سی شارپ (#C) چیست و چه کاربردی دارد؟

سی شارپ چیست؟ کاربرد زبان برنامه نویسی #C چیست؟ مزایا و معایب زبان برنامه نویسی سی شارپ چیست؟ ویژگی های زبان برنامه نویسی csharp چیست؟ اینها سوالاتی هستند که در مطلب از وبلاگ سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو می خواهیم به آنها پاسخ دهیم. پس تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

سی شارپ چیست؟

سی شارپ #C با تلفظ (See Sharp) یک زبان برنامه نویسی شی گرا، همه منظوره و سطح بالا، ساخت یافته، رویداد محور، تابعی، دستوری و جنریک از خانواده فریم ورک دات نت (.NET) تولید کننده شرکت مایکروسافت است. سی شارپ یکی از ۴۴ زبان برنامه‌نویسی است که توسط زمان اجرای زبان مشترک از چارچوب دات‌نت پشتیبانی و در همه جا به وسیله مایکروسافت ویژوال استودیو شناخته می‌شود.

آندرس هجلزبرگ، طراح زبان برنامه‌نویسی دلفی، سرپرستی تیم طراحان زبان سی شارپ را بر عهده داشت. این زبان دارای دستوری شیءگرا مشابه ++C است و به شدت از زبان‌های جاوا و دلفی  تأثیر پذیرفته‌است. زبان سی شارپ با قدرت و در عین حال سطح بالای خود توانسته توجه بسیاری از برنامه نویسان را به خود جلب کند.

همچنین بخوانید: تفاوت ASP.NET و ASP.NET Core در چیست؟

پیدایش مفهوم c sharp

در ابتدا نام این زبان COOL بود که مخفف C like Object Oriented Language بود، هر چند در ژوئیه ۲۰۰۰، زمانی که مایکروسافت پروژه را عمومی اعلام کرد، اسم آن به سی شارپ تغییر پیدا کرد.

هدف از طراحی زبان برنامه نویسی #C چیست؟

استاندارد ECMA این اهداف طراحی زبان را برای سی شارپ برآورده می‌سازد:

  • سی شارپ یک زبان برنامه‌سازی ساده، مدرن، برای اهداف عمومی و شیءگرا است.
  • به دلیل اهمیت داشتن موضوع نیرومندی و دوام و بهره‌وری برنامه‌نویس، زبان دارای چک‌کننده Strong Type، چک‌کننده مرزهای آرایه، تشخیص حالت‌هایی که یک متغیر مقداردهی اولیه نشده‌است، قابلیت انتقال کدها و Garbage Collection خودکار است.
  • این زبان برای استفاده در اجزای توسعه نرم‌افزار برای دستیابی به مزایای سامانه‌های توزیعی در نظر گرفته شده‌است.
  • قابلیت انتقال برنامه‌نویس بسیار مهم است، خصوصاً برای آن دسته از برنامه‌نویسانی که با زبان‌های C و C++ آشنا هستند.
  • پشتیبانی از این زبان برای بین‌المللی شدن بسیار مهم است.
  • زبان سی شارپ برای نوشتن برنامه‌ها برای سامانه‌های تعبیه شده و میزبان در نظر گرفته شده‌است، سیستم عامل‌های پیچیده بسیار بزرگ گرفته تا توابع اختصاصی بسیار کوچک.
  • هر چند برنامه‌های نوشته شده با سی شارپ طوری هستند که از لحاظ حافظه و پردازنده مورد نیاز مقرون به صرفه باشند، ولی خود زبان از لحاظ اندازه و کارایی به خوبی زبان‌های C و اسمبلی نیست.
  • در هر نرم‌افزاری که بتوان کدهای سی شارپ را وارد کرد بخشی وجود دارد که برای افراد مبتدی در برنامه‌نویسی است این بخش console.aplicationنام دارد

