تفاوت فلاتر و ری اکت چیست؟ کدام برای برنامه نویسی موبایل بهتر است؟ React Native یا Flutter

فرق ری اکت نیتیو با فلاتر تفاوت Flutter و React Native - سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو

تفاوت فلاتر و ری اکت نیتیو در چیست؟ React Native یا Flutter ؟ کدام برای برنامه نویسی موبایل مناسب است؟ برای دانستن پاسخ این سوالات و اینکه ری اکت نیتیو و فلاتر چیست کافی است این مطلب از وبلاگ سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو را بخوانید.

در سال‌های اخیر، تقاضا برای یادگیری اموزش های برنامه نویسی با هدف ساخت اپلیکیشن های موبایل مختلف تا حد زیادی افزایش یافته است به طوری که توسعه‌دهندگان موبایل به دنبال فریم ورکی سریع برای ساخت برنامه های اندروید و iOS هستند. به همین دلیل خیلی از توسعه دهندگان شروع به استفاده از یک برنامه چند پلتفرمی کرده اند که ویژگی های زیادی را برای طراحی اپلیکیشن های مختلف در اختیارشان قرار می دهد. در این بخش، می‌خواهیم React Native و Flutter را با هم مقایسه کنیم که به شما کمک می‌کند تشخیص دهید کدام فریم ورک برای ایده برنامه شما بهترین است.

قبل از اینکه با فرق ری اکت نیتیو و فلاتر آشنا شوید بهتر است با معنی “فریمورک در برنامه نویسی” آشنا شوید: 

فریمورک چیست؟ فریمورک (Framework) ساختاری است که می‌توانید نرم‌افزار را بر روی آن بسازید و به نوعی نقش پایه و زیربنای برنامه را ایفا می‌کند. در واقع فریم‌ ورک به عنوان یک پایه عمل می‌کند تا مجبور نباشید از صفر کار را آغاز کنید. فریمورک مجموعه کد های آماده ای است که شما برنامه خود را در بستر آن ایجاد می کنید. فرقی نمی کند با کدام زبان برنامه نویسی کار می کنید در واقع تمامی زبان های برنامه نویسی فریم ورک های مخصوص به خود را دارند.

ری اکت نیتیو (React Native) چیست؟

React Native یک فریمورک جاوا اسکریپت منبع باز است که توسط فیس بوک توسعه یافته است. برای توسعه یک برنامه موبایل واقعی و بومی برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS استفاده می شود. ری اکت نیتیو یک فریم ورک جاوا اسکریپت است که بر اساس کتابخانه React برای ایجاد برنامه های تلفن همراه با یک بیس کد (codebase) ساخته شده است. از اجزای نیتیو به جای استفاده از اجزای وب به عنوان بلوک های سازنده استفاده می کند. ریاکت نیتیو دارای ویژگی کراس پلتفرم (cross-platform) است که به شما امکان می دهد یک بار کد بنویسید و روی هر پلتفرمی اجرا کنید. این ویژگی باعث صرفه جویی در زمان توسعه شما می شود زیرا به شما امکان می دهد با استفاده از جاوا اسکریپت یک خروجی برای هر دو سیستم عامل اندروید و iOS برنامه داشته باشید.

فلاتر (Flutter) چیست؟

فریمورک فلاتر Flutter یک جعبه ابزار UI برای ایجاد برنامه های سریع، زیبا و بومی کامپایل شده برای موبایل، وب و دسکتاپ است. این برنامه را با یک زبان برنامه نویسی و یک بیس کد می سازد. رایگان و متن باز است. این در ابتدا توسط گوگل در می ۲۰۱۷ توسعه یافت و اکنون با استاندارد ECMA مدیریت می شود. Flutter یک فریمورک موبایل است که از زبان برنامه نویسی دارت برای ایجاد یک اپلیکیشن استفاده می کند. برنامه نویسی دارت دارای چندین ویژگی مشابه با سایر زبان های برنامه نویسی مانند کاتلین و سوئیفت است و می تواند به کد جاوا اسکریپت تبدیل شود.

