برنامه نویسی با گوشی یکی از پرطرفدارترین مدل های برنامه نویسی است. اگر یک برنامه نویس هستید احتمالا تابحال این سوال که “ایا میشود با گوشی برنامه نویسی کرد” به ذهن شما هم رسیده است. پس برای دانستن این موضوع باید بدانید از چه اپلیکیشن ها یا ابزارهایی می توانید برای برنامه نویسی با گوشی اندروید استفاده کنید. اگر با این ابزارها آشنایی ندارید نگران نباشید چون ما در این مقاله می خواهیم به شما آموزش دهیم که یادگیری برنامه نویسی با گوشی اندروید چگونه است؟ و اینکه اگر یک برنامه نویس اندروید هستید چطوری می توانید برنامه نویسی اندروید با گوشی های اندرویدی را انجام دهید؟
چگونه با گوشی برنامه نویسی کنیم؟
برنامه نویسی با گوشی یکی از کارهای مهم برای افرادی که نیاز دارند تا در هر زمان و مکانی برنامه نویسی کنند است. امروزه تلفن های همراه برای ما به عنوان مینی کامپیوترهای قابل حمل کاربرد دارند و اگر شما یک موبایل با سیستم عامل اندروید داشته باشید می توانید خیلی از کارهای روتین که کامپیوتر یا لپ تاپ برای شما می کند را انجام دهید.
معرفی چند برنامه کد نویسی با گوشی های اندرویدی :
متأسفانه اطلاعات زیادی در مورد چگونگی استفاده و برنامه نویسی با گوشی موبایل به عنوان محیطی برای توسعه برنامه ها و وب سایت ها براحتی در دسترس نیست.
هنگامیکه در اینترنت دنبال آموزش برنامه نویسی در گوشی هستید معمولا وارد صفحاتی می شوید که درباره نحوه رمزگذاری و اشکال زدایی برنامه هایی که در تلفن های همراه اجرا می شوند یا درباره ابزارهای کلی برای برنامه نویسی توضیح داده اند ولی ما در این مطلب می خواهیم ببینیم که چگونه در گوشی برنامه نویسی کنیم و هم اینکه چگونه برنامه نویسی اندروید در گوشی را بلد باشیم تا موبایلمان را به یک محیط برنامه نویسی مانند دسک تاپ تبدیل کنیم.
۱- برنامه نویسی در گوشی با یک ویراستار متن (Text Editor)
برای برنامه نویسی روی گوشی با هر زبانی یا توسعه برنامه های اندرویدی در تلفن هوشمند خود، اولین چیزی که به آن نیاز دارید یک ویرایشگر متنی است. در واقع یک ویرایشگر به شما این امکان را می دهد تا فایل های متنی که به زبان های مختلف برنامه نویسی نوشته شده است را ایجاد و ویرایش کنید. به عبارت دیگر، جایی است که کدنویسی می کنید.
مشابه ویرایشگرهای متنی دسک تاپ، برنامه کد نویسی در گوشی اندروید هم وجود دارد که هم می توانید اندازه و رنگ قلم را تغییر دهید و یا متنی را کپی و پیست نمایید. خلاصه هر کاری که در ویرایشگر متنی دسکتای قابل انجام است، در ویرایشگر موبایل تان هم قابل انجام خواهد بود.
برای دانلود کد ادیتور برای اندروید در گوگل پلی مدلهای مختلفی وجود دارد اما اگر برای برنامه نویسی با موبایل اندرویدی خود و همچنین برنامه نویسی اندروید با موبایل خود تازه کار هستید، محبوب ترین برنامه ای که می تواند برای شما مناسب باشد استفاده از ادیتورهای رایگان است.
ولی اگر می خواهید کمی حرفه ای تر کدنویسی کنید تکست ادیوتورهای VIM بسیار مناسب و حرفه ای هستند و ویژگی های زیادی برای کدنویسی ارائه می دهند.
۲- برنامه نویسی با گوشی اندروید با یک اپلیکیشن مدیریت کننده فایل (File Manager)
اگر از طرفداران اندروید یا کسی که کدنویسی با گوشی اندرویدی انجام می دهد بپرسید که چرا این سیستم عامل را به سیستم عامل iOS ترجیح می دهند، احتمالاً می گویند که دلیل این است که اندروید دارای برنامه مدیریت فایل (File Manager) است و امکان ایجاد پوشه ها و انتقال فایل ها را براحتی برای ما فراهم می کند.
ولی با این حال، این برنامه ها معمولاً برای یک برنامه نویس بسیار محدود هستند زیرا تمام داده های تلفن همراه شما را نشان نمی دهند.
