارید.

  • با ری اکت نیتیو  یک بار یاد بگیر، هر جا بنویس (Learn Once, Write Anywhere)

React همچنین می‌تواند با استفاده از Node روی سرور رندر شود و با استفاده از React Native، برنامه‌های موبایل را تقویت کند.

اصول پیاده سازی React Native چیست؟ 

اصول کار React Native تقریباً مشابه React است با این تفاوت که React Native DOM را از طریق Virtual DOM دستکاری نمی کند. در یک فرآیند پس‌زمینه (که جاوا اسکریپت نوشته شده توسط توسعه‌دهندگان را تفسیر می‌کند) به طور مستقیم بر روی دستگاه نهایی اجرا می‌شود و از طریق داده‌های سریالی از طریق یک پل ناهمزمان و دسته‌ای با پلتفرم اصلی ارتباط برقرار می‌کند.

کامپوننت‌های React کدهای بومی موجود را می‌پیچانند و از طریق پارادایم UI و جاوا اسکریپت React با APIهای بومی تعامل دارند.

در حالی که استایل React Native دارای نحوی مشابه با CSS است، اما از HTML یا CSS استفاده نمی‌کند.در عوض، از پیام‌های رشته جاوا اسکریپت برای دستکاری نماهای بومی استفاده می‌شود. React Native همچنین به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا کدهای بومی را به زبان‌ های برنامه نویسی اندروید مانند Java یا Kotlin برای یادگیری اندروید، Objective-C یا Swift برای iOS و C++/WinRT یا C# برای Windows 10 بنویسند، که باعث انعطاف‌پذیری بیشتر آن می‌شود.

مایکروسافت React Native را برای ویندوز و React Native را برای macOS می سازد و نگهداری می کند.

همچنین بخوانید: راه های درآمدزایی از برنامه نویسی اندروید چیست؟ 

مزایا و معایب فریمورک React Native چیست؟

هر تکنولوژی دارای مزایا و معایب خاص خودش است. در این قسمت می خواهیم شما را با مزایا و معایب react native آشنا کنیم:

مزایای react native چیست؟

  • محیط ری اکت نیتیو دارای سرعت خوبی برای تولید برنامه ها است.
  • وقتی با محیط ری اکت نیتیو کار می کنید می توانید از ویژگی‌ ها و اکوسیستم هر سیستم عامل صرف نظر کنید و کار خود را پیش ببرید.
  • وقتی با محیط React Native برای طراحی اپلیکیشن اندروید یا ios استفاده  می کنید، بخاطر اجرای خوب، کیفیت عالی از تجربه کاربری آن لذت می برید.
  • وقتی با محیط React Native کد نویسی می کنید انرژی کمتری در کد نویسی بخاطر ترکیب داشتن کدنویسی اندروید و ios و ایجاد یک پایگاه کد منفرد صرف می کنید.
  • وقتی محیط React Native کد نویسی می کنید در زمان خود صرفه جویی خواهید کرد چون فریمورک ری اکت نیتیو شما را از کامپایل مجدد بعد از هر تغییری بی نیاز می کند و اگر یک برنامه نویس اندروید هستید می دانید که این زمان چقدر ارزشمند است.

همچنین بخوانید: چه عواملی در قیمت ساخت اپلیکیشن موبایل اندروید تاثیر دارند؟

معایب react native چیست؟ 

  • برنامه ای که در محیط react native نوشته شده باشد موقع عیب یابی کمی پیچیدگی دارد و شما باید حتما به روشی که فریمورک ری اکت نیتیو برای تولید کد استفاده می‌کند توجه کرده و بر اساس آن تصمیم بگیرید.
  • گاهی اوقات هماهنگی برای کتابخانه‌های محلی در اپلیکیشن‌های ری اکت نیتیو نیاز به پیکربندی زیادی دارد در حالی که در اپلیکیشن های بومی اندروید این کار خیلی ساده تر انجام می شود.
  • روند تست برنامه کمی طولانی است.

