در این صفحه از سری مقالات فلاتر می توانید جلسات رایگان فیلم های آموزش فلاتر و زبان دارت از مبتدی تا پیشرفته بصورت مهارت محور برای ساخت اپلیکیشن های موبایل اندروید و ios را مشاهده کنید و سپس اقدام به خرید دوره متخصص فلاتر سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو نمایید.
فلاتر چیست؟
شعار “یک بار بنویس و چند خروجی بگیر” مخصوص فلاتر است. فریم ورک Flutter یک فریم ورک متن باز برای ساخت اپلیکیشنهای موبایل است. این کتابخانه توسط شرکت گوگل در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و در مقایسه با React یا سایر فریم ورکهای ساخت اپلیکیشن مبتنی بر موبایل عمر زیادی ندارد. فلاتر با زبان برنامه نویسی دارت (Dart) نوشته شده است، یک زبان چندمنظوره و شی گراء است. با یادگیری زبان دارت و فریم ورک فلاتر میتوانید برای اندروید و iOS اپلیکیشن بسازید.
فلاتر یک فریمورک مشهور برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل، وب و دسکتاپ هست که در سال ۲۰۱۷ اولین نسخهاش توسط گوگل منتشر شد. اگر اولین صفحه از مستندات فلاتر رو مطالعه کرده باشید متوجه خواهید شد که شرکت گوگل، فلاتر رو یک Ui Toolkit معرفی کرده (ابزاری برای توسعه رابط کاربری).
dart ، Flutter های مشترکی با زبان های مدرن دیگر مانند کاتلین و سوئیفت دارد. همچنین می توانید Dart را به کد جاوا اسکریپت تبدیل کنید.
به عنوان یک فریمورک کراس پلتفرمی، Flutter بسیار شبیه React Native است. هر دو امکان یک سبک برنامه نویسی واکنشی و اعلامی را فراهم می کنند. با این حال، برخلاف React Native، Flutter نیازی به استفاده از JavaScript bridge ندارد، که در نتیجه زمان راه اندازی برنامه و عملکرد کلی را بهبود می بخشد. دارت با استفاده از کامپایل Ahead-Of-Time (AOT) به این امر دست می یابد.
دارت همچنین می تواند از کامپایل Just-In-Time (JIT) استفاده کند. کامپایل JIT با Flutter با اجازه دادن به hot reload برای refresh کردن UI در حین توسعه بدون نیاز به build جدید، روند توسعه را بهبود می بخشد.
بیشتر بدانید: فلاتر چیست؟
دلیل استفاده از فلاتر چیست؟
دلایل زیادی برای استفاده و شروع کار با Flutter وجود دارد که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- دلیل اول برای شروع کار با Flutter: بهره وری بیشتر. استفاده از همان codebase برای iOS و اندروید، هم در زمان و هم در منابع صرفه جویی می کند. ویجت های native فلاتر همچنین زمان صرف شده برای تست کردن مشکلات سازگاری با نسخه های سیستم عامل های متفاوت؛ به حداقل می رسد.
- دلیل دوم برای شروع کار با Flutter: یادگیری فلاتر به نسبت اسان است. فلاتر به توسعه کننده ها اجازه می دهد که اپلیکیشن های موبایلی native را بدون نیاز به دسترسی به ویجت های OEM یا استفاده از تعداد کدهای زیاد تولید کنند. به این ترتیب علاوه بر این که رابط کاربری فلاتر بسیار جذاب است؛ فرآیند ایجاد اپلیکیشن های موبایلی را بسیار ساده تر می شود.
- دلیل سوم برای شروع برنامه نویسی Flutter: فلاتر عملکرد فوق العاده ای دارد. کاربران گزارش داده اند که یافتن تفاوت های بین اپلیکیشن فلاتر و اپلیکیشن native موبایل، بسیار دشوار است.
- دلیل چهارم برای شروع برنامه نویسی Flutter: مقرون به صرفه است. کدنویسی اندروید و iOS با codebase مشابه درواقع ساختن دو تا اپلیکیشن با قیمت یکی است.
- دلیل پنجم برای شروع Flutter: روی IDEهای متفاوت در دسترس است. توسعه دهنده ها می توانند بین استودیو اندروید و کد VS آزادانه انتخاب کنند تا کد خودشان را روی فلاتر ویرایش کنند.
