برای انتخاب لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید موارد مختلفی باید در نظر گرفته شود که بسته به نوع فعالیت شما می تواند تغییر کند که در این مقاله آموزشی قصد داریم به معرفی مهمترین آن ها بپردازیم. پس با مرجع آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه باشید.
برنامه نویس هستید و دارید دنبال لپتاپ برنامه نویسی می گردید؟ نمی دانید لپ تاپ برنامه نویسی خودتان را بر اساس چه ویژگی هایی انتخاب کنید؟ خب پس همانطور که می دانید انتخاب لپ تاپ یکی از مهمترین و سخت ترین قسمت زندگی یک برنامه نویس است و مطمئنا بین سرچ هایی که می کنید از انتخابهای مختلف گیج هم شدید و هیچ معیار مناسبی هم ندارید! برای همین تصمیم گرفتیم مهمترین ویژگی ها برای خرید لپ تاپ برنامه نویسی بخصوص انتخاب بهترین لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید برای اندروید استودیو را به شما توضیح دهیم.
اهمیت انتخاب لپتاپ برای برنامه نویسی اندروید با اندروید استودیو
اندروید استودیو (Android Studio) یک IDE مدرن است که ویژگی های بسیار خوب و مفیدی برای برنامه نویسی اندروید دارد. علاوه بر این، می توانید از شبیه ساز یکپارچه آن برای شبیه سازی یک دستگاه کاملا کاربردی اندرویدی بمنظور تست برنامه خود استفاده کنید، که البته این کار نیز برای یک کامپیوتر کار ساده ای نیست.
مهمتر از این خیلی از شما برنامه نویسان اندروید می خواهید برنامه نویسی خودتان را روی لپ تاپ انجام دهید و این می تواند هزاران دلیل داشته باشد به فرض مثال دانشجو هستید یا می خواهید موقع مسافرت کدنویسی کنید یا هر دلیل دیگری که وجود دارد و این مسئله کار را حتی سخت تر می کند و پیدا کردن لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی اندروید که قدرت و کارایی کامپیوترهای شخصی و خانگی (PC) را داشته باشد کار ساده ای نیست.
از طرفی شناسایی سخت افزار برای خرید لپتاپ برنامه نویسی دارای اهمیت زیادی است که ما در این مقاله سعی کردیم که حداقل مشخصات لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی اندروید را به شما معرفی کنیم تا بتوانید تا آنجا که ممکن است در مصرف هزینه برای خرید لپ تاپ برنامه نویسی صرفه جویی کنید و روند انتخاب برای شما سریعتر شود.
کدام مشخصات لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید مهم هستند؟
در ادامه به ویژگی های یک لپ تاپ مناسب برای برنامه نویسی اندروید خواهیم پرداخت.
1- حافظه اس اس دی (SSD) مناسب برای لپ تاپ برنامه نویسی اندروید
SSD مخفف عبارت Solid state disk، منبع ذخیره سازی است که از نیمه رساناهای حالت جامد تشکیل شده است. هارد دیسک های حالت جامد یا همان SSD ها به حافظه هایی گفته می شوند که در آن ها از هیچ قطعه ی متحرکی استفاده نشده باشد، در ساخت آن ها از حافظه های مبتنی بر فلش یا SD Ram ها استفاده می شود. استفاده از حافظه های مبتنی بر فلش در SSD ها باعث می شود تا زمان تاخیر به حداقل برسد و همچنین گرمای تولید شده کاهش یابد که تمامی این مسائل باعث کاهش مصرف انرژی و همچنین سریعتر شدن این حافظه ها نسبت به هارد دیسک ها می شود.
حافظه SSD یکی از مهمترین مولفه ها برای اجرای سریع اندروید استودیو حتی مهمتر از RAM می باشد و افزایش میزان حافظه SSD سرعت بالا آمدن ویندوز و اجرای برنامه ها را چند برابر می کند زیرا آنها بازوی مکانیکی ندارند تا برای خواندن داده ها حرکت کند و این موضوع باعث کند تر شدن روند خواندن اطلاعات می شود ولی در هارددیسک های معمولی وجود دارد. در نتیجه اطلاعاتی ( ازجمله سیستم عامل و برنامه های شما ) که روی SSD می گذارید سریعتر بارگذاری می شود و طبق همین روند IDE ها و شبیه سازهای خود پروژه ها نیز سریعتر باز می شوند و در کسری از زمان ساخته می شوند. همچنین به دلیل اینکه SSD ها هیچ قسمت متحرکی ندارند، هیچ صدایی ایجاد نمی کنند و از قدرت کمتری استفاده می کنند. این موارد گفته شده برخی از مزیت های استفاده از حافظه های SSD است ولی گفتنی است که قیمت آن نسبت به HDD ها کمی گرانتر هستند.