برخی از پروژه هایی که از فریم ورک ری اکت نیتیو استفاده می کنند: 

  • فیسبوک Facebook
  • اینستاگرام Instagram
  • اسکایپ Skype
  • تسلا Tesla
  • بلومبرگ Bloomberg
  • ساوندکلاود پلاس SoundCloudPulse
  • ویکس wix
  • دیلیوری com
  • بایدو موبایل Baidu Mobile
  • والمارت Walmart
  •  دیسکورد Discord

نتیجه گیری از برنامه نویسی react native چیست؟ 

امروزه با توجه به اینکه تلفن های هوشمند طرفداران زیادی بین مردم جهان پیدا کرده اند نیاز به اپلیکیشن های مختلف هم زیاد شده است تا بتواند همه حوزه ها را پاسخگو باشند. بنابرین هر کسی که روی آموزش طراحی اپلیکیشن موبایل سرمایه گذاری کند و در این زمینه تسلط پیدا کند می تواند به درآمد خوبی برسد. فریم ورک های مختلفی برای ساخت برنامه های موبایل وجود دارند که ری اکت نیتیو یکی از آنهاست که توسط فیس بوک ارائه شده است و از زبان جاوا اسکریپت (JavaScript) استفاده می کند.

سوالات متداول درباره محیط react native

۱- پیش نیاز استفاده از پلتفرم React Native چیست؟

  • دانش اولیه HTML، CSS و JS.
  • دانش اولیه ReactJS.
  • NodeJ باید در سیستم شما نصب شود.
  • ساختن با React Native بسیار کارآمد و بسیار اعتیاد آور است، اما شروع آن می تواند کمی مشکل باشد. React Native از Node.js، یک زمان اجرا جاوا اسکریپت، برای ساخت کد جاوا اسکریپت شما استفاده می کند. اگر قبلاً Node.js را نصب نکرده‌اید، وقت آن است که آن را دریافت کنید!

۲- فرق بین React JS و React Native چیست؟ 

React JS یکی از کتابخانه های جاوا اسکریپت است، اما React Native یکی از فریمورک‌های جاوا اسکریپت است که از React Js استفاده می‌کند.

۳- برای یادگیری ری اکت نیتیو چکار کنیم؟ 

سایت handlebarlabs دارای فایل‌ها و ویدئوهای آموزشی در زمینه آموزش برنامه نویسی ری اکت نیتیو به شما خواهد کرد.

۴- درباره فرصت شغلی و استخدام برنامه نویس ری اکت نیتیو 

به دلیل اینکه React Native زمان طولانی‌تری در دسترس توسعه دهندگان بوده، از لحاظ شغلی بسیار محبوب است. با این حال این آمار در طول زمان متغیر است و ممکن است در سال‌های آتی تغییر کند.

۵- مقایسه فلات و ری اکت نیتیو ؟ 

فلاتر یا ریکت نیتیو یک سوال همیشگی! فلاتر چیست؟ فلاتر یک کیت توسعه‌ی نرم ‌افزار متن باز مخصوص رابط کاربری است که از آن برای توسعه‌ی اپلیکیشن‌های اندروید، iOS، لینوکس، مک، ویندوز و وب استفاده می‌شود و ری اکت نیتیو هم یک فریم ورک برای تولید برنامه های اندروید و ios است. برای اینکه تفاوت این دو را بهتر متوجه شوید بهتر است تفاوت در زبان‌های برنامه ‌نویسی دارت و جاوا اسکریپت را خوب درک کنید:

  • تفاوت react native و flutter از نظر زبان برنامه نویسی : فلاتر از یک زبان برنامه‌نویسی به نام دارت (Dart) استفاده می‌کند. دارت با استفاده از بهترین و بهینه‌ترین ایده‌های زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی توسعه یافته است. این زبان نسبت به جاوا و جاوا اسکریپت دارای قواعد کمتری است.
  • تفاوت react native و flutter از نظر سرعت یادگیری: مسیر یادگیری برنامه نویسی با فلاتر، آسان‌تر و سریع‌ تر از React Native است. برای شروع فلاتر تنها نیاز به آموختن زبان دارت و سپس خود فلاتر است. اما برای شروع React Native باید ابتدا جاوا اسکریپت، سپس React و در نهایت React Native یاد بگیرید.
  • مقایسه react native و flutter از نظر منابع یادگیری: پشتیبانی از جاوا اسکریپت و React Native در فضای اینترنت بیشتر است. از زمان پیدایش جاوا اسکریپت تا کنون، میلیون‌ها خط کد در سطح وب و به صورت رایگان منتشر شده است و می‌توانید به سادگی از آن‌ها در پروژه‌های مختلف استفاده کنید.
  • مقایسه react native و flutter از نظر ابزارهای از پیش طراحی شده: یکی از دلایل انتخاب دارت توسط توسعه دهندگان این است که مجموعه‌ی کاملی از ابزارهای از پیش طراحی شده‌ی رابط کاربری را در اختیار دارد. به وسیله‌ی این ابزارها می‌توان در زمان کوتاهی یک برنامه‌ی ساده را پیاده سازی کرد. در حالی که در React Native این مجموعه وجود ندارد و توسعه ‌دهندگان باید از کتابخانه‌های آماده استفاده کرده و آن‌ها را مطابق نیاز خود، شخصی سازی کنند.
  • مقایسه ری اکت نیتیو یا فلاتر از نظر جامعه برنام نویسی:  به دلیل آن که فلاتر و دارت دیرتر از جاوا اسکریپت و React Native به توسعه‌دهندگان معرفی شده‌اند، جامعه‌ی برنامه نویسان و کاربران آن‌ها به نسبت کوچک‌تر است. البته روز به روز به تعداد برنامه نویسان فلاتر افزوده می‌شود و در آینده شاید تا حدودی این شکاف برطرف شود.

۶- ری اکت نیتیو یا جاوا؟

زبان برنامه نویسی جاوا سهم بزرگی از بازار اپلیکیشن های اندروید را به خود گرفته است چون زبان رسمی برای ساخت برنامه های اندروید از طرف گوگل است و پشتیبانی های خوبی از گوگل دریافت می کند. البته اخیرا زبان کاتلین هم زبان خوبی برای ساخت اپلیکیشن های اندروید محسوب می شود.  از طرفی اپلیکیشن‌های iOS از زبان سوییفت (Swift) استفاده می‌کنند. در حالی که React Native می‌تواند در توسعه‌ی هر دو سیستم عامل مورد استفاده قرار گیرد. حال با وجود ری اکت نیتیو این سوال پیش می‌آید که برای توسعه اپلیکیشن‌های اندرویدی، آموزش ری اکت را دنبال کنیم یا به سمت یادگیری جاوا برویم؟ اگر می خواهید به صورت اصولی آموزش برنامه نویسی اندروید را یاد بگیرید بهتر است با جاوا شروع کنید ولی اگر عجله دارید تا با یکبار برنامه نویسی دوتا خروجی اندروید و ios بگیرید می توانید از ری اکت نیتیو استفاده کنید.

با مشاهده این آموزش، می توانید به عنوان یک برنامه نویس اندروید با توجه به هدفی که در نظر دارد، اپلیکیشنی با حوزه کاربردهای مختلف را با استفاده از پروژه نمونه ایجاد کنید.

دوره پیشنهادی برای یادگیری برنامه نویسی اندروید:

این دوره نیاز به پیش نیاز ندارد. تمامی مفاهیم از صفر تا صد یعنی از سطح مبتدی تا پیشرفته به شما آموزش داده می شود.

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

2 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
شهرام جلیلی
2 سال گذشته

React Native برای بعضی مواقع عالیه

پاسخ دادن به  شهرام جلیلی
2 سال گذشته

بله