برنامه نویسی فول استک چیست؟ برنامه نویس Full Stack کیست؟

فول استک چیست فول استک به چه معناست Full Stack چیست برنامه نویسی Full Stack چیست - سایت آموزش دوره های برنامه نویسی الکامکو

فول استک چیست؟ فول استک دولوپر کیست؟ مزایا و معایب یک برنامه نویسی فول استک چیست؟ چگونه برنامه نویس فول استک شویم؟ مسیر فول استک شدن برای یک برنامه نویس به چه عواملی بستگی دارد؟ مدت زمان فول استک شدن چقدر است؟ حقوق فول استک کار چقدر است؟ استخدام فول استک کاران در کجاها امکان پذیر است؟ راه های درامدزایی یک برنامه نویس Full Stack چیست؟ آینده برنامه نویسی Full Stack چیست؟ اینها سوالاتی هستند که در این مطلب از مجله برنامه نویسی سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو می خواهیم شما را با جواب این سوالات آشنا کنیم.

فول استک چیست؟ 

فول استک (Full Stack) به مجموعه‌ای از تکنولوژی‌های مورد استفاده در برنامه‌نویسی اطلاق می‌شود که شامل فرانت-اند (Front-end)، بک-اند (Back-end) و سیستم‌عامل (Operating System) می‌باشد.  فول استک (Full Stack) به عنوان شغلی در زمینه توسعه نرم‌افزار استفاده می‌شود. فول استک به فردی گفته می‌شود که توانایی توسعه و ساخت وب یا ساخت اپلیکیشن‌های موبایل را در تمامی لایه‌های آن (مانند لایه کاربری، لایه سرور و لایه دیتابیس) داراست.

در واقع، فول استک دارای توانایی توسعه، طراحی و پیاده‌سازی سامانه‌های کامپیوتری از ابتدا تا انتهاست. برای مثال، یک فول استک توانایی طراحی و پیاده‌سازی یک وب سایت را دارد که شامل مراحل طراحی و ایجاد رابط کاربری (Front-end)، پیاده‌سازی و نگهداری سرور (Back-end)، و ایجاد پایگاه داده (Database) است.

فول استک دولوپر کیست؟

به فردی که توانایی کدنویسی در سمت فرانت اند و بک اند را دارد فول استک می گویند. فرانت اند به بخشی از یک سایت گفته می شود که کاربر با آن در تعامل است. به عبارت دیگر UI & UX (تجربه کاربری و طراحی گرافیک) در بخش فرانت پیاده سازی می شوند. بک اند به آن بخش از اپلیکیشن یا سایت گفته می شود که وظیفه ی تمام فعالیت های منطقی نرم افزار را به عهده دارد.

فول استک دولوپر به معنای یک توسعه‌دهنده نرم‌افزار است که توانایی کار با تمامی لایه‌های یک برنامه را داراست. این شامل توانایی کار با لایه‌های مختلف سیستم عامل، شبکه، سرور، پایگاه داده، لایه‌های پشتیبانی و دیگر فناوری‌ها است. به طور خلاصه، فول استک دولوپر توانایی توسعه کامل وب سایت یا نرم‌افزار را دارد و به عنوان یک توسعه دهنده چندمنظوره شناخته می‌شود.

یک توسعه دهنده فول استک یا Full Stack به کسی گفته می شود که مانند چاقوی سوئیسی عمل می کند. به عبارت خودمانی تر باید یک آچار فرانسه باشد که از پس تمام کارهای برنامه نویسی بر می آید.