تاریخچه زبان برنامه نویسی سی شارپ چیست؟

برای پاسخ به این سوال که زبان برنامه نویسی سی شارپ چیست باید بگیم که در سال ۱۹۹۹، شرکت Sun (سان) اجازه استفاده از زبان برنامه‌نویسی جاوا را در اختیار شرکت مایکروسافت قرار داد تا در سیستم‌عامل خود از آن استفاده کند. جاوا در اصل به هیچ پلتفرم یا سیستم‌عاملی وابسته نبود، ولی مایکروسافت برخی از مفاد قرار داد را زیر پا گذاشت و قابلیت مستقل از سیستم‌عامل بودن جاوا را از آن برداشت، شرکت سان پرونده‌ای علیه مایکروسافت درست کرد و مایکروسافت مجبور شد تا زبان شی گرای جدیدی با کامپایل جدید که به ++C شبیه بود را ایجاد کند. در سال ۱۹۹۹ آندرس هلزبرگ گروهی را برای طراحی زبانی جدید تشکیل داد که در آن زمان نامش Cool بود و شبیه زبان C بود اما با خواص شیءگرایی، مایکروسافت در نظر داشت اسم این زبان را برای همیشه Cool قرار دهد، ولی به دلیل مناسب نبودن برای اهداف تجاری این کار را نکرد. در ارائه و معرفی رسمی چارچوب دات‌ نت در سال ۲۰۰۰ این زبان به C# تغییر نام یافت. مدیر و سرپرست طراحان سی شارپ در مایکروسافت آندرس هلزبرگ بود که تجربه قبلی او در طراحی Framework و زبان‌های برنامه سازی++Borland، Delphi، Pascal، C++ به آسانی در دستورالعمل‌های سی شارپ قابل رویت است.

درباره سینتکس (Syntax) زبان سی شارپ؟ 

سینتکس اصلی زبان سی شارپ مشابه زبان های دیگر به سبک C مانند C++، C و جاوا است، به ویژه:

  • سمی کالن ; یا همان نقطه ویرگول برای نشان دادن پایان یک عبارت استفاده می شود.
  • از براکت های {} برای گروه بندی عبارات استفاده می شود. عبارات معمولاً به متدها (توابع)، متدها در کلاس ها و کلاس ها در namespaces گروه بندی می شوند.
  • متغیرها با استفاده از علامت تساوی = نسبت داده می شوند، اما با استفاده از دو علامت تساوی متوالی == مقایسه می شوند.
  • براکت های مربع [] با آرایه ها استفاده می شود، هم برای اعلام آنها و هم برای بدست آوردن یک مقدار در یک شاخص معین در یکی از آنها

ویژگی های زبان سی شارپ چیست؟

برخی از ویژگی های قابل توجه سی شارپ که آن را از C++، C و java متمایز می کند، عبارتند از:

  1. هیچ تابع یا متغیر سراسری(Global) وجود ندارد، تمام متدها و اعضا بایستی در داخل کلاس‌ها تعریف شوند. این امر ممکن است، هر چند برای استفاده از متغیرها و توابع عمومی باید از متدها و متغیرها در کلاس‌های عمومی استفاده کرد.
  2. متغیرهای عمومی، بر خلاف C و ++C، نمی‌توانند بلاک‌های پیوستی را در بر بگیرند.
  3. سی شارپ دارای یک نوع داده بولی است (bool). برخی از عبارت‌ها مانند while و if که شرطی هستند، نیازمند یک عبارت نوع بولی هستند. همان‌طور که ++C نیز دارای نوع داده بولی است، این نوع داده به راحتی می‌تواند به یا از Integerها تبدیل شود، و عبارتی مانند (if(a نیازمند این امر است که a از یک نوع قابل تبدیل به bool یا اشاره گر باشد. کامپایلر سی شارپ برنامه‌نویس را در این شرایط مجبور به استفاده از عباراتی می‌کند که به درستی یک مقدار bool را برمی‌گردانند؛ بنابراین دستوری مانند (if(a = b باعث بروز خطا می‌شوند. (به جای = بایستی از == استفاده شود)
  4. در سی شارپ، اشاره گرهای به حافظه بایستی فقط در داخل بلوکهای unsafe استفاده شوند و برنامه در این حالت برای اجرا نیاز به اجازه از کاربر دارد. بیشتر دسترسی شی از طریق شی امن است که یا همیشه در حال اشاره به شی صحیح موجود است یا یک مقدار Null دارد. اشاره گری به شی به درد نخور یا بلاک حافظه رندم غیرممکن است. اشاره گر نا امن می‌تواند به نمونه‌ای از value-type، آرایه، رشته یا بلاکی که حافظه به آن داده شده‌است اشاره نماید. کدی که به عنوان نا امن علامت نخورده باشد، هنوز می‌تواند اشاره گرها را از سامانه بازیابی یا در آن ذخیره کند ولی نمی‌تواند مرجع جدیدی به آنها اختصاص دهد.
  5. حافظه ساماندهی شده نمی‌تواند صریحاً آزاد شود، ولی به‌طور خودکار به عنوان به درد نخور تلقی می‌شود. انتخاب آدرس‌های به درد نخور حافظه نفوذ ناپذیر است. هم چنین سی شارپ با استفاده از عبارات، پشتیبانی مستقیمی از پایان اجباری می‌کند (پشتیبانی از اصطلاح Resource Acquisition Is Initialization).
  6. وراثت چندگانه از کلاس‌ها در این زبان پشتیبانی نمی‌شود. البته یک کلاس امکان ارث بری از تعداد نامحدود واسط‌ها را دارد. پشتیبانی نکردن از وراثت چندگانه به دلیل اهداف معماری این زبان در CLI و برای جلوگیری از پیچیدگی است. در عوض می‌توان از اینترفیس‌های مختلف استفاده کرد؛ یعنی برای یک کلاس که احتمالاً فرزند کلاسی دیگر است (ارث برده) می‌توان چندین اینترفیس را پیاده‌سازی (Implement) نمود.
  7. سی شارپ بسیار typesafe تر از C++ است. تنها تبدیلات ضمنی مثل تبدیل نوع داده کوچکتر به بزرگتر یا تبدیل نوع مشتق شده به نوع پایه به‌طور پیش فرض و بدون خطا صورت می‌پذیرد. هیچ تبدیل ضمنی ای میانBooleanها و Integerها وجود ندارد و هر تبدیل user-defined بایستی به صراحت با یکی از کلمات explicit یا implicit نشانه گذاری شود. تبدیل b به a در حالتی که a یک Integer و b یک double باشد در زبان C++ مجاز است اما در سی شارپ به یک خطای زمان کامپایل منجر می‌شود (بایستی به صورت explicit تعریف شود)
    سی شارپ بستری امن و قدرتمند برای ساخت نرم‌افزارهای hybrid را محیا می‌کند.
  8. اعضای Enumeration در داخل محدوده شخصی خود قرار دارند.
  9. سی شارپ قابلیت syntactic sugar را برای توابع متداول، اکسسورها و ماجول‌های کسول شده در یک کلاس به صورت ویژگی‌ها قرار داده‌است.
  10. اکسسورها که خاصیت نیز گفته می‌شوند در زبان سی شارپ قادر به کنترل دسترسی اعضا و معتبرسازی داده‌ها هستند.
  11. تمام انواع بازتابی(Reflection) و بازیابی(Recovery) قابل استفاده‌است.
  12. یادگیری سی شارپ بسیار راحت می‌باشد.

مزایا و معایب برنامه نویسی csharp چیست؟ 

هر زبان برنامه نویسی مزایا و معایبی دارد که باعث می شود با توجه به کارایی که دارند مورد استفاده برخی از برنامه نویسان قرار بگیرد یا نگیرد. در این قسمت می خواهیم به برخی از این مزایا  معایب زبان سی شارپ بپردازیم.

مزایای سی شارپ چیست؟ 

سی شارپ برای هر کسی که بخواهد با آن کار کند مزایای زیادی را فراهم کرده که در این بخش می خواهیم به ۲۰ مورد از مهمترین آنها بپردازیم:

اولین مزایا زبان سی شارپ: زمان توسعه برنامه سریع است

سی شارپ دارای چندین ویژگی است که به توسعه دهندگان اجازه می دهد سریعتر از زبان های دیگر کدنویسی کنند. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از نوع استاتیک و آسان برای خواندن، نحوی که شبیه یک نسخه توسعه‌یافته جاوا است و یک کتابخانه بزرگ پر از عملکردهای سطح بالا.

