انواع نسخه های جاوا، اخرین نسخه زبان جاوا، فهمیدن ورژن جاوا، کدام نسخه جاوا بهتر است؟

اخرین ورژن زبان جاوا - جدیدترین نسخه java - تفاوت نسخه جاوا - آموزش برنامه نویسی اپلیکیشن اندروید الکامکو

نسخه جاوا چیست؟ انواع نسخه های جاوا کدام ها هستند؟ تفاوت ورژن های جاوا چگونه است؟ آخرین نسخه ی جاوا کدام است؟ تشخیص ورژن زبان جاوا که در سیستم ما نصب شده چگونه است؟ کدام نسخه جاوا بهتر است؟ در این مطلب از مجله برنامه نویسی سایت elecomco همراه ما باشید.

جاوا چیست؟ 

Java یکی از زبان های برنامه نویسی سطح بالا می باشد که مبتنی بر کلاس و شی گرا است و به صورت رایگان در اختیار برنامه نویسان قرار می گیرد و با آن می توان برنامه های مختلفی ساخت. زبان برنامه نویسی Java بیشتر در ساخت نرم افزار اندروید مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد دارد.

توضیحات درباره زبان سطح بالا و زبان سطح پایین:

زبان های برنامه نویسی به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند.

  • زبان های سطح پایین که شامل زبان باینری و زبان اسمبلی می شود.
  • زبان های سطح بالا بیشتر به زبان انسان نزدیک هستند و سادگی و کارایی بیشتری را در اختیار برنامه نویسان قرار می دهند و سرعت نگارش آنها بسیار بالاست. زبان java یکی از همین زبان های پیشرفته و سطح بالاست.

همچنین بخوانید: اگر می خواهید درباره جاوا و کاربردهای آن بیشتر بدانید، مقاله جاوا چیست را مطالعه کنید.

تاریخچه‌ی زبان جاوا (Java)

اوایل دهه‌ی ۱۹۹۰ میلادی آقای جیمز گاسلینگ و همکارانش از پیچیدگی زبان ++C احساس نارضایتی می‌کردند و به همین دلیل تصمیم گرفتند، زبانی را ابداع کنند که علاوه‌بر قدرت زبان ++C از سادگی بیشتری برخوردار باشد، جالب است بدانید آن‌ها در ابتدا نام Oak به معنای “بلوط” را روی این زبان گذاشته بودند، دلیل این امر هم این بود که یک درخت بلوط در مجاورت اتاق کار آقای گاسلینگ قرار داشت، پس از مدتی مدیران شرکت سان‌مایکروسیستمز (شرکت گاسلینگ و همکارانش) تصمیم گرفتند نام مناسب‌تری را برای این زبان برگزینند.

برای این منظور به یک کافی‌شاپ مراجعه کردند و حدود نصف روز به بحث و تبادل نظر در این خصوص پرداختند و در نهایت تصمیم بر این شد که از مخفف نام‌های خودشان یعنی James Gosling و Arthur Van Hoff و همچنین Andy Bechtolsheim استفاده کنند و در نهایت نام Java را بر روی این زبان نهادن، هرچند در نقل قولی آمده است Arthur و Andy که در تیم اولیه بودند پس از مدتی از شرکت سان جدا شده و در ادامه جیمز گاسلینگ به همراه دو تن از کارمندان سان‌مایکروسیستمز به نام‌های Mike Sheridan و Patrick Naughton به همراه آقای گاسلینگ توسعه‌ی زبان جاوا را تحت نام پروژه‌ی سبز (Green) ادامه داده و سپس با تغییر نام به جاوا آن را منتشر کردند، اما چیزی که واضح است جیمز کاسلینگ کانادایی نقشی حیاتی در خلق این زبان داشته است.

