سیستم عامل اندروید چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ | آموزش اندروید

سیستم عامل اندروید چیست ؟ آموزش برنامه نویسی اندروید | مرجع آموزش اندروید استودیو الکامکو

در این مقاله می خواهیم به شما توضیح دهیم که سیستم عامل اندروید چیست ؟ و چه ویژگی هایی دارد و دسته بندی اپلیکیشن های اندروید را با هم بررسی کنیم. پس با مرجع آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه باشید.

سیستم عامل اندروید چیست ؟

شاید برای خیلی از شما این سوال پیش آید که سیستم عامل اندروید چیست ؟ و چرا این همه در دتیا طرفدار دارد؟ در جواب یاد بگوییم که ندروید (Android) یک سیستم عامل منبع باز و مبتنی بر لینوکس برای دستگاه های تلفن همراه مانند تلفن های هوشمند و تبلت ها است. سیستم عامل اندروید توسط Open Handset Alliance با هدایت گوگل و سایر شرکت ها توسعه داده شده است.

سیستم عامل اندروید رویکردی یکپارچه برای توسعه برنامه های کاربردی (Applications) برای دستگاه های تلفن همراه ارائه می دهد، به این معنی که توسعه دهندگان فقط برای اندروید نیاز به توسعه دارند و برنامه های آنها باید بتوانند روی دستگاه های مختلفی که توسط Android کار می کنند اجرا شوند.

اولین نسخه بتا کیت توسعه نرم افزار آندروید (SDK) توسط گوگل در سال ۲۰۰۷ به عنوان اولین نسخه تجاری ، Android 1.0 ، در سپتامبر ۲۰۰۸ منتشر شد.

در تاریخ ۲۷ ژوئن ۲۰۱۲ ، در کنفرانس Google I / O ، گوگل نسخه اندرویدی بعدی خود یعنی ۴.۱ Jelly Bean را اعلام کرد. Jelly Bean یک بروزرسانی از اندروید است که هدف اصلی از آن از بروزرسانی، بهبود رابط کاربری و عملکرد است.

کد منبع آندروید تحت مجوزهای نرم افزار رایگان و منبع باز موجود است. گوگل بیشتر کدهای تحت مجوز Apache نسخه ۲.۰ را منتشر کرده و هسته لینوکس را تحت مجوز عمومی نسخه GNU نسخه ۲ تغییر می دهد.

صدها میلیون دستگاه تلفن همراه در بیش از ۱۹۰ کشور در سراسر جهان از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند که این آمار به سرعت در حال رشد است. هر روز بیش از ۱ میلیون دستگاه جدید Android در سراسر جهان فعال می شوند.

چرا سیستم عامل اندروید ؟

Why Android

ویژگی و توضیحات مربوط به سیستم عامل اندروید 

رابط کاربری (Beautiful UI)صفحه اصلی سیستم عامل اندروید است که یک رابط کاربری زیبا و بصری را به کاربران ارائه می دهد.

اتصالات (Connectivity) : اتصالاتی که در سیستم عامل اندروید وجود دارد عبارتند از: GSM / EDGE، IDEN، CDMA، EV-DO، UMTS، Bluetooth، Wi-Fi، LTE، NFC و WiMAX

ذخیره سازی (Storage) : بانک اطلاعاتی SQLite پایگاه داده رسمی اندروید است و برای ذخیره سازی داده ها در اندروید استفاده می شود.

پشتیبانی از مدیا (Media support) : سیستم عامل اندروید از فرمت های H.263, H.264, MPEG-4 SP, AMR, AMR-WB, AAC, HE-AAC, AAC 5.1, MP3, MIDI, Ogg Vorbis, WAV, JPEG, PNG, GIF, and BMP پشتیبانی می کند.

پیام رسانی (Messaging) : سیستم عامل اندروید برای پیام رسانی از اس ام اس (SMS) و ام ام اس (MMS) استفاده می کند.

مرورگر اینترنت (Web browser) : اندروید مبتنی بر موتور منبع باز WebKit است و همراه با موتور V8 JavaScript Chrome است که از HTML5 و CSS3 پشتیبانی می کند.

مولتی تاچ (Multi-touch) : اندروید از پشتیبانی مولتی تاچ یا چند لمسی پشتیبانی می کند که در ابتدا در گوشی هایی مانند HTC Hero در دسترس قرار گرفته بود.

