Fuchsia چیست؟ هدف از سیستم عامل فیوشا چیست؟ زبان برنامه نویسی فیوشای گوگل چیست؟ فیوشا جایگزین اندروید خواهد شد؟ چه زمانی سیستم عامل فیوشا منتشر میشود؟ در این مطلب از وبلاگ الکامکو می خواهیم به این سوالات پاسخ دهیم. پس تا آخر بخوانید تا با جواب آنها آشنا شوید.
زبان برنامه نویسی سیستم عامل فیوشا چیست؟
براستی زبان برنامه نویسی سیستم عامل فیوشا چیست؟ توسعه سیستم عامل جدیدی به نام فیوشا (Fuchsia) توسط گوگل بر هیچکس پوشیده نیست، اما نکته مبهم اینجاست که هیچکس نمی داند این OS چه استفاده ای دارد و جایگزین چه چیزی می شود. هسته این سیستم عمدتاً با استفاده از زبان های C و ++C نوشته شده و رابط کاربری آن هم بر پایه Dart است، اما ردپای زبان های دیگری مانند Go، پایتون، Rust و حالا سوئیفت هم در آن دیده می شود.
سیستم عامل فیوشا یا Fuchsia OS چیست؟
فیوشا مانند اندروید، سیستم عاملی متنباز است که توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است و همانطور که مطرح می شود، گوگل در حال حاضر سیستم عامل های جداگانه ای برای لپ تاپ ها، تلفن های هوشمند، ساعت های هوشمند و تلویزیون ها دارد و با سیستم عامل فیوشای گوگل می خواهد همه نیاز ها را با وجو یک سیستم عامل جامع برای دستگاه های مختلف رفع کند.
سیستم عامل Fuchsia همچنان مراحل توسعهی خود را طی میکند. پروژه گیتهاب نشان میدهد فیوشای گوگل میتواند در بسیاری از سیستم عاملها، از سیستمهای جاسازی شده گرفته تا تلفنهای هوشمند، تبلتها و رایانههای شخصی، اجرا شود. نکته حائز اهمیت این است که گوگل این هسته را از صفر توسعه داده است.
معنی کلمه Fuchsia چیست؟
Fuchsia – فیوشا درواقع به معنای ترکیب رنگهای صورتی و بنفش است. شاید از خود بپرسید چه موضوعی در مورد این نام باعث شده تا گوگل آن را برای سیستم عامل جدید خود انتخاب کند. باید بگوییم که رنگ صورتی اشارهای به اولین تلاش اپل برای توسعهی سیستم عاملی دارد که مبتنی بر شیگرایی و ریز هسته بود و رنگ بنفش نیز درواقع نام رمز اصلی آیفون است. درواقع گوگل خواسته با نام فیوشا اشارهای زیرکانه به اهداف اپل در گذشته و حال داشته باشد.
تاریخچه فیوشای گوگل چیست؟
در اوت ۲۰۱۶، رسانهها گزارشی از یک پست رمزگذاریشدهٔ مرموز در گیتهاب منتشر کردند که نشان میداد گوگل در حال توسعهٔ سیستمعامل جدیدی به نام «فیوشا» است. هیچ اطلاعیهٔ رسمی اعلام نشد، اما بازبینی کد نشان میداد که روی دستگاههای جهانی، از جمله «سیستمهای سرگرمی خودرو، به دستگاههای تعبیهشده مانند چراغ راهنمایی و ساعتهای دیجیتال، تا گوشیهای هوشمند، تبلتها و رایانههای شخصی» قابل اجرا است. تفاوت این کد با سیستمعامل اندروید و کروم این بود که این کد بر پایهٔ هستهٔ زیرکون (قبلاً مَگِنتا نامیده میشد) بود تا هستهٔ لینوکس.
در ماه مه ۲۰۱۷، آرز تکنیکا در مورد رابط کاربری جدید فیوشا، یک نسخهٔ ارتقایافته از رابط خط فرمان آن که اولینبار در ماه اوت رونمایی شد، در راستای نوشتهٔ یکی از توسعهدهندگان که نوشته بود فیوشا «یک ابزار سرگرمی نیست؛ یک پروژهٔ ۲۰٪ نیست؛ یک محل تخلیهٔ پسماند نیست که دیگر به آن بیتوجه باشیم» مطلبی نوشت. چندین رسانه در مورد روابط ظاهراً نزدیک این پروژه با اندروید نوشتند. برخی گمان میکردند که فیوشا ممکن است تلاشی برای «بازآفرینی» یا جایگزینی اندروید باشد؛ بهگونهای که مشکلات موجود در آن را برطرف کند.
