برنامه نویسی Java و Kotlin هر دو جز بهترین ها برای برنامه نویسی اندروید هستند. اگر شما هم دنبال جواب این سوال هستید که جاوا یا کاتلین ؟ بهتره این مطلب از مقاله الکامکو را تا آخر بخوانید تا فرق جاوا با کاتلین را خوب متوجه شوید و انتخاب درستی در شروع راه برنامه نویسی اندروید داشته باشید.
تفاوت جاوا و کاتلین
قبل از اینکه به جمع بندی برسید که Java یا Kotlin بهتره؟ اول می خواهیم شما را با تفاوت های زبان کاتلین و جاوا برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی آشنا کنیم:
برنامه نویسی جاوا چیست؟
جاوا زبان مادری است که توسط Android استفاده می شود و گوگل آن را مدتهاست پشتیبانی می کند، برنامه هایی که با سیستم عامل ارتباط برقرار می کنند و مستقیماً از سخت افزار استفاده می کنند از جاوا استفاده می کنند. این زبان اجازه ایجاد هر برنامه ای را می دهد و تقریباً از همه نوع پلتفرم ها پشتیبانی می کند اعم از اندروید، ویندوز یا لینوکس است. جاوا توسط Sun Microsystems (که امروزه متعلق به Oracle است) توسعه یافته است.
جاوا عنوان دومین زبان فعال در Github را دارد و هیچ جای تعجبی هم ندارد زیرا بیش از ۲۰ سال است که وجود دارد و به نظر می رسد محبوبیت آن همواره در حال رشد است.
تاریخچه جاوا:
زبان جاوا در ابتدا OAK نامیده می شد. در اصل، برای جابجایی دستگاه های قابل حمل و ست تاپ باکس ها توسعه داده شد. OAK یک شکست بزرگ بود.
در سال ۱۹۹۵، Sun نام را به “جاوا” تغییر داد و زبان را تغییر داد تا از مزیت توسعه تجارت در حال رشد www (World Wide Web) استفاده کند.
بعداً در سال ۲۰۰۹، شرکت اوراکل Sun Microsystems را خریداری کرد و مالکیت سه دارایی کلیدی نرم افزار Sun را به دست گرفت: Java، MySQL و Solaris.
مزایای جاوا :
یادگیری آن آسان است و درک و انعطاف پذیری آن زیاد است.
کاتلین زبانی تازه تاسیس است که از جاوا الهام گرفته است، اما نسخه بهبود یافته آن با بسیاری از ویژگی های اضافی همراه است. این نرم افزار تمیز، نسبتاً ساده است و تشریفات و قوانین کمتری را در مقایسه با جاوا و سایر زبان های برنامه نویسی به همراه دارد. برای استفاده از این زبان برای ساخت برنامه ی اندروید ، توسعه دهندگان هنوز باید مفاهیم و ساختارهای برنامه نویسی اولیه را درک کنند.
تاریخچه کاتلین:
در سال ۲۰۱۶، Kotlin v1.0 راه اندازی شد.
در سال ۲۰۱۷، اعلامیه گوگل در مورد پشتیبانی قوی از Kotlin برای ساخت برنامه های اندروید اعلام شد.
در سال ۲۰۱۸، نسخه Kotlin v1.3 منتشر شد که برنامهنویسی ناهمزمان یا نا همگام (Asynchronous) را به همراه داشت.
در سال ۲۰۱۹، گوگل کاتلین را به عنوان زبان برنامه نویسی استاندارد خود برای توسعه دهندگان اپلیکیشن اندروید معرفی کرد.
مزایای کاتلین :
برنامه نویسی Kotlin سریعتر جمع می شود، سبک است و از افزایش حجم برنامه ها جلوگیری می کند.
هر تکه کدی که در کاتلین نوشته شده است در مقایسه با جاوا بسیار کوچکتر است، زیرا دارای کد کمتری است و کد کمتر به معنی اشکالات کمتر است.
