در این مطلب از مقالات آموزشی می خواهیم به این سوال جواب دهیم که اندروید گو (Android Go) چیست و چه فرقی با اندروید معمولی دارد. همچنین گوشی های دارای اندروید Go را به شما معرفی می کنیم. پس با سایت آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه باشید.
اندروید گو چیست؟
اندروید گو (Android Go) که با نام اندروید نسخه گو یا گو ادیشن (Go edition) نیز شناخته می شود، نسخه جدیدی از اندروید است که در سال ۲۰۱۷ معرفی شد. اندروید Go در واقع نسخه ای از اندروید وان است که در سال ۲۰۱۴ معرفی شده بود است و برای کار کردن و اجرا در گوشی های هوشمند سطح پایین طراحی شده است. این سیستم عامل برای مناطق کم درآمد و در حال توسعه که دستگاههای دارای پردازنده ضعیف و حافظه رم پایین در آنها عمومیت دارند مناسب است.
درباره سیستم عامل اندروید گو
اندروید گو ابتدا به شرکتهای تولید کننده گوشیها ارائه میشود و این شرکتها تغییراتی برروی آن اعمال کرده و نرم افزارهای خود را نیز به آنها اضافه میکنند.
البته شرکتهای تولید کننده گوشی میتوانند تغییرات بیشتری روی اندروید گو اعمال کنند. اما قضیه این است که اندروید گو کاملا حس و حال آشنای اندروید معمولی را به کاربر میدهد.
سیستم عامل اندروید گو مبتنی بر نسخه معمولی اندروید است اما برای اجرا در گوشی های هوشمند که دارای ۵۱۲ مگابایت تا ۱ گیگابایت RAM هستند بهینه شده است.
گوشی اندروید گو دقیقاً مانند گوشی معمولی اندرویدی به روزرسانی می شود. انتظار داریم جدیدترین اندروید نسخه گو با نام اندروید کیو (Android Q) در آینده ارائه شود.
اندروید Go فضای کمتری نسبت به نسخه معمولی اندروید اشغال می کند و به گوشی های هوشمندی که فضای کمی دارند این فرصت را می دهد تا برنامه های بیشتری داشته باشند. بیشتر گوشی های اندروید گو Android Go با ۸ یا ۱۶ گیگابایت فضای ذخیره سازی ارائه می شوند.
همچنین گفته می شود دستگاه هایی که از اندروید Go استفاده می کنند، می توانند برنامه ها را ۱۵ درصد سریعتر از نرم افزارهای معمولی Android باز کنند.
علاوه بر این ، Google به طور پیش فرض ویژگی “صرفه جویی در داده” را برای کاربران اندروید Go فعال کرده است تا به آنها کمک کند داده های تلفن همراه کمتری مصرف کنند.
فرق اندروید با اندروید گو چیست؟
پاسخ این است که نسخه خام اندروید گو تفاوت چندانی با اندروید معمولی ندارد. نکته جالب این است که اندروید گو نیز همانند اندروید معمولی و نیز برخلاف پروژه اندروید وان، به صورت مستقیم به دستگاههای اندرویدی ارائه نمیشود.
یکی از معدود تغییراتی که در رابط کاربری اندروید گو اعمال شده است، نحوه نمایش لیست برنامههای در حال اجرا است.
برخی خصوصیات جانبی اندروید معمولی در اندروید گو از دسترس خارج شدهاند.
اندروید گو در قبال پردازشهای کم اهمیت نسبت به اندروید معمولی بسیار سختگیرانهتر عمل میکند. این پردازشها شامل هر چیزی میشود که در پس زمینه در حال اجرا باشد و به پردازشهای سیستم عامل اندروید مربوط نباشد.
سیستم عامل اندروید گو که به وسیله حذف برخی از خصوصیات غیرضروری کم حجم شده است، از خصوصیت مدیریت خودکار حافظه داخلی نیز بهرهمند است تا هر چه بیشتر با مشکل کمبود فضای ذخیرهسازی مقابله کند.
نکته جالب توجه درباره اپلیکیشنهای پیش فرض اندروید گو این است که بسیاری از آنها وب اپلیکیشنهای پیش رونده (PWA) هستند. نسل جدید اپلیکیشنهای تحت وب که گوگل از مدتها پیش برروی آنها کار میکرده است.
تفاوت اندروید خالص و اندروید وان و اندروید گو با هم چیست؟
ببینید با توجه به همین سلسله مراتبی که نوشتیم اول اندروید خالص که با نام اندروید استوک و اندروید خام هم معروف است منتشر شده سپس گوگل بعد از اینکه دید خیلی از دستگاه های هوشمندی دارند از این اندروید خام استفاده می کنند بفکر پیشرفته تر کردن آن گرفت و تصمیم گرفت امکانات اندروید خام را گسترش دهد. در نتیجه از پروژه جدیدی به نام اندروید وان (Android One) رونمایی کرد.
بعد از اینکه این پروژه بعد از مدتی جدی تر شد گوگل تصمیم گرفت تا مدیریت این کار را به سیستم عامل اندروید گو (Android Go) بسپارد. (همچنین بخوانید: معرفی تمامی نسخه های اندروید (اولین تا آخرین نسخه اندروید)
برنامه های اندروید گو
گوگل برنامه هایی را تولید کرده و توسعه داده که می توانند از حافظه داخلی دستگاه به صورت بهینه تر استفاده کنند و فضای کمتری اشغال کنند. این برنامه ها ۵۰ درصد به فضای کمتری نیاز دارند و برای گوشی هایی که دارای سخت افزار پایینی هستند عملکرد خوبی دارد. از اینرو گوشی های اندروید Go هم فقط با ۹ تا از این برنامه های از پیش نصب شده ارائه می شوند که در زیر لیست شده اند:
- Google Go
- Google Assistant Go
- YouTube Go
- Google Maps Go
- Gmail Go
- Gboard Go
- Google Play Store
- Chrome
- Files Go
بخاطر داشته باشید که این برنامه ها چون یکمی خاص و سریعتر اجرا می شوند، ممکن است ویژگی هایی نداشته باشند. مثلا نمی توانید با Assistant Go یادآوری تنظیم کنید اما می توانید سایر کارهای استاندارد دیگر مانند تنظیم هشدارها، باز کردن برنامه ها و کارهای عادی دیگر را انجام دهید.
شایان ذکر است که می توان انتظار داشت خیلی از برنامه های بهینه شده دیگر برای Android Go را در آینده نزدیک مشاهده کنیم. برنامه نویسان از قبل می توانند با کمک دستورالعمل های توسعه Google’s Building for Billions ، برنامه هایی را برای سیستم عامل تولید کنند.
فیلم کوتاه “Android Go: A promising start” را در زیر ببینید تا بیشتر در مورد ابتکار اندروید گو گوگل بدانید.
بهترین گوشی های اندروید گو که هوشمند هستند :
اولین دسته از دستگاه های اندروید Go در MWC 2018 مشاهده شد. MWC یا (Mobile World Congress)کنگره جهانی موبایل یکی از بزرگترین و هیجان انگیزترین رویدادهای سالانه برای صنعت موبایل است. این یک کانون برای راه اندازی گوشی های هوشمند جدید و همچنین نگاهی اجمالی به فناوری های موبایل آینده دارد.
شش گوشی هوشمند از جمله Alcatel 1X و Nokia 1 در این نمایشگاه معرفی شدند. از آن زمان ، بسیاری دیگر از دستگاه های اندروید Go توسط شرکت هایی مانند سامسونگ ، موتورولا و شیائومی اعلام شده اند. ما همه آنها را در این پست لیست نمی کنیم ، اما تعدادی از بهترین ها را به شما نشان خواهیم داد.
- Nokia 1 Plus
- Nokia 2.1
- Samsung Galaxy J4 Core
- Samsung Galaxy A2 Core
- (Huawei Y5 Lite (2018
- Moto E5 Play Go
- Xiaomi Redmi Go
نتیجه گیری از گوشی هایی که اندروید وان دارند :
سیستم عامل اندروید Go تولید شده توسط گوگل در اختیار شرکت های تولید کننده گوشی قرار می گیرد و آنها بعد از اضافه کردن ویژگی های جدید و سفارشی کردن آن را روانه بازار می کنند. گوشی های دارای اندروید گو تفاوت چندانی با اندروید معمولی ندارند ولی برای گوشی هایی که دارای سخت افزار پایین تری هستند بهینه شده اند.
دنبال یادگیری بیشتر از برنامه نویسی اندروید هستی؟
اگر دنبال می خواهید وارد فاز اجرایی و عملی و تجربی و وارد بازار کار اندروید شوید خرید فیلم های آموزشی برنامه نویسی اندروید بهترین گزینه برای شماست.
همه دوره های آموزشی | همه دوره های برنامه نویسی اندروید
مقالات مرتبط با آموزش های برنامه نویسی اندروید

پیش نیاز برنامه نویسی اندروید و معرفی منابعی برای یادگیری
پیش نیاز برنامه نویسی اندروید چیست؟ بهترین زبان برنامه نویسی اندروید چیست؟ چرا برنامه نویس اندروید شویم؟ آموزش های برنامه نویسی اندروید برای چه افرادی مناسب هستند؟ بازار کار برنامه نویسی اندروید چگونه است؟ سیستم مورد نیاز برای یادگیری برنامه نویسی اندروید چیست؟ مدت زمان یادگیری برنامه نویسی اندروید چقدر است؟ برای دانستن جواب این…

بازار کار و آینده شغلی برنامه نویسی فلاتر و میانگین حقوق برنامه نویس Flutter
بازار کار فلاتر برای افرادی که به این فریمورک محبوب و قدرتمند مسلط هستند روز به روز در حال بهبود و درامدزایی بیشتر است و هر شخصی که وارد بازار کار Flutter شود بی شک آینده خوبی را برای خود رقم خواهد زد. با این مطلب از وبلاگ سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو همراه ما باشید…
نظر شما درباره مشکلات اندروید گو و یا مزایای اندروید گو چیه؟ تجربه استفاده از این اندروید را داشتید؟ نظر خودتان را با ما و دیگر کاربران الکامکو در میان بگذارید.
سلام وقتتون بخیر خسته نباشید ببخشید برای تبلتGLXمدلF4که الان اندروید۱۰Goروداره ومال سال۲۰۲۰هست تاچه اندرویدی آپدیت میاد؟
سلام. باید مدل گوشی رو در سایت خودش سرچ کنید
مطلب خیلی پرمحتوایی بود ممنون از شما