روت شدن گوشی یعنی چه ؟ روت کردن گوشی خوب است یا بد؟ مزایا و معایب

درباره روت گوشی بدانیم:

یکی از بهترین ویژگی های اندروید که در ریشه در متن باز بودن آن دارد، میزان انعطاف پذیری و قابل تنظیم بودنش است. اندروید به شما امکان می دهد از آن به روشی که می خواهید استفاده کنید اما برای برخی افراد، این کافی نیست! به همین دلیل بسیاری از ما برای دستیابی به کنترل کامل دستگاه خود به روت کردن گوشی فکر می کنیم. برای درک بهتر نحوه روت کردن گوشی و دلایل انجام و عدم انجام آن، با مقاله دیگری از آموزش های فناوری اطلاعات سایت الکامکو همراه باشید.

روت شدن گوشی یعنی چه؟

منظور از روت شدن گوشی فرآیندی است که به شما امکان می دهد به کد سیستم عامل اندروید دسترسی پیدا کنید.روت کردن اندروید گرچه ممکن است ترسناک به نظر برسد اما این کار به سادگی دستیابی به دستورات، فایل های های سیستم و مکان هایی است که معمولاً برای کاربر قفل شده اند.

می توان تصور کرد که روت شدن موبایل، فرد را از یک کاربر ساده به یک مدیر با آزادی بیشتر ارتقا می دهد. به طور خاص، روت بودن دستگاه موبایل را باید بیشتر به عنوان بازیابی عملکردی تصور کرد که کاربر را به دنیای بی انتهای اندروید می کشاند. کاربران می توانند برنامه ها را بر روی تلفن ها و تبلت های اندروید روت شده که به امتیازات ویژه نیاز دارند، نصب و اجرا کنند.

اپلیکیشن های نصب شده توسط کمپانی سازنده را دور بزنند و آنها را دستکاری کنند. با روت کردن گوشی اندروید می توان چیزهای پیش پا افتاده ای مانند فونت های سفارشی خاص را نصب کرد و ویژگی های جدیدی را به گوشی اضافه کرد. با این حال، توصیه می شود برای استفاده از جالب ترین ویژگی های اندروید، گوشی خود را روت کنید.

همچنین بخوانید: مراحل چگونگی آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید با برنامه نویسی 

روت شدن گوشی خوب است یا بد؟

سؤال بعدی این است که آیا شما باید اندروید را روت کرده یا آن را همانطور که هست رها کنید. البته این موضوع ترجیح شخصی است اما بحث های موافق و مخالف هم در مورد روت مزایا و معایب روت بودن گوشی وجود دارند. علت روت کردن گوشی می تواند دسترسی بیشتر به تعدادی از برنامه های جالب، گزینه های سفارشی سازی و داشتن آزادی عمل بیشتر خواهید داشت.

همچنین روت کردن اندروید به شما این امکان را می دهد تا گوشی های قدیمی را به نسخه های جدیدتر اندروید ارتقاء دهید. همانطور که گفته شد، روت بودن دستگاه موبایل به شما این امکان را می دهد تا مواردی را تغییر دهید که تا کنون قادر به تغییر آنها نبودید و همچنین می توانید از انبوه برنامه های جالب استفاده کنید.

مزایا و معایب روت کردن گوشی

برخی از مهمترین فواید و معایب روت شدن گوشی اندرویدی به شرح زیر هستند:

مزایای روت بودن گوشی

  • از شَر Bloatware (برنامه های از پیش نصب شده که قابل پاک کردن نیستند) راحت می شوید.
  • نصب برنامه های غیر سازگار
  • دریافت سریعتر به روزرسانی ها
  • رام های سفارشی
  • پشتیبان گیری کامل
  • استفاده از توان حداکثری گوشی
  • کاهش مصرف باتری
  • اختصاص حافظه بیشتر برای اجرای برنامه ها

مضرات روت کردن گوشی اندروید

  • باطل شدن گارانتی
  • احتمال بریک شدن تلفن هوشمند (از حالت طبیعی خارج شدن)
  • کاهش عملکرد
  • افزایش آسیب پذیری
  • آلوده شدن گوشی به بدافزارها
  • مشکلات نصب و بروزرسانی های رسمی

همچنین بخوانید: معرفی بهترین آنتی ویروس های اندرویدی قوی و رایگان موبایل

خطرات روت کردن گوشی اندروید

هنوز هم خطراتی در روت شدن گوشی وجود دارد. اگر این کار را اشتباه انجام دهید، بسیاری از کارهای معمول موبایل کاهش می باید. علاوه بر این، روت کردن می تواند باعث بروز برخی مشکلات در به روزرسانی های رسمی گوشی OTA شود اما نصب نرم افزار جدید به صورت دستی پس از روت کردن معمولاً شیوه خوبی است.

به روزرسانی اغلب باعث از بین رفتن مجوزهای روت می شود، در این صورت این روش باید دوباره انجام شود. گاهی اوقات، به روزرسانی روش های قدیمی روت شدن گوشی موبایل را مسدود می کند و بعضی مواقع دستگاه های روت شده قادر به نصب به روزرسانی نیستند. اگر دستگاه شما پس از تلاش برای استفاده روت متوقف شود، معمولاً می توانید آن را به راحتی به مشخصات کارخانه برگردانید.