کاتلین کد را به یک کد بایت کامپایل می کند که می تواند در JVM اجرا شود. بنابراین ، همه کتابخانه ها و چارچوب های ایجاد شده در جاوا در پروژه کاتلین منتقل و اجرا می شوند.
اسکریپت Kotlin به پیکربندی پروژه ها در Android Studio برای کمک های تکمیل خودکار کمک می کند و به کاهش تشخیص زمان خطای کامپایل کمک می کند.
در برابر NullPointerException ایمن است.
کاتلین شامل coroutines و همچنین قابلیت همکاری با Javascript برای توسعه وب است.
تبدیل کد جاوا به کاتلین راحت تر است.
چالش های کاتلین :
کاتلین با الگوهای ضعیف مطابقت دارد و خوانایی و خواندن کد اولیه در ابتدا کمی دشوار می شود.
این انجمن پشتیبانی کوچکی دارد زیرا کاتلین جوانتر از جاوا است. علاوه بر این، کتابخانه ها، پست های وبلاگ و آموزش های کمتری در این زمینه وجود دارد.
شیب یادگیری کاتلین افزایشی است و تغییر تیم به کاتلین به دلیل نحو مختصر زبان می تواند یک چالش واقعی باشد.
تعداد کمی از توسعه دهندگان Kotlin در بازار هستند. بنابراین ، یافتن یک مربی با تجربه بسیار مشکل است.
نمونه هایی از برنامه هایی که در آنها از کاتلین استفاده شده است :
برای آشنایی بیشتر با این زبان برنامه نویسی می توانید برنامه های محبوب زیر که توسط کاتلین نوشته شده است را بررسی کنید:
Pinterest
Trello
Evernote
Twidere for Twitter
Shadowsocks
تفاوت کاتلین و جاوا از نظر فنی:
اولین تفاوت جاوا و کاتلین:کاتلین ویژگی های برنامه نویسی شی گرا و تابعی را ترکیب می کند، در حالی که جاوا به برنامه نویسی شی گرا محدود می شود.
دومین تفاوت جاوا و کاتلین: Kotlin به کاربران اجازه می دهد تا یک تابع اکستنشن ایجاد کنند در حالی که جاوا هیچ توابع اکستنشنی ارائه نمی دهد. (تابع اکستنشن اساساً یک عضو تابعی از یک کلاس است که خارج از کلاس تعریف میشود. برای نمونه اگر لازم باشد از یک متد کلاس String استفاده کنیم که رشته جدیدی را با حذف کاراکتر اول و آخر بازگشت دهد، میتوانیم یک متد اکستنشن برای آن بنویسیم. در واقع این متد در کلاس String از قبل وجود ندارد.)
سومین تفاوت جاوا و کاتلین: کاتلین تبدیل های ضمنی (implicit conversions) ارائه نمی دهد و جاوا از تبدیل های ضمنی پشتیبانی می کند.
چهارمین تفاوت جاوا و کاتلین: از طرف دیگر هیچ متغیر یا شی تهی در کاتلین وجود ندارد، متغیر یا اشیاء تهی بخشی از زبان جاوا هستند.
پنجمین تفاوت جاوا و کاتلین: کاتلین از اعضای ثابت پشتیبانی نمی کند، در حالی که جاوا از اعضای ایستا استفاده می کند.
ششمین تفاوت Java و Kotlin : در کاتلین متغییرهای نوع اولیه اشیا هستند در حالی که در جاوا متغیرهای نوع اولیه اشیاء نیستند.
ششمین تفاوت Java و Kotlin : کاتلین از عبارات لامبدا پشتیبانی می کند در حالی که جاوا از عبارات لامبدا پشتیبانی نمی کند. (عبارات لامبدا در جاوا ۸ اضافه شده است) (عبارات لامبادا: روش فشردهای برای بیان یک متد از یک کلاس در یک عبارت است.)
ششمین تفاوت Java و Kotlin : کاتلین نیازی به مشخصات نوع داده متغیر ندارد در حالی که جاوا به مشخصات نوع داده متغیر نیاز دارد.
