در این مقاله از سری آموزش های برنامه نویسی اندروید می خواهیم نحوه آپدیت اندروید استودیو ، معرفی نسخه های موجود برای بروزرسانی اندروید استودیو ، طریقه آپدیت SDK در اندروید استودیو ، نحوه تغییر کانال و موارد مربوطه دیگر را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم. پس با مرجع آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه باشید.
ابزارهای IDE و SDK را به روزرسانی کنید
پس از نصب اندروید استودیو ، به راحتی می توانید ابزارهای Android Studio IDE و Android SDK را با Android SDK Manager و automatic updates بروزرسانی کنید.
- Android Studio IDE چیست؟ اندروید استودیو یک IDE یا Integrated Development Environment (محیط توسعهی یکپارچه) است.
- SDK چیست؟ مخفف Software Development Kit شامل شامل ابزارها، کتابخانه، کامپوننت و API های لازم برای توسعه نرم افزار اندروید میباشد. می باشد. برای مثال اگر بخواهید یک اپلیکیشن بسازید که روی اندروید ۵ نصب شود لازم است که از طریق SDK Tools نسخه API متناسب با اندروید ۵ یعنی API 21 را دانلود و نصب کنید که همه این کارها از طریق Android SDK Manager انجام می شود.
آموزش آپدیت اندروید استودیو
هنگامی که نسخه جدیدی از یک به روزرسانی برای IDE موجود است، اندروید استودیو (Android Studio) با یک کادر مکالمه حبابی شکل کوچک این موضوع را به شما اطلاع می دهد، بجز این مدل اطلاع رسانی از طرف اندروید استودیو شما خودتان می توانید با کلیک بر روی مسیر زیر به روزرسانی ها را به صورت دستی بررسی کنید.
Help> Check for Update (Mac Android Studio > Check for Updates)
نکته: دقت کنید به دلیل تحریم بودن ایران باید حتما از vpn استفاده کنید تا تحریم ها رو دور بزنید و بتوانید آپدیت اندروید استودیو را انجام دهید.
در این مرحله کمی صبر کنید تا اندروید استودیو پچ های موجود را بررسی کند و اگر آپدیت اندروید استودیو جدیدی در دسترس باشد آن را برای شما نشان می دهد حالا موارد زیر برای شما ظاهر می شود.
حالا روی آپدیت و ریستارت update and restart کلیک کنید تا اندروید استودیو شما به جدیدترین ورژن در دسترس آپدیت شود.
بروزرسانی اندروید استودیو (Android Studio Update) در نسخه های زیر قابل دسترس هستند:
- کانال قناری یا Canary channel : این نسخه از آپدیت های اندروید استودیو تقریباً هفتگی به روز می شوند. اگر شما در کانال قناری باشید، همه آپدیت ها اعم از تست شده یا تست نشده را دریافت خواهید کرد. بنابراین اگر می خواهید جدیدترین امکانات را در اولین زمانی که منتشر می شوند را تست کنید، باید از کانال قناری استفاده کنید.
کانال قناری جدیدترین ریلیزها را دریافت می کند (شامل ریلیزهای پایدار هم هست). بدین معنیست که شما می توانید جدیدترین امکانات را به محض ساخت آن تست کنید. معمولا آپدیت ها بصورت هفتگی منتشر می شوند و اغلب برای نمایش جدیدترین و بهترین ویژگی های جدید استفاده می شود و نباید انتظار یک تجربه بدون باگ را داشته باشید.
برای دانلود آخرین بروزسانی این نسخه از اندروید استودیو، می توانید به لینک زیر مراجعه کنید :
https://developer.android.com/studio/preview
- کانال Dev یا Dev channel : کانال Dev شامل ریلیزهای گلچین شده از ریلیزهای قدیمی کانال قناری که برای مدتی تست شده اند، می باشد. درست مثل کانال قناری، این کانال برای نشان دادن، در اسرع وقت جدیدترین امکاناتی که محتملا پایدار منتشر خواهد شد، استفاده می شود. هنوز این کانال خیلی ناپایدار است و باید فقط برای تست ویژگی های جدید مورد استفاده قرار گیرد. معمولا ریلیزهای کانال Dev بصورت هفتگی یا ماهانه منتشر می شود.
- کانال بتا یا Beta channel : اگر شما علاقمند به استفاده از امکانات جدید هستید، با کمترین ریسک، کانال بتا برای شماست. ریلیزهای کانال بتا بطور معمول حاوی تمام امکاناتی است که یک تیم تصمیم می گیرد که در آن قرار گیرد، اما هنوز انتظار می رود که بعضی باگ ها و همچنین مشکلات مربوط به عملکرد را داشته باشید.
- کانال پایدار یا Stable channel : این کانال ریلیزهای کاملا تست شده را دریافت می کند و بهترین گزینه بدون مشکل است. در این کانال اندروید استدیو ورژن های جاری را زیاد تغییر نمی دهد. شما باید انتظار عملکرد قابل اطمینان و خوبی را داشته باشید. این احتمالا دلیلی بر استفاده همه از این کانال برای تولید محصول است.
چطوری می توانید کانال ها را برای بروزرسانی اندروید استودیو تغییر دهید؟
برای تغییر کانال به روزرسانی برای نصب موجود، به شرح زیر اقدام کنید:
- با کلیک روی File > Settings (در مک Android Studio > Preferences) پنجره Preferences را باز کنید.
- در پانل سمت چپ، روی Appearance & Behavior > System Settings > Updates کلیک کنید.
- مطمئن شوید که Automatically check for updates بررسی شده باشد، سپس یک کانال را از لیست کشویی انتخاب کنید.
- روی Apply یا ok کلیک کنید.
دایرکتوری های بلااستفاده Android Studio را حذف کنید
هنگامی که برای اولین بار نسخه اصلی اندروید استودیو را اجرا می کنید، به دنبال دایرکتوری هایی با حافظه های پنهان ، تنظیمات ، فهرست ها و گزارش های نسخه های اندروید استودیو می باشید که برای آن نصب مناسب مربوط نمی شود. کادر Delete Unused Android Studio Directories سپس مکان ها ، اندازه ها و زمان آخرین تغییر این فهرست های بلااستفاده را نمایش داده و گزینه ای برای حذف آنها ارائه می دهد.
فهرستهایی که اندروید استودیو برای حذف در نظر دارد در زیر ذکر شده است:
- Linux:
~/.AndroidStudio[Preview]_version_
- Mac:
~/Library/{Preferences, Caches, Logs, Application Support}/AndroidStudio[Preview]_version_
- Windows:
%USER%\.AndroidStudio[Preview]_version_
آموزش آپدیت SDK در اندروید استودیو
ابزارهای خود را با SDK Manager به روز کنید
Android SDK Manager به شما کمک می کند تا ابزارهای SDK ، سیستم عامل ها و سایر مؤلفه های مورد نیاز برای توسعه برنامه های خود را دانلود کنید. پس از دانلود، می توانید هر پکیج را در فهرست موجود در Android SDK Location نشان دهید که در شکل زیر نشان داده شده است.
برای باز کردن SDK Manager از اندروید استودیو، روی Tools> SDK Manager کلیک کنید یا در نوار ابزار SDK Manager را کلیک کنید. اگر از اندروید استودیو Android Studio استفاده نمی کنید، می توانید ابزراها را با استفاده از ابزار خط فرمان sdkmanager دانلود کنید.
وقتی یک به روزرسانی برای پکیجی ای که قبلاً داشتید در دسترس باشد، یک در چک باکس در کادر کنار پکیج ظاهر می شود.
- برای به روزرسانی یک آیتم یا نصب آیتم جدید، روی check box کلیک کنید تا به صورت مارکدار نشان داده شود.
- برای پاک کردن (uninstall) یک پکیج، چک باکس ان را بردارید.
به روزرسانی های درحال انتظار در ستون سمت چپ با یک نماد دانلود نشان داده شده اند. پاک کردنی های در انتظار با ضربدر قرمز
مشخص شده اند.
برای به روزرسانی پکیج های انتخابی ، روی Apply یا OK کلیک کنید ، سپس با هرگونه توافقنامه صدور مجوز موافقت کنید.
پکیج های های پیشنهادی در آموزش آپدیت اندروید استودیو
در تب SDK Tools باید به ابزارهای زیر توجه ویژه ای داشته باشید:
Android SDK Build-Tools
ضروری است. شامل ابزارهایی برای ساختن برنامه های Android است.
Android SDK Platform-Tools
ضروری است. شامل ابزارهای مختلف مورد نیاز پلتفرم اندرویدی ، از جمله ابزار adb است.
Android SDK Tools
ضروری است. شامل ابزارهای ضروری مانند ProGuard است.
Android Emulator
توصیه می شود. یک ابزار شبیه سازی دستگاه مبتنی بر QEMU است که می توانید برای رفع اشکال و آزمایش برنامه های خود در یک محیط واقعی زمان اجرای Android استفاده کنید.
توجه: بیشتر کتابخانه های API که قبلاً توسط پکیج های Support Repository (از جمله Android Support Library, Constraint Layout, Google Play services, and Firebase) ارائه شده بودند، اکنون به جای آنها از Google’s Maven repository استفاده می شود و در دسترس است.
پروژه های ایجاد شده با Android Studio 3.0 و بالاتر به صورت خودکار شامل این مخزن در پیکربندی build می شوند. اگر از یک پروژه قدیمی استفاده می کنید ، باید مخزن Maven Google را به صورت دستی به فایل build.gradle خود اضافه کنید.
در تب SDK Platforms ، شما باید حداقل یک نسخه از سیستم عامل اندروید را نیز نصب کنید. هر نسخه چندین پکیج مختلف ارائه می دهد. برای دانلود موارد مورد نیاز، روی کادر انتخاب کنار نام نسخه کلیک کنید.
برای دیدن همه پکیج های موجود برای هر سیستم عامل Android ، روی Show Package Details در پایین پنجره کلیک کنید. در هر نسخه پلت فرم ، بسته های زیر را پیدا خواهید کرد:
- Android SDK Platform
ضروری است. حداقل یک پلتفرم در محیط شما لازم است تا بتوانید برنامه خود را کامپایل کنید. به منظور ارائه بهترین تجربه کاربری در جدیدترین دستگاه ها ، از آخرین نسخه پلتفرم به عنوان هدف build خود استفاده کنید. شما هنوز هم می توانید برنامه خود را بر روی نسخه های قدیمی تر نیز اجرا کنید، اما برای استفاده از ویژگی های جدید هنگام کار بر روی دستگاه هایی با جدیدترین نسخه Android ، آخرین نسخه را باید مد نظر داشته باشید.
- Intel یا ARM System Images
توصیه شده است. به منظور اجرای Android Emulator ، سیستم ایمیج (system image) مورد نیاز است. هر نسخه پلتفرم شامل system image پشتیبانی شده است. همچنین می توانید تصاویر سیستم را بعداً هنگام ایجاد دستگاه های مجازی Android AVDs در AVD Manager دانلود کنید. Intel یا ARM را بر اساس پردازنده رایانه ای که اپلیکیشن اندروید را در آن می سازید انتخاب کنید.
توجه: اگر قصد استفاده از API ها را از سرویس Google Play (از جمله Firebase) دارید ، باید از تصویر سیستم Google API یا تصویر سیستم Google Play استفاده کنید (دومی شامل برنامه فروشگاه Play می شود).
لیست بالا جامع نیست و می توانید سایت های دیگری را برای دانلود پکیج های اضافی از اشخاص ثالث (شخص سوم یا third parties) اضافه کنید.
در برخی موارد، پکیج SDK ممکن است نیاز به حداقل ورژن خاصی از ابزارهای دیگر داشته باشد. در این صورت ،SDK Managerبا اخطار به شما اطلاع می دهد و وابستگی ها (dependencies) را به لیست دانلود های شما اضافه می کند.
سایت های SDK Tool را ویرایش یا اضافه کنید
برای مدیریت اینکه کدام یک از سایتهای SDK Android Studio ، ابزارهای Android و به روزرسانیهای ابزارهای شخص سوم را بررسی می کند ، روی تب SDK Update Sites کلیک کنید. می توانید سایتهای دیگری را اضافه کنید که میزبان ابزارهای خاص خود هستند ، سپس پکیج ها را از آن سایتها دانلود کنید.
به عنوان مثال ، شرکت سازنده دستگاه ممکن است API libraries اضافی را ارائه دهد که توسط دستگاه های مجهز به Android-powered پشتیبانی می شوند. برای توسعه با استفاده از کتابخانه های آنها، می توانید Android SDK package خود را از طریق SDK tools URL به SDK Manager در SDK Update Sites نصب کنید.
اگر یک شرکت سازنده دستگاه میزبان یک مخزن افزودنی SDK در وب سایت خود است ، این مراحل را دنبال کنید تا سایت آنها به مدیر SDK Android اضافه شود:
- روی تب SDK Update Sites کلیک کنید.
- روی Add
در پایین پنجره کلیک کنید.
- نام و آدرس سایت شخص ثالث را وارد کنید ، سپس بر روی OK کلیک کنید.
- اطمینان حاصل کنید که چک باکس در ستون Enabled انتخاب شده است.
- روی Apply یا ok کلیک کنید.
پکیج های SDK موجود در سایت اکنون در قسمت های مناسب SDK Platforms یا SDK Tools ظاهر می شوند.
دانلود خودکار (Auto-download) پکیج های گمشده با گریدل (Gradle)
وقتی build را از خط فرمان اجرا می کنید، یا وقتی از Android Studio 3.3 یا بالاتر استفاده می کنید، گریدل (Gradle) می تواند بسته های SDK گمشده از یک فایل را به طور خودکار دانلود کند، مادامی که SDK license agreements مربوطه قبلاً با استفاده از SDK Manager پذیرفته شده باشد.
هنگامی که توافقنامه های صدور مجوز را با استفاده از SDK Manager می پذیرید، اندروید استودیو دایرکتوری مجوزها را در فهرست خانه SDK ایجاد می کند. این فهرست مجوزها برای Gradle برای دانلود خودکار بسته های از دست رفته ضروری است.
توجه: قبول توافق نامه های صدور مجوز با استفاده از ابزار خط فرمان اندرویدی باعث ایجاد این فهرست مجوزها نمی شود. ابتدا باید توافق نامه ها را با استفاده از SDK Manager قبول کنید تا بتوانید از این ویژگی استفاده کنید.
اگر توافق نامه های صدور مجوز را در یک ایستگاه کاری قبول کرده اید، اما مایل به ساخت پروژه های خود در مورد دیگری هستید، می توانید با کپی کردن در فهرست مجوزهای پذیرفته شده ، مجوزهای خود را صادر کنید. برای کپی مجوزها در دستگاه دیگر ، این مراحل را دنبال کنید:
- در دستگاهی که Android Studio نصب شده است ، روی Tools> Android> Manager SDK کلیک کنید. در بالای پنجره ، محل SDK Android را یادداشت کنید.
- به آن فهرست بروید و دایرکتوری /licenses را در داخل آن پیدا کنید. (اگر /licenses مشاهده نمی کنید ، به Android Studio برگردید و ابزارهای SDK خود را به روز کنید ، مطمئن شوید که موافقت نامه های مجوز را می پذیرید. وقتی به فهرست خانه Android SDK برگردید ، اکنون باید این فهرست را مشاهده کنید.)
- کل دایرکتوری /licenses را کپی کرده و آن را در فهرست خانه Android SDK روی دستگاه که می خواهید پروژه های خود را بسازید ، قرار دهید.
- اکنون gradle قادر خواهد بود بسته های مفقود شده خود را به طور خودکار دانلود کند.
توجه داشته باشید که این ویژگی برای build هایی که از Android Studio اجرا می کنید به طور خودکار غیرفعال است ، زیرا SDK Manager بسته های گمشده را برای IDE مدیریت می کند. همچنین می توانید با تنظیم android.builder.sdkDownload = false در فایل gradle.properties برای پروژه خود این ویژگی را به صورت دستی غیرفعال کنید.
موفق باشید.
امیدواریم از این مقاله استفاده کرده باشید و به سری یادگیری های شما در آموزش اندروید کمک کرده باشد.
الکامکو می تواند به شما در ارائه خدمات مشاوره توسعه برنامه های اندرویدی و همچنین آموزش برنامه نویسی اندروید کمک کند.
در صورتیکه می خواهید یک اپلیکیشن اندرویدی برای کسب و کار خودتان یا مشتریان خود درست کنید پکیج آموزش برنامه نویسی اندروید با Android Studio که در زیر میبینید را به شما پیشنهاد می کنیم.
پیشنهاد ویژه برای شما :
دوره جامع آموزش برنامه نویسی اندروید برای ورود به بازار کار
برای اینکه شما عزیزان بتوانید برنامه نویسی اندروید را از صفر تا صد و پروژه محوری یاد بگیرید، این دوره حرفه ای را برای شما آماده کردیم که بتوانید با مشاهده این فیلم های آموزشی که هزینه خیلی کمی را نسبت به کلاس رفتن و وقت گرفتن از شما می گیرد، به یک برنامه نویس حرفه ای اندروید تبدیل شوید و بتوانید هر اپلیکیشن موبایل اندرویدی را بسازید و از انها کسب درآمد کنید و وارد بازار کار اندروید شوید.
قبل از خرید ارزیابی کنید، تعدادی از جلسات آن را به صورت رایگان برای شما در اینجا قرار دادیم تا بتوانید دانلود کنید.
شک نکنید بعد از دیدن این جلسات رایگان و کلا خرید این دوره، حتما دوره های دیگر ما را نیز خریداری خواهید کرد. چون مدرس این دوره، با حرفه ای ترین و جدیدترین روش ها، کاملترین مجموعه ساخت اپلیکیشن اندروید را برای شما تهیه کرده است و تجربه همکاری با شرکت گوگل را داشته است پس شکی در نحوه تدریس و کامل بودن پکیج نکنید و دوره را همین حالا خریداری کنید. در صورتی که سوالی دارید می توانید با پشتیبانی سایت تماس بگیرید. | الکامکو

هر چند وقت باید آپدیت اندروید استودیو رو انجام داد؟
اولا علیک سلام . دوما بستگی داره گوگل کی آپدیت جدیدش رو ارائه بده. هر زمان آپدیتش بیاد تو خود نرم افزار پیام میده