جیمز آرتور گاسلینگ، یکی از دانشمندان کامپیوتر و خالق زبان جاوا

از آنجایی که مراسم نام‌گذاری در یک کافی‌شاپ صورت گرفته بود برای نماد این زبان از یک “فنجان قهوه‌ی داغ” استفاده شد، هرچند برخی می‌گویند جیمز گاسلینگ به نوعی قهوه که در جزیره‌ای به نام Java (در اندونزی) وجود داشت علاقه‌ی فراوانی نشان میداد و نام جاوا نیز از همین نوع قهوه گرفته‌شده است، نهایتا در سال ۱۹۹۵ زبان Java توسط شرکت Sun Microsystems ارائه و بعدها توسط اواکل خریداری شد.

نسخه جاوا چیست ؟ 

جاوا هم مثل هر برنامه ای، دارای نسخه های زیادی از بدو تولد است که رفته رفته با اضافه شدن تکنولوژی های جدیدتر به آن هرچقدر به سمت جدیدترین نسخه ی جاوا پیش می ریم، بهبود یافته تر می شود و با توجه به سیستم های سخت افزاری مختلف ورژن های مختلف جاوا برای دانلود و نصب در نظر گرفته شده اند. 

همچنین بخوانید » با بهترین آموزش فلاتر برنامه‌های کاربردی موبایلی برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS با یکبار خروجی بسازید. 

انواع نسخه های جاوا ؟ 

در حال حاضر ۴ نسخه java وجود دارد:

  1. Java Card که برای کارت‌های هوشمند، ارتباط با ترمینال‌ها و درگاه‌های بانک مورد استفاده قرار می گیرد.
  2. JAVA SE:
    نسخه استاندارد جاوا : پلتفرم Java SE که برای محیط‌های کاری مناسب است.
  3. JAVA ME:
    نسخه موبایلی جاوا پلتفرم Java ME که برای محیط‌هایی با منابع محدود استفاده می شود.
  4. JAVA EE:
    نسخه سازمانی جاوا : پلتفرم Java EE که برای محیط‌های سازمانی مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت نسخه های جاوا به تفکیک 

در بخش زیر تفاوت نسخه های جاوا را مورد بررسی قرار می دهیم. برای اینکه تفاوت ورژن های جاوا را بدانید کافی است بدانید هر نسخه java برای چه کاری بدرد می خورد!

  • نسخه جاوا J2SE چیست؟

J2SE مخفف Java Standard Edition می باشد و در واقع نام دیگر نسخه ی جاوا JAVA SE (شماره ۲ در بالا) است. از این استاندارد شامل گروهی از تکنولوژی ها به همراه جاواست که این امکان رو به برنامه نویسان می دهد که برنامه هایی برای desktop بنویسند.

  • نسخه جاوا J2ME چیست؟

J2ME مخفف Java 2 Micro Edition می باشد و در واقع نام دیگر نسخه ی جاوا JAVA ME (شماره ۳ در بالا) است. این استاندار شامل گروهی از تکنولوژی ها به همراه جاواست که این امکان رو به برنامه نویسان میدهد که برنامه هایی برای Micro Controller بنویسند. شامل: موبایل، لوازم الکترونیکی و …

  • نسخه جاوا J2EE چیست؟

J2EE مخفف Java 2 Enterprise Edition می باشد و در واقع نام دیگر نسخه ی جاوا JAVA EE (شماره ۴ در بالا) است. این استاندار شامل گروهی از تکنولوژی ها به همراه جاواست که این امکان رو به برنامه نویسان میدهد که برنامه هایی برای WEbServer یا ApplicationServer بنویسند.

نکته: عدد ۲ در نام این نسخه ها، به خاطر پیشرفتی است که از نگارش یکم (۱.۱) به نگارش دوم (۱.۲) در سال ۱۹۹۸ توسط شرکت سان میکروسیستم انتخاب شد.