هفتمین فرق جاوا و کاتلین : کاتلین نیازی به مشخصات نوع داده متغیر ندارد اما جاوا به مشخصات نوع داده متغیر نیاز دارد.
هشتمین فرق جاوا و کاتلین : برنامه های کاتلین در برنامه خود به نقطه ویرگول نیاز ندارند در حالی که برنامه جاوا به نقطه ویرگول نیاز دارد.
نهمین فرق جاوا و کاتلین : قابلیت های اسکریپت نویسی زبان کاتلین به شما این امکان را می دهد که از Kotlin به طور مستقیم در اسکریپت های ساخت Gradle خود استفاده کنید در حالی که جاوا قابلیت های اسکریپت نویسی زبان را ارائه نمی دهد.
دهمین فرق جاوا و کاتلین : Kotlin یک زبان سازگار با JVM است، اما با جاوا بسیار متفاوت است – از این نظر که شما می توانید کارهای بیشتری را در خطوط کد بسیار کمی انجام دهید. خطوط کمتر کد به معنای کد کمتر برای نگهداری، اشکالات کمتر و بهره وری بیشتر است.
سوالات متداول درباره مقایسه زبان جاوا و کاتلین ؟
کاتلین در حال جایگزین شدن برای جاوا است؟
چندین سال از انتشار کاتلین می گذرد و کارش تا الان خوب بوده و از آنجا که Kotlin به طور خاص برای جایگزینی جاوا ایجاد شده است، طبیعتاً از بسیاری جهات با جاوا مقایسه شده است و جای جایگزینی را دارد ولی نه از همه جهات!
در سال ۲۰۲۱، رقابت بین زبان های برنامه نویسی سخت تر می شود. با در نظر گرفتن فرق کاتلین و جاوا ، هر دوی آنها مزایا و معایب خود را دارند. اما برای پذیرفتن اینکه کاتلین جاوا را در سال ۲۰۲۱ به دست خواهد گرفت خیلی زود است. جامعه کاربری که جاوا از آن برخوردار است در مقایسه با جاوا خیلی بزرگ است و در آینده نزدیک جایگزین نمی شود.
بله تبدیل کد جاوا به کاتلین امکان پذیر است – کد نویسی اندروید خیلی از اپلیکیشن ها با زبان برنامه نویسی جاوا است. چون قبل از اینکه کاتلین بوجود بیاید زبان رسمی برنامه نویسی اندروید جاوا بوده و حالا که برنامه نویسان قصد دارند به زبان جدید یعنی زبان کاتلین سوئیچ کنند باید بتوانند از کدها و پروژه های قدیمی خود که در جاوا بود استفاده کنند.
به همین منظور شرکت جت برینز ابزارهایی را ساخته است. برای تبدیل کردن کدهای جاوا به کاتلین دو روش وجود دارد :
استفاده از محیط IntelliJ IDEA و سپس منوی menu -> Code -> Convert Java File to Kotlin File
نکته ی مهم : اگر شما از محیط IntelliJ IDEA یا هر محیط کدنویسی دیگری با پلاگین کاتلین استفاده میکنید میتوانید کدهای جاوا و کاتلین را در کنار یکدیگر در داخل فایل .kt بنویسید .
تفاوت های سیستم عامل اندروید و کاتلین از نظر ویژگی ها چیست؟
Parameter
Java
Kotlin
Compilation
Bytecodes
Virtual Machine
Null Safety
Χ
√
Lambda Expression
Χ
√
Invariant Array
Χ
√
Non-private Fields
√
Χ
Smart Casts
Χ
√
Static Members
√
Χ
Wildcard Types
√
Χ
Singletons Objects
√
√
در مقایسه کاتلین و جاوا می توانیم بگیم که کاتلین باعث بهبود کدها برای جاوا می شود و مسیر مهاجرت از جاوا به کاتلین اسانتر می شود.
