در این مقاله آموزشی می خواهیم مقایسه ای بین برتری های اندروید استودیو (Android Studio) نسبت به اکلیپس (Eclipse) داشته باشیم! پس با مرجع آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه باشید.
می خواهید برنامه نویسی اندروید را شروع کنید؟ پس باید محیطی برای برنامه نویسی اندروید انتخاب کنید! اندروید استودیو و اکلیپس دو تا از بهترین محیط ها برای برنامه نویسی اندروید هستند ولی به دلایلی Android Studio بهتر از Eclipse است؟ این مقاله را بخوانید تا جواب سوال خود را دریافت کنید.
چرا اندروید استودیو (Android Studio) برای توسعه دهندگان اندروید بهتر از اکلیپس (Eclipse) است؟
در حال حاضر ، بیش از ۷۶.۶ درصد از تلفن های هوشمند از جمله HTC ، LG و Samsung و برندهای معروف دیگر از اندروید به عنوان سیستم عامل خود (OS) استفاده می کنند و انتظار می رود که بزودی زود از اندروید در ساعت های هوشمند، لپ تاپ و ماشین هم بکار برده شود. دلیل اصلی از بکارگیری در اندروید در دستگاه های مختلف این است که اندروید یک بستر منبع باز برای توسعه و طراحی اپلیکینش های موبایل فراهم می کند و همچنین به توسعه دهندگان برنامه اجازه می دهد بلافاصله آنها را منتشر کنند که این باعث می شود بسیاری از توسعه دهندگان به این دلایل بخواهند به سمت برنامه های اندروید پیش روند.
تا کنون از بین محیط های برنامه نویسی معرفی شده اندروید، دو محیط Eclipse و Android Studio به موفقیت های بیشتری دست پیدا کرده اند و بین کاربران از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند. اما از بین این دو محیط برنامه نویسی کدامیک بهتر است و امکانات بیشتری در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد؟
اکثر توسعه دهندگان و افرادی که می خواهند طراحی اپلیکشن یاد بگیرند، از پلتفرم اندروید استودیو (Android Studio) همچنین اکلیپس (Eclipse) برای توسعه برنامه های کاربردی استفاده می کنند ولی دلایلی وجود دارد که ثابت می کند اندروید استودیو بهتر از اکلیپس است که هدف مقاله این است که آنها را بررسی کنیم.
مقایسه اندروید استودیو و اکلیپس
در این مقاله، ما دو پلتفرم اندروید استودیو و اکلیپس را با هم مقایسه می کنیم تا به شما نشان دهیم که چرا اندروید استودیو قدم هایی جلوتر از اکلیپس است!
-
یکپارچگی اندروید استودیو توسط Gradle
اندروید استودیو از سیستم در حال رشد و سریع Gradle که یک ابزار بسیار عالی و یکپارچه ای است استفاده می کند ولی اگر تصمیم گرفته اید با Eclipse جلو بروید، به شما توصیه می کنیم ویژگی های Gradle را در آن بررسی کنید و آن را امتحان کنید و ببینید که آیا با پروژه شما سازگار است یا خیر! ولی در صورتی که می خواهید با اندروید استودیو پیش بروید، دیگر نیازی به نگرانی در مورد مشکل برخوردن با سیستم Gradle نخواهید داشت زیرا نتیجه ی ثابت شده ای است.
-
قابلیت تکمیل کد پیشرفته (Code Completion)
همانطور که می دانید اندروید استودیو و اکلیپس دارای ویژگی تکمیل کد خودکار (Auto Complete) برای برنامه نویسی کدهای جاوا هستند تا نوشتن کدهای برنامه نویسی آسانتر شود. اما این قابلیت در اندروید استودیو نسبت به اکلیپس بهتر است و این موضوع در اکلیپیس کمی گیج کننده است و ممکن همیشه نتیجه واقعی را به شما نشان ندهد و باعث یکسری مشکلات شود. زیرا یک برنامه نویس اندروید بیشتر وقت خود را صرف نوشتن برنامه ها می کند و این قابلیت هر چی بهتر باشد باعث صرفه جویی در وقت و انرژی شما می شود. در نتیجه بازنویسی کد و اصلاحات فوری مخصوص اندروید در اندروید استودیو بهتر است.
با استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + Space
می توان به یک کد کامپلیکیشن هوشمند در اندروید استودیو دست پیدا کرد که قابلیتهای جالبی دارد.
Auto Complete چیست؟ وقتی در هنگام تایپ کردن کد با وارد کردن یک یا دو حرف اول یک کلمه ، پیشنهاداتی متناسب با آن برای شما به نمایش گذاشته شود.
-
رابط کاربری قوی تر (UI)
شما با هر IDE که بخواهید کار کنید برای اولین بارها برایتان کمی گیج کننده و دشوار است و کار کردن با آن کمی پیچیده و بزرگ به نظر می آید. پس نکته قابل توجه این است که محیطی شما را بیشتر جذب می کند که رابط کاربری بهتری داشته باشد که اندروید استودیو از این نظر بهترین است؛ زیرا سریع می توان به ابزارها و منوها و هر چیزی که نیاز دارید دسترسی داشته باشید و از طرفی اندروید استودیو صرفا برای اندروید ساخته شده است در حالی که اکلیپس برای IDE همه منظوره ساخته شده است که می تواند با هر زبان و بستر دیگری مورد استفاده قرار گیرد.
-
سازمان دهی بهتر پروژه ها
اگرچه، هر دو IDE به روش های متفاوت در مدیریت و سازماندهی پروژه های شما کمک می کنند ولی وقتی می خواهید روی پروژه های زیادی در اکلیپس کار کنید، باید بین فضاهای کاری (workspace) متفات سوئیچ کنید و دوباره مسیر پروژه را انتخاب کنید تا Eclipse مجددا شروع شود که از این نظر دارای نقص است.
ولی در اندروید استودیو شما هم زمان می توانید هر تعداد پروژه که دوست دارید باز کنید. همانطور که می دانید بخش کوچکی از کار Gradle سازماندهی پروژه است اگر بخواهید یک کتاب خانه را که فایل jar ندارد را به eclipse اضافه کنید باید کلی زمان برایش قرار دهید و در مقابل شما در عرض چند ثانیه می توانید هر کتابخانه ای را به اندروید استودیو یا بهتر است بگویم به پروژه خود اضافه کنید. اما اگر مدتی است که از Eclipse استفاده کرده اید، یکم طول می کشد تا با با این روند عادت کنید.
-
پایداری سیستم (System stability)
اکلیپس (Eclipse) یک نرم افزار مبتنی بر جاوا و یک IDE بزرگتر در مقایسه با اندروید استودیو (Android Studio) است، بنابراین به عملکرد قابل توجهی به فضای رم با سرعت CPU بالایی احتیاج دارد. در صورت مقدور نبود این فضا، اکلیپس دچار عدم پاسخگویی می شود. ولی اندروید استودیو ضریب عملکرد پایدار تری نسبت به اکلیپس در این زمینه ارائه می دهد و نیاز به سیستم با RAM و CPU کمتری دارد.
سرعت در اندروید استودیو بیشتر است، در حالی که شما برای ساخت پروژه های پیچیده در Eclipse به ۱ یا ۲ دقیقه زمان نیاز دارید، اما می توانید همان کار را در اندروید استودیو در ۳۰ ثانیه انجام دهید.
-
داشتن رابط کاربری گرافیکی با ویژگی کشیدن و رها کردن (Drag-and-Drop)
اندروید استودیو دارای رابط کاربری گرافیکی ((GUI (Graphical User Interface)) است، اما Eclipse این ویژگی را ندارد. فریم ورک drag/drop در اندروید این امکان را برای کاربران فراهم می کند که در layout فعلی، با استفاده از کشیدن (drag) و رها کردن (drop) ، حالت گرافیکی داده را از یک View به View دیگر منتقل کنند. این یک ویژگی جدید در Android Studio وجود دارد، اما وجود نداشتن آن در Eclipse اهمیت چندانی هم ندارد.
-
استفاده از پلتفرم ابری گوگل (Google Cloud)
اندروید استودیو دارای یک پشتیبانی محلی از پلتفرم ابری گوگل می باشد که به شما این امکان را می دهد تا با استفاده Google App Engine از کدهای سمت سرور همراه استفاده کنید. شما می توانید با دیگر فضا های ابری نیز یکپارچه شوید اما Android Studio آن را راحت تر کرده است.
گوگل به شما این امکان را می دهد تا در کنسول فضای ابری آن پروژه هایتان را بسازید، که این امکان تنها برای اپلیکیشن های اندرویدی نیست! شما می توانید از آن برای ساخت اپلیکیشن های تحت وب استفاده کنید که در تعامل با نقشه های گوگل باشند. به عنوان مثال، نرم افزار روی سرور های ما که با Google Docs یکپارچه شده است. همچنین اندروید استودیو این امکان را می دهد تا اپلیکیشنهای خود را یکپارچه کنید، تست کنید و کدهای سمت سرور خود را بصورت محلی اجرا کنید و بر روی یکی از سرورهای گوگل استقرار پیدا کنید؛ به زبان دیگر هر چیزی که نیاز دارید (حداقل برای شروع) آنجاست!
اما این قابلیت ها برای Eclipse، با افزونه Google بر Eclipse وجود دارد و شما می توانید یک اپلیکیشن سمت سرور با Eclipse بسازید و آن رو روی یکی از سرورهای گوگل استقرار دهید. ابزارهای اضافی به شما این امکان را می دهد تا مانند Google Cloud با سرور یکپارچه شوید.
-
برنامه نویسی برای همه ی ورژن های اندرویدی
با اندروید استودیو می توانید برای همه ورژن های اندرویدی برنامه بسازید ولی اکلیپس بیشتر برای برنامه نویسی اندروید های ورژن بالاتر امکان پذیر است. اگر قصد برنامه نویسی برای لایه ی اپلیکیشن شبکه یا کد گذاری های احراز هویت با اثر انگشت را دارید ترجیحا بهتر است از اندروید استودیو استفاده کنید.
نتیجه گیری برای اینکه آیا اندروید استودیو بهتر است یا اکلیپس ؟
در جواب اینکه آیا اندروید استودیو بهتر است یا اکلیپس است باید بگوییم اندروید استودیو (Android Studio) مطمئناً چند قدم جلوتر از اکلیپس (Eclipse) است که توانسته در کمتر از یک سال جایگاه خود را به عنوان IDE اصلی برای توسعه برنامه های اندرویدی بدست آورد. از زمان اعلام Android Studio در سال ۲۰۱۳ ، تا کنون تبلیغات و همچنین استفاده های گسترده ای در بین توسعه دهندگان برنامه های اندرویدی برای استفاده از اندروید استودیو وجود داشته است و بدون شک اندروید استودیو تقریباً تمام انتظارات در برنامه نویسی اندروید برای ساخت برنامه های اندروید را برآورده می کند.
اگر می خواهید پلتفرم خود را از Eclipse به Android Studio تغییر دهید، پیشنهاد ما به شما این است که اول اندروید استودیو را نصب کنید و کمی با آن کار کنید و سپس تصمیم خود را بگیرید. کاملا مطمئن هستیم که مجذوب ویژگی ها و امکانات آن خواهید شد و از آن استفاده خواهید کرد 🙂
الکامکو می تواند به شما در یادگیری دوره های آموزش برنامه نویسی اندروید کمک کند تا شما را به یک برنامه نویس اندروید حرفه ای تبدیل کند.
در صورتیکه می خواهید یک اپلیکیشن اندرویدی برای کسب و کار خودتان یا مشتریان خود درست کنید پکیج آموزش برنامه نویسی اندروید با Android Studio که در زیر میبینید را به شما پیشنهاد می کنیم.
اکلیپس دیگه قدیمی شده. مسلما اندروید استودیو خیلی بهتره و بروزرسانی هاش سریعتره