از آنجا که هر برنامه ای می سازید به عنوان یک فایل در دستگاه اندرویدی شما ایجاد می شود، به یک اکسپلورر نیاز خواهید داشت که انعطاف پذیری داشته باشد یعنی بتوانید براحتی آنها را پیدا کنید و به دلخواه و به آسانی آنها را ویرایش نمایید.
اپلیکیشن اندرویدی OI File Manager می تواند یک مدیریت فایل رایگان را برای استفاده و مدیریت منابع اندرویدی (کپی ، جابجایی ، تغییر نام و اشتراک گذاری و… ) برای شما فراهم کند. لینک دانلود
۳- برنامه نویسی با گوشی های اندرویدی با یک مشاهده گر سورس (A VIEW-SOURCE HANDLER)
با استفاده از این برنامه کدنویسی می توانید سورس یک صفحه وب را در دستگاه اندرویدی مشاهده نمایید به این صورت که آدرس URL را وارد نموده و کد سورس HTML ،CSS ،JavaScript و XML را مشاهده نمایید. این نرم افزار بهترین گزینه برای شروع برنامه نویسی اندروید با گوشی برای افراد مبتدی است که در حال یادگیری زبان برنامه نویسی می باشید. یکی از این اپلیکیشن ها VT View Source می باشد. لینک دانلود
۴- برنامه نویسی در گوشی های آندروید با یک سرور وب برای آزمایش اپلیکیشن های وب
توسعه دهندگان وب سایت ها و اپلیکیشن های مبتنی بر وب به سرورهایی نیاز دارند تا فایل هایی را ذخیره کنند که توسط کاربران از طریق اینترنت قابل مشاهده باشد. هنگامیکه شخصی از سایت شما بازدید می کند یا از اپلیکیشن موبایل شما به صورت آنلاین استفاده می کند ، مرورگر آنها با سرور وب شما ارتباط برقرار می کند و اطلاعات را برای تعیین آنچه در صفحه بازدید کننده نمایش می دهد، تبادل می کند.
میزبانی های وب محبوب آنلاین مانند HostGator و Godaddy سرورهای ارزان قیمتی را برای میزبانی برنامه های آنلاین ارائه می دهند.
سرورهای وب محلی با استفاده از ابزارهای XAMPP و WAMP در کامپیوترها برای شروع و راه اندازی وب سایت و برنامه های مبتنی بر وب استفاده می شوند تا به صورت آزمایشی تست شوند.
در سیستم عامل اندروید نیز می توانید همین ویژگی را داشته باشید. بهترین اپلیکیشن ها در این زمینه Palapa Web Server است که شامل MySQL ، PHP و Lighttpd می باشد؛ از ویژگی های این برنامه که در گوگل پلی در دسترس است می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- نصب آسان
- همه چیز از پیش تنظیم شده
- مصرف حافظه کم
- استفاده کم از CPU
- قادر به ارائه همزمان درخواست ها
- نیازی به دسترسی ریشه ای نیست
- اجازه ویرایش پرونده های پیکربندی سرور را مستقیماً در خود برنامه می دهد
۵- اپلیکیشن یا همان نرم افزار برنامه نویسی با گوشی SuperSU
اگرچه این برنامه یکی از ابزارهای اصلی شما برای برنامه نویسی با گوشی اندروید نیست ولی ابزاری است که می توانید برای گسترش برنامه نویسی خود از آنها استفاده کنید بخصوص اگر دستگاه شما روت شده باشد.