پیشنهاد برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی و کسب درآمد از آنها
دوره آموزش Android پروژه محور شامل دوره های کاربردی از پایه تا پیشرفته برای ورود به بازار کار اندروید

مزایا و معایب یک برنامه نویسی فول استک چیست؟ 

مزیت یک توسعه دهنده وب فول استک بودن این است:

  • شما می توانید بر تمام تکنیک های موجود در یک پروژه توسعه تسلط داشته باشید.
  • شما می توانید یک نمونه اولیه را خیلی سریع بسازید.
  • شما می توانید به همه اعضای تیم کمک کنید.
  • می توانید هزینه پروژه را کاهش دهید.
  • می توانید زمان استفاده از ارتباطات تیمی را کاهش دهید.
  • می توانید بر اساس نیازها بین توسعه فرانت اند و بک اند سوئیچ کنید.
  • شما می توانید تمام جنبه های فناوری های جدید و آینده را بهتر درک کنید.
پیشنهاد برای یادگیری ASP.NET CORE
آموزش دات نت کور مهارت محور با ساخت پروژه های حرفه ای، از پایه تا فوق پیشرفته

معایب برنامه نویسی Full Stack چیست؟

در حالی که فول استک برای برنامه‌نویسان بسیار جذاب است، اما داشتن این مهارت نیز ممکن است با چالش‌هایی همراه باشد. در زیر به برخی از معایب فول استک اشاره شده است:

  1. پیچیدگی بالا: فول استک به طور کلی پیچیده است و به دلیل داشتن تعداد زیادی تکنولوژی، برنامه‌نویسانی که این مهارت را دارند، باید با تکنولوژی‌های مختلفی آشنا باشند.
  2. نیازمندی‌های سخت افزاری: برنامه‌نویسان فول استک نیازمند داشتن تجهیزات مناسب و قدرتمند برای اجرای تمامی تکنولوژی‌های مورد استفاده هستند. این هزینه‌ها برای برخی از برنامه‌نویسان ممکن است گران باشد.
  3. رویکرد مبهم: بعضی از برنامه‌نویسان ممکن است این راه حل را برای برخی از مشکلات نادرست در نظر بگیرند. به عنوان مثال، ممکن است در برخی موارد نیاز به یک تخصص مشخص در دو زمینه فرانت-اند و بک-اند باشد، در حالی که برنامه‌نویس فول استک در هر دو زمینه خبره است. این موضوع می‌تواند مسئله‌ای برای تیم‌های توسعه باشد.
  4. به‌روزرسانی‌های مکرر: به دلیل تعداد زیادی تکنولوژی‌هایی که در فول استک استفاده می‌شوند، به‌روزرسانی و تغییرات مکرر همواره یکی از چالش های برنامه نویسان است.

پیشنهاد برای یادگیری طراحی اپلیکیشن
کاتلین یک زبان برنامه نویسی مدرن، قدرتمند و انعطاف پذیر است که به سرعت در حال محبوبیت است. این زبان توسط گوگل به عنوان زبان برنامه نویسی رسمی برای توسعه برنامه های اندروید انتخاب شده است و همچنین برای توسعه وب، دسکتاپ و سرور نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای یادگیری طراحی اپلیکیشن با کاتلین دوره آموزش اندروید با کاتلین را به شما پیشنهاد می کنیم.

چگونه برنامه نویس فول استک شویم؟

برای پاسخ به این سوال که چگونه فول استک شویم باید بگیم که شما باید به حداکثر تکنولوژی ها و زبان های برنامه نویسی فرانت اند و بک اند آشنایی داشته باشید تا بتوانید طعم فول استک شدن را بچشید!

برای تبدیل شدن به یک فول استک دولوپر، شما باید توانایی کار با تمامی لایه‌های یک برنامه را کسب کنید. این شامل توانایی کار با زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف، پایگاه داده، سیستم عامل، شبکه و تمامی فناوری‌های مورد استفاده در یک پروژه است. برای این منظور، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

مسیر فول استک شدن برای یک برنامه نویس به چه عواملی بستگی دارد؟ 

مسیر فول استک شدن برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد و بستگی به علایق، تخصص‌ها و تجربیات فرد دارد. اما در کل، برای رسیدن به مهارت‌های فول استک دولوپر، می‌توان به چند گام کلی اشاره کرد:

نقشه راه فول استک شدن: مراحل فول استک شدن چیست؟ 

قدم اول از مراحل فول استک شدن: یادگیری یک زبان برنامه نویسی:

برای شروع فول استک شدن، شما می‌توانید یک زبان برنامه‌نویسی را انتخاب کنید و با یادگیری آن شروع کنید. انتخاب زبان برنامه‌نویسی ممکن است بستگی به مسیر شغلی و علاقه‌مندی شما داشته باشد.