دومین مزایای زبان سی شارپ: مقیاس پذیری بالایی دارد

ماهیت کدنویسی ایستا سی شارپ همه برنامه های آن را به محصولات قابل اعتمادی تبدیل می کند که به راحتی قابل تغییر هستند. یعنی برنامه نویسان می توانند به سرعت تنظیمات را انجام دهند و بر روی هر برنامه سی شارپ تغییری ایجاد کنند تا عملکرد آن را گسترش دهند و از کاربران بیشتری پشتیبانی کنند.

سومین مزایا زبان برنامه نویسی سی شارپ: شی گرا (Object-oriented) است

سی شارپ یکی از بهترین زبان هایی است که از برنامه نویسی شی گرا به بهترین نحو استفاده می کند. در واقع، شی گرا بودن به سی شارپ این امکان را می دهد که کارآمدتر و انعطاف پذیر تر باشد و همه اینها باعث می شود که توسعه برنامه ها آسان تر و نیاز به منابع کمتری داشته باشند.

چهارمین مزایای زبان برنامه نویسی سی شارپ: جامعه بزرگی از توسعه دهندگان را دارد 

سی شارپ یکی از پرکاربردترین زبان‌های دنیاست و مخاطبان زیادی دنبال آموزش های برنامه نویسی سی شارپ هستند، و از طرفی جامعه بزرگی برای این زبان وجود دارد تا بتوانید از آنها کمک بگیرید. در واقع سی شارپ که یک محصول مایکروسافت است، از پشتیبانی غول فناوری برخوردار است که به کمک متخصص، منابع اضافی و به‌روزرسانی‌های مکرر ترجمه می‌شود.

پنجمین مزایا #C: کراس پلتفرم (Cross Platform) است

معنی کراس پلتفرم (Cross-Platform) یعنی چند سکویی و همانطور که از اسمش پیداست یک سورس کد یکبار نوشته می شود و می تواند روی چند پلتفرم مورد استفاده قرار بگیرد. به طور کلی، اصطلاح کراس پلتفرم به روش‌های مختلف در بسیاری از بخش‌های صنعت فناوری اطلاعات استفاده می‌شود. برای کرس پلتفرم اصطلاحات دیگری مثل multiplatform نیز استفاده می شود.

ششمین مزایای #C: کاملا ایمن است

موقع کار با زبان برنامه نویسی #C هیچ خطری داده و اطلاعات شما را تهدید نمی‌کند و همیشه اطلاعات شما در حافظه رایانه امن می‌ ماند. به همین دلیل توسعه‌دهندگان به راحتی و با خیالی آسوده می‌توانند کدها مختلف و امنی را در کامپیوترهای خود ایجاد کنند. نکته: علاوه بر این، زبان #C می‌تواند از null-able و non-nullable پشتیبانی کند.

هفتمین مزایا زبان #C: منبع باز (Open Source) است

زبان سی شارپ مانند GitHub، منبع باز است و مهمترین دلیل محبوبیت این زبان شده است و همچنین دارای انجمن پویا و فعالی می‌باشد.

هشتمین مزایای زبان #C: با دات نت (NET.) سازگار است

مهمترین نیاز برای زبان برنامه‌نویسی #C فریمورک NET است. شما باید روی دستگاه خود NET Framework را نصب کنید تا برنامه به درستی اجرا شود.

همچنین بخوانید: مزایای Asp.Net Core چیست؟ – تفاوت ASP.NET و ASP.NET Core چیست؟ –  بازار کار Asp.Net Core چگونه است؟ – Asp.net Core چیست؟ 

دوره پیشنهادی:
دوره حرفه ای و از صفر تا صد آموزش ای اس پی دات نت کور

نهمین مزایا زبان برنامه نویسی #C: زبانی ساده است

C# یک زبان ساده است. این زبان یک روش ساختاری برای تقسیم مسئله به قطعات ریز و قابل حل به توسعه‌دهندگان ارائه می‌دهد. همچنین، مجموعه‌ای غنی از توابع کتابخانه و انواع داده‌ها را دارد. کد زبان #C نیازی به پرونده‌های header ندارد. کد آن بصورت خطی نوشته شده است.