Flutter عمدتاً برای برنامه‌های تلفن همراه دو بعدی که می‌توانند بر روی هر دو سیستم عامل اندروید و iOS اجرا شوند، بهینه‌سازی شده است. همچنین می‌توانیم از آن برای ساخت برنامه‌های با امکانات کامل، از جمله دوربین، فضای ذخیره‌سازی، موقعیت جغرافیایی، شبکه، SDK‌های شخص ثالث و موارد دیگر استفاده کنیم.

فرق ری اکت نیتیو با فلاتر در چیست؟ 

ری اکت نیتیو و فلاتر ویژگی های زیادی را برای ساخت اپلیکیشن های موبایل در اختیار شما قرار می دهند. در ادامه به تفاوت این ویژگی ها برای مقایسه فلاتر و ری اکت نیتیو پرداختیم:

  • تفاوت فلاتر و ری اکت نیتیو از نظر تاریخ انتشار (Release): 

ری اکت نیتیو در تاریخ June 2015 و فلاتر در سال May 2017 وارد دنیای برنامه نوبسی موبایل شدند.

  • تفاوت فلاتر با ری اکت نیتیو از نظر توسعه دهنده (Develop By):

ری اکت نیتیو اولین بار توسط فیس بوک معرفی شد. فلاتر اولین بار توسط گوگل معرفی شد.

  • فرق ری اکت نیتیو و فلاتر از نظر زبان برنامه نویسی (Programming Language)

ری اکت نیتیو از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (JavaScript) برای ایجاد برنامه های موبایل استفاده می کند. فلاتر از زبان برنامه نویسی دارت (Dart) برای ایجاد برنامه های موبایل استفاده می کند. افراد میتوانند با آموزش زبان برنامه نویسی دارت و جاوا اسکریپت با این دو فریمورک کار کنند.

  • فرق ری اکت نیتیو با فلاتر از نظر معماری (Architecture)

ری اکت نیتیو از معماری Flux و Redux استفاده می کند. Flux توسط فیس بوک ایجاد شده است، در حالی که Redux انتخاب ارجح در میان انجمن برنامه نویسی است. فلاتر از معماری Business Logic Component (BLoC) استفاده می کند.

  • مقایسه فلاتر و ری اکت نیتیو از نظر رابط کاربری (User Interface)

ری اکت نیتیو از native UI controllers برای ایجاد رابط کاربری اپلیکیشن ها استفاده می کند.  فلاتر از custom widgets برای ایجاد رابط کاربری اپلیکیشن های استفاده می کند.

  • مقایسه فلاتر با ری اکت نیتیو از نظر مستندات (Documentation)

مستندات ری اکت نیتیو، کاربرپسندانه (user-friendly) ولی سازماندهی نشده است. مستندات فلاتر دسته بندی شده، سازماندهی شده است. یعنی  می‌توانید هر چیزی را که می‌خواهید نوشته شود را در یک مکان به دست آورید.

  • تفاوت Flutter و React Native از نظر عملکرد (Performance)

عملکرد برنامه React Native در مقایسه با برنامه Flutter کند است. در این مساله، گاهی اوقات توسعه دهندگان هنگام اجرای معماری برنامه ترکیبی (hybrid) با مشکلاتی مواجه می شوند. در صورتیکه عملکرد برنامه Flutter سریع است. Flutter برنامه را با استفاده از کتابخانه ++C/C کامپایل می‌کند که آن را به کد ماشین نزدیک‌تر می‌کند و عملکرد نیتیو بهتری به برنامه می‌دهد.

  • تفاوت Flutter با React Native از نظر تست کردن (Testing)

ری اکت نیتیو از ابزارهای شخص ثالثی استفاده می کند که برای تست برنامه در دسترس هستند. Flutter مجموعه بسیار غنی از ویژگی های تست را ارائه می دهد. این ویژگی به توسعه دهنده اجازه می دهد تا تست واحد، تست یکپارچه سازی و تست ویجت را انجام دهد.

  • فرق React Native و Flutter از نظر پشتیانی انجمن ها (Community Support)

ری اکت نیتیو دارای پشتیبانی جامعه بسیار قوی است که در آن سؤالات و مسائل را می توان به سرعت حل کرد. فلاتر در مقایسه با React Native از پشتیبانی جامعه کمتری برخوردار است.