درقدم اول باید زبان های فرانت اندی مانند html, css و جاوا اسکریپت را به همراه کتابخانه ها و فریم ورک های آن را یاد بگیرید. بهتر است پس از یادگیری، پروژه های کوچکی را درست کنید تا متوجه میزان یادگیری خود را محک بزنید.

دوره متخصص طراحی وب
دوره متخصص طراحی وب

 

زبان هایی که مناسب برای برنامه نویسی فرانت اند هستند:

HTML ، CSS، Bootstrap، W3.CSS، JavaScript، ES5، HTML DOM، JSON، XML، jQuery، Angular، React، Backbone.js، Ember.js، Redux، Storybook، GraphQL، Meteor.js، Grunt، Gulp و …

همچنین بخوانید » انواع زبان های برنامه نویسی | زبان سطح پایین چیست؟ زبان ماشین چیست؟ زبان سطح بالا چیست؟ زبان اسمبلی چیست؟

قدم دوم از مراحل فول استک شدن: یادگیری یک زبان برنامه نویسی بک اند:

زبان هایی که مناسب برای برنامه نویسی بک اند هستند:

PHP، ASP، C++، C#، Java، Python، Node.js، Express.js، Ruby، REST، Go، SQL، MongoDB، Sass، Less، Firebase.com، Parse.com، PaaS (Azure and Heroku) و …

همچنین بخوانید » HTML چیست؟ CSS چیست؟ بوت استرپ Bootstrap چیست

قدم سوم از مراحل برنامه نویسی فول استک شدن: یادگیری ابزارهای توسعه نرم‌افزار:

پس از یادگیری زبان برنامه‌نویسی، باید با ابزارهای مورد استفاده در توسعه نرم‌افزار آشنا شوید. این شامل IDEها، فریم‌ورک‌ها، پایگاه داده و سایر ابزارهای مورد استفاده در توسعه نرم‌افزار است.

همچنین بخوانید » فریم ورک چیست؟ انواع فریم ورک ها (Framework) در برنامه نویسی | فریم ورک های طراحی سایتبرنامه نویسی بک اند چیست؟ لیست فریم ورک های بک اند | برنامه نویسی فول استک چیست؟ | برنامه نویسی فرانت اند چیست؟

قدم چهارم از مراحل برنامه نویسی فول استک شدن: یادگیری ابزارهای توسعه نرم‌افزار:

برای توسعه نرم‌افزار، باید با مفاهیم شبکه و امنیت آشنا شوید و توانایی تعیین نیازهای امنیتی در پروژه را داشته باشید.

قدم پنجم از مراحل برنامه نویسی فول استک شدن: توانایی مدیریت پروژه و تیم:

یک فول استک دولوپر باید توانایی مدیریت پروژه و همچنین هدایت تیم را داشته باشد.

با این اقدامات، می‌توانید تدریجی توانایی‌های لازم را برای تبدیل شدن به یک فول استک دولوپر کسب کنید. همچنین به یاد داشته باشید که توسعه مهارت زمان‌بری است و برای رسیدن به مهارت‌های لازم، باید صبور باشید و به شدت تلاش کنید.

البته باید این موضوع را توجه داشت که از یک توسعه دهنده فول استک انتظار نمی رود که تمام موارد بالا را به صورت صد در صدی یاد بگیرد ولی باید با آنها آشنایی داشته و بتواند نرم افزار خود را تولید کند.

همچنین بخوانید» آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید با جاوا در Android Studio پروژه محور از صفر تا صد برای ورود به بازار کار : از اموزش نصب اندروید استودیو تا آموزش کامل اندروید استودیو

سوالات متداول درباره فول استک دولوپر

معنی Full Stack Developer چیست؟

برنامه نویسی که به فرانت اند و بک اند مسلط می باشد را Full Stack Developer می نامند.

برنامه نویس فول استک چیست ؟

برنامه نویسی است که در آن هم از کدنویسی بک اند و هم از کد نویسی فرانت اند استفاده می شود.