نحوه روت شدن گوشی اندروید

امروزه، طریقه روت شدن گوشی نسبت به گذشته راحت تر است. در واقع، ساده ترین روش معمولاً استفاده از یک برنامه روت ساده است. این روش راهی بی دردسر است که در موارد زیادی جواب می دهد. پیش نیازهای روت کردن گوشی با برنامه شامل برقرار بودن ارتباط اینترنتی و فعال بودن USB debuging در بخش Developer option است.

قبل از روت کردن دستگاه موبایل خود همیشه خوب است یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. دنیای روت کردن اندروید، هیجان انگیز، توانمند کننده و جذاب است، هنگامی که کنترل کار را به دست می گیرید، نحوه کار اندروید، کارهایی که تلفن شما می تواند انجام دهد، بسیار جالب و جذاب می شود.

پس از روت کردن، مرحله بعدی معمولاً نصب رام سفارشی است. این یک نسخه اصلاح شده از اندروید است که ویژگی های جدیدی را به همراه خواهد داشت. اگر تصمیم دارید این کار را انجام دهید، احتمالاً باید از نرم افزار مناسب استفاده کنید.

همچنین بخوانید: رات اندروید چیست و چگونه اجرا می شود + معرفی بهترین ها برای ساخت رات اندروید

علت عدم روت شدن گوشی اندرویدی چیست؟

علت عدم روت شدن گوشی اندرویدی عبارتند از:

  • خاموش بودن وای فای موبایل
  • خاموش نشدن صفحه گوشی هنگام فرآیند روت
  • روشن بودن اپلیکیشن های عبور از محدودیت
  • متصل نبودن گوشی به شارژ یا کامپیوتر
  • عدم آمدن پیامک هنگام عملیات روت و یا زنگ خوردن
  • خاموش بودن GPS موبایل
  • خاموش بودن بلوتوث موبایل
  • بستن کلیه برنامه های در حال اجرا
  • اشتباه در نصب شدن بدافزار
  • استفاده از یک نرم افزار نامناسب برای روت

همچنین بخوانید: چگونه سیستم عامل اندروید خود را ارتقا دهیم؟ (آموزش ارتقا نسخه اندروید گوشی)

از کجا بفهمیم گوشی روت شده است؟

برای اینکه بفهمید گوشی روت شده است، باید از برنامه های خاص برای این مهم استفاده کرد وگرنه در حالت عادی و برای کاربر عادی چنین چیزی قابل تشخیص نخواهد بود!

کلام آخر درباره روت بودن گوشی

شما هزینه خرید گوشی را پرداخت کرده اید، پس چرا نباید دقیقاً همانطور که می خواهید از آن استفاده کنید؟ هنگامی که برای اولین بار به روت دسترسی پیدا می کنید، احساس خوبی خواهید داشت و بدیهی است که اگر شما توسعه دهنده حرفه ای باشید، از این آزادی نهایت استفاده را خواهید کرد. به هر روی، روت کردن گوشی روشی کاملاً قانونی و اغلب ساده برای دستیابی به کنترل بیشتر بر روی دستگاه است اما این کار همیشه به راحتی انجام نمی شود.

پیشنهاد ویژه الکامکو برای یادگیری برنامه نویسی اندروید با اندروید استودیو به شما

اندروید استودیو پلتفرم پیشنهاد شده گوگل برای طراحی اپلیکیشن است و زبان برنامه نویسی جاوا یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی اندروید است. این دوره نیاز به پیش نیاز ندارد. تمامی مفاهیم از صفر تا صد یعنی از سطح مبتدی تا پیشرفته به شما آموزش داده می شود.

دوره پیشنهادی برای شما :
دوره آموزش اندروید استودیو با زبان جاوا از صفر تا صد پروژه محور بصورت فیلم های آموزشی

همچنین بخوانید: طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اندروید یکی از پردرآمدترین شغل های الان و آینده جهان است. برای آشنایی با این روش ها مطلب “روش های کسب درآمد برنامه نویسی اندروید چگونه است؟” را مطالعه کنید و اگر ایده ای ندارید می توانید مطلب ” ایده جالب برای ساخت اپلیکیشن اندروید یا iOS برای راه اندازی یک کسب و کار نو ” را بخوانید. 

همه دوره های آموزشی همه دوره های برنامه نویسی اندروید


مقالات مرتبط:


دوره های مرتبط با آموزش های برنامه نویسی اندروید:

  1. دوره آموزش ساخت اپلیکیشن فیلیمو و نماوا و مشابه 
  2. دوره آموزش ساخت اپلیکیشن فروشگاهی اندروید مشابه دیجی کالا
  3. دوره جامع آموزش طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری اندروید 

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

1 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
سمیه عظیمی
1 سال گذشته

be nazaram ta goshi moshkele khasi nadare niyaz be root shodan nist

فهرست