در ژانویهٔ ۲۰۱۸، گوگل راهنمای نحوه اجرای فیوشا را در Pixelbooks منتشر کرد. این امر با موفقیت توسط Ars Technica دنبال شد.
«دستگاه» فیوشا در ژانویه ۲۰۱۹ از طریق پروژه منبع باز اندروید (AOSP) به اکوسیستم اندروید اضافه شد. گوگل در Google I / O 2019 در مورد فیوشا صحبت کرد. Hiroshi Lockheimer، معاون ارشد کروم و اندروید، فیوشا را به عنوان یکی از آزمایشهای گوگل در مورد مفاهیم جدید برای سیستم عامل توصیف کرد.
در تاریخ ۱ ژوئیه ۲۰۱۹، گوگل وب سایت رسمی پروژه توسعه فیوشا را فروخته شد به کمپانی سامسونگ که کد منبع سیستم عامل را ارائه دهد برای تلفن همراه و تبلتها چند تغییرات در فیوشا تغییر یافتهاست.
هدف از گوگل فیوشا، سیستم عامل جدید گوگل چیست؟
به عنوان یک سیستم عامل ماژولار، Fuchsia اجازه می دهد تا هسته، درایورها و اجزای نرم افزار به طور مستقل به روز شوند. ABI های پایدار این امکان را برای سیستم عامل، درایورهای دستگاه و نرم افزار محصول فراهم می کند تا در افق های زمانی طولانی تر سازگار بمانند.
گوگل می گوید که Fuchsia قرار است نیازهای اکوسیستم در حال رشد دستگاه های متصل را برآورده کند – به اصطلاح “اینترنت اشیا” یا به اختصار IoT.
مزایای سیستم عامل Fuchsia چیست؟
- یکی از بزرگترین مزایای سیستم عامل Fuchsia استقلال کامل آن از زبان برنامه نویسی جاوا است.
- مزیت بعدی سیستم عامل Fuchsia نیز مقیاس پذیری بالای آن است که باعث میشود از یک سیستم عامل و رابط کاربری یکسان بر روی تمامی دستگاههای خودتان استفاده کنید. این کار باعث میشود کارهای معمول و روزمره و هم کارهای تخصصی تان با سرعت خیلی بیشتری انجام شوند.
- سیستم عامل Fuchsia بر پایه یک کرنل اختصاصی نوشته شده است و تمامی باگهای لینوکس نیز در آن رفع شده و می تواند یکی از مزایای سیستم عامل فیوشا محسوب شود.
- مهمترین مزایای فیوشا گوگل، امکان مولتی تسک و انجام همزمان کارهای مختلف در آن است. کاربران میتواند چندین نرم افزار مختلف را بر روی صفحه باز نمایند و به صورت همزمان از آنها استفاده کنند.
هسته فیوشا گوگل چیست؟
فیوشا بر اساس یک هسته پیام رسان جدید به نام Zircon ساخته شدهاست که به نام ماده معدنی نامگذاری شدهاست. به دلیل داشتن بیش از ۱۷۰ syscall، میکرو هسته نیست. پایگاه کد زیرکون از هسته کوچک (LK) گرفته شدهاست، هسته ای در زمان واقعی برای دستگاههای جاسازی شده، با هدف مصرف کم منابع، برای استفاده در انواع مختلفی از دستگاهها. هسته کوچک توسط Travis Geisel Brecht ساخته شد، وی همچنین هسته NewOS مورد استفاده هایکو را نیز همکاری کردهاست.
زیرکون بیشتر به زبان سی++ نوشته میشود و بعضی قسمتها به زبان اسمبلی است. این هسته از یک هسته با مجموعه کوچکی از خدمات کاربر، درایورها و کتابخانهها تشکیل شدهاست که همه آنها برای بوت شدن سیستم، برقراری ارتباط با سختافزار و بارگیری فرایندهای کاربر لازم هستند. این ویژگی شامل دست زدن به موضوعات، حافظه مجازی، پردازش ارتباط متقابل و انتظار برای تغییر در وضعیت اشیا است.
به شدت از هسته یونیکس الهام گرفته شده و تفاوتهای زیادی با آن دارد. به عنوان مثال، از سیگنالهای مشابه یونیکس پشتیبانی نمیکند اما شامل برنامهنویسی مبتنی بر رویداد و الگوی مشاهده گر است. بیشتر تماسهای سیستم موضوع اصلی را مسدود نمیکنند. برخلاف سیستمهای سنتی یونیکس، منابع به جای فایل به عنوان اشیا نشان داده میشوند.