مثالی از تفاوت جاوا و کاتلین در برنامه نویسی :
* Java Code */
static int num1, num2; //explicit declaration
num1 = 60; //use the variables anywhere
num2 = 55;
/* Kotlin Code*/
val a: Int
val b: Int
a = 78
b = 100
مقایسه نموداری از سرچ کاربران در رابطه با فرق کاتلین با جاوا
با توجه به Google Trends ، می توانید محبوبیت زبان های برنامه نویسی Java و Kotlin را ببینید که در بین توسعه دهندگان اندرویدی سرچ می شود. این موضوع را می توانید در نمودار زیر بررسی کنید. این نشان می دهد در کل چون جاوا قیمت بیشتری نسبت به کاتلین داره طبعا طرفداران بیشتری دارد و افراد بیشتری آن را می شناسند.
جاوا یاد بگیریم یا کاتلین؟
کاتلین یا جاوا ؟ شاید این سوال خیلی از افراد که می خواهند در حوزه برنامه نویسی اندروید وارد شوند باشد! و ما این سوال را اینطوری جواب می دهیم که هر دو زبان برنامه نویسی اندروید پرقدرتی هستند ولی زبان برنامه نویسی جاوا از سالها قبل زبان پیشفرض گوگل است و کاتلین دیرتر اضافه شده پس از این نظر جاوا اصیل تر است.
از طرفی اگر کاتلین را مسلط باشید کدنویسی برای شما آسونتر می شود و حجم کدنویسی پایین تر میاد ولی تاکید می کنیم در صورتیکهمسلط باشیدنه اول راه! در نتیجه برای اول راه در مسیر یادگیری اندروید بهتره زبان برنامه نویسی جاوا (java) را انتخاب کنید و بعد از آن می توانید کم کم کاتلین رو شروع کنید و اونوقت کاتلین برای شما آسانتر می شود ولی اگر جاوا رو اصلا بلد نباشید مطمئنا گزینه های انتخابی و پیش روتون برای کار کردن کمتر می شود.
اول اینکه هر دو زبان خوب و استانداردی برای برنامه نویسی اندروید هستند و هر دو توسط گوگل بخوبی پشتیبانی می شوند و اندروید استودیو هم از هر دو پشتیبانی می کند و خروجی هر دو اپلیکیشن های موبایل اندرویدی است.
در صورتیکه می خواهید برنامه نویسی اندروید یاد بگیرید و با جاوا هیچ آشنایی ندارید و می خواهید همه مباحث جاوا را برای اولین بار یاد بگیرید بهتره دوره جاوا را انتخاب کنید چون تمامی سرفصل های اندروید با جزئیات کامل توضیح داده شده است.
ولی اگر از قبل با زبان جاوا آشنایی دارید، پس دوره کاتلین مناسب شماست. همچنین در صورتیکه می خواهید برنامه نویسی اندروید را از کاتلین هم شروع کنید هیچ مانعی وجود ندارد چون در دوره کاتلین هم به مباحث مورد نیاز که باید درباره جاوا بدانید هم اشاره شده است.
در صورتیکه می خواهید هم دوره برنامه نویسی اندروید با جاوا و هم دوره برنامه نویسی اندروید با کاتلین ر ا همراه با ۷ دوره حرفه ای دیگر داشته باشید، دوره متخصص اندروید مناسب شماست.
راه های درآمدزایی از برنامه نویسی اندروید چگونه است؟
همانطور که می دانید اپلیکیشن های موبایل اندرویدی بازار کار بهترین نسبت به اپلیکیشن های iOS دارند و از طرفی کسی که بتواند برنامه نویسی اندروید بلد باشد می تواند درآمد خوبی از این راه بدست آورد چون تقریبا با توجه به هر نیاز یک انسان اپلیکیشن نیاز است و این مورد هیچوقت تمامی ندارد حتی اگر از قبل اپلیکیشن های مشابهی درست شده باشند باز هم ایده های پیاده سازی و اجرایی کردن هر اپلیکیشن می تواند از زمین تا آسمون متفاوت باشد.
شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…
توجه
مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.
shareاشتراک گذاری این مطلب
shareآخرین مقالات
#۳۰۶۶۴
نمونه فیلم های آموزش برنامه نویسی رایگان | ویدیو های اموزش برنامه نویسی
مشخصات، قیمت و خرید سیستم و کیس رندرینگ حرفه ای
همه چیز درباره شغل برنامه نویسی
مقایسه فریمورک لاراول (Laravel) و ای اس پی دات نت کور (Asp.Net Core)
آموزش طراحی سایت با لاراول
معرفی ۱۰ تا از بهترین زبان های برنامه نویسی برای توسعه پروژه های هوش مصنوعی
برنامه نویسی فول استک چیست؟ برنامه نویس Full Stack کیست؟
سیستم اتوماسیون اداری تحت وب چیست؟ | آموزش طراحی سیستم اتوماسیون اداری وب
برنامه نویسی وب چیست و یادگیری آن را از کجا شروع کنیم؟
زبان اسمبلی چیست و چه کاربردی دارد؟ | Assembly language
زبان برنامه نویسی سطح بالا چیست و انواع آنها | High-level programming language
زبان برنامه نویسی سطح پایین چیست؟ | Low-Level Programming Language
لیست فریمورک های بک اند
باگ چیست؟ معرفی انواع Bug ها در برنامه نویسی
بوت استرپ Bootstrap چیست و چه کاربردی دارد؟ معرفی مزایا و معایب، نسخه ها، نحوه استفاده
برنامه نویسی بک اند چیست؟ برنامه نویس Back End کیست؟ معرفی زبان های برنامه نویسی بک اند
برنامه نویسی فرانت اند چیست؟ برنامه نویس Front End کیست؟ معرفی زبان های برنامه نویسی فرانت اند
آموزش نصب لاراول و راه اندازی نرم افزارهای مورد نیاز برای نصب Laravel
همه چیز درباره GitHub : گیت هاب چیست و چه کاربرد و ویژگی هایی دارد؟
معرفی کلیدهای میانبر ویژوال استودیو کد VSCODE
سیستم عامل گوگل فیوشا (Fuchsia OS) چیست؟
مقایسه لاراول و وردپرس؟ کدام بهتر است؟ سایت لاراولی یا وردپرسی؟
فلاتر یا کاتلین؟ کدام یک برای برنامه نویسی موبایل بهتر است؟
معرفی ۲۰ مورد از بهترین کتاب های آموزش زبان برنامه نویسی سی شارپ (#C)
زبان ماشین (Machine Language) چیست و چه کاربردی دارد؟
پیش نیاز یادگیری زبان کاتلین چیست؟ شروعی برای یادگیری Kotlin
پیش نیاز برنامه نویسی اندروید و مراحل شروع برنامه نویسی اندروید
چرا برنامه اندروید (Android) بهترین گزینه برای کسب و کار شماست؟
آموزش حذف کامل اندروید استودیو با روش های مختلف؛ مرحله به مرحله
برای داشتن شغل برنامه نویسی اندروید چه مهارتهایی باید داشته باشید؟
آموزش غیر حضوری برنامه نویسی اندروید چه مزایایی دارد؟
معرفی ۱۵ تا اپلیکیشن های شبیه فیلیمو برای تماشای آنلاین فیلم و سریال + لینک دانلود
بهترین زبان های برنامه نویسی موبایل اندروید و ios برای ساخت اپلیکیشن ها
چگونه متوجه بلاک شدن در اینستاگرام توسط افراد شویم؟
راه های کسب درآمد با گوشی موبایل از طریق برنامه یا اپلیکیشن ها بدون نیاز به سرمایه گذاری
آموزش اتصال گوشی به اندروید استودیو با دو روش USB و WiFi
روش های آپدیت اندروید استودیو و نکات مهم درباره آپدیت android studio به آخرین نسخه
نحوه وارد کردن عکس در اندروید استودیو با وضوح مختلف
آشنایی با اشیا و کلاس در جاوا با مثال + نحوه ایجاد کلاس در Java
لیست کامل کلیدهای میانبر در اندروید استودیو
فرایند راه اندازی و توسعه اپلیکیشن فروشگاهی اندروید چگونه است؟
فرایندی که برای انتشار برنامه در مارکت پلیس ها باید بدانید!