SuperSU یکی از بهترین برنامه ها برای مدیریت گوشی های روت شده است و دارای امکانات زیاد و پیشرفته ای برای دسترسی به برنامه های موجود در دستگاه های اندرویدی است که نیاز به روت شدن دارند را می دهد . همچنین این امکان را می دهد تا گوشی را از حالت روت خارج کنید. لینک دانلود
۶- برنامه ++AIDE- IDE for Android Java C برای بهینهسازی کدهای برنامه نویسی
AIDE یکی از بهترین برنامه هایی است که برای برنامه نویسی با گوشی اندروید می توانید از ان استفاده کنید. این برنامه به توسعهدهندگان مسلط به مباحث برنامه نویسی اجازه میدهد تا انواع مختلفی از برنامه های کاربردی را ایجاد کرده و در ادامه به کامپایل، ویرایش و بهینهسازی کدهای خود بپردازند. این برنامه کدنویسی قادر است خطاهای موجود در خطوط برنامه نویسی را به شکل خودکار شناسایی کرده و راهکاری برای برطرف کردن آنها ارائه کند. لینک دانلود
۷- کیبورد مجازی برای برنامه نویسی در گوشی اندروید (CodeBoard Keyboard for Coding)
اگر داشتن یک کیبورد اندرویدی برایتان مهم است کیبورد CodeBoard Keyboard for Coding گزینه مناسبی برای شماست که دارای ویژگی های زیر است:
دیگر برای تغییر کاراکترهای مورد نیاز در کد خود، بین نماهای صفحه کلید جابجا نمی شوید. کیبورد Coding keyboard یک راه حل ساده برای آسان و راحت برنامه نویسی در موبایل است. اعداد، کارکترها و کارکترهای خاص همه در یک نمای صفحه کلید ساده قرار دارند. صفحه کلید Coding keyboard را فعال کنید و از آن لذت ببرید. لینک دانلود
برخی از ویژگی های این کیبورد :
- طرح های QWERTY ، AZERTY و QWERTZ
- دارای ۶ رنگ صفحه کلید
- برای تغییر صفحه کلید ، نوار فاصله را فشار دهید.
- برای پایین آمدن به حروف الفبا، صفحه را به پایین بکشید.
- برای گسترش کامل، صفحه را به سمت بالا بکشید (طرح کامل)
- فلشهای بالا / پایین ، راست / چپ
- نمادهای کلیدی با وضوح بالا قابل نمایش هستند
- کلید ناوبری مستقیم برای تنظیمات روی صفحه کلید وجود دارد
- تنظیمات کلید راحت است
۸- رفع اشکال یا دیباگر در برنامه نویسی (AIgoid)
AIgoid یکی از بهترین برنامههایی است که پس از نصب روی گوشی اندرویدی عاشق آن خواهید شد. این برنامه به یک دیباگر بلادرنگ و مکانیزم اجرای خط به خط کدها تجهیز شده است. به عبارت دقیقتر این برنامه گوشی اندرویدی شما را به زیرساختی برای توسعه نرمافزارها تبدیل میکند. از ویژگیهای شاخص این برنامه به محیط پیشرفته توسعه یکپارچه، هایلایت کردن ساختارها، اضافه کردن نقاط شکست، آموزش قدم به قدم، تکمیل خودکار ساختارها و…. اشاره کرد. لینک دانلود
۹- کامپایلر آنلاین برای برنامه نویسی (Programming Hub)
Programming Hub یکی دیگر از برنامههای قدرتمند در زمینه برنامه نویسی است. این برنامه سریع ترین راهکار برای یادگیری هر زبان برنامه نویسی را در اختیار شما قرار میدهد. این برنامه به شما اجازه میدهد تا نقطه نظرات کارشناسان هر زبان را مشاهده کنید. فهرستی از برنامههای مهم و کاربردی همراه با مثالهای زیبا و خروجی متناظر به برنامهها به شکلی خوبی در این برنامه قرار گرفته است. از ویژگیهای این برنامه به کامپایلر آنلاین زنده، پشتیبانی از زبانها مدرن و…. اشاره کرد.
این برنامه امکان برنامه نویسی با زبانهای مدرنی همچون JavaScript، PHP، python، Assembly، HTML، C، VB.NET، C++، C# و جاوا را امکانپذیر میکند. در کل این برنامه سریعترین کامپایلر در اندروید با پشتیبانی از کامپایل و اجرای بیش از ۲۰ زبان برنامه نویسی است. لینک دانلود
۱۱- برنامه Learn Java راهنمای آنلاین برنامه نویسی به همرا سوالات متعدد
Learn Java راهنمای جامعی برای یکی از محبوبترین زبانهای برنامه نویسی که همانا جاوا است ارائه میکند. این برنامه کاملا رایگان بوده، درسهای درون آن به گونهای تنظیم شدهاند تا در کوتاهترین و سریعترین زمان مفاهیم این زبان را آموزش دهند. بنابراین می توانید آموزش برنامه نویسی با موبایل را اینطوری یاد بگیرید البته اگر زبان شما خوب باشد. لینک دانلود
۱۲- حفظ حریم خصوصی و امنیت
اپلیکیشن اربات Orbot : اربات یکی از اپلیکیشن های مورد نیاز اما نه ضروری برای طراحی اپلیکیشن موبایل است و با آن می توانید به صورت امن تر از اینترنت استفاده نمایید. این اپلیکیشن به کاربران امکان میدهد به محتوای وب، ایمیلها و اپلیکیشنهای پیغام رسان بدون هیچ نظارت، مانیتورینگ و فیلترینگی دسترسی داشته باشند.
اپلیکیشن ChatSecure : اپلیکیشنی است که برای برقراری ارتباط امن از طریق یک کانال رمزگذاری شده را برای برنامه نویسی اندروید با گوشی فراهم می کند.
سوالات مختلف درباره برنامه نویسی گوشی
باید حتما برای برنامه نویسی با گوشی اندروید یا آیفون استفاده کرد؟
خیر ! برای برنامه نویسی در موبایل حتما نباید از گوشی اندروید یا آیفون استفاده کنید می توانید برنامه نویسی را با تبلت اندروید یا ایفون هم استفاده کنید. هرچند کلا لپ تاپ و کامپیوترهای رومیزی بجای موبایل و تبلت راحت تر هستند ولی در مواقع ضروری می توانید از این موارد استفاده کنید چرا که نه!
چرا یادگیری برنامه نویسی با گوشی زیاد توصیه نمی شود؟
- احتمال داشتن کیبورد نامناسب موقع برنامه سازی با گوشی
- داشتن صفحه نمایش های کوچک و نامناسب موقع برنامه سازی با گوشی
- نبود گزینههای لازم برای نصب و اجرای زبان و ابزارها و محیطهای توسعه یکپارچه موقع برنامه سازی با گوشی
- برای انجام دادن بعضی از کارها نیاز به روت شدن گوشی دارای سیستمعامل اندرویدی است.
- نیاز به نصب نرمافزارهایی در موبایل است تا بتوان برنامه نویسی گوشی را جلو برد.
آیا برنامه سازی با گوشی واقعا امکان پذیر است یا نه؟
بله ؛ میتوانید با داشتن یک گوشی هوشمند و نصب ابزارهای لازم، یادگیری برنامه نویسی با گوشی های هوشمند را شروع کرد.
می توان موقع آموزش برنامه نویسی اندروید با گوشی، اندروید استودیو را راحت نصب کرد؟
بله؛ نصب اندروید استودیو در موبایل با طی کردن یک مجموعه از مراحل امکان پذیر است.
آیا برای ساخت برنامه اندروید با گوشی های اندرویدی حتما نیاز به روت شدن است؟
متناسب با کاری که برنامهنویس در حال انجام آن است، ممکن است نیاز به روت کردن موبایل وجود داشته باشد. البته، در حالت عادی برنامهنویسی معمولا نیاز به روت کردن گوشی نیست.
سخن آخر درباره برنامه نویسی با موبایل :
اگر می خواهید برنامه نویسی را شروع کنید، این ابزارهای معرفی شده استارت خوبی برای شما هستند تا با نصب آنها روی گوشی از آن به عنوان محلی برای کدنویسی استفاده کنید ولی اگر می خواهید پیشرفته تر کار کنید بجای برنامه نویسی با موبایل باید با کامپیوتر کار کنید تا تسلط بیشتری روی کار داشته باشید.
دنبال یک دوره آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید صفر کیلومتری هستی؟
طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اندروید یکی از پردرآمدترین شغل های الان و آینده جهان است. اگر می خواهید وارد فاز اجرایی و عملی و تجربی و وارد بازار کار اندروید شوید خرید فیلم های آموزشی برنامه نویسی اندروید بهترین گزینه برای شماست.
به جرات میگم که یکی از جامع ترین دوره های برنامه نویسی اندروید از مبتدی تا فوق پیشرفته دوره متخصص اندروید سایت الکامکو است
برنامه نویسی با موبایل در صورتیکه امکانات زیادی نداریم برای شروع خوبه ولی برای حرفه ای شدن نیاز به سیستم قوی هست
یادگیری برنامه نویسی با گوشی برای منکه علاقه به برنامه نویسی دارم ولی هنوز لپ تاپ مناسبی پیدا نکردم خوبه
برنامه نویسی با موبایل بنظرم سخته ، سیستم کلا بهتره
دستتون دردنکنه ولی حالا بنظرتون یادگیری برنامه نویسی با گوشی بهتره یا کامپیوتر؟ برای منکه اوایل آموزش هستم؟
مسلما با کامپیوتر بهتره ولی اگه در اول راه هستید و سیستم مورد نیاز برای اینکار رو ندارید می تونید با گوشی هم شروع کنید.
اگر می خواهید سیستم تهیه کنید مشخصاتش در این مطلب هست می تونید ببینید
https://elecomco.com/how-to-find-a-good-laptop-for-android-programming/
اطلاعات خوبی بود ممنون
برنامه نویسی با گوشی اندرویدی تو بعضی جاها که دسترسی به کامپیوتر نداریم خوبه