  • مقایسه Flutter و React Native از زمان توسعه :

یکی از مزیت های رقابتی شرکت های توسعه نرم افزار موبایل تحویل به موقع پروژه هاست و React Native توی این قسمت می تواند زمان توسعه برنامه ها را کاهش دهد چون می توان از کامپوننت های آماده برای توسعه برنامه استفاده کرد.

در مقایسه Flutter با React Native نسبتا جدیدتر است و زمان زیادتری برای توسعه پروژه ها نیاز دارد و اگر ما در مورد این فریم ورک در این جنبه خاص صحبت کنیم React Native موفق تر است چون با کامپوننت های آماده خیلی به کار سرعت می دهد.

همچنین بخوانید» معماری BLoC در فلاتر

  • مقایسه Flutter با React Native از نظر ساخت و فرایند انتشار: 

موقعی که می خواهید اپلیکیشن های خود را در مارکت پلیس ها منتشر کنید احتمالا با مشکلاتی در مراحل انتشار روبرو خواهید شد. این مراحل شامل امضا کردن فایل نهائی تولید شده می باشد که در صورت تولید اپلیکیشن های کراس پ-پلتفرم کار سخت تر نیز می شود .

مستندات رسمی ری اکت نیتیو هیچ گام خودکار برای انتشار برنامه های iOS یا android را ندارد. راهنما ها و مستندات زیادی در سرتاسر وب وجود دارد که به شما کمک می کند خروجی ios و android بگیرید و از آنها در مارکت ها یا جاهای دیگری استفاده کنید.

اما ابزارهای جانبی مثل fastlane هم وجود دارد تا با کمک آن خروجی android و ios تولید کنید. این به این معنی است که React Native باید تولید و انتشار اپ های خود به کتابخانه های جانبی تکیه کند .

فریمورک فلاتر یک رابط خط فرمان قوی دارد. ما می توانیم فایل باینری از اپلیکیشن خود را با استفاده از ابزار خط فرمان و پیروی از مستندات Flutter برای ساخت خروجی و انتشار برنامه های Android و iOS ایجاد کنیم. علاوه بر این فلاتر به طور رسمی فرایند انتشار با Fastlane را مستند کرده است.

نتیجه گیری از مقایسه فلاتر با ری اکت نیتیو از این نظر: فریمورک فلاتر ابزارهای ساخت و انتشار خروجی خیلی خوبی دارد که توسط خط فرمان می توان خروجی تولید کرد ولی React Native فاقد چنین ابزارهایی بصورت رسمی است.

پیشنهاد دوره » دوره آموزش سی شارپ پروژه محور و از صفر تا صد، سطح دوره : از پایه تا پیشرفته

  • فرق React Native با Flutter از نظر ویژگی هات ریلودینگ (Hot Reload)

ری اکت نیتیو و فلاتر هر دو از این ویژگی پشتیبانی می کنند. در واقع با وجود این ویژگی شما نیاز به ریفرش refresh کردن پیج اصلا ندارید و کافی است تغییرات را انجام دهید و دکمه save را بزنید و بعد از آن تغییرات را بلا فاصله در اپلیکیشن یا وبسایت خواهید دید بدون هیچ reload یا refresh ای و بدون اینکه به صفحه اول یا نقطه استارت برنامه بروید.

  • مقایسه Flutter و React Native از نظر منبع باز بودن (Open Source)

فلاتر و ری اکت نیتیو هر دو اپن سورس و رایگان هستند. یعنی هر کسی می تواند به راحتی از آنها استفاده کند.

  • فرق ری اکت نیتیو و فلاتر از نظر DevOps و پشتیبانی از CI / CD

CI مخفف Continuous Integration به معنی ادغام مداوم و CD مخفف Continuous Delivery به معنی تحویل مداوم اقدامتی هستند که برای توسعه هر اپ ضروری هستند برای دریافت بازخورد مداوم و اجتناب از انتشار اپ باگ دار مهم است.