دهمین مزایای زبان برنامه نویسی #C: زبانی مدرن است

زبان C# یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی مدرن است زیرا براساس روند فعلی بنا شده است. با این حال، برای ساخت برنامه‌های مقیاس‌پذیر، قابل همکاری و قوی، کار آن بسیار ساده است. نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که در زبان سی شارپ مقادیر به صورت خودکار توسط کامپایلرها تنظیم و مقدار بندی می‌شوند. توجه داشته باشید که در در زبان #C، نمی‌توانید قالب‌های غیرمستقیم مانند تبدیل دو برابر به Boolean را انجام دهید.

یازدهمین مزایا c sharp: مقیاس پذیر و دارای قابلیت بروزرسانی است

زبان #C یک زبان برنامه‌نویسی کامپیوتری مقیاس‌پذیر و دارای قابلیت بروزرسانی است. با این حال نکته‌ای که در اینجا مهم است این است که شما باید چارچوب Net. خود را بروزرسانی کنید. برای انجام این کار بهتر است پرونده‌های قدیمی خود را پیدا کنید و به بروزرسانی آنان بپردازید.

قابلیت مهمی که در سی شارپ وجود دارد این است که زبان #C برای اینکه مشکلات بزرگ را حل کند آنان را به ماژول‌های کوچک تقسیم می‌کند به نام‌های توابع، که هر کدام از این توابع مسئولیت خاصی را برعهده می‌گیرند. به همین دلیل است که زبان برنامه‌نویسی سی شارپ #C، یک زبان ساختار یافته است.

دوازدهمین مزایای c sharp: دارای کتابخانه ای غنی است

زبان سی شارپ دارای یک کتابخانه بسیار غنی است به طوری که با ایجاد توابع داخلی، به توسعه و اجرا برنامه‌ها سرعت می‌بخشد.

سیزدهمین مزایا زبان c sharp: مایکروسافت IDE های مختلفی را برای برنامه نویسی #C ارائه می کند:

  1. Visual Studio 2010 (VS)
  2. Visual Studio Express
  3. Visual Web Developer
  4. Visual Studio Code (VSC)

چهاردهمین مزایای زبان c sharp: دارای ثبات است

سیستم تایپ یکپارچه آن توسعه دهندگان را قادر می سازد تا به سادگی و راحتی سیستم تایپ را برای رفتار ثابت گسترش دهند.

همچنین بخوانید: ویژوال استودیو کد چیست؟ 

پانزدهمین مزایا زبان برنامه نویسی csharp: کامپوننت گرایی

سی شارپ از برنامه‌ نویسی مؤلفه‌ گرا از طریق مفاهیم ویژگی‌ ها، روش ‌ها، رویدادها و خود توصیفی برای برنامه‌های کاربردی قوی و مقیاس ‌پذیر پشتیبانی می‌ کند.

شانزدهمین مزایای زبان برنامه نویسی csharp: برنامه نویسی ساختار یافته است

طراحی ساختاریافته و ماژولارسازی در سی شارپ، با استفاده از توابع برای پیاده سازی آسان برای حل مشکلات مهم، مسائل را به قطعات تقسیم می کند.

هفدهمین مزایا سی شارپ: سازگاری Backward

برنامه های کاربردی NET. تنها در پلتفرم های ویندوز کار می کنند و مایکروسافت برنامه پشتیبانی بازنشستگی را برای سیستم عامل های ویندوز قدیمی انجام می دهد. از این رو ، اگر قصد داشته باشیم نسخه جدیدی از ویندوز را تهیه نماییم، همیشه نیاز به ارتقاء فریم ورک NET. خود نیز داریم. این می تواند یک مزیت یا یک ضرر محسوب شود. نیاز به بهبود همیشگی به ما انگیزه کارهای سخت و فوق العاده در زمینه کاریمان را می دهد. و این می تواند چیز خوبی باشد.