اگر هدف شما بیشتر از خریدن لپ تاپ برای برنامه نویسی اندروید و استفاده از اندروید استودیو (Android Studio) است، SSD 128 گیگابایتی همراه با یک هارددیسک بزرگتر می تواند کافی باشد. (یعنی از ترکیب این دوتا هارد استفاده کنید؛ یک حافظه SSD با فضای کم بگذارید و یک هارد مکانیکی با فضای زیاد!).
با این حال اگر بخواهید برنامه های دیگری را نصب کنید، 128 گیگابایت شاید کمی کم باشد و در اینصورت باید بعضی از فایل ها و برنامه ها را به HDD منتقل کنید تا بتوانید بهتر کار کنید. در نتیجه اگر توانایی پرداخت هزینه بیشتر را دارید، حافظه SSD 256 گیگابایت یا بیشتری تهیه کنید.
2- حافظه رم (RAM) مناسب برای لپ تاپ برنامه نویسی اندروید
پس از SSD ، حافظه RAM دومین مشخصات مهم هنگام اجرای بهتر آندروید استودیو است. همانطور که قبلاً نیز گفته شد، اندروید استودیو دارای ویژگی های بسیاری است که به شما کمک می کند کد را با کارایی و خطاهای کمتری بنویسید. اما این ویژگی ها هنگام استفاده از IDE باید در پس زمینه (background) اجرا شوند پس برای همین نیاز به حافظه ای دارید.
در حالی که کلا اندروید استودیو می تواند با رم کمتری کار کند، ولی برای کار کردن راحت تر و بدون دردسرتر نباید RAM لپ تاپ شما از 8 گیگ پایین تر باشد و در حالت بهتر 16 گیگابایت یا بیشتر ایده آل خواهد بود، اما باز آنقدر به اندازه SSD مهم نیست، بنابراین اطمینان حاصل کنید که ابتدا SSD تهیه شده باشد.
تنظیمات و مراحل مختلفی وجود دارد تا در هنگام استفاده از اندروید استودیو بتوان مصرف استفاده از RAM را کاهش داد.
به طور کلی در صورتی که سایر برنامه های کامپیوتر بویژه مرورگر وب بسته باشند، به حافظه کمتری نیاز دارید. ویژگی های IDE ( اندروید استودیو ) مفید اما غیر ضروری مانند error-highlighting را غیرفعال کنید و از یک دستگاه فیزیکی به جای شبیه ساز استفاده کنید تا برنامه خود را آزمایش و تست کنید. ولی با رم 16 گیگابایت می توانید همزمان با استفاده از شبیه سازها و مرورگر وب خود، اندروید استودیو را کاملاً راحت اجرا کنید.
3- پردازنده (CPU) مناسب برای لپ تاپ برنامه نویسی اندروید
همانطور که گفته شد داشتن حافظه SSD و میزان حافظه RAM مولفه های مهمی اند که برای اجرای اندروید استودیو مورد نیاز هستند، بنابراین قبل از پرداختن به CPU، مطمئن شوید که آنها به اندازه ای که گفته شد تهیه شده باشند. با این حال برای اینکه اجرای قوی تری از شبیه ساز را برای برنامه های خود داشته باشید، یک پردازنده قدرتمند می تواند برای اینکار بسیار مفید باشد و اندروید استودیو می تواند از هسته های مختلفی برای بعضی از قابلیت های آن مانند بازرسی کد (code inspection)، ایندکس (indexing) و تهیه چندین پروژه بزرگتر به صورت موازی استفاده کند.
برای انتخاب CPU توصیه می کنیم به دنبال چیزی قدرتمندتر از Intel i3 باشید. معمولا لپ تاپ هایی با پردزانده Core i5 که 2 هسته ای برای برنامه نویسی مناسب هستند. ولی اگر از نظر مالی توان خرید Core i7 یا بیشتر را دارید این لپ تاپ ها باعث بهتر شدن کار شما در کدنویسی می شوند و همچنین باعث می شوند کدها را با سرعت بیشتری اجرا کنید.
