کامپوننت در برنامه نویسی اندروید چیست؟ | Android Component

کامپوننت در اندروید چیست - کامپوننت در برنامه نویسی اندروید چیست - component در اندروید - سایت اموزش برنامه نویسی الکامکو

کامپوننت در برنامه نویسی اندروید چیست؟ انواع component ها در اندروید کدام ها هستند؟ اینها سوالاتی درباره کامپوننت اندروید هستند که در این یکی از مقاله های برنامه نویسی اندروید به ان پاسخ خواهیم داد. تا آخر با این مطلب از سایت اموزش برنامه نویسی الکامکو همراه ما باشید.

کامپوننت اندروید چیست ؟ (Android Component

برای پاسخ به این سوال که کامپوننت در اندروید چیست باید بگیم که کامپوننت های اندروید نقش مهمی را در توسعه و ساخت برنامه های اندروید ایفا می کنند. کامپوننت‌ها در اندروید، بخش‌های مجزایی از برنامه‌های اندروید هستند که می‌توانند به صورت مجزا و بدون وابستگی به بخش‌های دیگر برنامه، اجرا و استفاده شوند. در واقع، کامپوننت‌ها اجزایی هستند که توسعه‌دهندگان می‌توانند از آنها در برنامه‌های اندروید خود استفاده کنند تا بهبود تجربه کاربری کاربران را ممکن سازند.

این component ها در اندروید به دو دسته اصلی و غیر اصلی تقسیم بندی می شوند. کامپوننت در اندروید درون فایلی به نام AndroidManifest.xml معرفی می شوند که تعامل و کارآیی آنها در این فایل به اندروید شناسانده می شود.

توجه : AndroidManifest.xml یک فایل شناسنامه ای می باشد که به همراه هر برنامه ی اندرویدی وجود دارد. توسعه دهنده باید این فایل را بشناسد و از آن در توسعه ی برنامه های اندرویدی استفاده کند.

مثالی از استفاده از کامپوننت‌ها در برنامه‌های اندروید:

Fragment یک کامپوننت UI است که به صورت مستقل از Activity قابل استفاده است. این کامپوننت به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد که بخش‌های مختلفی از UI را به چندین Activity اختصاص دهند و باعث افزایش قابلیت‌های برنامه شوند.

برای مثال، فرض کنید یک برنامه دارید که دارای دو Activity است. در Activity اول، یک لیست از محصولات نمایش داده می‌شود و در Activity دوم، جزییات هر محصول به همراه فرم خریداری قرار دارد. در این صورت، شما می‌توانید یک Fragment را برای نمایش جزییات هر محصول ایجاد کنید. سپس، هر بار که کاربر بر روی یک محصول در لیست کلیک می‌کند، Fragment مربوط به آن محصول به Activity دوم اضافه می‌شود تا جزییات آن نمایش داده شود.

با استفاده از این روش، شما می‌توانید کد را بهبود بخشید و محدودیت‌هایی را که در استفاده از یک Activity واحد وجود دارد را برطرف کنید. همچنین، با استفاده از این روش، توسعه‌دهندگان می‌توانند UI را به صورت گسترده‌تری کنترل کنند و برنامه‌هایی با تجربه‌ی کاربری بهتر ایجاد کنند.

همچنین بخوانید » دوره آموزش دات نت کور مهارت محور با ساخت پروژه های حرفه ای از پایه تا فوق پیشرفته

انواع کامپوننت اندروید : 

دو نوع component در اندروید داریم : اصلی و غیر اصلی که هر دو دسته برای ساخت اپلیکیشن اندروید استفاده می شوند و در این قسمت می خواهیم به هر دو دسته بپردازیم.

کامپوننت های اندروید اصلی

اولین کامپوننت در اندروید: اکتیویتی ها (Activities) 

اگر بخواهیم اکتیویتی را به صورت ساده برای شما تعریف کنیم، به هر صفحه از اپلیکیشن گفته می شود. وقتی اپلیکیشنی را اجرا می کنید بعد از دیدن صفحه اسپلش اسکرین وارد صفحه اصلی می شوید. همین صفحه اصلی یک اکتیویتی است. حالا اگر در این صفحه اصلی دکمه هایی مثل دکمه ورود یا ثبت نام وجود داشته باشه و شما را به جای دیگر هدایت کند در واقع شما وارد یک اکتیویتی دیگر شده اید. در واقع هر اکتیویتی جدید جای اکتیویتی قبلی را می گیرد.

بیشتر بدانید: فعالیت در اندروید چیست ؟

تصویر زیر نشان می دهد که چگونه هر فعالیت جدید یک مورد را به پشت پشته اضافه می کند و چگونه فعالیت فعلی از بین می رود و فعالیت قبلی از سر گرفته می شود.

کامپوننت در برنامه نویسی اندروید چیست - انواع کامپوننت های اندروید - component اندروید - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو

یک activity بعنوان یک زیر کلاس از کلاس Activity اجرا می شود به مثال زیر نگاه کنید:

public class MainActivity extends Activity {
}

دومین کامپوننت در اندروید: سرویس ها (Services)

سرویس جزئی است که در پس زمینه اجرا می شود، به عنوان یک کارگر نامرئی در برنامه ما عمل می کند. منبع داده ها و فعالیت ها را به روز می کند. همچنین برنامه ها را هنگامی که برنامه ها فعال نیستند، پخش می کند. این دسته از Component ها دارای هیچ گونه GUI یی نمی باشند و در Background برنامه اجرا می شوند و زمان آن ممکن کم یا زیاد باشد.

نکته دیگری که در مورد Service ها می بایست مد نظر قرار دهیم این است که Service ها مجزا از Activity هایی که آن ها را اجرا می کنند می توانند به کار خود ادامه دهند.

یک مثال از Service این است که ما می توانیم در اینترنت گشت و گذار کنیم و در عین حال موسیقی هم گوش کنیم. در واقع وقتی در حال گشت و گذار در اینترنت هستیم آهنگ هم در بک گراند در حال پخش است ولی جلوی گشتن ما در اینترنت را نمی گیرد و رابط کاربری آن مزاحم کاربر نیست و در واقع کارش را در خارج از دید کاربر انجام می دهد. این همان معنی سرویس (Service) در  برنامه نویسی اندروید است.

public class ServiceName extends Service {
}

بیشتر بدانید: سرویس در برنامه نویسی اندروید چیست؟ 

سومین کامپوننت در اندروید: برودکست رسیورها (Broadcast Receivers)

برودکست رسیور ارتباطات بین اندروید و برنامه را فراهم می کند. مثلا وقتی یک واکنش جدیدی در گوشی اتفاق می افتد و پیام جدیدی میاد برنامه آنرا به کاربر نشان می دهد. مثلا به عنوان برنامه نویس اندروید دارید برنامه ای می نویسید و می خواهید وقتی باتری گوشی مثلا به ۱۵ رسید به کاربر اطلاع دهید که باتری آن کم است یک نوع Broadcast Receiver می باشد. در واقع کارش این است که به هشدارهایی که در سطح کل سیستم بوجود می آیند پاسخ دهد. Broadcast Receivers هم مثل Service ها دارای رابط کاربری که کاربر ان را ببیند نیست.

یک برودکست ریسیور برگرفته شده از کلاس Broadcast Receivers است و یک زیرکلاس به حساب می آید. هر پیام یک Intent به حساب می آید به مثال زیر توجه کنید:

public class MyReceiver extends BroadcastReceiver {
public void onReceive(context,intent){}
}

چهارمین کامپوننت اندروید: کانتنت پروایدرها (Content Providers) 

کانتنت پروایدر تامین کننده ی درخواست های برنامه توسط برنامه های دیگر است و موضوعات مربوط به داده و مدیریت پایگاه داده را مدیریت می کنند. در واقع به برنامه ها اجازه می دهد داده ها را بین چندین برنامه به اشتراک بگذارند. این اطلاعات پایگاه داده را پنهان می کند و می تواند برای خواندن و نوشتن داده های خصوصی برنامه که به اشتراک گذاشته نشده است استفاده شود. دسترسی به داده های سایر برنامه های کاربردی بدون ارائه دهندگان محتوا آشفته خواهد بود.

مثلا می توانید به دنبال جزئیات تماس در لیست مخاطبین باشید. یا ممکن است عکس هایی از گالری بخواهید که توسط ارائه دهنده محتوا نیز ارائه شده است.

برای پیاده سازی این ، ContentProvider را در زیر کلاس خود گسترش دهید:

public class Provider_Name extendsContentProvider {
}

همچنین بخوانید: زبان برنامه نویسی جاوا چیست و چه کاربردی دارد؟

همچنین بخوانید: Java با JavaScript فرق می کند! 

همچنین بخوانید: انواع نسخه های جاوا، اخرین نسخه زبان جاوا، فهمیدن ورژن جاوا، کدام نسخه جاوا بهتر است؟

کامپوننت های اندروید غیر اصلی

در ساختار های entities بالا کامپوننت های دیگری هم وجود دارد این کامپوننت ها دستورات منطقی ، و بین سایر کامپوننت ها نوشته می شوند، این اندروید کامپوننت ها عبارتند از:

  • Fragments (قطعات) نشان دهنده­ ی یک رفتار یا بخشی از واسط کاربری در یک Activity هستند.
  • Views عناصر واسط کاربری که بر روی صفحه کشیده می شوند مانند دکمه ها، فرم های لیستی و غیره
  • Layouts سلسله مراتب View ها که فرمت صفحه نمایش و ظاهر View ها را کنترل می کنند.
  • Intents مولفه های پیام ها را به هم متصل می کند.
  • Resources عناصر خارجی مانند رشته ها، ثوابت و تصاویر قابل ترسیم
  • Manifest فایل پیکر بندی مربوط به اپلیکیشن

همچنین بخوانید: استفاده از برنامه ساز اندروید یا برنامه نویسی اندروید؟

همچنین بخوانید: فروشگاه ساز اندروید چیست؟ مزایا و معایب اپلیکیشن سازهای فروشگاهی

به دنبال یادگیری برنامه‌نویسی اندروید هستید؟

دوره های مرتبط با برنامه نویسی اندروید الکامکو را به شما پیشنهاد می کنیم، به دلایل زیر ↓

  • دسترسی همیشگی به فایل های دوره به علاوه پشتیبانی رایگان ۳ ماهه با قابلیت تمدید
  • از آنجایی که برنامه اندروید استودیو پلتفرم اصلی گوگل برای طراحی اپلیکیشن اندروید است، آموزش ها در راستای آموزش android studio  پیاده سازی شده است.
  • این پکیج ها همواره در حال آپدیت هستند و جدیدترین نسخه از فیلم های آموزش برنامه نویسی مرتبط با دوره ها در پنل شما در سایت الکامکو قرار می گیرد.
  • آموزش ها به صورت پروژه محور هستند و از هر گونه گزافه گویی خودداری شده است و نیاز به پیش نیاز برنامه نویسی اندروید هم نیست.
  • محتوای این پکیج ها از کیفیت بالای تصاویر و صدا برخوردارند.
  • از طریق راه های ارتباطی و پشتیبانی ۲۴ ساعته می توانید با ما در ارتباط باشید.
  • چند جلسه از فیلم های آموزشی هر دوره به صورت رایگان برای دانلود در دسترس شما قرار دارد که ابتدا از کیفیت کار مطمئن شوید سپس پکیج ها را خریداری نمایید.
  • سر فصل های دوره بر اساس سیلابس درسی گوگل طبقه بندی شده اند.
  • خیلی از مواردی که سایر آموزشگاه ها به صورت جداگانه می فروشند ما همه را در همین دوره ها به صورت پکیجی برای شما جمع آوری کردیم.
  • انجام انواع تمرین ها و پروژه ها در طول دوره ها، ورود آسان شما به بازار کار برنامه نویسی اندروید را فراهم می کنند.
  • سورس کد تمامی پروژه های انجام شده در اختیاز شما قرار می گیرد.
  • بعد از خرید هر دوره می توانید فورا به دوره ها دسترسی داشته باشید.
آموزش اندروید استودیو - آموزش android studio - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو - ساخت اپلیکیشن اندروید - آموزش ساخت برنامه اندروید

بخش های دوره آموزش طراحی برنامه اندروید با جاوا در اندروید استودیو

  1. بخش اول : مقدمه . آموزش جاوا
  2. بخش دوم : مفاهیم مقدماتی
  3. بخش سوم : آموزش کامل ریسایکر ویو (RecyclerView)
  4. بخش چهارم : مفاهیم کاربردی (قسمت اول)
  5. بخش پنجم : کار با دیتابیس و انواع فایل و ذخیره سازی در اندروید
  6. بخش ششم : مفاهیم کاربردی (قسمت دوم)
  7. بخش هفتم : آموزش کامل PHP
  8. بخش هشتم : آموزش HTML – CSS – Bootstrap
  9. بخش نهم : آموزش کامل کار با سرور در اندروید استودیو
  10. بخش دهم: مفاهیم تکمیلی
  11. بخش یازدهم : آموزش کامل کار با نقشه
  12. بخش دوازدهم : پروژه نهایی
  13. سرفصل های اندروید بصوت کامل

همچنین ببینید» همه دوره های برنامه نویسی اندروید مطابق با آموزش جاوا با اندروید استودیو در راستای ساخت اپ های اندرویدی

آموزش برنامه نویسی اندروید با کاتلین - برنامه نویسی کاتلین - آموزش kotlin - آموزش زبان برنامه نویسی کاتلین

مقدمه و معرفی دوره کاتلین 

  • آشنایی با زبان کاتلین
  • قوانین و مفاهیم پایه برای یادگیری برنامه نویسی کاتلین
  • مقایسه جاوا و کاتلین
  • آموزش نصب اندروید استودیو
  • آموزش اندروید استودیو و شروع کار با آن
  • آشنایی اولیه با سیستم عامل Android
  • بررسی ایمولیتور (شبیه ساز) و انواع آن
  • ساخت ایمولیتور در اندروید استودیو
  • شناخت ابزارهای برنامه نویسی Android
  • انتخاب ابزار مناسب برنامه نویسی اندروید
  • آشنایی با معماری سیستم عامل Android
  • آموزش نصب نرم افزار های مورد نیاز جهت برنامه نویسی Android
  • شروع طراحی در اندروید استودیو
  • اجرای برنامه در شبیه ساز
  • آموزش مفاهیم شی گرایی در برنامه نویسی (Object Oriented Programming)
  • آموزش کامل برنامه نویسی با زبان کاتلین (kotlin)
  • برای مشاهده ادامه سرفصلها روی دوره کلیک کنید

همچنین بخوانید » سایر ثبت نام دوره های کاتلین | لیست کتاب های آموزش زبان Kotlin | kotlin یا flutter | فرق کاتلین با جاوا

دوره متخصص اندروید

پکیج آموزش برنامه نویسی اندروید شامل دوره های جاوا و کاتلین می باشد. همچنین دارای ۷ دوره حرفه ای دیگر برای تبدیل شدن به یک متخصص اندروید کامل می باشد.

بخش های مختلف دوره جامع متخصص اندروید 

  1. بخش اول : آموزش برنامه نویسی اندروید با جاوا
  2. بخش دوم : آموزش حرفه ای طراحی UI/UX در اندروید
  3. بخش سوم : آموزش زبان برنامه نویسی کاتلین از صفر تا صد و پروژه محور
  4. بخش چهارم : اندروید پلاس (آموزش مفاهیم ضروری در اندروید)
  5. بخش پنجم : آموزش جامع معماری MVP در اندروید با ساخت پروژه اپلیکیشن خبری فول امکانات
  6. بخش ششم : آموزش جامع معماری MVVM در اندروید با چندین پروژه حرفه ای
  7. بخش هفتم : آموزش ساخت بازی در اندروید استودیو
  8. بخش هشتم : آموزش پرداخت درون برنامه کافه بازار
  9. بخش نهم : آموزش ساخت اپلیکیشن فروشگاهی فول امکانات
دوره متخصص فلاتر - آموزش برنامه نویسی فلاتر برای اندروید و ios

بخش های دوره فلاتر

  1. بخش اول : آموزش برنامه نویسی به زبان Dart
  2. بخش دوم : آموزش UI/UX – رابط کاربری و تجربه کاربری در فلاتر
  3. بخش سوم : مفاهیم کاربردی
  4. بخش چهارم : پیش نیاز بخش سرور
  5. بخش پنجم : آموزش کامل کار با سرور
  6. بخش ششم : مفاهیم پیشرفته
  7. بخش هفتم : مفاهیم تکمیلی
  8. بخش هشتم : طراحی و ساخت وبسایت فروشگاهی با فلاتر
  9. بخش نهم : طراحی و ساخت اپلیکیشن فروشگاهی

همچنین بخوانید »  همه دوره های فلاتر | تفاوت React Native و Flutter | آینده Flutter چگونه است؟ | لیست کتاب های اموزش flutter | فیلم های آموزش Flutter رایگان | نصب فلاتر | اموزش زبان برنامه نویسی دارت


مقالات مرتبط با آموزش برنامه نویسی اندروید:

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

2 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
جواد
3 سال گذشته

component اندروید توی برنامه نویسی اندروید جزو مهمترین هاست

ali
3 سال گذشته

perfect


This will close in 15 seconds