- دلیل ششم برای شروع Flutter: مستندسازی فوق العاده و اجتماع پذیری دارد. به لطف مستندسازی گسترده همراه با مواردی که پیگیری آنها ساده است، فلاتر منابع فوق العاده بسیاری برای پاسخگویی به سؤالات شما در اختیار دارد. کاربران فلاتر نیز می توانند از انجمن هایی مانند Flutter Awesome و Flutter Community بهره مند شده و از تبادل ایده ها استفاده کنند.
چرا برای شروع برنامه نویسی Google Flutter را انتخاب کنیم؟
سالهای اخیز فریم ورک هایی که توانایی ساخت اپلیکیشن های اندروید یا ios را دارند افزایش یافته است. هر کدام از این موارد کارایی و تجربه کاربری متفاوتی را عرضه میکنند. Google Flutter یکی از فریمورکهای جدید در این حوزه است. از آنجایی که این فریمورک از جاوااسکریپت به عنوان یک پل برای توسعهدهندگان استفاده نمیکند (مانند ریاکت نیتیو)، بسیار مورد منحصر به فردی است.
مسیر یادگیری و شروع فلاتر (Flutter) چگونه است؟
برای یادگیری فلاتر باید این مسیر رو دنبال کنید:
- آشنایی به مبانی کامپیوتر: مفاهیمی مثل نحوه عملکرد و کاربرد کامپایلر یا مباحث سادهتر مثل آشنایی با نحوه عملکرد سیستم عامل، CPU، Memory و …
- تسلط به مفاهیم شی گرایی
- آشنایی با زبان دارت (Dart)
- آشنایی با نحوه عملکرد فریمورک Flutter
- آشنایی با مفاهیم State Management و Widget
- کسب تخصص در زمینههای مختلف فریمورک فلاتر مثل معماریهای نرم افزاری، مدیریت Stateها، پلاگینها و …
- و…
توجه: تمامی این موارد در دوره متخصص فلاتر ما توضیح داده شده اند.
برای شروع یادگیری فلاتر چکار کنیم؟
برای کار با فلاتر می توانید از سیستم عمل های macOS، Linux، Windows یا Chrome OS استفاده کنید. در حالی که می توانید از هر ویرایشگری با زنجیره ابزار Flutter استفاده کنید، پلاگین های IDE برای IntelliJ IDEA، Android Studio و Visual Studio Code وجود دارد که چرخه توسعه را آسان تر می کند.
اندروید استودیو یک نرمافزار کامل است و همه ابزارهای مورد نیاز را دارد. برای شروع کار با فلاتر در اندروید استودیو، باید Flutter را به همراه افزونههای دارت در Android Studio نصب کرد. Visual Studio Code که معمولاً به آن VS Code گفته میشود، یک ابزار سبک وزن است که همه امکانات و ملزومات در آن از طریق افزونهها فراهم شدهاند. برای شروع کار، استفاده از اندروید استودیو پیشنهاد میشود (اندروید استودیو چیست)؛ چرا که نیاز به انجام تنظیمات کمتری در آن وجود دارد. | آموزش نصب اندروید استودیو
همچنین بخوانید: آموزش اندروید استودیو پروژه محور با جاوا برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی
تنظیم محیط توسعه شما
- بسته نصبی را برای سیستم عامل دستگاه توسعه خود دانلود کنید تا آخرین نسخه پایدار Flutter SDK را دریافت کنید.
- بسته نصبی را در محل دلخواه extract کنید.
- ابزار flutter را به مسیر خود اضافه کنید.
- دستور flutter doctor را اجرا کنید، که به شما در مورد هر گونه مشکل در نصب فلاتر هشدار می دهد.
- وابستگی های(dependency) جا افتاده را نصب کنید.
- IDE خود را با extension یا پلاگین Flutter تنظیم کنید.
- تست و ارزیابی یک برنامه
برای اجرای پروژه خود به عنوان یک اپلیکیشن موبایل، باید از یکی از گزینه های زیر استفاده کنید:
- شبیه ساز iOS یا شبیه ساز اندروید را اجرا کنید.
- یک دستگاه iOS یا Android را برای توسعه راه اندازی کنید.
- کد خود را به عنوان یک برنامه وب اجرا کنید.
- در نهایت ، می توانید کد خود را به عنوان یک برنامه دسکتاپ اجرا کنید.