هجدهمین مزایا سی شارپ: استفاده های متنوع می شود
از سی شارپ می­توان برای برنامه­ نویسی انواع اپلیکیشن ­های موبایل و ویندوز کمک گرفت و نرم افزارهای گوناگونی را توسعه داد. به این ترتیب زبان سی شارپ سبب ایجاد شغل برای افراد بسیاری شده است. به طوری که هر شخصی با فراگیری زبان #C و اصول اولیه برنامه ­نویسی می­تواند اقدام به تولید نرم ­افزارهای کاربردی بکند.
آیا می‌خواهید برنامه نویس اندروید شوید؟
با بهترین دوره آموزش اندروید، از پایه تا پیشرفته، تمام مهارت‌های لازم برای ساخت برنامه‌های اندرویدی را یاد خواهید گرفت. این دوره توسط مدرسین مجرب و باتجربه تدریس می‌شود و شامل منابع آموزشی و تمرین‌های عملی فراوانی است. با شرکت در این دوره، شما می‌توانید به یک برنامه نویس اندروید حرفه‌ای تبدیل شوید و در این زمینه به درآمد برسید. این دوره همچنین شامل آموزش زبان کاتلین و جاوا که بهترین زبانها برای طراحی اپلیکیشن هستند می باشد.
نوزدهمین مزایا #C: از پشتیبانی مایکروسافت برخوردار است 

مهم­ترین مزیت (سی شارپ) #C این است که توسط کمپانی عظیم مایکروسافت حمایت می شود و همه ساله آپدیت­ هایی با قابلیت­ های جدید و فوق‌ العاده را دریافت می­کند. سی شارپ در هر یک از نسخه­ های بروز رسانی شده خود نسبت به نسخه­ های قبلی پیشرفت­ های مشهودی را تجربه می­ کند.

بیستمین  مزایا #C: یادگیری آسان 

یادگیری #C به عنوان یک زبان سطح بالا، خیلی آسان و برای هر کسی که به برنامه نویسی علاقمند است قابل درک است. و این بدون در نظر گرفتن بسیاری از ویژگی های داخلی است که استفاده از آنها بسیار ساده است. علاوه بر این، هر مهندسی که قبلاً ++C یا جاوا را می‌داند، در اولین استفاده از سی شارپ احساس راحتی می‌کند، زیرا این زبان‌ها بسیاری از ویژگی‌ها و رویکرد کلی برنامه‌نویسی را به اشتراک می‌گذارند.

معایب برنامه نویسی #C چیست؟

  1. سی شارپ کاملاً مبتنی بر Microsoft .Net framework است به همین دلیل این زبان انعطاف‌پذیر نیست. شما اگر بخواهید کدی را در سی شارپ تغییر دهید ابتدا باید آن را کامپایل (compile) کنید.
  2.  وقتی نرم افزار WPF را اجرا می کنید،ممکن است کمی این روند طول بکشد و علت این است که زبان سی شارپ در اجرای این برنامه کند است.

کاربرد زبان برنامه نویسی #C چیست؟ 

اگر بخواهیم درباره کاربردهای زبان برنامه نویسی سی شارپ بنویسیم مطمئنا باید یک کتاب درباره ی آن بنویسیم زیرا سی شارپ یک زبان در سطح کلان است که میتوان از آن برای هر کاری استفاده نمود. از طراحی و نوشتن سایت گرفته تا برنامه نویسی اندروید و ios همه با زبان برنامه نویسی سی شارپ نوشته میشوند.

کاربردهای سی شارپ عبارتند از: 

کاربرد زبان #C در ویندوز:

در حال حاضر بیشتر برنامه های ویندوز با سی شارپ نوشته شده اند زیرا سی شارپ زیر مجموعه شرکت مایکروسافت بوده و رابطه ی خوبی بین سی شارپ و ویندوز وجود دارد. و میتوان هر نوع برنامه ای برای ویندوز را از طریق سی شارپ برنامه نویسی نمود.