React Native هیچ مستندات رسمی در زمینه CI/CD ندارد به هر حال مقاله هایی در اینترنت وجود دارد که در مورد CI/CD در فریمورک React Native صحبت می کند.

Flutter دارای بخشی برای CI و برای تست میباشد که شامل پیوندهایی به منابع خارجی است. در هر صورت Flutter به شما اجازه میدهد از طریق خط فرمان CI/CD  را راه اندازی کنید و CI/CD توسط Flutter پشتیبانی می شود.

نتیجه گیری از فرق ری اکت نیتیو و فلاتر از این نظر: توسعه دهندگان Flutter به راحتی توسط خط فرمان CI/CD را می توانند راه اندازی کنند ولی React Native بصورت رسمی هیچ پشتیبانی از CI/CD ندارد. 

  • مقایسه Flutter با React Native از نظر ساخت برنامه های معروف (Applications)

از ری اکت نیتیو در ساخت برنامه های Facebook، Instagram، LinkedIn، Skype و …استفاده شده است. از فلاتر در برنامه های Google Ads، Hamilton
Reflectly، Xianyu استفاده شده است.

  • فرق React Native و Flutter از نظر UI و API توسعه 

هسته ی React Native تنها کامپوننت های رندرینگ مربوط به رابط کاربری و همچنین API های دسترسی به دستگاه را در اختیار شما می گذارد. به منظور دسترسی به بسیاری از ماژول های بومی، React Native به کتابخانه های جانبی تکیه می کند و React Native به کتابخانه های جانبی بسیار وابسته است.

فریمورک Flutter همراه با کامپوننت های رندر رابط کاربری ، API های دستگاه ، navigation ، تست اپ ، ابزارهای مدیریتی و بسیاری از کتابخانه ها می باشد. غنی بودن این کامپوننت ها درون Flutter باعث میشود دیگر نیاز به کتابخانه های جانبی نباشد ، اگر شما Flutter را راه اندازی کردید تمام نیازمندی های توسعه ی اپ داخل ان وجود دارد . Flutter همچنین ویجت هایی برای Material Design و Cupertino دارد که این ویجت ها در فلاتر اجازه میدهد توسعه دهندگان اجازه میدهد کامپوننت های UI را به سادگی رندر کنند.

نتیجه گیری از فرق ری اکت نیتیو با فلاتر از این نظر: React Native به کتابخانه های جانبی وابسته است در حالی که Flutter کامپوننت ها و API های غنی را درون خود دارد.

  • مقایسه فلاتر و ری اکت نیتیو از نظر طرفدارانی که دارند: 

این موضوع طبیعی است که هر چقدر از زمان انتشار یک تکنولوژی برنامه نویسی بگذرد در گذر زمان طرفداران بیشتری جذب ان می شوند و از آنها استفاده می کنند تا اینکه یک تکنولوژی جدیدتر وارد بازار شود! ولی با این حال تکنولوژی قبلی کنار گذاشته نمی شود بله هر کسی سعی می کند خودش را آپدیت کند و با جدیدترین ها هم آشنا شود. این موضوع دقیقا برای مقایسه فلاتر با ری اکت نیتیو نیز مطرح است.

چون React Native قبل از ری اکت نیتیو منتشر شده محبوبیت زیادی بین توسعه دهنده های برنامه های موبایل به دست آورده است و خیلی از اپلیکینش های موبایل هم با ان ساخته شده اند. فلاتر مدت زمان زیادی نمی گذرد که وارد بازار شده و در همین مدت هم توانسته طرفداران زیادی را بخاطر مزایایی که دارد به خودش جذب کند.

  • مقایسه Flutter و React Native از نظر برترین برنامه های ساخته شده: 

  1. برترین برنامه های ساخته شده با فناوری فلاتر: برنامه Xianyu توسط Alibaba، برنامه Hamilton برای Hamilton Musical، برنامه Google Ads ، Philips Hue ، My BMW
  2. برترین برنامه های ساخته شده با فناوری ری اکت نیتیو: اینستاگرام، فیس بوک، تبلیغات فیس بوک، اسکایپ، تسلا
  • فرق Flutter با React Native از نظر نصب و راه اندازی

نحوه نصب فلاتر  و نصب ری اکت نیتیو نیاز به فرایندهایی دارند که می توانید براحتی آنها را در کمترین زمان ممکن راه اندازی کنید.