در کل برای خرید لپ تاپ برنامه نویسی به این توجه کنید که فرکانسش بیشتر از ۲.۵ گیگاهرتز (GHz) باشد، مقدار کش بالایی داشته باشد (زیر ۴مگ نباشد) و همینطور تعداد هستههایش بالا باشد که چه بهتر.
4- کارت گرافیک (GPU) مناسب برای لپ تاپ برنامه نویسی اندروید
کارت گرافیک یا GPU می تواند یکی از مهمترین قسمت ها موقع برنامه نویسی اندروید است ولی الزاما آنقدر اهمیت ندارد. کلا دو نوع کارت گرافیک برای لپ تاپ ها وجود دارد: یک سری Dedicated هستند و یک سری هم Integrated که از CPU , GPU استفاده میکنند.
کارت گرافیکهای Integrated برای برنامه نویسها گزینه مناسب و بهتری هستند تا هزینه اضافهتری هم برای لپ تاپ پرداخت نشود پس برای توسعه اپلیکیشن های معمولی شما نیازی به کارت گرافیک اختصاصی ندارید و یک پردازنده گرافیکی مجتمع (CPU with integrated graphics) کافی است.
ولی با این حال یک پردازنده گرافیکی جداگانه مسلما بهتر کار می کند. برای برنامه نویسی و بازی های مختلف گرافیک 2GB کافی است، اما در صورتی که توسعه دهنده ی بازی هستید یا برنامه نویسی گرافیکی کار می کنید ، به لپ تاپی با گرافیک بسیار قوی تر نیاز دارید.
موارد دیگری که برای تهیه لپتاپ برنامه نویسی باید در خاطر داشته باشید
مشخصات گفته شده در بالا قسمتهای اصلی سخت افزاری بود که هنگام لپ تاپ خوب برای برنامه نویسی اندروید باید به آنها توجه کنید. با این حال ، موارد دیگری وجود دارد که به مراتب تاثیر کمتری در برنامه نویسی دارند اما بهتر است قبل از خرید لپتاپ برنامه نویسی به آنها هم توجه کنید:
5- نوع سیستم عامل
از انواع سیستم عامل ها می توان به ویندوز (مایکروسافت)، macOS (اپل) و لینوکس (Linux) اشاره کرد که دو مورد اول بیشترین استفاده را در سالهای اخیر داشتند.
- اگر کلا با زبان های مختلفی از برنامه نویسی کار می کنید استفاده از سیستم عامل ویندوز می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد زیرا اکثر زبان ها را ساپورت می کند.
- اگر برنامه نویس و توسعه دهنده ی iOS و دیگر کدنویسی های اکوسیستم اپل هستید و به این حوزه علاقه دارید، باید لپ تاپ های اپل رو بخرید که دارای سیستم عامل مک باشند.
- اگر با پایتون (Python)، روبی (Ruby) و پی اچ پی (php) کار می کنید سیستم عامل لینوکس می تواند گزینه خوبی برای شما باشد.
ولی اگر برنامه نویس اندروید هستید سیستم عامل ویندوز (Windows) به دلیل برخی محدودیت ها در سیستم فایل، ممکن است اجرای پروژه را اجرا کندتر می کند. مخصوصا اگر تنظیمات آنتی ویروس اشتباه انجام شود هم باعث کاهش چشمگیر عملکرد و زمان ساخت اندروید استودیو می شوند اما این مشکل ها برطرف شدنی هستند. در نتیجه نمی توان گفت که اندروید استودیو در ویندوز درست کار نمیکند و این کاملا اشتباه است چرا که در ویندوز نصب می شود و مشکلاتی احتمالی ممکن است پیش آید نه همیشه! که قابل حل شدن هستند. برای آشنایی با همه زبان های برنامه نویسی در اندروید استودیو می توانید اینجا مراجعه کنید.
اگر با لینوکس راحت هستید پیشنهاد می کنیم با آن کار کنید زیرا می تواند عملکرد بهتری نسبت به ویندوز نشان دهد. پس باید یک لپ تاپ که از قبل لینوکس در ان نصب شده خریداری کنید یا مطمئن شوید که سخت افزارهای لپ تاپی که دارید به درستی از آن پشتیبانی می کند.