کاربرد زبان برنامه نویسی سی شارپ در وب:

افراد میتوانند از طریق آموزش asp.net هر نوع سایتی را طراحی و پیاده سازی نمود. در حال حاضر سایت های بزرگی مانند دیجی کالا، بلاگفا، ایرانسل، ورزش ۳ و بسیاری از سایت هغای دیگر با این زبان برنامه نویسی طراحی شده اند. | یادگیری Asp.Net Core  به همه افرادی که می خواهند با سی شارپ کار کنند توصیه می شود. بیشتر بدانید: ASP.NET CORE چیست؟ بازار کار asp.net چگونه است؟ 

کاربرد زبان c sharp در اندروید:

به کمک این زبان برنامه نویسی میتوان برای هر پلتفورمی برنامه نوشت. در حال حاضر خیلی از برنامه ها و اپلیکیشن های موبایل توسط زامارین نوشته شده است که بهینه شده برای اندروید است.

کاربرد زبان سی شارپ در ios:

با کدنویسی زامارین میتوان هر برنامه ای برای ios  طراحی نمود. یکی از ویژگی های بارز کدنویسی با زبان برنامه نویسی سی شارپ همین طراحی و برنامه نویسی انواع اپلیکیشن ها است.

کاربرد c sharp برای بازی سازی:

در انجین یونیتی میتوان از طریق سی شارپ برای اندروید، ios و ویندوز و وب بازی های زیادی را طراحی نمود.

آینده‌ی زبان csharp چیست؟

این زبان برنامه نویسی زبانی کاربردی و تمام نشدنی خواهد بود چرا که نسخه های جدید آن نیز هر چند وقت یکبار توسط مایکروسافت ارائه می‌شود و دارای قابلیت‌های جدیدی است. و اگر بخواهیم درباره‌ی رنکینگ و رتبه‌ی آن در دنیا صحبت کنیم می‌توانیم این طور بگوییم که: سی‌شارپ از دیدگاه‌های مخلتف چهارمین و در برخی پنجمین زبان کاربردی، قدرتمند و محبوب دنیا محسوب می شود.

بنابراین این زبان برنامه نویسی از محبوبیت و اعتبار بسیار بالایی برخوردار است.

در ایران دو زبان برنامه نویسی بخش اعظم نرم افزارها و وب سایت های سازمان های دولتی و خصوصی را فرا گرفته است که C# (ASP.NET) و جاوا پرچم دار هستند.

طبق فهرست بندی انجمن TIOBE ، رنکینگ این زبان در ردیف چهارم جدول زبانهای برنامه نویسی قرار دارد.

طبق فهرست بندیIEEE  که فهرست برترین زبان‌های برنامه‌نویسی سال ۲۰۱۷ را منتشر کرد در ردیف پنجم زبانهای برنامه‌نویسی قرار دارد.

بازار کار سی شارپ در ایران چگونه است؟

با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فضای مجازی و حرکت شرکت های بزرگ و کسب و کارها به حوزه اینترنت، قطعا نیاز به برنامه نویس سی شارپ روز به روز افزایش خواهد یافت و کشور ایران هم از این قضیه مستثنی نخواهد بود. زیرا شرکت های ایرانی زیادی هستند که در زمینه توسعه نرم افزارهای بزرگ و سازمانی، وب سایت ها، بازی های کامپیوتری و اپلیکیشن های موبایل فعالیت می کنند و در طراحی و توسعه برنامه ها و نرم افزارهای خود از زبان سی شارپ استفاده می کنند. | بیشتر بخوانید: بازار کار زبان برنامه نویسی سی شارپ در ایران و خارج از ایران

نتیجه گیری از اینکه سی شارپ برای چیست و زبان سی شارپ چه کاربردی دارد و برای چه افرادی مناسب است؟ 

سی شارپ که یک زبان برنامه‌نویسی همه منظوره، مدرن و شئ‌گرا است که توسط مایکروسافت توسعه داده شده است. این زبان در قلب بسیاری از اپلیکیشن‌هایی که توسط دات‌نت طراحی شده‌اند نیز قرار دارد. به یاد داشته باشیم که برنامه‌نویسی به زبان سی‌شارپ خیلی شبیه به زبان جاوا است، بنابراین اگر زمینه‌ای در زبان جاوا یا به طور کلی، زبان‌های شبیه به سی دارید، یادگیری زبان برنامه نویسی سی‌شارپ خیلی برایتان سخت نخواهد بود.