  • فرق ری اکت نیتیو با فلاتر از نظر بازار کار

در صورتیکه بتوانید به یکی از این دو فریمورک مسلط شوید و بتوانید به عنوان متخصص اندروید یا iOS برنامه های موبایل را پیاده سازی و اجرا کنید می توانید از بازار کار هر دو درآمدزایی کنید.

نتیجه گیری از انتخاب Flutter و React Native : 

همانطور که می بینید، Flutter و React Native وجوه مشترک زیادی دارند. اول و مهمتر از همه، هر دو فریمورک منبع باز هستند که هر کسی می تواند از آنها استفاده کند. هر دوی آنها توسط شرکت های پیشرو (گوگل و فیس بوک) توسعه یافته اند.

ساخت اپلیکیشن با فلاتر آسان‌تر است زیرا در برابر به‌روزرسانی‌های سیستم مقاوم‌تر است. به این معنی که وقتی iOS یا Android سیستم عامل را به روز می کنند، برنامه به همان صورت باقی می ماند. برعکس، React Native به عناصر بومی وابسته است، بنابراین زمانی که به روز رسانی منتشر می شود، ممکن است برخی از مشکلات در برنامه راه اندازی ظاهر شود. در حال حاضر، Flutter از اندروید ۴.۱ و بالاتر یا iOS 8 پلاس پشتیبانی می کند، در حالی که React Native از اندروید ۴.۱ و بالاتر و iOS 10 و بالاتر پشتیبانی می کند.

بزرگترین تفاوت بین React Native و Flutter این است که Flutter دارای پلاگین هایی است که توسط تیم Google توسعه یافته است، مانند موقعیت جغرافیایی و نقشه برداری. متأسفانه، برنامه React Native با برنامه هایی که مکان یک بار مصرف دارند بهتر کار می کند و نیازی به ردیابی ندارد.

در مجموع، Flutter و React Native گزینه‌های عالی برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه در توسعه اپلیکیشن موبایل هستند. اینکه چه چارچوبی را انتخاب کنید به ترجیحات توسعه دهنده و شرکت و برنامه ریزی های شما بستگی دارد.

اگر به آموزش برنامه نویسی موبایل و توسعه اپلیکیشن ها برای چندین پلتفرم به طور همزمان فکر می کنید، ما می توانیم به شما کمک کنیم. دوره متخصص فلاتر برای افرادی که می خواهند آموزش فریمورک فلاتر را با زبان دارت از صفر تا صد بصورت مهارت محور یاد بگیرند مناسب است. پیش نیازی برای یادگیری این دوره در نظر گرفته نشده و همه چیز در این پکیج گنجانده شده است.

دوره متخصص فلاتر - آموزش برنامه نویسی فلاتر برای اندروید و ios

مشاهده همه دوره های برنامه نویسی با فلاتر

.

سوالات متداول درباره تفاوت فلاتر با ری اکت نیتیو :

سوالاتی درباره مقایسه Flutter با React Native پیش روی کاربران قراردارد که در این قسمت به این سوالات پاسخ دهیم:

بررسی تفاوت فلاتر با ری اکت نیتیو در ساخت اپلیکیشن

در صورتیکه تجربه قبلی در زمینه جاوا اسکریپت و ری‌اکت دارید، می‌توانید ری‌اکت را انتخاب کنید، چون بر مبنای ری‌اکت است و همه مطالبی که در مورد ری‌اکت آموخته‌اید در مورد آن نیز صادق است، اما چند قابلیت دیگر نیز دارد که برای توسعه موبایل نیتیو به کار می‌آید.

با این حال برای نتیجه گیری مقایسه فلاتر با ری اکت نیتیو فلاتر برای ساخت اپ ها یکی از بهترین گزینه ها برای ساخت اپلیکیشن های اندروید و ios است. توجه کنید که این مسیر سریع‌تر از مسیر یادگیری برنامه نویسی جاوا اسکریپت و سپس ری‌اکت جی‌اس و سپس ری‌اکت نیتیو از صفر است.