6- کیفیت صفحه نمایش
از نظر کد نویسی، وضوح بالاتر در صفحه نمایش لپ تاپ تاثیر چندانی در کیفیت برنامه نویسی ندارد. اندازه صفحه نمایش به تنظیمات شما و میزان قابلیت حمل مورد نیاز شما بستگی دارد. اگر شما از لپ تاپ خودتان بیشتر در خانه استفاده می کنید، توصیه می کنیم یک مانیتور اکسترنال (external monitor) بگیرید زیرا کار کردن بسیار راحت تر خواهد بود. این مانیتورها با توجه به ابعاد بزرگتری که نسبت به مانیتورهای معمولی دارند، آزادی عمل و دقت بیشتری را جهت ترکیببندی در اختیار شما قرار میدهند. به علاوه این نمایشگرهای خارجی، به شرط آن که کمپانی معتبری آن را تولید کرده باشد، معمولاً از دقت رنگی بسیار بالایی برخوردار هستند و میتوان به خوبی تراز سفیدی تصویر از طریق آن تنظیم نمود.
اندروید استودیو دارای حداقل وضوح تصویر 1280*800 پیکسل است، اما صفحه نمایش بزرگتر با وضوح بالاتر به معنای داشتن فضای بیشتر و راحتی بیشتر برای کار با آن است. بهتر است شما هدف خودتان را برای پیکسل های 1920 * 1080 در نظر بگیرید که Full HD باشد و کلا خب هر چقدر مانیتور لپتاپ برنامه نویسی شما رزولوشن بالایی داشته باشد با توجه به اینکه ساعتهای زیادی به صفحه نمایش نگاه می کنید بهتر است.
7- باتری لپ تاپ
میزان مصرف باتری لپ تاپ در واقع به میزان مدت زمان و حجم کارهایی که انجام می دهید بستگی دارد. اگر موقعی که دارید با لپ تاپ کار می کنید در حال جابجایی هستید و جای ثابتی نمی مانید توجه کردن به این گزینه برای خرید لپتاپ برنامه نویسی می تواند خیلی اهمیت داشته باشد و یک باتری با قابلیت نگهداشتن ۶ ساعت شارژ ایده آل مد نظرتان باشد.
ولی اگر بیشتر وقتی که صرف کار کردن با لپ تاپ می کنید را در جای ثابتی هستید و دسترسی به پریز برق دارید این گزینه می تواند برایتان مهم نباشد.
تمام این فرآیندهایی که در پس زمینه اندروید استودیو اتفاق می افتد (مانند on-the-fly code inspection – auto-completion) باعث می شود IDE شما از باتری زیادی استفاده کند. با توجه به اینکه اندروید استودیو (Android Studio) دارای حالت صرفه جویی در مصرف انرژی است و برخی از این ویژگی ها را غیرفعال می کند، اما تا جایی که می توانید سعی کنید از این ویژگی های اضافی استفاده نکنید مگر اینکه ضروری باشد.
8- وزن لپ تاپ
وزن لپ تاپ هم معیار زیاد مهمی در کیفیت برنامه نویسی شما ندارد ولی برای برنامه نویسی کردن ربط به استفاده شما دارد که می خواهید با لپ تاپ خودتان در خانه کار کنید یا بیشتر بیرون یا مثلا محل کار ببرید! اگر فردی هستید که لپ تاپ خود را زیاد بیرون از خانه می برید پس نباید وزن سنگینی داشته باشد و زیاد بزرگ باشد و بهتر است که یک لپ تاپ ۱۳ یا نهایتا ۱۴ اینچی بخرید. چون این لپتاپ ها به خاطر صفحه نمایش کوچکتر و همچنین سخت افزار (بخصوص CPU پایین تر) از باتری کمتری استفاده می کنند.
اما اگر زیاد اهل جا به جایی و سفر نیستید و همیشه به پریز برق دسترسی دارید لپ تاپ ۱۵ اینچ گزینه بهتری است. لپتاپ های ۱۵ اینچی صفحه بزرگتری دارند و برای اجرای همزمان چندتا کار خیلی بهتر هستند. علاوه بر اینکه سخت افزار قویتری نسبت به ۳ا اینچیها دارند.