اشکال زدایی پروژه های اندرویدی با ADB
خط فرمان اندروید چیست؟
پشتیبانی از ویژگی های زبان جاوا ۸ و API ها ؛ آموزش برنامه نویسی اندروید
بیلد سیستم Gradle (گریدل) چیست؟
شبیه ساز اندروید استودیو یا امولاتور اندروید استودیو چیست؟
عبور از تحریم های اینترنتی با سرویس شکن | وب سایت شکن
مراحل ساخت فایل APK در اندروید استودیو (Android Studio)
ایجاد فعالیت در اندروید استودیو و چرخه حیات آن در برنامه نویسی اندروید
سیستم عامل اندروید چیست؟ بررسی سیستم عامل Android از ابعاد مختلف
بازیابی فایل حذف شده در موبایل (اندروید و iOS) یا کامپیوتر (ویندوز و macOS)
SDK اندروید چیست؟ نحوه یافتن و تغییر SDK در اندروید استودیو
کار با سرویس در اندروید همراه یک مثال کاربردی | Android Service
آموزش کار با دیتابیس اندروید (SQLite) با مثال در اندروید استودیو
آشنایی اولیه با اندروید استودیو
آموزش ساخت ماشین مجازی اندروید در اندروید استودیو؛ مرحله به مرحله
معماری اندروید (Android Architecture) چیست و چه کاربردی دارد؟
با اپلیکیشن هنری Arts & Culture عکس خود را به یک اثر هنری تبدیل کنید!
برای ثبت مکان در گوگل مپ چکار کنیم؟ + راهنمای تصویری و سوالات کاربران
آموزش پیاده سازی معماری MVVM در اندروید + مثال کدنویسی شده
آموزش ذخیره اطلاعات با SharedPreferences در اندروید استودیو
چه عواملی در قیمت ساخت اپلیکیشن موبایل اندروید تاثیر دارند؟
معرفی تمامی نسخه های اندروید (از اولین تا آخرین نسخه اندروید)
روش های کسب درآمد برنامه نویسی اندروید چگونه است؟
چگونه با گوشی موبایل برنامه نویسی کنیم؟ معرفی اپلیکیشن ها و ابزارها + لینک دانلود
نمونه فیلم های آموزش برنامه نویسی اندروید رایگان | ویدیو اموزش برنامه نویسی اندروید
آموزش و سورس ساخت کوییز آنلاین در اندروید استودیو مرحله به مرحله
آموزش و پیاده سازی معماری MVP در اندروید
اندروید ایکس چیست و مهاجرت به AndroidX در اندروید استودیو چگونه است؟
کار نکردن کتابخانه والی روی اندروید ۹
درآمد برنامه نویسی اندروید از چه روش هایی بدست می آید؟
آموزش نصب اندروید استودیو تصویری از صفر تا صد با جزئیات کامل
معرفی آموزش کتابخانه والی (Volley) در اندروید | آموزش برنامه نویسی اندروید
کتابخانه Retrofit رتروفیت چیست و نحوه کار با آن چگونه است؟
برنامه نویسی Reactive در زبان جاوا با آموزش RxJava در اندروید
توجه
مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.
مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.
2 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
مهرشاد مقدم
1 سال گذشته
برای شروع بنظرم به سمت آموزش برنامه نویسی جاوا اندروید بریم بهتره
sajadrohi
2 سال گذشته
جاوا و کاتلین هردوشون برای برنامه نویسی اندروید عالین
برای شروع بنظرم به سمت آموزش برنامه نویسی جاوا اندروید بریم بهتره
جاوا و کاتلین هردوشون برای برنامه نویسی اندروید عالین