ماشین مجازی اندروید (Android AVD یا Android Virtual Device) چیست و چه کاربردی دارد و چرا باید در آموزش برنامه نویسی اندروید به عنوان یک برنامه نویس اندروید با این دستگاه مجازی اندروید آشنایی داشته باشید؟ ما در این مقاله قصد داریم تا شما را ایجاد شبیه ساز اندروید آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
ماشین مجازی اندروید چیست؟
فرض کنید شما یک برنامه نویسی اندروید هستید و می خواهید خروجی برنامه ی نوشته شده خودتان را ببینید؛ پس نیازمند محیطی برای اجرای برنامه هستید که به آن ماشین مجازی در اندروید گفته می شود و اپلیکیشن شما بدون نصب شدن در این محیط اجرا می شود و این امکان فوق العاده ای است و شما در این محیط حس می کنید برنامه در گوشی واقعی در حال اجراست ولی در اصل شبیه سازی می شود. (توصیه: برای تست نهایی حتما از گوشی واقعی برای تست اجرای برنامه ها استفاده کنید.)
ماشین مجازی اندروید (Android AVD | Android Virtual Device) که با نام دستگاه مجازی اندروید یا شبیه ساز داخلی اندروید استودیو هم نامیده می شود، یک شبیه ساز است که با استفاده از آن می توانید قابلیتهای برنامه های کاربردی که می سازید را در موبایل، تبلت یا تلویزیون و… (به صورت محلی یا لوکال) تست کنید و از جنبه های مختلف آن را بررسی کنید.
معرفی چند ماشین مجازی :
-
- Genymotion
- BlueStack
- Android Studio AVD
ما در این آموزش قصد داریم ایجاد دستگاه مجازی را در Android Studio AVD به شما آموزش دهیم. شاید این سوال برای شما پیش آید که چرا؟ چون شبیه شاز خود اندروید استودیو است و به صرفه تر است.
آموزش ساخت ماشین مجازی برای اندروید استودیو (ساخت امولاتور در اندروید استودیو) :
برای تست برنامه های اندرویدی قبل از منتشر شدن در مارکت ها نیاز به یک ماشین مجازی اندروید ی (Android AVD) در اندروید استودیو دارید تا برنامه ها را اجرا کنید و برای این کار باید با استفاده از رابط AVD Manager در اندروید استودیو یک شبیه ساز دستگاه مجازی اندرویدی را برای آزمایش برنامه های خود تنظیم کنید. برای اینکار با کلیک روی AVD Manager مانند تصویر زیر ، شروع به ساخت ماشین مجازی کنید.
هنگامی که روی AVD Manager کلیک کردید، یک پنجره جدید باز می شود که مطابق شکل زیر بر روی ایجاد دستگاه مجازی کلیک می کنید.
اکنون نوع دستگاه مورد نیاز خود را انتخاب کرده و بر روی Next کلیک کنید تا یک ماشین مجازی مانند تصویر زیر ایجاد شود.
حال باید تصویر سیستم را بارگیری و انتخاب کنید و مانند تصویر زیر بر روی Next کلیک کنید.
همانطور که می بینید به طور پیشفرض بروی Nexus تنظیم شده است و بروی این شبیه ساز Play Store هم نصب است پس با سرویس های گوگل مانند Firebase نیز می توانید کار کنید در قسمت چپ پنل نوع Device رو می توانید انتخاب کنید که به چهار نوع تقسیم می شود:
- Phone
- Tablet
- TV
- Wear
در این جدول پن سیط وجود دارد که عبارتند از :
- Name : نام آن را شامل می شود.
- Play Store : اگر تیک خورده باشد یعنی به صورت پیش فرض بروی آن Play Store نصب است.
- Size : اندازه آن به اینچ قابل رویت است.
- Resolution : توانایی نمایش یا تشخیص تعداد زیادی پیکسل در واحد مساحت را نمایش می دهد.
- Density : تراکم پیکسلی را نمایش می دهد.
اکنون پیکربندی دستگاه مجازی اندرویدی (AVD) تمام شد و مطابق شکل زیر بر روی گزینه Finish کلیک کنید.
به این صورت شما توانستید برای آزمایش برنامه های کاربردی اندرویدی، ماشین مجازی اندرویدی (AVD) را در اندروید استودیو اضافه کنید.
اجرای برنامه ماشین مجازی اندروید AVD
پس از اتمام کار نصب ماشین مجازی اندرویدی در اندروید استودیو، یک برنامه(Application) بسازید و برنامه را با AVD manager اجرا کنید. در صورتی که بلد نیستید برنامه ای در اندروید استودیو ایجاد کنید، مطلب زیر را حتما مطالعه نمایید.
برای اجرای برنامه های اندرویدی در اندروید استودیو باید روی دکمه Run کلیک کرده یا مانند شکل زیر Shift + F10 را فشار دهید.
بعد از کلیک بر روی این دکمه، پنجره جدیدی باز می شود که باید نام ماشین مجازی اندروید مورد نظر را انتخاب کنید و مانند تصویر زیر بر روی OK کلیک کنید.
اینگونه است که می توانیم یک شبیه ساز دستگاه مجازی اندرویدی (AVD) را در اندروید استودیو تنظیم کنیم تا قابلیت های دستگاه های واقعی اندرویدی را تست و آزمایش و بررسی کنیم.