مدت زمان فول استک شدن چقدر است؟ 

به طور قطع نمی توان در مورد مدت زمان فول استک شدن جوابی داد ولی در کل زمانی که شخصی می‌خواهد به عنوان یک برنامه نویس فول استک مشغول به کار شود، ممکن است متفاوت باشد. مدت زمان لازم برای فول استک شدن به میزان پیشرفت فرد و هدفی که دنبال می‌کند بستگی دارد و نمی‌توان به طور دقیقی مدت زمان آن را تعیین کرد. با این حال، با تمرین و تلاش مستمر، معمولاً حداقل ۲ سال طول می کشد تا فرد بتواند به عنوان یک برنامه نویس فول استک شناخته شود.

در هر صورت، برای فول استک شدن، به یاد داشته باشید که باید مفاهیم پایه‌ای از برنامه‌نویسی و توسعه وب را فرا بگیرید، به طور کلی شامل مفاهیم مانند زبان‌های برنامه‌نویسی، پایگاه داده‌ها، طراحی وب و توسعه سمت کاربر و سمت سرور است.

همچنین باید به روز باشید و با تکنولوژی‌های جدید آشنا شوید و مهارت‌های خود را در برنامه‌نویسی وب و توسعه نرم‌افزار بهبود دهید. برای برخی افراد، فول استک شدن ممکن است چندین سال طول بکشد، در حالی که برای دیگران ممکن است به سرعت دست یافتنی باشد. بنابراین، مدت زمان فول استک شدن بستگی به تلاش و پیشرفت شما در حوزه برنامه‌نویسی و توسعه وب دارد.

همچنین بخوانید » دوره آموزشی فلاتر از مبتدی تا پیشرفته برای ساخت اپ های اندروید و ios | فلاتر چیست؟

حقوق فول استک کار چقدر است؟

حقوق فول استک کاران ممکن است به تفکیک کشور و منطقه متفاوت باشد و به عوامل مختلفی مانند تخصص، سابقه کار، سطح تحصیلات و تجربه وابسته باشد. با این حال، برخی از جوامع فول استک کاران گزارشاتی درباره حقوق آنها را منتشر کرده اند.

برای مثال، بر اساس یک نظرسنجی انجام شده توسط وب سایت Stack Overflow در سال ۲۰۲۱، میانگین حقوق فول استک کاران در کشورهای انگلیس، آمریکا، کانادا و آلمان به ترتیب ۸۵ هزار، ۱۰۰ هزار، ۹۶ هزار و ۷۱ هزار دلار در سال بوده است.

بنابراین، با توجه به اینکه حقوق فول استک کاران متغیر است و به عوامل زیادی بستگی دارد، برای پاسخ دقیق به این سوال بهتر است که به گزارشات حقوقی و نظرسنجی‌های انجام شده در جوامع فول استک کاران مراجعه کنید.

همچنین برای مشاهده حقوق یک فول استک کافی است سری به سایت های استخدامی که نیاز به فول استک کار دارند بزنید.

همچنین بخوانید » کراس پلتفرم چیست؟کد نویسی تمیز چیست؟ | مزایای برنامه نویسی چیست؟ | روش های درامدزایی از برنامه نویسی | بهترین و سریع ترین روش های یادگیری برنامه نویسی | بازی های برنامه نویسی

استخدام فول استک کاران در کجاها امکان پذیر است؟ 

فول استک کاران به دلیل تخصص و تجربه شان در بخش‌های مختلف فناوری اطلاعات، برای شرکت‌هایی که از فناوری اطلاعات بهره می‌برند بسیار با ارزش هستند. برای استخدام فول استک کاران، شرکت‌ها معمولا از مسیرهای مختلفی استفاده می‌کنند. برخی از این مسیرها عبارتند از:

۱. استخدام مهندس فول استک از طریق شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های کاریابی: بسیاری از شرکت‌ها برای جذب مهندس فول استک کاران از شبکه‌های اجتماعی مانند LinkedIn و سایت‌های کاریابی مانند Glassdoor و Indeed استفاده می‌کنند. این شرکت‌ها به رزومه‌ها و پروفایل‌های کاربری این فول استک کاران بررسی کرده و در صورتی که مطابق نیازهای خود باشند، با آنها تماس می‌گیرند. در ایران می توان به سایت های ای استخدام،

۲. برگزاری رویدادهای استخدامی: شرکت‌های فناوری اطلاعات برگزاری رویدادهای استخدامی مانند فستیوال‌های استخدام، همایش‌های تخصصی و جلسات نتورکینگ را به منظور جذب فول استک کاران استفاده می‌کنند.

