تفاوت جاوا و سی پلاس پلاس در چیست؟ مقایسه اجمالی Java و ++C

جاوا بهتر است یا سی پلاس پلاس - سی پلاس پلاس در مقایسه با جاوا - تفاوت java و ++C

چرا مقایسه جاوا با سی پلاس پلاس؟ زبان جاوا و سی پلاس پلاس چیست؟ هدف از جاوا چیست؟ هدف از سی پلاس پلاس چیست؟ فرق java و ++C چیست؟ کاربرد استفاده از جاوا و ++C کجاهاست؟ چه شرکت های بزرگی از java یا سی پلاس پلاس استفاده می کنند؟ برنامه نویسی ++C یا Java کدوم بهتره؟ در این پست از مقاله الکامکو می خواهیم به این سوال ها جواب دهیم. پس تا آخر این مطلب از مجله برنامه نویسی اندروید در این  سایت elecomco همراه ما باشید.

چرا مقایسه java و ++C ؟ 

با یادگیری برنامه نویسی java و ++C درک درستی از برنامه نویسی پیدا می کنید. اگر فردی هستید که تازه می خواهد شروع به برنامه نویسی کند توصیه می شود از خانواده C و جاوا شروع کند. بخاطر همین هم است که مدارس یا دانشکده ایی که برنامه نویسی تدریس می کنند از ++C و یا جاوا به عنوان آموزش های اجباری استفاده می کنند تا آنها به درک خوبی از برنامه نویسی برسند.

زبان سی پلاس پلاس چیست؟

++C یک زبان برنامه نویسی کامپیوتری است که توسط Bjarne Stroustrup توسعه یافته و یک زبان برنامه نویسی رایانه ای شی گرا ، چند پارادایم ، کاربردی ، ضروری ، رویه ای و چند هدفه است. در اصل C++ یک افزونه روی زبان C است و دارای ویژگی زبان برنامه نویسی C است. همچنین به زبان C شامل کلاس معروف بود. 

ویژگی های زبان سطح بالا و پایین را در بر می گیرد. بنابراین، به عنوان یک زبان سطح متوسط ​​دیده می شود. قبلاً به آن “C با کلاس ها” می گفتند زیرا تمام ویژگی های زبان C را داشت.

تاریخچه ++C

زبان C++ توسط Bjarne Stroustrup در آزمایشگاه AT & T Bell توسعه داده شد. استروستروپ از حامیان قوی C و از تحسین کنندگان Simula67 بود. او می خواست بهترین های هر دو زبان را با هم ترکیب کند. او قصد داشت زبانی ایجاد کند که از ویژگی های برنامه نویسی شی گرا پشتیبانی کند و همچنان قدرت C را حفظ کند. این منجر به ++C شد.

همچنین بخوانید » با بهترین آموزش فلاتر برنامه‌های کاربردی موبایلی برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS با یکبار خروجی بسازید. 

زبان جاوا چیست؟

جاوا یک زبان برنامه نویسی است که توسط Sun Microsystems توسعه یافته است. یک تیم توسعه نرم افزار کوچک این زبان را توسعه داده است. آنها به عنوان تیم سبز شناخته می شدند که زبان جاوا را در سال ۱۹۹۱ آغاز کردند.

نام جاوا از Jsut Another Vague Acronym گرفته شده است و دلیل آن این بود که تیم برنامه نویسان جاوا به قهوه خیلی علاقه داشتند. این موضوع در لوگوی جاوا هم مشهود است.

شعار جاوا «یکبار بنویس و هر جایی اجرا کن» (Write once, Run anywhere) است که به ویژگی اجرای شدن برنامه های جاوا بر روی هر نوع سیستم عاملی و هر گونه وسیله الکترونیکی اشاره دارد.

تاریخچه جاوا

زبان جاوا در ابتدا OAK نامیده می شد. در ابتدا برای جابجایی دستگاه ها و ست تاپ باکس ها توسعه داده شد. در سال ۱۹۹۵ Sun نام به جاوا تغییر داده شد و زبان را تغییر داد تا از تجارت رو به رشد توسعه وب جهانی استفاده کند.

بعداً، در سال ۲۰۰۹، شرکت اوراکل Sun Microsystems را تصاحب کرد و مالکیت دو نرم افزار کلیدی Sun را به دست گرفت: جاوا و سولاریس.

کاربرد استفاده از سی پلاس پلاس (C Plus Plus) کجا است؟ 

زبان C++ غالبا برای برنامه نویسی سخت افزار مانند ساخت سیستم عامل ها، برنامه های دسک تاپ، ساخت مرورگرهای وب، ارائه موتورهای مرورگرهای وب، کتابخانه های یادگیری ماشین، برنامه هایی که شامل پردازش سنگین گرافیکی هستند، بانک اطلاعاتی ، سیستم های تعبیه شده، در کارت خوان ها، بانک ها، مخابرات، عابر بانک ها و …، کنسول های بازی (Xbox , Play station، Wii) استفاده می شود.

کاربرد استفاده از جاوا (Java) کجا است؟ 

جاوا بیشتر برای توسعه ی اپلیکیشن و برنامه های کاربردی بکار می رود. Java بیشتر برای ساخت برنامه های تحت وب، تحت موبایل، برنامه های تجاری، بازی ها ، برنامه های ابری ، API های وب استفاده می شود.

نرم افزارهایی که فرد مستقیم در سیستم با آن ها کار می کند و قصد دارند که بر روی تمامی سیستم عامل ها بدون نیاز به کدنویسی جدید همان امکانات را عرضه کنند از java استفاده می کنند.

همچنان در وب java حرف اول را می زند. Java همچنان برای شرکت های سازنده نرم افزارهای گوشی های موبایل اولین انتخاب است..

شرکت هایی که از سی پلاس پلاس (++C) در پروژه های خود استفاده می کنند: 

شرکت هایی که از جاوا (JAVA) در پروژه های خود استفاده می کنند: 

اپلیکیشن های محبوب ++ C

برخی از اپلیکیشن های محبوب ++C عبارتند از:

 Photoshop، Illustrator، Acrobat، InDesign، Maya، Chrome، Java VM core ، Windows XP، Windows Vista، Windows 7، Windows NT، Windows 9x، Microsoft Office، Internet Explorer، Visual Studio، Mozilla Firefox و غیره.

اپلیکیشن های محبوب جاوا

برخی از اپلیکیشن های کاربردی معروف جاوا عبارتند از:

JPC ، ThinkFree ، NASA World Wind ، Tommy Jr ، Blu-ray BD-J، UltraMixer، Project Looking Glass، Sun SPOT، Eclipse، Netbeans IDE و غیره.

همچنین بخوانید: انواع نسخه های جاوا کدام ها هستند؟

تفاوت های جاوا و سی پلاس پلاس در چیست؟ 

فرق جاوا و جاوا سی پلاس پلاس یکی از سوالات متداول افرادی که می خواهند وارد حوزه برنامه نویسی شوند است. در پاسخ به این سوال باید بگیم که تفاوت ها و شباهت های بسیار زیادی بین زبان برنامه نویسی C++ و Java وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • تفاوت جاوا و سی پلاس پلاس از نظر بحث درخت وراثت (Inheritance Tree)

در زمینه وراثت جاوا از یک درخت وراثت واحد استفاده می کند چون همه کلاس های فرزند و زیر مجموعه ی کلاس Object هستند. کلاس Object در ریشه قرار داشته و اولین المان در درخت وراثت جاوا محسوب می شود. در زمینه وراثت ++ C همیشه یک درخت وراثت جدید ایجاد می کند.
  • تفاوت جاوا و سی پلاس پلاس از نظر وراثت چندگانه (Multiple inheritance)

زبان برنامه نویسی Java قادر به پشتیبانی از وراثت چندگانه از طریق کلاس نیست. برای این منظور از Interface ها کمک می گیرد. ولی زبان ++C از وراثت چندگانه (multiple inheritance) پشتیبانی می کند.
  • تفاوت جاوا و سی پلاس پلاس از نظر کلیدواژه ی virtual

Java کلیدواژه ی virtual را ندارد. تمامی متدهای غیر استاتیک به صورت پیش فرض قابل بازنویسی مجدد هستند. در واقع، متدهای غیر استاتیک به صورت پیش فرض و درون ساخته virtual بوده و قابل بازنویسی هستند. ++C از کلیدواژه ی virtual پشتیبانی می کند، بخاطر همین می توان توابع و بدنه ی آن ها را بازنویسی کرد.
  • تفاوت جاوا و سی پلاس پلاس از نظر درج کامنت و توضیح در کدنویسی

Java از قابلیت کامنت گذاری (با کاراکترهای /** و */) و تولید مستندات برای کد برنامه پشتیبانی می کند ولی سی پلاس پلاس از این قابلیت پشتیبانی نمی کند.
  • فرق جاوا و سی پلاس پلاس از نظر هدف طراحی

جاوا به عنوان مفسر سیستم های چاپ طراحی شد و سپس برای پشتیبانی محاسبات شبکه‌ای توسعه داده شد. هدف از طراحی جاوا آسان بودن برای یک جامعه فراتر بود. C، برای برنامه نویسی سیستم ها و اپلیکیشن طراحی شده است.

  • فرق جاوا و سی پلاس پلاس از نظر شی گرایی

جاوا شی گرا است و همه چیز شی می باشد و تنها یک سلسله مراتب دارد. ++C  هم شی‌گرا است اما در C درخت های وراثت متنوع می باشند.

  • مقایسه جاوا و سی پلاس پلاس از نظر دستور Go To

در برنامه های ++C می توانید از دستور “go to” استفاده کنید ، اما توصیه نمی شود. اما در جاوا این دستور را نداریم.

  • مقایسه جاوا و سی پلاس پلاس از نظر آرگومان های پیش فرض

در جاوا چیزی به عنوان آرگومان های پیش فرض وجود ندارد، درحالی که در ++C وجود دارد.

  • تفاوت java و ++C از نظر Compiler و Interpreter

کد Java ابتدا کامپایل می شود و بعد ها تفسیر هم می شود. در واقع java زبانی کامپایلی و مفسری است ولی کد C++ منحصرا کامپایل می شود و از مفسر استفاده نمی کند.
  • تفاوت java و ++C از نظر ارتباط با سخت افزار

جاوا یک زبان سطح بالا است و تعامل خوبی با سخت افزار ندارد ولی سی پلاس پلاس یک زبان سطح پایین است  و به سخت افزار نزدیک تر است.

  • تفاوت java و ++C از نظر Platform-independent (قابلیت اجرا بر روی محیط های مختلف)

کدهای نوشته شده با زبان برنامه نویسی جاوا بر روی محیط ها، سیستم عامل ها و بسترهای اجرای مختلف اجرا می شود در واقع (platform-independent)است ولی زبان C++ قابلیت اجرا بر روی محیط ها و بسترهای اجرا مختلفی را ندارد در واقع (platform-dependent) است.
  • تفاوت java و ++C از نظر قابلیت پشتیبانی از structure و union

چنین امکاناتی در Java وجود ندارد. ++C از Structure ها و union ها پشتیبانی می کند.
  • فرق جاوا و ++C از نظر نماد <<<

جاوا از این قابلیت پشتیبانی می کند. برای اعداد مثبت مانند << و صفر را با اعداد منفی حساب می کند ولی ++C پشتیبانی نمی کند.

  • فرق جاوا و ++C از نظر کراس پلتفرم بودن

یک برنامه ی ++C که روی یک سیستم عامل کامپایل می شود را نمی توان روی یک سیستم عامل دیگر اجرا کرد بنابراین اگر می خواهید برنامه را روی یک سیستم عامل دیگر اجرا کنید باید آن را مجددا برای یک سیستم عامل دیگر کامپایل کنید در مقابل ، برنامه جاوا کراس پلتفرم است و بر روی هر پلتفرمی که JVM نصب شده باشد اجرا خواهد شد و نیازی به کامپایل مجدد نیست.

  • تفاوت جاوا و ++C از نظر ایمنی حافظه 

++C زبان ایمنی برای حافظه نیست. شما می توانید مدیریت حافظه را انجام دهید که این یک مزیت عالی است. اما ممکن است خطاهای حافظه رخ دهد و مشکلات جدی مانند خرابی ها در زمان اجرای برنامه رخ دهد. از طرف دیگر ، جاوا اجازه دستکاری حافظه را نمی دهد و یک سیستم کنترل شده است. بنابراین مشکلات حافظه ای رخ نمی دهد. جاوا یک زبان ایمن برای حافظه است.

  • مقایسه java و سی پلاس پلاس از نظر سربارگذاری عملگرها (Operator Overloading)

زبان Java از این قابلیت پشتیبانی نمی کند. زبانC++ از این قابلیت پشتیبانی می کند.

جاوا بهتر است یا سی پلاس پلاس؟ 

همانطور که گفتیم جاوا و سی پلاس پلاس هر کدام هدف و ویژگی های خودشان را دارند و این تصمیم با شماست که جاوا بهتره یا سی پلاس پلاس و کدام را برای برنامه نویسی انتخاب کنید. بستگی به نوع پروژه ای دارد که در پیش دارید.

نتیجه گیری درباره فرق بین java و ++C

بعد از خواندن این مقاله در مورد جاوا یا سی پلاس پلاس، انتظار می رود بدرک درستی از همه چیز در مورد این دو زبان رایج و مفید که صنعت توسعه برنامه ها را به طور کامل متحول کرده اند، رسیده اید. اما اگر می خواهید از بین Java یا ++C یکی را انتخاب کنید اول باید این سوال را از خودتان بپرسید که چه نوع برنامه هایی می خواهید بسازید.

برای ساختن برنامه های ویندوز ، ++C یک انتخاب ایده آل است. و در صورت نیاز به ایجاد برنامه های سرور ، ساخت برنامه های تحت وب، برنامه های تحت موبایل، برنامه های تجاری می توانید جاوا را انتخاب کنید.


می خوای با جاوا برنامه نویسی اندروید یاد بگیری؟

همانطور که گفتیم ساخت اپلیکیشن موبایل اندرویدی بخصوص در این موقعیت کرونا که اکثر کسب و کارها اینترنتی شده و هر شخصی روز خودش را با گوشی هوشمند بخصوص اندرویدی می گذراند شما هم با یادگیری اندروید می توانید به یک متخصص اندروید تبدیل شوید و وارد یک شغل مدرن و درآمدزا شوید و از این راه چه به صورت حضوری و چه به صورت دورکاری کسب درآمد کنید.

بهترین محیط برنامه نویسی اندروید استفاده از نرم افزار اندروید استودیو (Android Studio) است و این محیط پیشنهاد گوگله و از نظر گوگل برای برنامه نویسی اندروید تایید شده است و آن را بخوبی پشتیبانی می کند. | نصب اندروید استودیو

بهترین زبان جاوا برای برنامه نویسی اندروید بخصوص برای افراد تازه کار است و دلایل زیادی برای این وجود دارد.

این دوره نیاز به پیش نیاز ندارد. تمامی مفاهیم از صفر تا صد یعنی از سطح مبتدی تا پیشرفته به شما آموزش داده می شود. مشاهده تمامی سرفصل دوره اندروید

آموزش اندروید استودیو - آموزش android studio - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو - ساخت اپلیکیشن اندروید - آموزش ساخت برنامه اندروید

همه دوره های آموزش برنامه نویسی الکامکو

همه دوره های آموزش برنامه نویسی جاوا برای اندروید

راه های درآمدزایی از برنامه نویسی اندروید چیست؟ 

همانطور که می دانید اپلیکیشن های موبایل اندرویدی بازار کار بهترین نسبت به اپلیکیشن های iOS دارند و از طرفی کسی که بتواند برنامه نویسی اندروید بلد باشد می تواند درآمد خوبی از این راه بدست آورد چون تقریبا با توجه به هر نیاز یک انسان اپلیکیشن نیاز است و این مورد هیچوقت تمامی ندارد حتی اگر از قبل اپلیکیشن های مشابهی درست شده باشند باز هم ایده های پیاده سازی و اجرایی کردن هر اپلیکیشن می تواند از زمین تا آسمون متفاوت باشد.

