فرانت اند چیست؟ مزایا و معایب برنامه نویسی فرانت اند چیست؟ وظایف یک برنامه نویس بک اند چیست؟ انواع زبان های توسعه Front End چیست؟ مسیر برنامه نویسی Front End چیست؟ درآمد یک کارشناس فرانت اند چیست؟ در این مطلب از مجله برنامه نویسی سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو می خواهیم شما را با جواب این سوالات آشنا کنیم.
فرانت اند چیست؟
فرانت اند به بخشی از سایت یا اپلیکیشن گفته می شود که کاربر عادی می تواند آن را مشاهده کند و به بخشها و قابلیتهای مختلف آن از طریق برنامه یا مرورگرها تعامل و ارتباط برقرار می باشد. برخلاف بک اند که کاملا با سخت افزار و پشت صحنه در ارتباط است.
مثالی از فرایند خرید در بخش های مختلف برنامه نویسی:
- بخش فرانت اند: مثلا اگر بخواهید از یک سایت فروشگاهی محصولی را به صورت اینترنتی خریداری کنید، تمام اجزایی که شما در صفحات سایت می بینید همان بخش فرانت اند می باشند.
- بخش پایگاه داده: هنگامی که قصد خرید از سایتی دارید، ابتدا در سایت ثبت نام می کنید و اطلاعاتی از قبیل نام، ایمیل، شماره موبایل و… را وارد می کنید که تمامی این اطلاعات در قسمت پایگاه داده ذخیره می شوند.
- بخش برنامه: زمانی که محصولی را از سبد خرید حذف یا اضافه کرده یا اطلاعات وارد شده را تغییر می دهید، برنامه نوشته شده این اجزا را در دیتابیس تغییر می دهد.
- بخش سرور: سرور یک کامپیوتر قدرتمندی است که به برنامه ها دسترسی داشته و تمامی اطلاعات در آن ذخیره می شوند. به همین دلیل است که اگر بعد ها با یک حساب کاربری به آن سایت مراجعه کنید تمام اطلاعات شما هنوز در آن موجود است.
- بخش بک اند: وقتی که یک محصول را خریداری کردید قسمت بک اند برنامه با سرور ارتباط برقرار کرده تا تغییراتی که در پایگاه داده ذخیره شده را روی سرور ایجاد کند و در صورت نیاز پس از پردازش به کاربر نمایش دهد.
مزایای برنامه نویسی فرانت اند چیست؟
از مزایای برنامه نویسی frontend می توان به موارد زیر اشاره نمود:
در برنامه نویسی فرانت اند توسعه سریع تری را تجربه خواهید کرد:
مزیت اصلی برنامه نویسی front-end این است که می توان آن را سریعتر انجام داد. پیشرفتهای تکنولوژیکی پیشرفته و فریمورک های موجود برای توسعه فرانت کارها را سریعتر میکند. در نتیجه، ایجاد محصول نهایی زمان بسیار کمتری می برد و برای برنامه نویسان چالش های کمتری را دارد.
همچنین بخوانید » فریم ورک در برنامه نویسی چیست؟ | معرفی فریمورک های طراحی وب سایت
در برنامه نویسی فرانت اند محیط امنی را تجربه خواهید کرد:
توسعه Front-Tend نیز مفید است زیرا همه فریم ورک های فرانت اند محیطی بسیار امن برای کدنویسی ارائه می دهند. ایمن بودن به ویژه برای کاربران مفید است زیرا می توانند کد و وب سایت ها را در چندین مرورگر ذخیره کنند.
در برنامه نویسی فرانت اند قادر به ایجاد قابلیت های پاسخ سریع هستید:
فناوری فریمورک های جدید مورد استفاده توسعه دهندگان به آنها اجازه می دهد به راحتی ویژگی های پاسخ سریع ایجاد کنند که واکنش ، پاسخ و عملکرد کارآمد برنامه ها را تسهیل می کند.
همچنین بخوانید » کدنویسی تمیز چیست؟
وظایف یک برنامه نویس فرانت اند چیست؟
مسئولیت های برنامه نویسان فرانت اند (فرانت کار) می تواند شامل موارد زیر باشد:
- توجه به تجربه کاربری
- طراحی ظاهر وبسایت با استفاده از زبانهای برنامه نویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت
- طراحی رابط کاربردی برای وبسایتها
- بهبود تعامل کاربر با سایت در تمام مرورگرها
- طراحی وبسایتها برای نسخه موبایل
- همکاری با تیم سئو برای پیاده سازی درخواستهای آنها
- تست قابلیتهای مختلف سایت و رفع هر گونه اشکال
- و …
همچنین بخوانید» آموزش طراحی اپلیکیشن اندروید با جاوا در Android Studio پروژه محور از صفر تا صد برای ورود به بازار کار : از اموزش نصب اندروید استودیو تا آموزش کامل اندروید استودیو
انواع زبان های توسعه Front End چیست؟
۱۰ زبان برنامه نویسی Front End محبوب و رایج:
اکنون، بیایید نگاهی به برخی از زبان های فرانت اند رایج و محبوب که امروزه از آنها زیاد استفاده میشود بیندازیم.
۱- زبان فرانت اند شماره یک: اچ تی ام ال (HTML):
HTML چیست؟ HTML مخفف Hyper Text Markup Language است و زبان نشانه گذاری استاندارد برای ایجاد صفحات وب است و ساختار یک صفحه وب را توصیف می کند. HTML از یک سری عناصر تشکیل شده که به مرورگر می گویند که چگونه محتوا را نمایش دهد. شما در هر حوزه ای از اموزش برنامه نویسی که بخواهید وارد شوید و بفکر کسب درآمد از برنامه نویسی هستید باید با ساختار HTML آشنا باشید.
مزایای HTML:
- HTML ساختاری است که یادگیری آن آسان است و نحوه استفاده از آن نیز راحت است. زیرا از تگ های ساده استفاده می کند و هیچ مشکلی با حساسیت حروف کوچک و بزرگ وجود ندارد.
- HTML یک زبان رایگان است و توسعه دهندگان برای شروع کار با آن نیازی به خرید نرم افزار خاصی ندارند. این زبان برای دسترسی به ویژگیهای کلیدی نیازی به کار با افزونهها و نرمافزارهای خارجی ندارد. به همین دلیل است که بسیاری از کسب و کارها در سراسر جهان برای برآورده کردن الزامات طراحی وب سایت خود به HTML متکی هستند. امکان ساخت کل وب سایت ها در HTML وجود دارد.
- HTML توسط پرکاربردترین مرورگرها پشتیبانی می شود. از این رو، اگر یک وب سایت با HTML نوشته شده باشد، هیچ نگرانی مربوط به پشتیبانی مرورگر وجود ندارد. وب سایت های HTML را می توان برای مرورگرهای مختلفی که می توان از آنها بارگیری کرد، بهینه کرد.
معایب HTML:
با فقط HTML نمیتوانید صفحات پویا و مدرن بسازید. ممکن است توسعه دهندگان برای اضافه کردن محتوای پویا به صفحات وب با HTML مشکل داشته باشند. برای داشتن صفحات پویا آنها ملزم به یادگیری زبان های دیگری مانند جاوا اسکریپت، PHP یا ASP هستند.
HTML نیز انتخاب ایده آلی برای نمایش جذاب محتوای نمایش داده شده نیست و این محدودیتی است که اکثر توسعه دهندگان از آن آگاه هستند. آنها باید به CSS یا Cascading Style Sheets تکیه کنند تا محتوای صفحه HTML را جذاب تر کنند. طراحان و توسعه دهندگان وب در برخی موارد ملزم به ایجاد و نگهداری دو مجموعه فایل مختلف هستند.
۲- زبان های فرانت اند شماره دو: سی اس اس (CSS):
CSS چیست؟ CSS مخفف عبارت «Cascading Style Sheet» میباشد که به عنوان زبانی برای به نمایش گذاشتن موارد مهمی در صفحههای وب بهکار میرود که این موارد شامل رنگها، صفحهبندی، فونت و… میباشد. این زبان برای اولین بار توسط Håkon Wium Lie در سال ۱۹۹۴ طراحی شد. وی در آن زمان با Tim Berners-Lee خالق زبان HTML در سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای (CERN) مشغول به کار بودند. CSS زبان کد نویسی همیشه همراه HTML است. در واقع CSS یک زبان کمکی برای توصیف عناصر ظاهری و بصری HTML می باشد، بدین معنا که شما با استفاده از CSS نمای سایت خود را بصورت سفارشی تر طراحی خواهید کرد. بنابراین ما به کمک HTML ساختمان و اسکلت سایت را بنا نهاده و سپس با به کمک کد های CSS ظاهر و نمای سایت را طراحی می کنیم.
مزایای CSS :
- CSS باعث می شود برای طراحی در بحث زمان صرفه جویی کنید.
- کد CSS باید یک بار نوشته شود و همان برگه را می توان در چندین صفحه HTML استفاده کرد.
- برای هر عنصر HTML می توان یک سبک تعریف کرد و کاربر می تواند آن را برای چندین صفحه وب بر اساس الزامات اعمال کند.
- نگهداری کد CSS آسان است و کاربران به راحتی می توانند تغییرات کلی را برای ویرایش سبک ایجاد کنند. پس از ایجاد تغییرات، تمام صفحات وب به طور خودکار به روز می شوند.
معایب CSS :
مشکلات بین مرورگرها یکی از چالش های توسعه دهندگان است. ایجاد تغییرات CSS در یک وب سایت می تواند کار آسانی برای توسعه دهندگان باشد. اما، پس از اعمال تغییرات، نیاز به اطمینان از سازگاری CSS وجود دارد، زیرا کاربر باید بررسی کند که آیا همه مرورگرها تغییرات را به طور مشابه نشان می دهند یا خیر. بررسی بین مرورگرها مهم است زیرا عملکرد CSS در مرورگرها متفاوت است.
سطوح چندگانه منجر به سردرگمی می شود. زبان برنامه نویسی CSS دارای چندین سطح است که ممکن است برای بعضی از توسعه دهندگان گیج کننده باشد.
همچنین بخوانید » روش های یادگیری برنامه نویسی کدام ها هستند؟
۳- زبانهای بک اند شماره سه: جاوا اسکریپت (Java Script)
جاوا اسکریپت را نباید با جاوا اشتباه گرفت، جاوا اسکریپت زبانی است که هم برای قسمت فرانت و هم برای بکاند قابل استفاده است. این یک زبان برای مبتدیان عالی است زیرا یک زبان سطح بالاتر است و تنظیمات کمی در آن وجود دارد (شما می توانید برنامه نویسی را در مرورگر خود شروع کنید).
از آنجایی که زبان بسیار انعطاف پذیری است، اشیاء ایجاد شده در این زبان کند هستند. نگهداری و مقیاس بندی آن نیز مانند اکثر زبان های تایپ شده پویا دشوار است. با این اوصاف، این زبان همه جا حاضر است، به این معنی که جامعه بزرگی دارد. اگر فنآوریهای جاوا اسکریپت مانند Node.js را میشناسید، منابع زیادی را در اختیار شما قرار میدهد و فرصتهای زیادی برای اشتغال در اختیار شما قرار میدهد.
از جمله کارهایی که می توانید با جاوا اسکریپت انجام دهید عبارتند از: ساخت انواع سایت ها، ساخت انواع نرم افزارها، ساخت اپلیکیشن های موبایل، ساخت انواع برنامه های دسکتاپ، ساخت انواع بازی بازی ها، ساخت انواع وب سرورها و…
همچنین مشاهده کنید » دوره آموزش برنامه نویسی کاتلین
مزایای Java Script:
- پشتیبانی از پلتفرم های مختلف: از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت می توان برای توسعه صفحات وب در پلتفرم های ویندوز، لینوکس و مک استفاده کرد.
- کاهش تقاضای سرور: جاوا اسکریپت یک زبان سمت کلاینت است که می تواند تقاضای سرور را به صورت پویا کاهش دهد. برخی از برنامه ها همچنین ممکن است برای عملکرد به سرور نیاز نداشته باشند.
- قابلیت توسعه یافته: توسعه دهندگان جاوا اسکریپت می توانند عملکرد صفحه وب را با ایجاد قطعات جاوا اسکریپت برای چندین افزونه شخص ثالث گسترش دهند.
- تنظیمات تاریخ و زمان : خیلی از زبان های برنامه نویسی قادر به تنظیم زمان و تاریخ نیستند، اما در جاوااسکریپت به سادگی می توانید این موضوع را مدیریت کنید.
- مدل شی گرای مبتنی بر Prototype : در زبان جاوا اسکریپت، Object ها دارای نمونه اولیه (Prototype) هستند. این نمونه اولیه دارای خواص تمام Object های دیگر می باشد به گونه ای که باعث ایجاد کتابخانه های بسیار غنی در java script شده است. این مزیت به برنامه نویسان کمک می کند تا با سرعت هر چه بیشتر، مراحل طراحی و توسعه صفحات وب را پیش ببرند.
- ساختن توابع (Functions) در اسکریپت ها : یکی از منحصر بفردترین ویژگی های زبان جاوا اسکریپت، امکان ساخت توابع در اسکریپت ها می باشد.
معایب Java Script:
- امنیت سمت سرویس گیرنده: کد جاوا اسکریپت بر روی رایانه کاربر اجرا می شود که اغلب به دلیل فعالیت های مخرب منجر به نگرانی های امنیتی می شود. به همین دلیل است که بسیاری از توسعه دهندگان جاوا اسکریپت را غیرفعال می کنند.
- پشتیبانی از مرورگر: جاوا اسکریپت را می توان بر اساس تفسیر مرورگر آن به طور متفاوت تفسیر کرد. در نتیجه، ایجاد کد متقابل مرورگر می تواند برای برخی از توسعه دهندگان یک چالش باشد.
۴- زبان Front End شماره چهار: ری اکت (React)
React یکی از انواع زبان برنامه نویسی است که توسط فیس بوک برای ایجاد رابط های کاربری وب سریع و پیشرفته توسعه یافته است. در حال حاضر یکی از پرکاربردترین کتابخانه های جاوا اسکریپت برای ایجاد صفحات وب و گزینه ای عالی برای توسعه فول استک است. زبان برنامه نویسی React برای ایجاد رابط کاربری بصری و ارائه داده برای مرورگرها مناسب است.
مزایای React
- یادگیری زبان برنامه نویسی React آسان است و داکیومنت های زیاد، منابع آموزشی آنلاین و آموزش های مختلفی برای یادگیری آن در دسترس است. توسعه دهندگانی که با جاوا اسکریپت آشنایی دارند می توانند درک کاملی از React در مدت زمان کوتاهی به دست آورند.
- امروزه ReactJS کتابخانه جاوا اسکریپت منبع باز(Open Source) و پر استفاده است.
- React به ایجاد برنامه های وب چشمگیر که نیاز به حداقل تلاش و کدنویسی دارند کمک می کند.
- با React ایجاد برنامه های وب پویا آسان تر می شود: ایجاد یک برنامه وب پویا به طور خاص با رشته های HTML مشکل بود زیرا به کدنویسی پیچیده ای نیاز دارد، اما React JS این مشکل را حل کرد و آن را آسان تر کرد.
- قطعات قابل استفاده مجدد: یک برنامه وب ReactJS از چندین مولفه تشکیل شده است و هر مولفه منطق و کنترل های خاص خود را دارد. این مؤلفه ها وظیفه خروجی یک قطعه کوچک و قابل استفاده مجدد از کد HTML را دارند که می تواند در هر کجا که به آنها نیاز داشتید مجدداً استفاده شود.
- افزایش عملکرد: ReactJS عملکرد را به دلیل DOM مجازی بهبود می بخشد. DOM یک API بین پلتفرمی و برنامه نویسی است که با HTML، XML یا XHTML سروکار دارد.
- پشتیبانی از ابزارهای دستی: React JS نیز به دلیل وجود مجموعه ای مفید از ابزار محبوبیت پیدا کرده است. این ابزارها کار توسعه دهندگان را قابل درک و آسان تر می کند.
معایب React
- سرعت بالای توسعه: سرعت بالای توسعه یک مزیت و هم عیب محسوب می شود. در صورت کمبود، از آنجایی که محیط دائماً به سرعت تغییر می کند، برخی از توسعه دهندگان احساس راحتی نمی کنند که روش های جدید انجام کارها را دوباره یاد بگیرند. ممکن است برای آنها سخت باشد که همه این تغییرات را با همه به روز رسانی های مداوم بپذیرند. آنها باید همیشه با مهارت های خود به روز شوند و راه های جدیدی برای انجام کارها بیاموزند.
- جامع نبودن: ReactJS فقط لایه های رابط کاربری برنامه را پوشش می دهد و هیچ چیز دیگری را پوشش نمی دهد. بنابراین شما هنوز باید برخی از فناوری های دیگر را انتخاب کنید تا یک مجموعه ابزار کامل برای توسعه در پروژه به دست آورید.
- JSX به عنوان یک مانع: ReactJS از JSX استفاده می کند. این یک پسوند نحوی است که اجازه می دهد HTML با جاوا اسکریپت با هم ترکیب شود. این رویکرد مزایای خاص خود را دارد، اما برخی از اعضای جامعه توسعه JSX را به عنوان یک مانع به خصوص برای توسعه دهندگان جدید می دانند. توسعه دهندگان از پیچیدگی آن در منحنی یادگیری شکایت دارند.
همچنین بخوانید » روش های درامدزایی از برنامه نویسی | معرفی بازی های برنامه نویسی
۵- زبان های Front End شماره پنج: Vue
فریم ورک Vue.js یا ویو جی اس یکی از محبوب ترین فریم ورک های جاوا اسکریپت است که با هدف توسعه رابط کاربری (UI) در سال ۲۰۱۴ به عنوان یک فریم ورک متن باز معرفی شد و طی سال های اخیر استفاده از آن به شدت رو به رشد بوده است.
از Vuejs برای ساخت و طراحی رابط کاربری نرم افزار ها و اپلیکیشن های تحت وب و موبایل استفاده می شود. از آنجایی که معماری فریم ورک ویو جی اس از ۳ لایه Model، View و Controller تشکیل شده بسیار ساده و قابل فهم می باشد.
مزایای برنامه نویسی با Vue
- ساده و قابل فهم است: به جرات می توان گفت مهم ترین دلیل محبوبیت ویو جی اس یادگیری سریع و آسان و قابل فهم بودن آن است. به کمک این فریم ورک می توان پروژه های کوچک و بزرگ مختلفی را انجام داد و به هیچ عنوان این سادگی نشان از کم کاربرد بودن آن نیست.
- انعطاف پذیری: Vue.js به دلیل سطح انعطاف پذیری که به کاربران ارائه می دهد شناخته شده است. توسعه دهندگان می توانند قالب های خود را با گره های مجازی در جاوا اسکریپت، جاوا اسکریپت خالص و فایل های HTML ایجاد کنند. این امر Vue.js را برای آن دسته از توسعه دهندگانی که از چارچوب های جاوا اسکریپت مانند Angular.js و React.js استفاده می کنند، گزینه ای آسان برای درک می کند.
- حجم بسیار کم: یکی از بزرگترین مزیتهای Vue.js هم حجم کم آن است. حجم این فریم ورک ۱۸ تا ۲۱ کیلوبایت است و دانلود و استفاده از آن زمانبر نیست.
- مستند سازی جامع: مستندسازی با Vue.js آنقدر جامع است که هر کاربری که کمی در مورد جاوا اسکریپت و HTML اطلاعات دارد میتواند اپلیکیشن یا وبسایت خود را توسعه دهد.
- ارتباط دوطرفه: مورد آخر اینکه Vue.js ارتباطات دوطرفه را به دلیل داشتن معماری MVVM تسهیل میکند؛ چراکه کنترل بلاکهای HTML را بسیار آسان میسازد. در این مورد بهخصوص به نظر میرسد Vue.js بسیار شبیه به Angular.js است که سرعت بلاکهای HTML را افزایش میدهد.
- یکپارچگی ساده: فریمورک های Vue.js در میان توسعهدهندگان وب نیز محبوب است؛ چراکه ادغام فعالیتهای آنها را با اپلیکیشنهای موجود تسهیل میکند.
معایب Vue
- موانع زبان: Vue.js دارای محدودیتهای خاص مرتبط با زبان است که میتواند روند توسعه را مختل کند. ریشه چینی-آمریکایی این برنامه به این معنی است که ترجیح زبان چینی را نسبت به سایر زبان ها نشان می دهد. مشکل به این دلیل است که زبان چینی در سراسر جهان استفاده نمی شود. بنابراین، چینی بودن این فریم ورک مانعی قطعی برای توسعه دهندگان است.
- انعطافپذیری بیش از حد: انعطافپذیری Vue.js برای بسیاری از توسعهدهندگان نیز آزاردهنده است و میتواند باعث ایجاد مشکلی شود که برای مرتبسازی به کمک جامعه نیاز دارد. ممکن است مواردی وجود داشته باشد که انعطاف پذیری گسترده Vue.js منجر به خطاهای بیشتر و عوارض غیر ضروری برای کاربران شود.
۶- زبانهای Front End شماره شش: تایپ اسکریپت (TypeScript)
TypeScript یک سوپرمجموعه منبع باز جاوا اسکریپت است که بر اساس JS ساخته شده است تا بتوانید کدهای باکیفیت بالاتر و باگ کمتری ایجاد کنید. این زبان توسط مایکروسافت برای ساده کردن کد JS توسعه یافته است. می توان از آن در بک اند با سایر فناوری های JS مانند NodeJS و Express استفاده کرد. برنامه نویسان برای استفاده مناسب از TypeScript باید عملکرد جاوا اسکریپت را بدانند. این به این دلیل است که کد TypeScript قبل از اجرا به کد جاوا اسکریپت ترجمه می شود.
طبق نظرسنجی توسعه دهندگان Stackoverflow در سال ۲۰۲۱، TypeScript هفتمین زبان برنامه نویسی پرکاربرد است که ۳۰.۱۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته اند که از آن استفاده می کنند. TypeScript یک زبان برنامه نویسی شی گرا است در حالی که JavaScript یک زبان برنامه نویسی است.
از جمله کارهایی که می توانید با تایپ اسکریپت انجام دهید موارد زیر می باشد:
- می توانید خواندن و درک کد را آسان تر کنید.
- ابزارهای توسعه دهنده برای IDE ها و تمرین های جاوا اسکریپت ایجاد کنید.
- می توانید توسعه برنامه ها را سریعتر کنید.
- می توانید برنامه نویسی جاوا اسکریپت را قابل اطمینان تر کنید.
مزایای TypeScript
- پشتیبانی از کتابخانه JS – TypeScript از کتابخانه های جاوا اسکریپت پشتیبانی می کند و کد کامپایل شده را می توان از هر قطعه کد JS استفاده کرد. کد جاوا اسکریپت تولید شده از TypeScript از تمام ابزارها، فریمورک ها و کتابخانه های JS فعلی استفاده می کند.
- تغییر نام فایل ها : تغییر نام فایل های جاوا اسکریپت به فایل های TypeScript برای کاربران راحت است. هر فایل .js را می توان به راحتی به فایل .ts تغییر نام داد و با فایل های TypeScript مختلف کامپایل کرد.
- زبان برنامه نویسی TypeScript یک زبان منبع باز (Open-Source) است
- هر اِلمانی که در JS نوشته می شود در TS نیز قابلیت پیاده سازی دارد. برای مثال :
- برنامه نویسی فرانت اند (Front-end) با استفاده از هر فریم ورک
- برنامه نویسی بک اند (Back-End) با استفاده از فریم ورک js
- توسعه اپلیکیشن های موبایل با استفاده از کتابخانه React
- تایپ دقیق: در تایپ اسکریپت، عناصری که به نحوی تعریف شدهاند، همانگونه که تنظیم شدهاند باقی میمانند. این یکی از مهمترین مزایای TypeScript است.
- امکان کدنویسی به صورت سینتکس آشنا شی گرایی: این کار سبب می شود برنامه نویس بتواند کد های خود را بسیار راحت تر سازمان دهی کند و هم چنین از نوشتن کد های تکراری پرهیز کند.
معایب TypeScript
- TypeScript برای پیاده سازی کد نیاز به تلاش بالایی دارد.
- قبل از اجرای برنامه نیاز به تبدیل TypeScript به JavaScript وجود دارد.
- توسعه دهندگان باید به ماهیت تعریف نوع در TypeScript توجه داشته باشند.
- در پروژههایی که با استفاده از زبان TypeScript نوشته میشوند کدهای بیشتری نسبت به کدهای خام JavaScript وجود دارد.
۷- زبان برنامه نویسی فرانت اند شماره هفت: Elm
ELM یا همان Error Logging Middleware یک ماژول بسیار قدرتمند برای مدیریت و ثبت گزارش های خطاهای رخ داده شده در برنامه است که یک جایگزین بسیار خوب و کامل برای ELMAH است که قابلیت استفاده در ورژن های جدید خانواده DotNet را دارد. Elm یک زبان و چارچوب کاربردی است که برای توسعه front-end طراحی شده است. این زبان منبع زبان برنامه نویسی Haskell است و قابلیت نگهداری جاوا اسکریپت را افزایش می دهد.
مزایای Elm
- یادگیری آسان: Elm یک زبان آسان برای یادگیری است و توسعه دهندگان می توانند به راحتی به بسیاری از نکات، راهنماها، پرسش های متداول و سایر منابع، همراه با جامعه توسعه دهندگان حامی دسترسی داشته باشند. تعداد و تنوع منابع موجود برای کمک به توسعه دهندگان به سرعت در حال رشد است.
- کامپایل به جاوا اسکریپت: Elm کد را برای ایجاد HTML و CSS به جاوا اسکریپت کامپایل می کند و مرورگرها را قادر می سازد کد را اجرا کنند.
- پشتیبانی آسانتر از پروژه: Elm به دلیل پشتیبانی آسان از پروژه که به دلیل هشدارهای کامپایلر به کاربران ارائه میکند، شناخته شده است. اخطارها هرگونه تغییری را که یک برنامه نمی تواند کامپایل کند متوقف می کند. منجر به کاهش هزینه های پروژه می شود.
معایب Elm
- Elm ممکن است برای برخی از توسعهدهندگانی که به زبانهای پویا مانند جاوا اسکریپت یا روبی عادت دارند احساس محدودیت کند.
- علاوه بر این، Elm هیچ پشتیبانی از حلقهها یا حلقهها ندارد و کاربران باید با برخی از توابع کار کنند. تغییر یک مقدار موجود در یک ساختار تودرتو میتواند دردسرساز باشد، زیرا نمیتوان مقدار را تغییر داد.
۸- زبان برنامه نویسی Back End شماره هشت: JQuery
jQuery یک کتابخانه (Library) سبک وزن یا به عبارتی دیگر یک فریم ورک برای زبان جاوا اسکریپت است. هدف اصلی این کتابخانه این است که استفاده از جاوا اسکریپت را در طراحی وبسایت آسانتر سازد. قبل از شروع یادگیری برنامه نویسی جیکوئری، شما باید دانشهای اولیه طراحی وب (HTML، CSS، JavaScript) را داشته باشید. در واقع jQuery با حجم کد کمتر نسبت به جاوا اسکریپت، بیشترین کار را انجام میدهد. شاید کارهایی که در جاوا اسکریپت نیاز به چندین خط کدنویسی دارد، در جی کوئری تنها در یک خط انجام شود!
چند مورد از کارکردهای jQuery می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- پیمایش اسناد html
- رسیدگی به رویدادها
- متحرک سازی
- تسهیل در تعاملات AJAX به منظور توسعه سریعتر وب و…
مزایای jQuery
- jQuery از محبوب ترین مرورگرهای وب مدرن پشتیبانی می کند.
- jQuery بهبود جاوا اسکریپت را بدون نیاز به یادگیری سینتکس جدید توسط توسعه دهندگان فعال می کند.
- کد می تواند ساده، خوانا و قابل استفاده مجدد با jQuery باشد.
- نیاز به نوشتن حلقه های پیچیده و تکراری و فراخوانی های کتابخانه DOM با زبان کاهش می یابد.
- باعث کوتاهتر شدن کدها نسبت به جاوا اسکریپت میشود.
- به کمک node قابل استفاده در سمت سرور هستند.
- کتابخانههای زیادی به جی کوئری وابستگی دارند.
معایب jQuery
- عملکرد jQuery می تواند کاملاً محدود باشد حتی اگر کتابخانه وسیعی داشته باشد. مشکل زمانی به وجود می آید که نیاز به سفارشی سازی افزایش می یابد و توسعه دهندگان باید به جاوا اسکریپت تکیه کنند.
- فایل جاوا اسکریپت jQuery برای اجرای دستورات JQuery مورد نیاز است. علیرغم اندازه کوچک این فایل، زمانی که نیاز به میزبانی اسکریپت های جی کوئری بر روی سرور باشد، برای یک کامپیوتر مشتری و وب سرور نگران کننده است.
۹- زبان های برنامه نویسی بک اند شماره نه: Angular
AngularJS برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ منتشر شد. این فریمورک توسط مهندسان گوگل آدام آبرونز و میسکو هبرت توسعه یافته است. Angular یک فریمورک متن باز است که عمدتاً برای توسعه برنامه های کاربردی وب تک صفحه ای استفاده می شود. توسعه دهندگان می توانند برای تولید منوهای متحرک مناسب برای صفحات وب HTML به آن تکیه کنند.
مزایای Angular
- انگولار به طور فعال نگهداری می شود و دارای جامعه و اکوسیستم بزرگی است.
- بهترین موارد در مورد Angular این است که توسط Google توسعه و نگهداری می شود.
- Angular عملکرد بالا و نصب آسان را ارائه می دهد.
- روتر یا مسیریابی درون برنامه ای در Angular توسط Angular Router مراقبت می شود.
معایب Angular
- گزینههای محدود سئو: کاربران Angular به دلیل گزینههای کمتر سئو با مشکلاتی روبرو هستند و سطح بالایی از دسترسی به خزنده موتورهای جستجو را ارائه نمیدهند.
- Angular می تواند پیچیده باشد: Angular ممکن است توسط بسیاری از توسعه دهندگان یک گزینه پیچیده در نظر گرفته شود و می تواند بر نتایج توسعه تأثیر بگذارد. حتی نسخه های اخیر Angular برای برخی از کاربران پیچیده است.
۱۰- زبان برنامه نویسی فرانت شماره ده: سوئیفت (Swift)
swift محصول شرکت بزرگ Apple است که در سال ۲۰۱۰ توسط کریس لاتنر توسعه داده شد و در سال ۲۰۱۴ از آن رونمایی شد و به عنوان یک فناوری توسعه frontend مناسب برای ایجاد برنامه های iOS، tvOS، macOS و watchOS محسوب می شود. زبان برنامه نویسی سوئیفت یک گزینه عالی برای ساخت برنامه های موبایل iOS است.
سوئیفت جایگزین Objective-C است که مشکلات زیادی داشت و منسوخ شده است. سوئیفت با برخی از مفاهیم Objective-C مانند برنامه نویسی قابل گسترش کار می کند.
طبق اعلام سایت swift.org، زبان سوئیفت طوری طراحی شده که امن، سریع و رسا و همینطور جایگزین مناسبی برای زبانهای مبتنی بر C باشد.
مزایای Swift
- سوئیفت به گونه ای طراحی شده است که یادگیری و استفاده از آن آسان باشد. شرکت اپل این زبان را با توجه به برنامه نویسان تازه وارد ساخت.
- نحو سوئیفت به کاربران امکان می دهد کدهای ثابت و بدون خطا ایجاد کنند و بنابراین به طور گسترده توسط توسعه دهندگان ترجیح داده می شود. سوئیفت اقدامات پیشگیرانه بسیاری را برای جلوگیری از خطا و خوانایی بهتر ارائه می دهد.
- کاربران به آخرین ویژگی های برنامه نویسی دسترسی دارند.
- Swift یک زبان توسعه دهنده واقعاً منبع باز است که به دلیل ارائه open برای همه عملکردها شناخته شده است.
- Swift در حال حاضر دارای یک جامعه بزرگ است که به کاربران کمک می کند تا مشکلات خود را براحتی حل کنند.
- سوئیفت از فناوری کامپایلر LLVM استفاده می کند و کتابخانه استاندارد آن باعث شهودی شدن و بالا رفتن بازده کدنویسی می شود.
- چند سکویی: سوئیفت از تمام پلتفرم های اپل، لینوکس، ویندوز و اوبونتو پشتیبانی می کند.
- کتابخانه های پویا: کتابخانه های پویا در خارج از کد شما قرار دارند و در صورت نیاز بارگذاری می شوند. این کتابخانه ها با تمام نسخه های منتشر شده یکپارچه می شوند.
- خواندن و نگهداری API های swift آسان است. انواع استنباطی کد شما را تمیزتر و کمتر مستعد خطا میکنند. ماژول ها هدرها را حذف میکنند و فضای نام ها (Namespace) را فراهم میکنند. همچنین بخوانید » واسط برنامه نویسی کاربردی (API) چیست؟ | مفسر برنامه نویسی چیست؟
معایب Swift
- عدم پشتیبانی از نسخههای قبلی iOS: سوئیفت از نسخههای قدیمیتر برنامههای iOS پشتیبانی نمیکند، که میتواند برای برخی از پروژهها مشکل ساز باشد.
- زبانی نسبتا جدید: سوئیفت هنوز زبان نوپایی است. این بدان معنا است که برخی از ظرفیت ها و منابع آن به اندازه ی سایر زبان های برنامه نویسی قدرتمند نیستند.
- پشتیبانی چند سکویی ضعیف: با این که زبان سوئیفت از تمام پلتفرم های اپل، لینوکس و ویندوز پشتیبانی می کند، اما بهترین عملکرد خود را در زمینه ی توسعه ی اپلیکیشن های بومی iOS نشان می دهد.
- به روز رسانی های مکرر: سوئیفت زبان جدیدتری است و به روز رسانی های مکرری دارد. این موضوع می تواند باعث سخت شدن فرایند یافتن ابزارهای مناسب برای استفاده در تکالیف مشخص شود.
- پشتیبانی IDE: Xcode که IDE (محیط یکپارچه توسعه) رسمی اپل است، در بخش های مشخصی مانند برجسته سازی سینتکس، تکمیل خودکار، بازساخت و کامپایل کردن، پشتیبانی مناسبی انجام نمی دهد.
مسیر برنامه نویسی فرانت اند چیست؟
اگر به دنبال این هستید که یک برنامه نویس فرانت اند حرفه ای شوید، توصیه می شود که مسیر های گفته شده را دنبال کنید.
اولین مرحله در مسیر برنامه نویسی بک اند: آشنایی مقدماتی با فرانت اند
- یادگیری مفاهیم پایهای شامل HTML, CSS, JavaScript
- اصول طراحی واسط کاربری (یعنی الگوهای UI ، طراحی تعامل ، طراحی تجربه کاربر و قابلیت استفاده) را بیاموزید.
- یادگیری عمیقتر مفاهیم: در HTML: فونتها، آیکونها، رنگها و نمودارها، در جاوا اسکریپت: HTML DOM
- برای کار با درخواستهای سمت سرور XML, AJAX و JSON را یاد بگیرید.
- هدف سایت خود را پیدا کرده و جعبه ابزار مرتبط با کارکرد آن را پیاده سازی کنید.
- یکی از فریم ورکهای مرتبط در CSS را بیاموزید: بوت استرپ، متریال دیزاین .
- یکی از فریم ورکهای مرتبط در جاوا اسکریپت را بیاموزید: /JQuery, React.js , Angular.js , Vue.js, W3.JS
- CLI و خطوط فرمان را بیاموزید.
- تمرین مهندسی نرم افزار (به عنوان مثال ، طراحی و معماری برنامه، قالب ها، Git، آزمایش، نظارت، خودکارسازی، کیفیت کد، روشهای توسعه) را بیاموزید.
- Nodejs را یاد بگیرید.
همچنین بخوانید » آموزش برنامه نویسی #C از صفر تا صد
دومین مرحله در مسیر برنامه نویسی فرانت اند: پیدا کردن بهترین منابع برای یادگیری
با توجه به اینکه ابزارها و محیط های مختلفی برای یادگیری هر مطلبی که بخواهید وجود دارد ولی اینکه بخواهید یادگیری را با روش های اصولی شروع کنید مهم است. اولین و بهترین منبع خودآموز رایگان برای یادگیری سایت https://www.w3schools.com/ است، جایی که میتوانید کدهای خود را به صورت مستقیم اجرا کرده و نتیجه را ببینید.
سومین مرحله در مسیر برنامه نویسی فرانت اند: آشنایی با حوزه های مرتبط با این شغل
- Front-End Developer: عنوان شغلی عمومی است که یک توسعه دهنده را توصیف میکند که تا حدی در HTML ، CSS ، DOM و JavaScript مهارت دارد و این فناوریها را روی بستر وب پیاده سازی میکند.
- Front-End Engineer (با نام مستعار JavaScript Developer یا Full Stack JavaScript Developer): عنوان شغلی است که به یک توسعه دهنده داده میشود که از علوم کامپیوتر و مهندسی پیش زمینه دارد و از این مهارتها برای همکاری با فناوریهای Front end استفاده میکند. این نقش به طور معمول نیاز به دانش علوم کامپیوتر و سالها تجربهی توسعه نرم افزار دارد. هنگامی که کلمه “برنامهنویس JavaScript” در عنوان شغل گنجانده شده است ، نشان میدهد که توسعه دهنده باید یک توسعه دهندهی پیشرفته جاوا اسکریپت باشد که دارای دانش برنامه نویسی پیشرفته ، توسعه نرم افزار و مهارتهای توسعه برنامه (یعنی دارای سالها تجربه در ساخت برنامههای نرمافزاری پیشرفته) باشد. .
- CSS / HTML Developer: عنوان شغلی که یک توسعه دهنده را توصیف میکند که در HTML و CSS ماهر است (شامل JavaScript و سایرین نمیشود)
- Front-End Designer Web: هنگامی که کلمه “طراح” در عنوان شغلی گنجانده شده است ، این نشان میدهد که طراح نه تنها دارای مهارتهای Front end (یعنی HTML و CSS) بلکه دارای مهارتهای طراحی حرفه ای (طراحی ویژوال و طراحی تعامل) خواهد بود.
- توسعه دهنده / مهندس UI (User Interface): هنگامی که کلمه “رابط” یا “UI” در عنوان شغلی درج شده باشد ، این بدان معنی است که توسعه دهنده میتواند علاوه بر مهارتهای توسعه دهنده جلویی یا مهندسی جلو ، از مهارتهای طراحی تعامل نیز برخوردار باشد.
- Mobile / Tablet Front-End Developer: هنگامی که کلمه “Mobile” یا “Tablet” در عنوان کار گنجانده شده است ، این نشان میدهد که توسعه دهنده باید دارای تجربه توسعه Front-End ای باشد که در دستگاههای تلفن همراه یا تبلتها قرار میگیرد.
- Front-End Expert SEO: هنگامی که کلمه “SEO” در عنوان شغلی درج شده است ، این نشان میدهد که توسعه دهنده تجربه گستردهای در زمینه تهیهی فناوریهای Front-End به سمت یک استراتژی سئو دارد.
- Front-End Accessibility Expert: هنگامی که کلمه “قابلیت دستیابی” در عنوان شغلی درج شده است ، این نشان میدهد که توسعه دهنده تجربهی گسترده ای در زمینهی تهیه فناوریهای Front-End ای را دارد که از الزامات و استانداردهای دستیابی پشتیبانی میکند.
- Front-End DevOps : هنگامی که کلمه “DevOps” در عنوان شغل موجود است ، این نشان میدهد که توسعه دهنده باید تجربهی گستردهای با شیوههای توسعه نرم افزار مربوط به همکاری ، ادغام ، استقرار ، اتوماسیون و کیفیت داشته باشد.
- Test-End Testing / QA: هنگامی که کلمه “Testing” یا “QA” در عنوان شغلی درج شده است ، این بدان معنی خواهد بود که توسعهدهنده دارای تجربه گسترده ای برای تست و مدیریت نرم افزار است که شامل تست واحد، آزمایش عملکردی و آزمایش کاربر میباشد.
همچنین بخوانید » دوره آموزشی فلاتر از مبتدی تا پیشرفته برای ساخت اپ های اندروید و ios | برنامه فلاتر چیست؟
چهارمین مرحله در مسیر برنامه نویسی فرانت اند: مدت زمان یادگیری
مدت زمان یادگیری اصول اولیه وب ، HTML, CSS, JavaScript ، تسلط بر ابزارهای مرتبط با توسعه وب (مانند فتوشاپ و …) ، ساخت یک وب سایت اولیه بستگی به زمانی که دارد شما می خواهید برای پیشرفت کارتان بگذارید و هیچ کسی دلسوز تر از خود شما نخواهد بود.
همچنین بخوانید: آموزش فتوشاپ در رشت
برنامه نویس فرانتاند یا Front end developer کیست؟
برنامه نویس فرانتاند که به عنوان برنامه نویس سمت کلاینت نیز شناخته میشود، از زبانهای کدنویسی HTML، CSS و جاوا اسکریپت برای طراحی و ساخت المانها و قسمتهای مختلف یک وبسایت استفاده میکنند. این المانها میتوانند مواردی مانند رنگها و ساختار متن، تصاویر، جداول و گرافها، دکمهها و صفحات مختلف وب باشند.
به طور خلاصه هر آنچه کاربر در وبسایت مشاهده میکند و در تعامل با آن است، توسط برنامه نویس فرانتاند طراحی میشود. هدف این است که کاربر بتواند به راحتی با وبسایت کار کند و به اصطلاح تجربه کاربری خوبی رقم بخورد. اما این حوزه چالشی دارد و آن هم این است که ابزارها و تکنیکهای مورد استفاده برنامه نویسی فرانتاند وبسایت دائماً تغییر میکنند و بنابراین برنامه نویس باید دائماً از آخرین تغییرات و نحوه صحیح برنامه نویسی در این حوزه آگاه باشد.
درباره درآمد یک کارشناس فرانت اند:
تقاضای بالا، امنیت شغلی، میزان مناسب حقوق برنامه نویس و موارد بسیار دیگر، تنها برخی از مزایایی است که در این حرفه با آن روبهرو میشوید. اگر بهعنوان یک کارمند قصد استخدام بهعنوان یک برنامهنویس فرانت اند را داشته باشید حقوق شما میانگین بین ۴ تا ۲۰ میلیون الی بیشتر در ماه خواهد بود. البته این مبلغ بر اساس مهارت، تجربه و محلی که در آن زندگی میکنید متغیر خواهد بود. البته شما بر اساس سلیقه خود میتوانید بهعنوان یک فریلنسر نیز فعالیت داشته باشید. روشهای دیگری نیز برای کسب درآمد وجود دارد که از جمله آنها میتوان به راهاندازی استارتآپ، تدریس و … اشاره کرد.
برای اینکه با هریک از این شیوههای کسب درآمد از توسعه فرانت آشنا شوید و اطلاعات کاملی را درباره درآمدی که میتوانید از هریک از این روشها به دست بیاورید داشته باشید به شما پیشنهاد میکنیم حتما از سایتهای کاریابی که در این زمینه وجود دارند استفاده کنید. با این کار متوجه میشوید که کارفرماها برای هریک از این شیوههای کسب درآمد قادر به پرداخت چه مبلغی هستند. البته نباید فراموش کنید که کارفرماها برای مهارتهای مختلف نیز مبالغ متفاوتی را پرداخت میکنند.
کارفرمایان به دنبال حلال مشکل هستند، نه فقط افرادی که کدنویسی بلد باشد. آنها به دنبال فردی هستند که بتواند در طراحان بصری و تجربه کاربری قوی باشد و همچنین مشکلات را نیز رفع کند.
توسعه دهنده Front-end از نظر مکان و زمان کار، بسیار انعطاف پذیر است. افراد در این شغل میتوانند هم به صورت دورکار پروژهها را پیش ببرند و هم گزینههای استخدام برنامه نویس برای آنها بسیار زیاد است.
نتیجه گیری از Front end Development:
بهترین زبان برنامه نویسی فرانت اند کدام است؟
آیا برای برنامه نویسی فرانت اند باید ui و فتوشاپ بدانیم؟
لزوما کد نویسی فرانت اند با طراحی ui تفاوت دارد ولی شما بهتر است در کنار آموزش برنامه نویسی فرانت اند مهارت های ui و همچنین طراحی با فتوشاپ خود را بهبود بخشید. یادگیری فتوشاپ به شما این امکان را می دهد تا کمتر وابسته به نفرات دیگر باشید و برای پروژه های کوچک خود بتوانید طراحی های لازم بر روی عکس خود انجام دهید. برای یادگیری فتوشاپ می توانید از منابع مختلف استفاده کنید بعضی از سایت ها آموزش فتوشاپ رایگان را در اختیار شما قرار می دهند. شما می توانید بدون برداخت هزینه تا حد نیاز به فتوشاپ مسلط شوید.
نتیجه گیری برای برنامه نویس فرانت اند شدن:
برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس فرانت اند، شما باید این مراحل را دنبال کنید:
۱. یادگیری زبان های HTML و CSS: HTML معمولاً برای ساختاردهی صفحات وب استفاده می شود و CSS برای طراحی آن صفحات. این دو زبان با هم ترکیب می شوند تا ظاهر نهایی صفحه وب شما را ایجاد کنند.
۲. یادگیری زبان جاوااسکریپت: جاوااسکریپت یک زبان برنامه نویسی اسکریپت است که برای ایجاد و اعمال برنامه های پویا و تعاملی در صفحات وب استفاده می شود. برای فرانت اند وب سایت ها به ویژه طراحی رابط کاربری، یادگیری جاوااسکریپت بسیار مهم است.
۳. آشنایی با فریمورک های فرانت اند: فریمورک های مانند React.js، Angular و Vue.js به برنامه نویسان فرانت اند کمک می کنند تا بتوانند صفحات وب پویا و تعاملی ایجاد کنند. این فریمورک ها به برنامه نویسان اجازه می دهند تا با استفاده از کتابخانه ها و قابلیت های موجود، برنامه های پیچیده تری برای صفحات وب خود ایجاد کنند.
۴. تجربه کار با ابزارها و ویرایشگرها: برای توسعه فرانت اند وب سایت های خود، می توانید از ابزارهایی مانند VS Code، Sublime Text، Atom و … استفاده کنید که به شما اجازه می دهند که کدهای خود را به راحتی و راحتی ویرایش و تغییر دهید.
مطالعه، تمرین و کار در پروژه های عملی از مهارت های کلیدی برای یادگیری برنامه نویسی فرانت اند هستند. همچنین ، پیوستن به برنامه نویسی جامعه و گروه های آموزشی می تواند به شما کمک کند تا بازدهی خود را در یادگیری این مهارت ها افزایش دهید.