حتی اگر هدف نهایی شما موبایل باشد، استفاده از یک برنامه وب یا دسکتاپ در طول توسعه به شما این مزیت را می دهد که بتوانید اندازه برنامه را تغییر دهید و مشاهده کنید که با اندازه های مختلف صفحه نمایش چگونه به نظر می رسد. اگر رایانه قدیمیتری دارید، نسخه وب یا دسکتاپ نیز سریعتر از شبیهساز Android یا شبیهساز iOS بارگیری میشود.
توجه: برای ساخت و آزمایش بر روی iOS Simulator یا یک دستگاه iOS، باید از macOS با Xcode استفاده کنید. همچنین، حتی اگر قصد دارید از VS Code بهعنوان IDE اصلی خود استفاده کنید، سادهترین راه برای دریافت Android SDK و شبیهساز اندروید، نصب Android Studio است.
مراحل شروع برنامه نویسی فلاتر:
- مرحله اول شروع برنامه نویسی فلاتر: یادیگری کار با فریمورک فلاتر
- مرحله دوم شروع فلاتر: نصب فلاتر و نرم افزارهای مورد نیاز
- مرحله سوم شروع Flutter: ساخت اولین پروژه
پیش نیاز فلاتر چیست؟
برای شروع فلاتر هیچ پیش نیازی ندارید. فقط باید یکم به آموزش زبان دارت (dart) مسلط باشید که آن هم در دوره متخصص فلاتر کامل توضیح داده شده است.
نمونه فیلم های آموزش فلاتر سایت الکامکو
در این قسمت نمونه فیلم های آموزش فلاتر از دوره متخصص فلاتر سایت الکامکو را مشاهده خواهید کرد تا با روش تدریس ما آشنا شوید و با اطمینان اقدام به خرید دوره متخصص فلاتر کنید.
جلسه ۳ : فیلم آموزش فلاتر در رابطه با نصب فلاتر
جلسه ۴ : فیلم آموزش فلاتر در رابطه با زبان دارت
جلسه ۵ : فیلم اموزش فلاتر در رابطه با مفاهیم شی گرایی
اگر علاقمند به یادگیری فلاتر هستید دوره آموزش فلاتر را به شما پیشنهاد می کنیم:
دوره متخصص فلاتر (Flutter) مهارت محور برای یادگیری برنامه نویسی موبایل بوده و ساخت پروژه های حرفه ای در آن به شما اموزش داده می شود. سطح دوره از پایه تا فوق پیشرفته می باشد. بعد از پایان کار می توانید براحتی وارد بازار کار ساخت اپلیکیشن های موبایل شوید.
بخش های مختلف دوره متخصص فلاتر
- بخش اول از فیلم های اموزش برنامه نویسی موبایل با فلاتر : آموزش برنامه نویسی به زبان دارت (Dart)
- بخش دوم از فیلم های یادگیری Flutter : آموزش UI/UX – رابط کاربری و تجربه کاربری در فلاتر
- بخش سوم از فیلم های یادگیری فلاتر : مفاهیم کاربردی
- بخش چهارم از فیلم های آموزش Flutter: پیش نیاز بخش سرور
- بخش پنجم از فیلم های اموزش فلاتر: آموزش کامل کار با سرور
- بخش ششم از فیلم های اموزش Flutter : مفاهیم پیشرفته
- بخش هفتم از فیلم های آموزشی Flutter : مفاهیم تکمیلی
- بخش هشتم از فیلم های اموزشی Flutter: طراحی و ساخت وبسایت فروشگاهی
- بخش نهم از فیلم های آموزشی فلاتر: طراحی و پیاده سازی اپلیکیشن فروشگاهی
فیلم های اموزشی فلاتر آنقدر کامل هستند که شما را از هر منبع دیگری بی نیاز می کنند.
سلام وقت بخیر. شروع کار با Flutter برای من که کلا برنامه نویسی اندروید رو در حد ابتدایی با جاوا بلدم امکان پذیره و میتونم سریع به نتیجه برسم؟
ما در دوره آموزش فلاتر همه موارد رو از صفر آموزش دادیم که اگر کسی پیش زمینه ای نداشت بتونه از اول همه چیز رو با دوره یاد بگیره.
دوره کاملی هست
پیش نیاز برنامه نویسی Flutter چیه؟
برای یادگیری فلاتر باید زبان دارت رو بلد باشید که ما در دوره فلاتر سایت الکامکو هم زبان دارت و هم همه موارد لازم رو از صفر به شما اموزش دادیم و به پیش نیازی نیاز نیست.