وقتی شما یک اپلیکیشن اندروید درست می کنید، باید یه جوری بفهمید که آیا برنامه ای که ساخته اید درست کار می کند یا نه؟ در این مقاله از سری آموزش های برنامه نویسی اندروید می خواهیم شما را با نحوه اشکال زدایی پروژه با ADB اندروید استودیو آشنا کنیم. پس با مرجع آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه باشید.
اجرا و اشکال زدایی یا دیباگ اپلیکیشن در یک دستگاه سخت افزاری با ADB اندروید
یکی از مسائل مهم بعد از ساخت برنامه اندروید، این است که همیشه قبل از انتشار اپلیکیشن برای کاربران، برنامه را بر روی یک دستگاه واقعی آزمایش کنید. به همین منظور در این مقاله می خواهیم شما را با نحوه تنظیم محیط توسعه اندروید یا همان پلتفرم اندروید استودیو (Android Studio) و دستگاه اندروید برای آزمایش و اشکال زدایی از طریق اتصال ( Android Debug Bridge (ADB آشنا کنیم.
Android Debug Bridge که با نام ADB اندروید یا پل اشکال زدایی اندروید نیز شناخته می شود یک ابزار تحت خط فرمان جهت ارتباط و کنترل شبیه ساز (Emulator) یا دستگاه اندرویدی متصل به سیستم است و دستورات کاربردی متعددی نظیر نصب برنامه بر روی محیط شبیه ساز ، دسترسی به فایل های مستقر بر روی شبیه ساز و … را برای برنامه نویس فراهم می کند تا بتواند اپلیکیشن خود را تست و اشکال زدایی کند.
با استفاده از شبیه ساز اندروید (Android emulator)، می توانید برنامه خود را در نسخه های مختلف دستگاه های اندرویدی با اندازه های مختلف صفحه نمایش آزمایش کنید.
تنظیم دستگاه برای توسعه اپلیکیشن اندروید ساخته شده
قبل از شروع اشکال زدایی در دستگاه، چند کار وجود دارد که باید انجام دهید:
- Settings اپلیکیشن را باز کنید. سپس گزینه Developer options را انتخاب کنید. در نهایت USB debugging را انتخاب کنید.
- سیستم خود را برای شناسایی دستگاه خود تنظیم کنید.
- macOS: به تنظیمات اضافی لازم نیست.
- Ubuntu Linux: برای نصب پکیج adb از
apt-get install
استفاده کنید. این مجموعه ای پیش فرض از قوانین udev با حفظ جامعه برای همه دستگاه های اندروید را به شما می دهد.
اطمینان حاصل کنید که در گروه plugdev هستید. اگر پیام خطای زیر را مشاهده کردید ، adb شما را در گروه plugdev پیدا نکرد:
error: insufficient permissions for device: udev requires plugdev group membership
از id
استفاده کنید تا ببینید چه گروه هایی در آن هستید. از sudo usermod -aG plugdev $LOGNAME
استفاده کنید تا خود را به گروه plugdev اضافه کنید.
مثال زیر نحوه نصب بسته ابزارهای Android adb را نشان می دهد.
error: insufficient permissions for device: udev requires plugdev group membership
- ویندوز: درایور USB را برای ADB نصب کنید.
- Chrome OS: به پیکربندی اضافی لازم نیست.
به دستگاه خود متصل شوید
هنگامی که به USB تنظیم و وصل شده اید، می توانید بر روی Run در اندروید استودیو (Android Studio) کلیک کنید تا برنامه خود را روی دستگاه ایجاد و اجرا کنید.
برای صدور دستورات همچنین می توانید از ADB اندروید استفاده کنید:
- تأیید کنید که دستگاه شما با اجرای دستور
adb devices
از فهرستandroid_sdk/platform-tools/
متصل است. در صورت اتصال، دستگاه ذکر شده را مشاهده خواهید کرد. - برای هدف قرار دادن دستگاه خود ، هر adb command را با فلگ
-d
صادر کنید.
عیب یابی اتصال دستگاه با Connection Assistant
Connection Assistant دستورالعمل های گام به گام برای کمک به شما در تنظیم و استفاده از دستگاه از طریق اتصال ADB فراهم می کند.
برای شروع Tools > Connection Assistant را انتخاب کنید.
Connection Assistant دستورالعمل ها، کنترل های in-context و لیستی از دستگاه های متصل را در یک سری صفحه در پنل Assistant ارائه می دهد. از دکمه های Next و Previous در پایین پنل Assistant استفاده کنید تا در صورت لزوم از طریق صفحات استفاده کنید:
- دستگاه خود را از طریق USB متصل کنید: Connection Assistant با این کار از شما خواسته می خواهد که دستگاه خود را از طریق USB متصل کنید و یک دکمه Rescan USB را فراهم می کند که با استفاده از آن می توانید اسکن جدیدی را برای دستگاه های متصل آغاز کنید.