تفاوت فلاتر با ری اکت نیتیو از نظر بدست اوردن شغل چگونه است؟ 

اگر بخواهیم مقایسه فلاتر با ری اکت نیتیو را برای راحت بدست اوردن شغل مورد بررسی قرار دهیم باید بگیم که اگر هدف نهایی شما به دست آوردن یک شغل خوب از برنامه نویسی است شما در هر زمینه از برنامه نویسی که فعالیت کنید می توانید درآمدزایی خوبی داشته باشید. ولی در رابطه با تفاوت فلاتر با ری اکت نیتیو باید بگوییم بازار کار ری اکت نیتیو نسبت به تقاضا برای توسعه دهندگان فلاتر بیشتر است ولی این موضوع هیچ ربطی ندارد که کدام بهتر از کدام است در حالی که کاربرانی که از فلاتر در حال استفاده هستند روز به روز در حال افزایش است و احتمال دارد بزودی تقاضای آن از ری اکت نیتیو هم بیشتر شود. در نتیجه در مورد مقایسه بازار کار Flutter و React Native از نظر بازار کار و بدست اوردن شغل باید بگیم که شما هر کدام را بهتر مسلط تر باشید می توانید پروژه ه ی حرفه ای تری بگیرید! با مشاهده فیلم آموزش رایگان Flutter می توانید فلاتر را دنبال کنید. 

همچنین بخوانید » اندروید استودیو چیستآموزش اندروید استودیو | آموزش نصب اندروید استودیو

مقایسه Flutter با React Native از نظر پیش نیازها برای شروع: 

برای شروع ری اکت چه پیش نیاز هایی لازم است؟

ری اکت یکی از لایبرری (کتابخونه) های زبان جاوا اسکریپت است. پس یکی از پیش نیاز های آموزش react تسلط داشتن روی جاوا اسکریپت است.

برای شروع فلاتر چه پیش نیاز هایی لازم است؟

فلاتر هیچ پیش نیازی ندارد. فقط باید یکم دارت (dart) بلد باشید که ان هم در دوره های برنامه نویسی معمولا توضیح داده می شود.

قبل از دانستن فرق ری اکت نیتیو و فلاتر بهتر است با تفاوت React Native و React هم آشنا شوید: 

ری اکت نیتیو یک فریمورک است، در حالی که React یک کتابخانه‌ی جاوا اسکریپت برای وب است. زمانی که می‌خواهید یک برنامه‌ی جدید با React شروع کنید، باید ماژول‌های موردنیاز برای توسعه‌ی برنامه را به صورت جدا و یکی پس از دیگری نصب کنید تا بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. اما اگر کار را با React Native شروع کنید، می‌بینید که اغلب ابزارهایی که نیاز دارید آماده است و می‌توانید به راحتی در محیط توسعه، کدنویسی کنید.

همچنین بخوانید » کتاب آموزش فریمورک flutter

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

8 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
امین
10 ماه گذشته

من به عنوان یه کاربر، دنبال یک فریمورک توسعه اپلیکیشن موبایل کراس پلتفرم بودم که بتونم با اون اپلیکیشن‌های جذاب و کاربردی بسازم. واسه همین تحقیق زیادی در مورد ری اکت نیتیو و فلاتر انجام دادم و در نهایت تصمیم گرفتم که از فلاتر استفاده کنم.

پدرام
1 سال گذشته

یکی از دلایلی برتری فلاتر بین فرق ری اکت نیتیو و فلاتر بنظرم این هستش که از زبان دارت که شی گرا هست استفاده می کنه و این باعث میشه کدنویسی راحت تر بشه.

alirezaamini
1 سال گذشته

محتوای خیلی خوبی بود

mahan azizi
1 سال گذشته

مقایسه Flutter با React Native بنظرم یکی از دانستنی های یک برنامه نویس موبایله!

sodabehyari
1 سال گذشته

مطلب کاملی درباره تفاوت فلاتر و ری اکت نیتیو بود.ممنون