پس از انتشار نگارش ششم، نام این محصول دوباره به عبارت Java SE (بدون عدد ۲) بازگشت. تغییراتی دیگر در نوع شماره‌گذاری این نگارش رخ داد: از نگارش پنجم، که به شماره ۱.۵.۰ در سپتامبر ۲۰۰۴ (شهریور ۱۳۸۳) منتشر شد، شماره‌گذاری به شکل حذف عدد ۱ و نمایش به صورت نگارش استاندارد نگارش ۵ درآمد. در ۶ مرداد ۱۳۹۰ نگارش ۷ جاوا پس از مدت‌ها انتظار منتشر شد.

نسخه های مختلف زبان جاوا

نسخه های مختلف جاوا وجود دارد که بسته به مشخصات سیستم خود و سازگاری که با سیستم شما دارد، می‌توانید نسخه‌ی موردنظر را دانلود و نصب کنید.

  • JDK 1.0، تاریخ انتشار ۲۱ ژانویه‌ی ۱۹۹۶
  • JDK 1.1، تاریخ انتشار ۱۹ فوریه‌ی ۱۹۹۷
  • J2SE 1.2، تاریخ انتشار ۸ دسامبر ۱۹۹۸
  • J2SE 1.3، تاریخ انتشار ۸ می ۲۰۰۰
  • J2SE 1.4، تاریخ انتشار ۶ فوریه‌ی ۲۰۰۲
  • J2SE 5.0، تاریخ انتشار ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۴
  • Java SE 6، تاریخ انتشار ۱۱ دسامبر ۲۰۰۶
  • Jaca SE 7، تاریخ انتشار ۲۸ ژوئیه‌ی ۲۰۱۱
  • Java SE 8، تاریخ انتشار ۱۸ مارس ۲۰۱۴
  • Java SE 9، تاریخ انتشار ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۷
  • Java SE 10، تاریخ انتشار ۲۰ مارچ ۲۰۱۸
  • Java SE 11، تاریخ انتشار ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۸
  • Java SE 12، تاریخ انتشار ۱۹ مارس ۲۰۱۹
  • Java SE 13، تاریخ انتشار ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۹
  • Java SE 14، تاریخ انتشار ۱۷ مارس ۲۰۲۰
  • Java SE 15، تاریخ انتشار ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۰
  • Java SE 16، تاریخ انتشار ۱۶ مارس ۲۰۲۱
  • Java SE 17، تاریخ انتشار ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۱
  • Java SE 18، تاریخ انتشار ؟ مارس ۲۰۲۲

جدیدترین نسخه java که منتشر شده کدام است؟ 

ورژن جدید نرم افزار جاوا Java SE 17 است که تاریخ انتشار ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۱ است.

تشخیص نسخه جاوا : 

فهمیدن ورژن جاوا چگونه است؟ این سوال خیلی از شما کاربران است. خب در صورتی که جاوا را بر روی سیستم خود نصب کرده اید و می خواهید از ورژن جاوا خود اطلاع پیدا کنید تا بدانید نیاز به آپدیت دارد یا خیر برای تشخیص نسخه جاوا می توانید از روش زیر استفاده کنید:

تشخیص نسخه جاوا توسط CMD در ویندوز:

۱. ابتدا کلید های ترکیبی Winkey+R را فشار دهید و وارد محیط RUN شوید. پس از آن عبارت CMD را تایپ و بر روی OK کلیک نمایید. و وارد محیط CMD شوید.

۲. در صفحه CMD عبارت java -version را تایپ کرده و کلید Enter را بفشارید.

۳. در صورتی که هیچگونه Runtime جاوایی بر روی سیستم خود نداشته باشید پیامی مشاهده خواهید کرد. و اگر جاوا نصب باشد، نسخه آن را خواهید دید.

اگر در Command Prompt عبارت “Java is not recognized as an internal or external command” را مشاهده کردید، آنگاه احتمالا بدین دلیل است که متغیرهای سیستمی به‌درستی تنظیم نشده و یا اینکه هیچ نسخه‌ای از جاوا را بر روی کامپیوتر خود، نصب نکرده‌اید. به احتمال زیاد با نصب مجدد جاوا می‌توانید این مشکل را نیز حل کنید.

کدام نسخه جاوا بهتر است ؟ 

اینکه کدام نسخه جاوا بهتر است طبیعی است که بهتر است همیشه آخرین نسخه جاوا را نصب کنید ولی باید این  نکته را هم مد نظر قرار دهید که باید با قدرت سخت افزاری سیستم شما هم سازگاری داشته باشد. 

شما هم می خواهید برنامه نوسی اندروید با جاوا را شروع کنید؟  

همانطور که گفتیم ساخت اپلیکیشن موبایل اندرویدی بخصوص در این موقعیت کرونا که اکثر کسب و کارها اینترنتی شده و هر شخصی روز خودش را با گوشی هوشمند بخصوص اندرویدی می گذراند شما هم با یادگیری اندروید نویسی می توانید وارد یک شغل مدرن و درآمدزا شوید و از این راه چه به صورت حضوری و چه به صورت دورکاری کسب درآمد کنید.

بهترین محیط برنامه نویسی اندروید استفاده از نرم افزار اندروید استودیو (Android Studio) است و این محیط پیشنهاد گوگله و از نظر گوگل برای برنامه نویسی اندروید تایید شده است و آن را بخوبی پشتیبانی می کند.

بهترین زبان جاوا برای برنامه نویسی اندروید بخصوص برای افراد تازه کار است و دلایل زیادی برای این وجود دارد. اگر می خواهید درباره جاوا بدانید مقاله جاوا چیست را مطالعه کنید.

این دوره نیاز به پیش نیاز ندارد. تمامی مفاهیم از صفر تا صد یعنی از سطح مبتدی تا پیشرفته به شما آموزش داده می شود.

آموزش اندروید استودیو - آموزش android studio - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو - ساخت اپلیکیشن اندروید - آموزش ساخت برنامه اندروید

راه های درآمدزایی از برنامه نویسی اندروید چیست؟ 

همانطور که می دانید اپلیکیشن های موبایل اندرویدی بازار کار بهترین نسبت به اپلیکیشن های iOS دارند و از طرفی کسی که بتواند آموزش کاتلین یا جاوا بلد باشد می تواند درآمد خوبی از این راه بدست آورد چون تقریبا با توجه به هر نیاز یک انسان اپلیکیشن نیاز است و این مورد هیچوقت تمامی ندارد حتی اگر از قبل اپلیکیشن های مشابهی درست شده باشند باز هم ایده های پیاده سازی و اجرایی کردن هر اپلیکیشن می تواند از زمین تا آسمون متفاوت باشد.

برای اینکه راه ای درآمدزایی از اپلیکیشن را بدانید پیشنهاد می کنیم مقاله روش های کسب درآمد از برنامه نویسی اندروید را بخوانید.


مقالات مربوط به جاوا : تفاوت جاوا و سی شارپ، فرق پایتون و جاوا، تفاوت کاتلین و جاوا، جاوا چیست، انواع نسخه های جاوا Java با JavaScript ، جاوا و سی پلاس پلاس

دوره های آموزش برنامه نویسی، فروشگاه برنامه نویسی، آموزشگاه برنامه نویسی، قیمت برنامه نویسی، پکیج برنامه نویسی، کلاس برنامه نویسی، مجله برنامه نویسی، مقالات برنامه نویسی، مقالات برنامه نویسی موبایل، مقالات برنامه نویسی اندروید، مقالات اندروید استودیو

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

4 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
ناهید رمضانی
2 سال گذشته

مطلب خوبی درباره نسخه ی جاوا بود. ممنون از شما

babak
3 سال گذشته

من از نسخه ۸ جاوا وارد دنیای اندروید شدم 🙂

حمید
3 سال گذشته

مطلب خوبی بود

مروارید زارع
3 سال گذشته

همه نسخه های جاوا بهترینن 🙂