9- کیبورد
به طور متوسط کاربران عادی توجه زیادی به صفحه کلید لپ تاپ ندارند و هر جور که باشد بنظر خوب جلوه می دهد؛ اما به عنوان یک برنامه نویس باید توجه بیشتری به ان داشته باشید. یک صفحه کلید بد طراحی شده در واقع می تواند باعث درد دست و انگشت شما که نتیجه حاصل از تایپ مکرر و کدنویسی می شود باشد.
یکی از معیارهای راحت تر تایپ کردن با صفحه کلید، “فاصله کم”از ارتفاع بین کلیدهای آن است. این مقدار میلی متری کلیدها باعث می شود تا فشار کمتری از دست به کیبورد برای فشار دادن کلیدی زده شود. فاصله اکثر کلیدهای لپ تاپ ها حدودا 2 میلی متر یا کمتر هستند و لپ تاپ های بسیار نازک مانند نسل جدید MacBook ها حتی زیر 1 میلی متر نیز هستند.
همانطور که گفتیم ضربه زدن به کلیدها به سمت پایین با فشار زیاد می تواند دست و انگشتان شما را دچار درد کند و به همین دلیل بیشتر افراد این نوع تایپ کردن را دوست دارند. این فاصله خیلی کوچک از طرفی هم باعث می شود که وقتی خرده آشغال یا گرد و غبار در زیر آنها قرار می گیرد، کلیدها خود کار نکنند. به این مدل صفحه کلید ها، کیبوردهای مکانیکی گفته می شود، اما پیدا کردن لپ تاپی که کیبورد مکانیکی داشته باشد کمی سخت است زیرا کیبوردهای مکانیکی معمولا بزرگ هستند.
از آنجایی که اندازه کیبورد به اندازه صفحه نمایش ربط دارد ولی کیبوردهای کامپکت بهترین گزینه برای لپ تاپ برنامه نویسی هستند که می توانید جداگانه هم خریداری کنید. کیبورد کامپکت به کیبوردهایی گفته می شود که کوچک هستند و جای کمی می گیرند، باریک بوده و معمولاً قسمتی که مربوط به دکمه های عددی می شود و در سمت راست کیبوردهای معمولی وجود دارد را ندارند و در قسمتهای بالا قرار دارند. برخی از مدلها همچنین دارای پد لمسی هستند به طوری که بجای ماوس میتواند بکار رود.
نور پس زمینه LED در کیبوردها (بک لایت یا چراغ زیر دکمه های کیبورد) به نظر می رسد و برای تایپ در اتاق های کم نور بسیار خوب باشد. اما میزان روشنایی کیبورد باید قابل تنظیم باشد زیرا روشنایی بیش از حد می تواند باعث آسیب زدن به چشم ها در محیط های تاریک شود.
10- ترک بال و ماوس
اگر می خواهید از لپ تاپ خود برای برنامه نویسی استفاده کنید پس فردی هستید که احتمالا نمی خواهد همیشه از پد لپ تاپ بجای ماوس استفاده کند، در چنین شرایطی برای کار با لپ تاپ باید ماوس خریداری کنید، به ویژه اگر در خانه PC ندارید و از لپ تاپ خود در خانه هم استفاده می کنید!
پس باید بدنیال ماوس های کوچک و جمع و جورتری باشید آسیبی به شانه و بازوی شما وارد نکند که ما در اینجا استفاده از ماوس ترک بال را به شما پیشنهاد می کنیم. چرا؟ چون می توانید در هر موقعیتی که هستید (در حال قهوه خوردن، روی تخت و…) مکان نما را دقیقا کنترل کنید حتی بدون اینکه ماوس خود را به اطراف حرکت دهید! فقط کافیست گوی ماوس را با انگشت شست خود حرکت دهید و یا کلیک کنید. این ترک بال مواقعی که فضای کمی در اختیار دارید می تواند خیلی به شما کمک کند.
الکامکو می تواند به شما در یادگیری دوره های آموزش برنامه نویسی اندروید کمک کند تا شما را به یک برنامه نویس اندروید حرفه ای تبدیل کند.
در صورتیکه می خواهید یک اپلیکیشن اندرویدی برای کسب و کار خودتان یا مشتریان خود درست کنید پکیج آموزش برنامه نویسی اندروید با Android Studio که در زیر میبینید را به شما پیشنهاد می کنیم.
رم 4 گیگ هم برای برنامه نویسی اندروید جواب میده؟
اذیت می کنه بهتره بالاتر باشه 6 یا 8 یا بیشتر ..
خیلی کامل و خوب بود ممنون از شما