گوگل در حال حاضر چه سیستم عامل هایی را توسعه می دهد؟
در حال حاضر گوگل چندین سیستمعامل را بهصورت همزمان توسعه میدهد و محصولات مختلفی نیز مبتنی بر آن در بازار وجود دارند. این سیستمهای عامل شامل موارد زیر میشوند:
- اندروید (Android): سیستم عامل اندروید برای گوشیهای هوشمند و تبلتها استفاده میشود.
- اندروید تینگز (Android Things): سیستم عامل اندروید تینگز برای محصولات IoT در نظر گرفته شد، اما به دلیل عدم استقبال از آن، گوگل در نظر گرفت تا توسعه و پشتیبانی از آن را لغو کند. انتظار میرود تا سال ۲۰۲۲ دسترسی به این سیستم عامل از دسترس خارج شود.
- کروم (Chrome OS): سیستمعامل کروم برای لپتاپها و تبلتهای هیبریدی توسعه یافته و هماکنون در محصولات مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
- گلس (Glass OS): سیستمعامل گلس برای هدستهای واقعیت افزوده طراحی و توسعه یافته است.
- ور (Wear OS): سیستمعامل ور که قبلا اندروید ور نام داشت برای گجتهای پوشیدنی مانند دستبند سلامت و ساعت هوشمند توسعه یافته و هماکنون نسخهی سوم آن منتشر شده است.
- فیوشا (Fuchsia OS): فیوشا سیستمعاملی جاهطلبانه از سوی گوگل است که توسعه یافته تا روی محصولات مختلف قابل استفاده باشد.
رابط کاربری سیستم گوگل فیوشا یا Fuchsia OS UI
گوگل برای رسیدن به اهداف خود نیاز دارد تا تغییرات اساسی در امکانات فیوشا اعمال کند؛ به حالتی که نسبت به سیستم عامل اندروید بتواند امکانات به مراتب بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد. این موضوع شامل حالت مالتیتسکینگ یا انجام امور چند وظیفهای نیز میشود به این صورت که کاربر بتواند به صورت همزمان از چند اپلیکیشن استفاده کند.
یکی از تغییراتی که در رابط کاربری فیوشا مشاهده خواهید کرد، حذف اپ دراور و استفاده از سیستمی کارتی است که هر اپلیکیشن کارت مخصوص به خود را داشته باشد و کاربر بتواند با استفاده از کارت اپلیکیشن به آن دسترسی داشته باشد و بهصورت همزمان از چند اپلیکیشن استفاده کند.
در ادامه ویدئویی را مشاهده خواهید کرد که از رابط کاربری سیستم عامل فیوشا تهیه شده و شما میتوانید با استفاده از آن میتوانید درک درستی از امکانات مختلف سیستم عامل داشته باشید.
البته مانند سیستمعامل اندروید به شما اجازهی شخصیسازی گستردهی محیط رابط کاربری داده میشود. در این بین، دستیار هوشمند گوگل اسیستنت نیز به ویژههای متعدد در فیوشا برخوردار خواهد شد تا بتوانید اغلب نیازهای خود را با گوگل اسیستنت انجام داده و امور مختلف را کنترل کنید.
ارتباط سیستم عامل اندروید و سیستم عامل فیوشا چیست؟
با وجود اینکه هر دو سیستم عامل اندروید و فیوشا متنباز هستند، اما نکتهی جالبی نیز در موردشان وجود دارد که آنها را از یکدیگر متمایز میسازد. در حالی که اندروید یا حتی کروم مبتنی بر کرنل است، گوگل برای توسعهی فیوشا به سراغ پایهی هستهی جدیدی به نام زیرکان (Zircon) رفته که بسیار سبک بوده و میتوان به آن میکرو کرنل نیز گفت.
تفاوت دیگری نیز البته میان اندروید و فیوشا وجود دارد و آن گسترهی محصولاتی است که هر یک از این دو سیستم عامل میتوانند از آن استفاده کنند. در حالی که اندروید بیشتر برای تبلت و گوشیهای هوشمند استفاده میشود، گوگل در نظر دارد تا فیوشا به پلتفرمی تبدیل کند که دستگاههای مختلف قادر به استفاده از آن باشند.
البته در حال حاضر میتوان به محصولاتی اشاره کرد که از سیستم عامل فیوشا استفاده میکنند، اما تعداد آنها بسیار کم است و هنوز تا زمانی که شاهد انتشار این سیستم عامل روی محصولات مختلف البته به صورت گسترده باشیم، فاصلهی بسیاری مانده است.