اندروید بیم (Android Beam) : یک فناوری مبتنی بر NFC است که به شما امکان می دهد در صورت نزدیک‌ کردن دو گوشی هوشمند به یکدیگر، امکان تبادل اطلاعات با سرعتی بالا مهیا شود.

مولتی تسک (Multi-tasking) : کاربر می تواند از یک کار به کار دیگر سوئیچ کند و همزمان برنامه های مختلفی را اجرا کند.

ویجت ها (Resizable widgets) : ابزارک ها قابل تنظیمی هستند که کاربران می توانند آنها را گسترش دهند تا محتوای بیشتری را در فضای کمتری از گوشی خود ببینند.

چند زبانه (Multi-Language) : متون تک جهته و دو جهته را پشتیبانی می کند.

جی اس ام (GCM)  Google Cloud Messaging  : (GCM) خدماتی است که به توسعه دهندگان امکان می دهد داده های پیام کوتاه را برای دستگاه های اندرویدی بدون نیاز به راه حل همگام سازی اختصاصی برای کاربران خود ارسال کنند.

ارتباط مستقیم به کمک وای – فای (Wi-Fi Direct) : فن آوری ای که به برنامه ها اجازه می دهد مستقیماً از طریق یک ارتباط همتا با پهنای باند بالا ، پیدا و جفت شوند.

برنامه اندروید چیست ؟ (Android Applications)

برنامه های اندروید که به اپلیکیشن های اندروید نیز معروف هستند، معمولاً با استفاده از کیت توسعه نرم افزار اندروید که به زبان جاوا است توسعه داده می شوند. پس از توسعه، برنامه های اندرویدی می توانند به راحتی بسته بندی شوند و یا از طریق فروشگاه هایی مانند Google Play ، SlideME ، Opera Mobile Store Opera ، Mobango ، F-droid و Amazon Appstore به فروش برسند.

دسته بندی برنامه های اندروید چیست ؟  

دسته بندی های زیادی وجود دارد که عبارتند از :

آب و هوا، سیر و سفر، آشپزی و رستوران، شبکه‌های اجتماعی، آموزش، شخصی‌سازی، ابزارها، عکاسی، امور مالی، کاربردی، پیام‌رسان‌ها، کتاب‌ها و منابع
خبرها و نشریات، کسب و کار، خرید، مذهبی، دارو و درمان، موسیقی و صدا، رفت و آمد، ورزش و تغذیه سالم، سبک زندگی، ورزشی، سرگرمی، ویدئو و رسانه

سطح API اندروید چیست ؟

(API (Application Programming InterfaceLevel اندروید یک رابط برنامه نویسی بین کتابخانه اندروید، سیستم عامل اندروید، سرویس دهنده اندروید با برنامه هایی است که از آن درخواست سرویس می کنند.

Platform Version API Level VERSION_CODE
Android 6.0 ۲۳ MARSHMALLOW
Android 5.1 ۲۲ LOLLIPOP_MR1
Android 5.0 ۲۱ LOLLIPOP
Android 4.4W ۲۰ KITKAT_WATCH KitKat for Wearables Only
Android 4.4 ۱۹ KITKAT
Android 4.3 ۱۸ JELLY_BEAN_MR2
Android 4.2, 4.2.2 ۱۷ JELLY_BEAN_MR1
Android 4.1, 4.1.1 ۱۶ JELLY_BEAN
Android 4.0.3, 4.0.4 ۱۵ ICE_CREAM_SANDWICH_MR1
Android 4.0, 4.0.1, 4.0.2 ۱۴ ICE_CREAM_SANDWICH
Android 3.2 ۱۳ HONEYCOMB_MR2
Android 3.1.x ۱۲ HONEYCOMB_MR1
Android 3.0.x ۱۱ HONEYCOMB
Android 2.3.4

Android 2.3.3

۱۰ GINGERBREAD_MR1
Android 2.3.2

Android 2.3.1

Android 2.3

۹ GINGERBREAD
Android 2.2.x ۸ FROYO
Android 2.1.x ۷ ECLAIR_MR1
Android 2.0.1 ۶ ECLAIR_0_1
Android 2.0 ۵ ECLAIR
Android 1.6 ۴ DONUT
Android 1.5 ۳ CUPCAKE
Android 1.1 ۲ BASE_1_1
Android 1.0 ۱ BASE

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
فهرست