۳. معرفی‌های مستقیم: بعضی از فول استک کاران از دوستان یا همکاران خود در شرکت‌های فناوری اطلاعات معرفی می‌شوند. در این روش، شرکت به معرفی کننده در صورتیکه شخص معرفی شده بعداً استخدام شود پاداش می‌دهد.

۴. تبلیغات و بازاریابی: برخی شرکت‌ها برای جذب فول استک کاران، تبلیغاتی را در مجلات تخصصی، وب‌سایت‌های فناوری اطلاعات و برنامه‌های پخش شده در شبکه‌های اینترنتی و کانالهایی مانند اینستاگرام و تلگرام و … منتشر می کنند و افرادی که می خواهند به عنوان یک مهندس فول استک با آنها همکاری کند تماس خواهد گرفت.

همچنین بخوانید » گیت هاب چیست؟ | باگ چیست؟ | مفسر برنامه نویسی چیست؟ | واسط برنامه نویسی کاربردی (API) چیست؟ | محیط توسعه یکپارچه (ide) چیست؟

راه های درامدزایی یک برنامه نویس Full Stack چیست؟ 

  • از طریق استخدام در شرکت ها به صورت حضوری (نیمه وقت، پاره وقت یا تمام وقت)
  • از طریق استخدام در شرکت ها به صورت غیر حضوری
  • از طریق کار به صورت پروژه ای و فریلنسری
  • از طریق کارآموزی
  • از طریق گرفتن پروژه های دانشجویی
  • از طریق آموزش بصورت مجازی و آنلاین
  • از طریق آموزش در آموزشگاه ها، دانشگاه ها و …
  • از طریق فروش پکیج های آموزشی
  • و…

همچنین بخوانید » آموزش برنامه نویسی #C

آینده برنامه نویسی Full Stack چیست؟ 

آینده یک برنامه نویس فول استک (Full Stack) به نظر می‌رسد بسیار روشن و درخشان باشد. زیرا برنامه‌نویسان فول استک توانایی کار با یک مجموعه‌ی گسترده از تکنولوژی‌ها را دارند و می‌توانند به عنوان یک توسعه‌دهنده چندمنظوره (multi-skilled developer) به تیم‌های توسعه کمک کنند.

به دلیل پیشرفت تکنولوژی، امکان اتصال فرانت-اند و بک-اند بهمراه سیستم‌عامل به صورت مستقیم آسان‌تر شده است. به علاوه، با پیشرفت نرم‌افزارهای ترجمه‌کننده‌ی خودکار و بسترهای توسعه‌ی ترکیبی، توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از فریم‌ورک‌های چندمنظوره، به سرعت برنامه‌های کاربردی پیچیده را توسعه دهند.

به طور کلی، برنامه‌نویسان فول استک به دلیل توانایی کار با تکنولوژی‌های مختلف و توانایی توسعه‌ی سیستم‌های پیچیده، به یکی از مهارت‌های مهم و گرانبهای در صنعت تبدیل شده‌اند. برای تیم‌های توسعه‌ی نرم‌افزار، استخدام یک برنامه‌نویس فول استک می‌تواند کمک شایانی باشد تا برنامه‌های کاربردی بهتر و سریعتر توسعه داده شوند.

در صورتیکه دنبال یک آموزشگاه برنامه نویسی هستید می توانید از الکامکو به عنوان یکی از بهترین سایت های آموزش برنامه نویسی ایرانی برای خرید دوره های آموزش برنامه نویسی استفاده کنید.

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات