برنامه نویس هستید و دنبال بهترین محیط برنامه نویسی اندروید (IDE) هستید؟ در این مقاله آموزشی قصد داریم به معرفی مهمترین آن ها بپردازیم. پس با مرجع آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه باشید.
یکی از مشکلاتی که برای اکثر برنامه نویسان بخصوص آنهایی که تازه می خواهند شروع به کار کنند انتخاب یک محیط برنامه نویسی اندروید خوب و مناسب است. بخاطر همین در این مقاله شما را با انواع محیط های برنامه نویسی اندروید (IDE) آشنا خواهیم کرد و لینک دانلود همه محیط های برنامه نویسی نام برده شده را برای شما گذاشتیم و در نهایت در قسمت نتیجه گیری، بهترین محیط برنامه نویسی برای اندروید را به شما پیشنهاد کردیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید و برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل را به بهترین گزینه شروع و تمام کنید تا در نهایت بتوانید از این راه به درامد برسید 🙂
محیط برنامه نویسی اندروید چیست؟
محیط برنامه نویسی اندروید که با نام نرم افزار برنامه نویسی اندروید یا (Integrated Development Environment (IDE هم نامیده می شود فضایی برای برنامه نویس فراهم می کند تا بتواند کدنویسی و سایر کارهایی که مربوط به برنامه نویسی می شود را انجام دهد.
انواع محیط های برنامه نویسی اندروید :
۱- محیط برنامه نویسی اندروید استودیو (Android Studio)
محیط برنامه نویسی اندروید استودیو یکی ازپیشرفته ترین و قدرتمندترین برنامه برنامه نویسی اندروید است و بسیاری از توسعه دهندگان آن را بهترین ابزار توسعه دهنده اندروید می دانند و به عنوان محیط رسمی توسعه دهنده سیستم عامل اندروید از طرف گوگل (official IDE) شناخته شده است و تقریبا هر چیزی که شما برای ایجاد یک برنامه Android نیاز دارید را برای شما فراهم می کند تا به سرعت بتوانید اقدام به ساخت آن کنید و در واقع می توان گفت مجموعه ی کاملی برای برنامه نویسان اندروید می باشد. همچنین نرم افزار برنامه نویسی اندروید استودیو، بیشترین پشتیبانی را از گوگل دریافت می کند و بروزرسانی های آن به سرعت انجام می شود.
نرم افزار برنامه نویسی اندروید استودیو دارای پشتیبانی ساخت مبتنی بر Gradle است. این مجموعه دارای تعداد بیشماری از ویژگی ها ، مانند ویرایشگر بصری ، آنالایزر APK ، ویرایشگر کد هوشمند، شبیه ساز سریع، سیستم ساخت انعطاف پذیر و یک تحلیلگر زمان واقعی، قابلیت TODO ، ضبط وقایع ، مدیریت منابع ، ضبط چیدمان ، ساخت انواع مختلف است.
نرم افزار برنامه نویسی اندروید استودیو از SDK و NDK برای توسعه برنامه بومی پشتیبانی می کند. اندروید استودیو، یک محیط برنامه نویسی جاوا برای اندروید محسوب می شود و همچنین از سی پلاس پلاس (++C) و کاتلین (Kotlin) پشتیبانی می کند. حتی توسعه برنامه فلاتر(Flutter) نیز می تواند با استفاده از ابزار برنامه نویسی اندروید استودیو انجام شود.
استفاده از این محیط برنامه نویسی اندروید استودیو رایگان است.
۲- محیط برنامه نویسی اندروید اکلیپس (Eclipse)
محیط برنامه نویسی اندروید اکلیپس یک نرم افزار رایگان و منبع باز مبتنی بر جاوا است. Eclipse به طور عمده در زبان جاوا برای توسعه برنامه های جاوا نوشته شده است، اما همچنین می تواند برای توسعه برنامه های کاربردی در زبان های برنامه نویسی دیگر مورد استفاده قرار گیرد. این کار با استفاده از پلاگین ها، از جمله Ada، ABAP، C، C ++، و بیشتر انجام می شود. اگر چه گوگل دیگر از Eclipse پشتیبانی نمی کند، بسیاری از توسعه دهندگان هنوز از آن برای ایجاد Android و سایر برنامه های متقابل پلتفرم استفاده می کنند.
اکلیپس می تواند در سیستم عامل های مختلف مانند Windows ، Mac (OS) ، Linux استفاده شود. از Java و XML پشتیبانی می کند. Eclipse طیف گسترده ای از افزونه ها را دارد. از آنجا که Eclipse مبتنی بر SWT است ، از رندر قلم بومی استفاده می کند و بنابراین در بعضی از سیستم های لینوکس بهتر از سایر IDE ها به نظر می رسد ، جایی که ارائه فونت جاوا مطلوب نیست. (رابط گرافیکی) ADT دسترسی به رابط کاربری گرافیکی را به بسیاری از خط فرمان SDK فراهم می کند. برنامه های اندرویدی با کمک افزونه ای به نام ابزارهای توسعه (Android ADT) در اکلیپس قابل توسعه هستند.
۳- محیط برنامه نویسی اندروید ویژوال استودیو زامارین (Visual Studio -Xamarin)
محیط برنامه نویسی اندروید زامارین از کراس پلت فرم برای توسعه برنامه ها و پیاده سازی ها برای Android استفاده می شود محصول شرکت مایکروسافت است. بیشتر از زبان #C استفاده می شود و از ویژوال استودیو مایکروسافت به عنوان IDE استفاده می کند. با استفاده از این محیط می توانید برای سیستم عامل های موبایل Android ، iOS برنامه ایجاد کنید.
۴- محیط برنامه نویسی بیسیک فور اندروید (B4A (Basic for Android
B4A یکی از محیط های برنامه نویسی اندروید می باشد که احتمال دارد که در مورد آن که برنامه نویسی را ساده می کند نشنیده باشید. B4A یک IDE است که به توسعه دهندگان کمک می کند تا برنامه هایی را با استفاده از زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک (Visual Basic) ایجاد کنند. Visual Basic یک زبان برنامه نویسی رویه ای یا روال وار (Procedural programming) است که کدگذاری آن بسیار ساده است.
تقریباً هر کاری که بتوانید با جاوا (Java) انجام بدهید را با B4A هم می توانید انجام دهید (ولی خیلی مبتدی تر). این ابزار فقط برای برنامه های اندرویدی طراحی شده و از سیستم عامل های دیگر پشتیبانی نمی کند.
B4A دارای چندین ویژگی جالب است. مثلا اشکال زدایی از طریق بلوتوث بی سیم انجام می شود یا یک ویرایشگر بصری برای مدیریت و دستکاری ویوهای اپلیکیشن طبق نیازهای شما دارد و موارد دیگر…
ابزار توسعه دهنده اندروید B4A نرم افزاری رایگان نیست.
B4A از طریق کتابخانه های جاوا با API بومی ارتباط برقرار می کند. کتابخانه های B4A از دو فایل مانند فایل jar Java و یک فایل XML تشکیل شده است که توسط ابزاری تهیه شده با B4A تهیه شده است. B4A به هر کاربر امکان می دهد کتابخانه های خود را که در جاوا نوشته شده اند ایجاد و به اشتراک بگذارد. هر کدی که می توانید با Android Studio استفاده کنید ، می توانید به عنوان یک کتابخانه برای B4A ایجاد کنید.
۵- محیط برنامه نویسی اندروید Android IDE) AIDE)
AIDE نیز یکی از محیط های برنامه نویسی اندروید برای گوشی است زیرا با استفاده از AIDE می توانید به صورت مستقیم از طریق تلفن و تبلت های خود برنامه های اندروید را ایجاد کنید و همچنین تست هایی را در همان دستگاه ها انجام دهید. AIDE از زبان های برنامه نویسی مانند JavaScript ، CSS و HTML پشتیبانی می کند. اگر به تازگی برنامه نویسی اندروید را شروع کرده اید، باید یاد بگیرید که چگونه از AIDE استفاده کنید.
AIDE این امکان را برای شما فراهم می کند که بتوانید به صورت آموزشهای خودآموز highlighted code را یاد بگیرید و در زمان واقعی آنها را در دستگاه های تلفن همراه خود آزمایش کنید. همچنین با این ابزار برنامه نویسی اندروید جالب می توانید وب سایت ایجاد کنید. AIDE به طور کامل با پروژه Eclipse سازگار است.
۶- محیط برنامه نویسی اندروید JavaIDEdroid
JavaIDEdroid هم مثل محیط برنامه نویسی اندروید AIDE فضایی برای توسعه مستقیم برنامه های اندروید روی موبایل فراهم می کند این محیط برای کسانی که تجربه بیشتری از برنامه نویسی دارند مناسب می باشد. زیرا به خاطر نداشتن رابط کاربری ساده برای کسانی که تازه برنامه نویسی را فرا گرفته اند چندان مناسب نیست. محیط JavaIDEdroid رایگان است اما یک نسخه دیگری هم دارد که دارای قابلیتهای بیشتری است ولی پولی است.
۷- محیط برنامه نویسی اندروید ترمینال آی دی ای (Terminal IDE)
Terminal IDE یکی از محیط های برنامه نویسی اندروید و جاوا با رابط کاربری نسبتا خوبی است که به صورت رایگان در دسترس عموم قرار دارد.
از ویژگی های این محیط می توان به قرار گرفتن ASCII مجزا روی صفحه نمایش، قابلیت برقراری ارتباط با کامپیوتر توسط TELNET یا SSH و استفاده از کیبورد خارجی و مجزا اشاره نمود. بدین ترتیب شما در این برنامه می توانید از دکمه هایی مانند CTRL-ALT-ESC و دکمه های دیگری که در صفحه کلید اندروید وجود ندارد استفاده کنید.
۸- محیط برنامه نویسی اندروید اینتلیج آیدیا (IntelliJ IDEA)
IntelliJ IDEA یکی از محیط های برنامه نویسی اندروید برای گوشی جاوا است که توسط جتبرینز ساخته شده است. معمولاً آن را با نام “IDEA” یا “IntelliJ” می شناسند. جتبرینز، توسعهدهنده و فروشندهٔ نرمافزار در حال حاضر دو نسخه از آن را تولید میکند: نسخه های Ultimate و Community.
نسخهٔ Community رایگان و متنباز تحت مجوز آپاچی۲ است. نسخهٔ Ultimate قابلیتهای Enterprise بیشتری دارد و با قیمت بیشتری به فروش میرسد.
۹- محیط برنامه نویسی اندروید فون گپ (PhoneGap)
فریم ورک فون گپ (PhoneGap ) منبع باز و رایگان است که توسط Nitobi توسعه داده شده و توسط Adobe در سال ۲۰۱۱ خریداری شده است. PhoneGap به شما این امکان را می دهد که برنامه های موبایل cross-platform را با اجتناب از هر کدام از زبان های توسعه دهنده تلفن همراه خود بسازید.
Adobe PhoneGap یک چارچوب توسعه مبتنی بر استاندارد و مبتنی بر استاندارد برای ساختن برنامه های تلفن همراه متقابل با HTML ، CSS و JavaScript برای iOS ، Android و ویندوز فون ۸ است.
برنامه هایی که با استفاده از PhoneGap توسعه یافته اند، برنامه های ترکیبی هستند که مزایای هر دو برنامه های بومی و وب را ارائه می دهند.
همچنین، PhoneGap از سیستم عامل iOS، Google، Android، HPwebOS، Windows Mobile، Symbian و Blackberry پشتیبانی می کند.
فلاتر (Flutter) یکی از برنامه های برنامه نویسی اندروید جدید گوگل، برای توسعه نرم افزارهای اندرویدی و IOS است که این امکان را به برنامه نویسان می دهد که از برنامه، دو خروجی اندروید و IOS را همزمان و بدون تغییر در ساختار کدها، دریافت نمایند. زبان توسعه این چارچوب، Dart بوده که از زبان های جدید و مدرن به شمار می رود.
نتیجه گیری مقایسه محیط های برنامه نویسی اندروید
بهترین محیط برنامه نویسی اندروید از این انواع محیط های برنامه نویسی اندروید کدام است؟
اگر دوست دارید راه کمتری را برای نتیجه گیری بهتری طی کنید پیشنهاد ما که نه، پیشنهاد گوگل به شما استفاده از محیط برنامه نویسی اندروید استودیو (Android Studio) است. چرا ؟ دلایل زیادی برای این انتخاب وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- هیچکدام از این محیط های برنامه نویسی اندروید گفته شده نمی توانند مثل اندروید استودیو کامل و قدرتمند باشند.
- همه این محیط های برنامه نویسی اندروید از کتابخانه های آماده استفاده می کنند و نمی توانید اپلیکیشن حرفه ای با آنها درست کنید چون محدودیت دارند.
- همه این محیط های برنامه نویسی باید به زبان جاوا کامپایل شوند که در این تبدیل هم سرعت کاهش می یابد و هم حجم اپلیکیشن افزایش می یابد.
- امکانات و نسخه های جدید که برای اندروید تولید می شود، در حد یک الی چند روزه به اندروید استودیو وارد می شود ولی در بقیه محیط ها ممکن است چندین ماه طول بکشد!
- اگر در زمینه آموزش محیط برنامه نویسی اندروید استودیو مشکلی برخوردید کافیه کمی توی اینترنت سرچ کنید و با افراد خبره در این زمینه آشنا شوید ولی برای بقیه محیط های برنامه نویسی منابع آموزشی کمتری موجود است.
- درسته که با همه این محیط های می توانید طراحی اپلیکیشن موبایل رو شروع و تمام کنید ولی گوگل هیچکدام از اینها را تایید نمی کند و چون گوگل تاییدشان نمی کند مجبور هستند که از طریق یک کامپایلر یا مفسر اقدام کنند تا برای اندروید استودیو و جاوا قابل فهم باشد و بتوان از آن خروجی APK گرفت و به همین دلیل سرعت کاهش و حجم افزایش می یابد.
- اندروید استودیو یکی از بهترین برنامه برنامه نویسی برای کد نویسی اندروید است که اکثر برنامه نویسان از آن استفاده می کنند.
در نتیجه اگر از هر محیطی غیر از اندروید استودیو استفاده کنید مثل این می مونه که لقمه رو دور سر خودت می چرخونی و بعد می خوریش!
الکامکو می تواند به شما در یادگیری دوره های آموزش برنامه نویسی اندروید کمک کند تا شما را به یک برنامه نویس اندروید حرفه ای تبدیل کند.
در صورتیکه می خواهید یک اپلیکیشن اندرویدی برای کسب و کار خودتان یا مشتریان خود درست کنید پکیج آموزش برنامه نویسی اندروید با Android Studio که در زیر میبینید را به شما پیشنهاد می کنیم.
پیشنهادات ویژه برای شما
دوره جامع آموزش برنامه نویسی اندروید برای ورود به بازار کار
برای اینکه شما عزیزان بتوانید برنامه نویسی اندروید را از صفر تا صد و پروژه محوری یاد بگیرید، این دوره حرفه ای را برای شما آماده کردیم که بتوانید با مشاهده این فیلم های آموزشی که هزینه خیلی کمی را نسبت به کلاس رفتن و وقت گرفتن از شما می گیرد، به یک برنامه نویس حرفه ای اندروید تبدیل شوید و بتوانید هر اپلیکیشن موبایل اندرویدی را بسازید و از انها کسب درآمد کنید و وارد بازار کار اندروید شوید.
قبل از خرید ارزیابی کنید، تعدادی از جلسات آن را به صورت رایگان برای شما در اینجا قرار دادیم تا بتوانید دانلود کنید.
شک نکنید بعد از دیدن این جلسات رایگان و کلا خرید این دوره، حتما دوره های دیگر ما را نیز خریداری خواهید کرد. چون مدرس این دوره، با حرفه ای ترین و جدیدترین روش ها، کاملترین مجموعه ساخت اپلیکیشن اندروید را برای شما تهیه کرده است و تجربه همکاری با شرکت گوگل را داشته است پس شکی در نحوه تدریس و کامل بودن پکیج نکنید و دوره را همین حالا خریداری کنید.

دوره حرفه ای طراحی اپلیکیشن فروشگاهی اندروید دیجی کالا
برای اینکه شما عزیزان بتوانید این پکیج کامل آموزش ساخت فروشگاه اینترنتی مشابه دیجی کالا را قبل از خرید ارزیابی کنید، تعدادی از جلسات آن را به صورت رایگان برای شما در اینجا قرار دادیم تا بتوانید دانلود کنید.
شک نکنید بعد از دیدن این جلسات رایگان، حتما این دوره ساخت اپلیکیشن دیجیکالا (Digikala) را خریداری خواهید کرد. چون مدرس این دوره، با حرفه ای ترین و جدیدترین روش ها، کاملترین مجموعه ساخت اپلیکیشن فروشگاهی اندروید دیجی کالا را برای شما تهیه کرده است و در نهایت و بعد از تکمیل این پروژه همراه با سورس دیجی کالا php + اپلیکیشن اندروید در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

دوره حرفه ای ساخت اپلیکیشن اندروید فیلیمو در اندروید استودیو
دوره آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید فیلیمو کاملا پروژه محور و کاربردی می باشد و تمامی استانداردهای گوگل در ساخت این پروژه در نظر گرفته شده است. در این آموزش یک اپلیکیشن حرفه ای خرید اشتراک فیلم مشابه فیلیمو و نماوا با تمامی امکانات طراحی و ساخته می شود. در پایان دوره نیز سورس کد اندروید آن در اختیار شما کاربران عزیز قرار می گیرد.
در پایان دوره ساخت برنامه فیلیمو برای اندروید شما دانشجویان عزیز قادر به ساخت و توسعه یک اپلیکیشن کاملا حرفه ای فروش اشتراک فیلم و توسعه آن در تمامی مارکت های اندرویدی مخصوصا گوگل پلی می باشید و به راحتی می توانید از آن کسب درآمد کنید.
طراحی اپلیکیشن فیلمو در پلتفرم در اندروید استودیو انجام می شود و یک دوره کاملا پیشرفته می باشد و برای افراد مبتدی مناسب نیست. پیش نیاز دوره ساخت برنامه فیلیمو در اندروید، پکیج آموزش برنامه نویسی اندروید صفر تا صد پروژه محور می باشد که ابتدا باید آن را یاد بگیرید و سپس با یادگیری این دوره می توانید به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شوید و اپلیکیشن فیلیمو را براحتی و فقط با مشاهده فیلم آموزشی ما بسازید و از ساختن آن لذت ببرید.

دوره حرفه ای آموزش طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) در اندروید
شما با یادگیری اصول پیاده سازی طراحی رابط کاربری UI و تجربه کاربری UX در اندروید در این دوره که مطابق با سیستم طراحی Material Design شرکت گوگل آموزش دادیم و بکارگیری آن در برنامه اندرویدی که خواهید ساخت، می توانید کاربران بیشتری را جذب کنید تا از اپلیکیشن شما استفاده کنند؛ چون هر چقدر دیزاین اپلیکیشن شما حرفه ای تر و زیباتر باشد تعداد افراد بیشتری به مشتریان و کاربران شما اضافه خواهند شد. پس با این آموزش ها می توانید جذابیت های بصری زیادی در اپلیکیشن اندروید خود ایجاد کنید و این امر از اهمیت زیادی در ساخت اپلیکیشن موبایل برخوردار است.
در ضمن بیش از ۵۰ پروژه حرفه ای طراحی UX UI اندروید به همراه سورس کد مربوطه در این پکیج آموزش تخصصی طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری ساخته شده است تا شما با دید بازتری به طراحی اپلیکیشن بپردازید.
این دوره آموزشی برای اولین بار در ایران در سایت تخصصی آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو در اختیار شما دانشجویان عزیز قرار گرفته است. به علت کمبود منابع آموزشی و درخواست های مکرر شما عزیزان برای آموزش حرفه ای بخش طراحی رابط کاربری در اندروید بر آن شدیم که برای ساخت این دوره آموزشی اقدام کنیم. امیدوارم مورد توجه شما عزیزان قرار گیرد و از یادگیری آن لذت ببرید.
توجه داشته باشید که دوره طراحی حرفه ای رابط کاربری در اندروید استودیو یک دوره پیشرفته می باشد که برای افراد مبتدی مناسب نیست. پیش نیاز این دوره، پکیج آموزش برنامه نویسی اندروید صفر تا صد پروژه محور می باشد که ابتدا باید آن را یاد بگیرید و سپس با یادگیری این دوره می توانید به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شوید و اپلیکیشن های زیبا طراحی کنید.

اینکه کدوم به عنوان بهترین نرم افزار برنامه نویسی اندروید هست شاید یکم سلیقه ای باشه . من سی شارپ خوب بلدم مثلا زامارین برام راحتتره.
اصلا سلیقه ای نیست. بهترین پلتفورم اندروید استودیو هست از همه نظر و اصلا با پلتفورم های دیگه قابل مقایسه نیست.
محیط برنامه نویسی جاوا برای اندروید فقط همین Android Studio و بس
🙂
ببخشید من می خوام برنامه نویسی اندروید رو شرع کنم ولی نمیدونم برای شروع کدوم محیط رو انتخاب کنم. برای شروع کدوم محیط برنامه نویسی برای اندروید بهتره
اندروید استودیو . زبان برنامه نویسی جاوا
اینکه دانلود محیط های برنامه نویسی اندروید رو یه جا گذاشتید عالیه
بنظر منم بهترین و ساده ترین محیط برنامه نویسی اندروید همین اندروید استودیه
منم با شما موافقم IDE اندروید استودیو بهترین و قوی ترین گزینه برای برنامه نویسی اندروید هستش.