- فعال کردن اشکال زدایی USB: ابزار Connection Assistan به شما می گوید چگونه می توانید USB را در گزینه های on-device developer فعال کنید.
- راه اندازی مجدد سرور ADB اندروید: سرانجام، اگر هنوز دستگاه خود را در لیست دستگاه های موجود نمی بینی، می توانید از دکمه Restart ADB server در آخرین صفحه Connection Assistan استفاده کنید. راه اندازی مجدد سرور ADB همچنین باعث می شود ADB اندروید دوباره دستگاه ها را اسکن کند. اگر هنوز دستگاه خود را در لیست دستگاههای موجود نمی بینید، مراحل عیب یابی را در قسمت بعدی این صفحه امتحان کنید.
مشکلات اتصال USB را برطرف کنید
اگر Connection Assistan دستگاه شما را از طریق USB تشخیص نمی دهد، می توانید مراحل عیب یابی زیر را برای حل این مشکل امتحان کنید:
بررسی کنید که اندروید استودیو بتواند به Android Emulator متصل شود.
برای بررسی اینکه آیا این مسئله به دلیل وجود مشکل اتصال بین Android Studio و Android Emulator ایجاد شده است ، این مراحل را دنبال کنید:
- AVD Manager را باز کنید.
- اگر قبلاً آنرا ندارید ، یک AVD جدید ایجاد کنید.
- شبیه ساز را با استفاده از AVD خود اجرا کنید.
- یکی از موارد زیر را انجام دهید:
- اگر اندروید استودیو (Android Studio) نمی تواند به شبیه ساز متصل شود ، آخرین ابزارهای Platform SDK را دانلود کنید و دوباره امتحان کنید.
- اگر شبیه ساز با موفقیت شروع شد ، کابل USB را بررسی کنید.
کابل USB را بررسی کنید
برای بررسی اینکه آیا مشکل ناشی از کابل USB معیوب ایجاد شده است ، مراحل موجود در این بخش را دنبال کنید.
اگر کابل USB دیگری دارید:
- دستگاه را با استفاده از کابل ثانویه وصل کنید.
- بررسی کنید آیا دستیار اتصال اکنون می تواند دستگاه را تشخیص دهد یا خیر.
- اگر دستگاه شناسایی نشد ، کابل اولیه را دوباره امتحان کنید.
- اگر دستگاه هنوز شناسایی نشده است ، فرض کنید که مشکل دستگاه است و بررسی کنید که دستگاه برای توسعه تنظیم شده است یا خیر.
اگر کابل USB دیگری ندارید اما دستگاه Android دیگری دارید:
- دستگاه ثانویه را به رایانه متصل کنید.
- اگر دستیار اتصال می تواند دستگاه ثانویه را تشخیص دهد ، فرض کنید که مشکل دستگاه اصلی است و بررسی کنید که آیا دستگاه برای توسعه تنظیم شده است یا خیر.
اگر دستگاه ثانویه شناسایی نشود ، ممکن است مشکل در کابل USB باشد.
بررسی کنید که دستگاه برای توسعه تنظیم شده است یا خیر
برای بررسی اینکه آیا مشکل ناشی از تنظیمات دستگاه ایجاد شده است ، این مراحل را دنبال کنید:
- مراحل موجود در بخش تنظیم دستگاه برای توسعه را دنبال کنید. –> Set up a device for developmen
- اگر این مشکل را برطرف نکرد، برای کمک به پشتیبانی مشتری OEM دستگاه تماس بگیرید. به نماینده پشتیبانی مشتری بگویید که دستگاه با استفاده از ADB به Android Studio وصل نخواهد شد.
کلید امنیتی RSA
وقتی دستگاهی را اجرا می کنید که دارای سیستم عامل Android 4.2.2 (سطح API 17) یا بالاتر است، سیستم از طریق کادر محاوره ای به شما نشان می دهد که آیا می خواهید یک کلید RSA را بپذیرید که امکان اشکال زدایی از طریق این رایانه را بپذیرد یا خیر. این مکانیسم امنیتی از دستگاههای کاربر محافظت می کند زیرا تضمین می کند اشکال زدایی USB و سایر دستورات adb را نمی توان اجرا کرد مگر اینکه شما قادر به باز کردن قفل دستگاه و تأیید این پیام باشید.