برای اینکه راه ای درآمدزایی از اپلیکیشن را بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله روش های کسب درآمد از برنامه نویسی اندروید را بخوانید.

مقالات مرتبط با جاوا»

تفاوت جاوا و سی شارپ ، فرق پایتون و جاوا؟ تفاوت کاتلین و جاوا،  زبان برنامه نویسی جاوا چیست، تفاوت جاوا و جاوا اسکریپت

مقالات مرتبط با برنامه نویسی اندروید:

آموزش برنامه نویسی، دوره های برنامه نویسی ، فروشگاه آموزش برنامه نویسی آنلاین، آموزش نصب اندروید استودیو

ساخت اپلیکیشن فروشگاهی، برنامه نویسی اپلیکیشن دیجی کالا، سورس اپلیکیشن فروشگاهی اندروید، فروشگاه ساز اندروید، آموزش ساخت اپلیکیشن خرید اینترنتی،

دوره UI و UX اندروید، متریال دیزاین در اندروید، رابط کاربری گوشی،  گرافیک اندروید

سورس فیلیمو، اپلیکیشن های مشابه فیلیمو، تلویزیون اندروید، تلویزیون اینترنتی، iptv چیست، فیلیمو باکس چیست، اندروید باکس نماوا

دوره های کاتلین، کاتلین چیست؟ نمونه کد کاتلین، بهترین کتاب های کاتلین، طراحی اپلیکیشن با کاتلین

برنامه ساز اندروید، نوشتن برنامه اندروید، دانلود فیلم های آموزش برنامه نویسی اندروید، درآمد برنامه نویسی اندروید، قیمت ساخت اپلیکیشن موبایل، معماری اندروید (Android architecture) چیست، زبان برنامه نویسی اندروید، فعالیت در اندروید، اکتیویتی در اندروید، ریسایکلر ویو، کامپوننت در برنامه نویسی اندروید، اسپلش اسکرین، فرگمنت اندروید، ویو پیجر۲ اندروید، فایربیس گوگل، اندروید جت پک، php در اندروید، ساخت کوییز آنلاین، ذخیره اطلاعات با SharedPreferences، زامارین و اندروید استودیو، Intent در برنامه نویسی اندروید، وضعیت اتصال به اینترنت در اندروید، ساخت ماشین مجازی اندروید، صدا در اندروید، سرویس اندروید sdk اندروید، نوشتن فایل در حافظه داخلی اندروید، سرویس شکن، ADV در اندروید، گردل اندروید، SDK Manager اندروید استودیو اشکال زدایی پروژه با ADB در اندروید استودیو، انتشار اپلیکیشن ، کلید های میانبر در اندروید استودیو، نسخه اپلیکیشن، آپدیت اندروید استودیو، اتصال گوشی به اندروید استودیو، شغل برنامه نویسی اندروید حذف اندروید استودیو اندروید استویو و اکلیپس، لپ تاپ برنامه نویسی اندروید، محیط برنامه نویسی اندروید، کتابخانه اندروید وب اپلیکیشن، توسعه موبایل یا توسعه وب سایت، انواع اپلیکیشن های موبایل، اپلیکیشن وب ویو، امنیت در برنامه نویسی اندروید، جدیدترین نسخه برنامه اندروید استودیو، ایده اپلیکیشن، بهترین کتاب های آموزش برنامه نویسی اندروید، تست اپلیکیشن موبایل ، ترفندهای اندروید استودیو 

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

2 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
اسما
3 سال گذشته

برنامه نویسی اندروید فقط با جاوا یا کاتلین و تمام

مرضیه ثابت
3 سال گذشته

مقایسه خوبی برای کاربردهای جاوا و سی پلاس پلاس بود