گوگل سیستم عامل فیوشا را به دو قسمت تقسیم کرده است:
به این صورت که امکان استفاده از آن در گجتهای قابل حمل و همچنین کامپیوترهای رومیزی یا دسکتاپ وجود داشته باشد. قسمت اول که آرمادیلو (Armadillo) نام دارد برای ارائهی خدمات به گوشیهای هوشمند، تبلت، گجتهای پوشیدنی و موارد مشابه توسعه یافته و بخش دوم نیز که برای کامپیوترهای رومیزی طراحی شده، کپیبارا (Capybara) نام دارد.
فیوشا میتواند به گوگل در رسیدن به بازارهای بزرگتر یعنی کامپیوترها کمک شایانی کند. درواقع آنچه گوگل در حال حاضر به آن نیاز دارد حضور پررنگتر در بازار کامپیوترهای خانگی مانند رایانههای رومیزی یا PC است، اما سیستمعاملهای فعلی این شرکت توان ارائهی خدماتی در حد سیستمعامل ویندوز، لینوکس یا مک نیستند.
به همین علت گوگل میخواهد با سیستم فیوشا شرایطی را فراهم کند که شانس حضور در بازار کامپیوترها را داشته باشد. با این حال، انتشار سیستمعاملی مستقل در این بازار که مایکروسافت سهم قابل توجهی از آن را در اختیار دارد گوگل را در شرایط بسیار بدی قرار خواهد داد و درنهایت سیستمعامل مستقل گوگل تبدیل به پروژهی دیگری خواهد شد که طعم شکست را تجربه میکند. به همین علت، گوگل سیستم عامل فیوشا را توسعه داده تا بتواند آینده اندروید را بهبود دهد.
آیا سیستم عامل Fuchsia جایگزین اندروید خواهد شد؟
فوشیا یک سیستم عامل متن باز مدرن است که ساده، ایمن، قابل به روز رسانی و کارایی است. اندروید سیستم عاملی نیست که کلا یک شبه نابود شود و فوشیا قرار است در واقع بهبودی دهنده اندروید + کاتلین باشد و در واقع منحصرا جایگزین سیستم عامل اندروید فعلا نمی تواند باشد.
در ابتدا قرار بود که فیوشا سیستمعاملی برای دوربینهای عکاسی باشد، اما گوگل تصمیم گرفت سیاستهای خود را تغییر داده و حال میخواهد فیوشا سیستم عاملی هیبردی باشد که امکان استفادهی آن روی محصولات مختلف وجود دارد.
درواقع گوگل میخواهد سیستمعاملی را توسعه دهد که از گجتهای پوشیدنی و گوشیهای هوشمند تا تبلت و کامپیوتر از آن برخوردار باشند. درواقع حتی بتوان آن را برای خودروها، لوازم خانگی یا حتی اینترنت اشیا نیز استفاده کرد. با این حال، رسیدن به چنین دستاورد نرمافزاری به مراتب جاهطلبانهتر از خواستههای دیگر گوگل به نظر میرسد.
با توجه به منافع، مزایا و معایب سیستم عامل فیوشا برای شرکت گوگل می توان امید داشت که با یک برنامه ریزی دقیق و یک سیاست درست و به موقع این سیستم عامل یا بر روی گوشی های جدید عرضه شده پیاده سازی شود و یا به شکلی خواص بر روی تمام گوشی ها و تبلت ها عرضه شود. این موضوع به این دلیل حائز اهمیت است که چنین کاری تغییری بسیار بزرگ به حساب می آید. حتی از ساخت اولیه اندروید نیز بزرگتر است چرا که بیشتر آن وقف نوشتن اولین لایه می شود به جای آنکه روی برنامه ای از پیش تعیین شده نوشته شود. اندروید خود روی لینوکس و iOS روی BSD نوشته شد اما Fuchsia قرار است کامل از پایه برنامه ریزی شود.
سال ها زمان می برد تا نسخه ای رسمی و حتی نسخه ای که به عموم مردم نمایش داده شود، ساخته شود. این کار دشوار قطعا برای به پایان رسیدن به هزاران ساعت تلاش نیاز دارد.
چه زمانی سیستم عامل فیوشا منتشر میشود؟
سیستم عامل فیوشا همچنان در حال توسعه است و باید گفت با توجه به گستردگی و تنوع محصولاتی مبتنی بر سیستمعاملهای مختلف گوگل هستند انتشار سیستم عامل فیوشا برای این محصولات زمانبر خواهد بود. از طرفی شرکتهای سازنده نیز اصولا از رابط کاربری انحصاری خود برای محصولاتشان استفاده میکنند.
همین امر باعث خواهد شد تا کوچ کردن شرکتهای سازنده از سیستمهای عامل مختلف گوگل به فیوشا زمانبر باشد. با این حال، گوگل تایید کرده که نسخههای آزمایشی از فیوشا هماکنون منتشر شده و توسعهدهندگان و علاقهمندان میتوانند آنها را دانلود کرده و کمی با ظاهر رابط کاربری و امکانات آن آشنا شوند.
سوالات متداول در زمینه سیستم عامل فیوشا گوگل
√ آیا سیستم عامل فیوشا برای کامپیوتر منتشر میشود؟
بله. سیستم عامل فیوشا یا Fuchsia OS برای پلتفرمهای مختلف منتشر میشود که کامپیوتر نیز مانند گوشی هوشمند، تبلت و گجتهای پوشیدنی یکی از این پلتفرمها است.
√ آیا سیستم عامل فیوشا متن باز است؟
بله. سیستم عامل فیوشا مانند اندروید متن باز توسعه داده شده است.
√ آیا Fuchsia یک سیستم عامل بلادرنگ (Real Time) است؟
بله – فیوشا یک سیستم عامل ماژولار، بلادرنگ است که گوگل از سال ۲۰۱۶ در معرض دید عموم قرار داده است.
نتیجه گیری درباره سیستم عامل فیوشا
اینطور که خود گوگل گفته در سالهای آینده سیستم عامل فیوشا برای دستگاههای مختلفی عرضه خواهد شد که از سیستم عامل های اندروید نیز پشتیبانی خواهد کرد و میتوانید نرم افزارهای اندرویدی را هم بدون نیاز به هیچ رابطی بر روی دستگاههایی که دارای سیستم عامل فیوشا هستند نصب کنید. البته با وجود اینکه فیوشا در حال حاضر خیلی قدرتمند به نظر نمیرسد اما مسیر طولانیای را در پیش دارد و قابلیتهای آن به توسعه بیشتری نیاز خواهند داشت.
بخش های مختلف دوره جامع متخصص اندروید حرفه ای الکامکو
- بخش اول : آموزش برنامه نویسی اندروید با جاوا
- بخش دوم : آموزش حرفه ای طراحی UI/UX در اندروید
- بخش سوم : آموزش زبان برنامه نویسی کاتلین از صفر تا صد و پروژه محور
- بخش چهارم : اندروید پلاس (آموزش مفاهیم ضروری در اندروید)
- بخش پنجم : آموزش جامع معماری MVP در اندروید با ساخت پروژه اپلیکیشن خبری فول امکانات
- بخش ششم : آموزش جامع معماری MVVM در اندروید با چندین پروژه حرفه ای
- بخش هفتم : آموزش ساخت بازی در اندروید استودیو
- بخش هشتم : آموزش پرداخت درون برنامه کافه بازار
- بخش نهم : آموزش ساخت اپلیکیشن فروشگاهی فول امکانات
چگونه می توان از یادگیری برنامه نویسی اندروید کسب درآمد کرد؟
از انجا که برنامه های اندرویدی طرفداران خاص خودشان را دارند و همه روزه در سراسر دنیا از این سیستم عامل محبوب استفاده می شود بنابراین تقاضا برای ساخت برنامه های کاربردی زیاد است و از طرفی برنامه نویس های اندرویدی که بتوانند اپلیکیشن های کاربردی بسازند به ندرت پیدامی شود. در نتیجه اگر شما اندروید استودیو را با یکی از زبان های Java یا Kotlin بلد باشید می توانید درامدزایی خوبی از ساخت برنامه های اندرویدی داشته باشید.
در اینجا به برخی از راه های درآمدزایی که می توانید با یادگیری برنامه نویسی اندروید داشته باشید آورده شده است:
- می توانید به عنوان شغل برنامه نویس اندروید در شرکت ها (مدل کارمندی) مشغول به کار شوید.
- می توانید با تولید و طراحی اپلیکیشن موبایل (مدل ایده پردازی) کسب درآمد کنید.
- می توانید با گرفتن سفارش پروژه و انجام آن به صورت دورکاری (مدل فری لنسری) درآمد داشته باشید.
- می توانید با ساخت اپلیکیشن های اندرویدی و منتشر کردن و بازاریابی و فروش آن به درآمد بالا برسید.
- می توانید با آموزش به دیگران بصورت حضوری یا آنلاین درامد داشته باشید.
- می توانید با تبلیغات درون برنامه ای از ساخت اپلیکینش های اندرویدی به درآمد برسید.
- و…