به جرات می توان گفت اولین زبان برنامه نویسی دسکتاپی در ایران که بیشترین طرفدار را دارد همین زبان سی‌شارپ است. زبانی که قدرت بالایی در نوشتن انواع برنامه و اپلیکیشن دارد. شما با استفاده زبان سی‌شارپ می‌توانید انواع برنامه های دسکتاپی، موبایل، وب و . . . را بنویسید. معمولا تعداد زیادی از شرکت ها از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند. وقتی سی شارپ بلد باشید به راحتی می‌توانید ASP.Net  یاد بگیرید و راحت برنامه های تحت وب بنویسید. اگر این زبان را در کنار ASP.Net  بلد باشید به جرات می توان گفت که مشکل کار نخواهید داشت. چون روزانه از شرکت‌ها مختلف دنبال برنامه‌نویس سی شارپ و ASP.Net هستند.

نمونه فیلم های آموزش سی شارپ سایت الکامکو

در این قسمت نمونه فیلم های آموزش سی شارپ از دوره صفر تا صد سی شارپ سایت الکامکو را مشاهده خواهید کرد تا با روش تدریس ما آشنا شوید و با اطمینان اقدام به خرید دوره نمایید.

جلسه ۳ رایگان : فیلم آموزش سی شارپ در رابطه با نصب نرم افزار های مورد نیاز وآماده کردن محیط توسعه

جلسه ۸ رایگان : فیلم آموزش سی شارپ در رابطه با دستورات شرطی و حلقه های تکرار (پارت اول)

جلسه ۱۳ رایگان : فیلم آموزش سی شارپ در رابطه با مفهوم شی گرایی (OOP)

جلسه ۱۴ رایگان : فیلم آموزش سی شارپ در رابطه با توابع

اگر علاقمند به یادگیری سی شارپ هستید دوره صفر تا صد سی شارپ الکامکو را به شما پیشنهاد می کنیم:

آموزش صفر تا صد سی شارپ

دوره صفر تا صد #C پروژه محور بوده و ساخت پروژه های حرفه ای در آن به شما اموزش داده می شود. سطح دوره  از پایه تا فوق پیشرفته می باشد. بعد از پایان کار می توانید براحتی وارد بازار کار برنامه نویسی شوید.

 تمامی دوره های برنامه نویسی سایت الکامکو پروژه محور هستند و همه مباحث در پروژه های واقعی به شما نشان داده خواهد شد. در صورتیکه سوالی دارید، می توانید با انجمن برنامه نویسی ، سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو برای ما پیام بگذارید. در صورتیکه می خواهید مقالات برنامه نویسی را بخوانید به وبلاگ الکامکو مراجعه کنید. در صورتیکه می خواهید مطالب بیشتری در رابطه با برنامه نویسی اندروید بخوانید، مقالات اندروید را دنبال کنید. برای مشاهده بیشتر اموزشها صفحه فروشگاه برنامه نویسی یا آموزشگاه برنامه نویسی انلاین ما را دنبال کنید و با مشاهده قیمت برنامه نویسی اقدام به خرید برنامه نویسی نمایید. برای یادگیری پکیج های برنامه نویسی ما نیاز به پیش نیازی نیست و بدون شرکت در کلاس های برنامه نویسی قبلی می توانید شروع به یادگیری کنید. همه دوره های آموزش برنامه نویسی موبایل با فلاتر  اینجا قابل مشاهده است.

برای خواندن آموزش های رایگان، مقالات برنامه نویسی، مقالات برنامه نویسی موبایل، مقالات برنامه نویسی اندروید، مقالات اندروید استودیو، مقالات دات نت، مقالات asp.net core، مقالات سی شارپ را دنبال کنید.

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

3 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
farhad
11 ماه گذشته

مهمترین مزایای زبان برنامه نویسی csharp بنظرم اینه که از مفاهیم شی گرایی مثل کلاس ها، شی ها، متدها، خصوصیات و رویداد ها پشتیبانی میکنه.

پارسا حسینی
1 سال گذشته

کاربرد زبان برنامه نویسی سی شارپ برای موبایل هم هست؟

پاسخ دادن به  پارسا حسینی
1 سال گذشته

بله. زامارین