چرا لاراول بهترین فریم ورک برای PHP است؟

چرا لاراول بهترین فریم ورک برای PHP است؟ - سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو

PHP یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین زبان های توسعه وب است و لاراول محبوب ترین فریم ورک آن است. در این مقاله می خواهیم این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم که چرا Laravel بهترین فریم ورک php است؟ با  آموزشگاه برنامه نویسی الکامکو همراه ما باشید.

انتخاب یک فریم ورک مناسب برای شروع ساخت برنامه های مبتنی بر وب یکی از سخت ترین مراحل اولیه توسعه پروژه های برنامه نویسی است. معمولا معیارهای کلی تیم توسعه برای انتخاب فریم ورک مناسب عبارتند از هزینه توسعه، تجربه کار کردن تیم برنامه نویسی با آن فریم ورک، محبوبیت فریم ورک و غیره … که هر کدام با توجه به نوع پروژه نیاز به بررسی دارند.

برای کار با زبان برنامه نویسی PHP گزینه های زیادی به عنوان فریم ورک PHP پیش روی شماست که عبارتند از :

Laravel، Symfony، CodeIgniter، Yii 2، Phalcon، CakePHP، Zend، Slim و …

از میان این فریمورک های طراحی وبسایت، فریمورک لاراول (Laravel) یکی از بهترین گزینه ها است و دلایل زیادی برای این انتخاب وجود دارد. پس با هم بررسی کنیم که چگونه لاراول می تواند همه چیزهایی را که برنامه وب شما به آن نیاز دارد را تحت پوشش قرار دهد؟ و چرا لاراول همچنان فریمورک پیشرو PHP امروزی باقی مانده است!

php چیست و چه کاربردی دارد؟ 

پی اچ پی (PHP) مخفف PHP Hypertext Preprocessor به معنی پیش‌پردازندهٔ ابرمتن است. php یک زبان برنامه نویسی شی گرا و قوی اپن سورس (رایگان) است که می توان با این زبان برنامه نویسی وب، صفحات وب داینامیک برای سایت و اپلیکیشن های تحت وب ساخت. کدهای زبان برنامه نویسی PHP روی یک سرور اجرا می شوند، این سرور می تواند یک سرور واقعی باشد و یا سرور موجود در کامپیوتر شما (با استفاده از نرم افزارهایی مثل wamp یا xampp) باشد. خیلی از سایت های بزرگ از PHP استفاده می کنند و کاربردی جهانی دارد.

لاراول چیست؟

لاراول یک چارچوب وب متن باز PHP است که توسط Taylor Otwell خالق لاراول به عنوان تلاشی برای ارائه یک جایگزین پیشرفته تر برای چارچوب CodeIgniter توسعه و نگهداری می شود. الگوهای معماری آن عمدتا بر اساس سیمفونی است.

این فریم ورک پس از انتشار نسخه ۳ که شامل ویژگی هایی مانند Command Line Interface به نام Artisan، پشتیبانی از سیستم پایگاه داده و migratio

ns بود، محبوبیت بیشتری به دست آورد. همچنین سیستم بسته بندی به نام باندل را معرفی کرد.

اولین نسخه پایدار لاراول در ژوئن ۲۰۱۱ منتشر شد. نسخه پایدار فعلی – ۵.۶، در فوریه ۲۰۱۸، نسخه ۵.۷ در سپتامبر ۲۰۱۸، نسخه ۵.۸ در فوریه ۲۰۱۹، نسخه ۷ در مارس ۲۰۲۰ و نسخه ۹ در فوریه ۲۰۲۲ منتشر شد. ، توسعه دهندگان لاراول از جمله برنامه نویسان پر تقاضا هستند.

همچنین بخوانید: لیست سایت های ساخته شده با لاراول

چرا فریم ورک لاراول برای پی اچ پی اهمیت دارد؟ 

ما در اینجا برخی از ویژگی های جالب فریم ورک لاراول را بیان می کنیم که توضیح می دهد که چرا این فریم ورک بسیار محبوب شده است و چرا لاراول در پی اچ پی مهم است.

دلایل اینکه چرا لاراول بهترین فریم ورک پی اچ پی است : 

۱. پشتیبانی از معماری MVC و رویکرد شی گرا

اولین و بهترین مزیت استفاده از فریم ورک لاراول این است که از الگوی معماری مبتنی بر MVC یا Model, View, and Controller-based پیروی می کند و یک نحو زیبا دارد که آن را شی گرا می کند.

بیاید با مخفف کلمه MVC آشنا شویم: 

Model: مدل داده‌های مورد استفاده اپلیکیشن وب را مدیریت می‌کند. مدل برای تعیین ساختار داده‌ها در نظر گرفته شده است، یعنی اپلیکیشن را به منظور انعکاس آیتم‌های افزوده شده به‌روزرسانی می‌کند.

View: ویو به نمایش داده‌ها به کاربر کمک می‌کند، یعنی برای تعریف رابط کاربری در نظر گرفته شده است.

Controller: کنترلر (کنترل کننده) به منظور ایجاد داده برای ویو با مدل تعامل می‌کند. به این صورت که حاوی منطق کنترل است. در واقع، کنترلر به‌روزرسانی‌ها را از ویو دریافت کرده و سپس به مدل اعلام می‌کند تا آیتم‌ها را اضافه کند.

۲. احراز هویت و اعطای مجوز

لاراول یک پیکربندی عالی برای سیستم احراز هویت (Authentication) و اعطای مجوز ها (Authorization) ارائه می دهد. یعنی تنها با چند دستور، برنامه شما به Authentication و Authorization ایمن مجهز می شود.

بیشتر بدانید: تفاوت Authentication و Authorization

Authentication يا شناسايي هويت برای تشخیص کاربر (معتبر بودن نام کاربری، رمز عبور) به کار می رود و  authorization برای تشخیص سطح دسترسی کاربر به اطلاعات می باشدکه به منظور جلوگيري از دسترسي افراد غير مجاز به منابع و داده هاي حفاظت شده مي باشد.

وظیفه Authentication پاسخ به اين سوال است كه كاربر كيست و آيا واقعا همان كسي است كه ادعا مي كند؟ ولي authorization  مجموعه مجوز هايي است كه به يك كاربر تشخيص هويت داده شده داده مي شود و وظيفه اش پاسخ به اين سوال است كه يك كاربر مجاز ( تشخيص هويت داده شده ) چه كار مي تواند بكند و به چه اطلاعاتي مي تواند دسترسي داشته باشد.

۳. دارای سیستم پکیجینگ است

یک Packaging System با چندین نرم افزار یا کتابخانه های پشتیبانی سروکار دارد که به برنامه کاربردی وب کمک می کند تا فرآیند را خودکار کند. لاراول از یک composer به عنوان مدیر وابستگی استفاده می کند که تمام اطلاعات مورد نیاز برای مدیریت پکیج ها را مدیریت می کند. پکیج ها یک راه عالی برای سرعت بخشیدن به توسعه برنامه هستند، چیزی که ما به آن نیاز داریم.

یکی از مزیت‌های مهم استفاده از پکیج‌های لاراول این است که اجازه می‌دهد به تمام ویژگی‌هایی که فریمورک به برنامه میزبان خود ارائه می‌دهد، از جمله مسیریابی، migrations، تست‌ها، ویوها و بسیاری از ویژگی‌های مفید دیگر دسترسی داشته باشند.

پیشنهاد ویژه برای ساخت اپلیکیشن های اندرویدی
با بهترین دوره آموزش برنامه نویسی اندروید، می توانید یاد بگیرید که چگونه اپلیکیشن های اندروید را از پایه بسازید و می توانید با ساخت انواع اپ های اندرویدی درآمدزایی کنید. این دوره شامل ۹ دوره حرفه ای برای ساخت اپ های اندرویدی می باشد و با تهیه این دوره بی نیاز از اموزش های مربوطه دیگر خواهید بود.

لیست بهترین پکیج‌های لاراول

  • Spatie
  • Entrust
  • Laravel Debugbar
  • Laravel User Verification
  • Socialite
  • Laravel Mix
  • Eloquent-Sluggable
  • Migration Generator
  • Laravel Backup
  • No Captcha
  • Laravel GraphQL

۴. سیستم فایل چندگانه

لاراول، علاوه بر ذخیره‌سازی در سیستم لوکال، بطور پیش فرض از سیستم‌های ذخیره‌سازی ابری مانند Amazon S3 و Rack Space نیز پشتیبانی می‌کند. جابه‌جایی بین گزینه‌های مختلف ذخیره‌سازی، در لاراول به راحتی صورت می‌گیرد. هر فردی برای ذخیره فایل‌ها، می‌تواند بصورت توزیع شده، از تمامی این سه سیستم در یک اپلیکیشن استفاده کند.

۵. کنسول Artisan 

لاراول دارای رابط خط فرمان خود به نام Artisan است. کاربردهای رایج Artisan شامل انتشار پکیج ها، مدیریت انتقال پایگاه داده، کاشت و تولید کد boilerplate برای کنترلرها، مدل ها و مهاجرت های جدید است. با این امکانات دیگر نیازی نیست برنامه‌نویسان به ایجاد کدهای ساختاری بپردازند. می توان با اجرای دستورات سفارشی جدید، عملکرد و قابلیت های Artisan را گسترش داد.

۶. اٌ.آر.اِم ( Eloquent ORM)

در لاراوال، در مقایسه با دیگر فریم ورک‌ها، بصورت پیش‌فرض از بهترین نوع ORM (نگاشت رابطه به شی) استفاده می‌شود. این ORM به شما اجازه می‌دهد تا با دیتایس به راحتی تعامل داشته باشید.

۷. موتور قالب Blade 

لاراول بصورت پیشفرض با موتور قالب داخلی به نام Blade Template Engine عرضه می شود. موتور قالب‌سازی Blade یک یا چند الگو را با یک مدل داده ترکیب می‌کند تا نماهای حاصل را تولید کند و این کار را با انتقال قالب‌ها به کد PHP حافظه پنهان برای بهبود عملکرد انجام می‌دهد. Blade همچنین مجموعه‌ای از ساختارهای کنترلی خود مانند دستورات شرطی و حلقه‌ها را ارائه می‌کند که به صورت داخلی به همتایان PHP خود نگاشت می‌شوند.

همچنین بخوانید: آموزش زبان برنامه نویسی PHP

۸. امکان زمان بندی وظایف

Scheduler که در لاراول ۵.۰ معرفی شده است، افزودنی به ابزار خط فرمان Artisan است که امکان زمان‌بندی برنامه‌ریزی‌شده وظایفی که به‌صورت دوره‌ای اجرا می‌شوند را می‌دهد. در داخل، زمان‌بند برای اجرای یک کار Artisan به cron متکی است که به نوبه خود، وظایف پیکربندی شده را اجرا می‌کند.

۹. گزارشات و اطلاع رسانی ها

لاراول مفهومی به نام broadcasting دارد که در برنامه های وب مدرن برای پیاده سازی داده های بلادرنگ، نمایش فیدهای زنده و غیره مفید است. broadcasting به شما امکان می دهد نام رویداد یکسانی را بین سمت سرور و سمت سرویس گیرنده خود به اشتراک بگذارید، بنابراین می توانید داده های بلادرنگ را از برنامه خارج کنید.

لاراول، دارای نوعی از اطلاع‌رسانی است که در اپلیکیشن‌های تحت وب مدرن، برای نمایش اطلاعات بصورت زنده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم اطلاع‌رسانی، به شما اجازه می‌دهد تا اطلاعات را بین سرور و سرویس گیرنده به اشتراک بگذارید و بتوانید از اپلیکیشن، خروجی زنده بگیرید.

همچنین بخوانید: کاربرد PHP در اندروید چیست؟

۱۰. پشتیبانی از پایگاه داده‌های مختلف

لاراول از ۴ پایگاه‌های داده MySQL ،SQLServer ، PostgreSQL و SQLLite پشتیبانی می‌کند که با توجه به گستردگی و همه‌گیری این پایگاه داده‌ها، تقریبا پاسخگوی تمامی نیازهای کاربر در این زمینه می‌باشد.

۱۱. آزمایش در لاراول راحت است

وقتی نوبت به تست برنامه می‌رسد، لاراول به‌طور پیش‌فرض  unit testing را برای برنامه ارائه می‌کند، که خود حاوی تست‌هایی است که رگرسیون را در فریم ورک تشخیص داده و از آن جلوگیری می‌کند. ادغام واحد PHP مانند فریم ورک تست در برنامه لاراول بسیار آسان است. علاوه بر آن تست های واحد را می توان از طریق ابزار خط فرمان ارائه شده artisan اجرا کرد و دلیل بر اینکه چرا Laravel بهترین فریم ورک php است می باشد.

همچنین بخوانید: بازار کار لاراول چگونه است؟

۱۲- اعتبار سنجی با Validation در لاراول

با توجه به اینکه نوشتن دستی همه کدهای اعتبارسنجی (Validation) گاهی دشوار و خسته کننده است فریم ورک لاراول این مشکل را حل کرده است. لاراول دارای یک سیستم اعتبار‌سنجی قوی می‌باشد که عملکرد آن به این صورت است که با مشخص کردن هر فیلد از فرم, نوع و کارکرد اعتبارسنجی مورد نظر قوانین مربوط به آن تبیین خواهد شد و بعد از آن همه اعتبارسنجی‌ها به‌صورت خودکار انجام می‌شود.

۱۳- قابلیت Sync شدن با ایمیل‌ها

با توجه به همه گیری استفاده از ایمیل و گستردگی سرویس‌های ارائه شده بر روی آن، فریم ورک لاراول نیز قابلیت استفاده آسان از این سرویس ها را دارا بوده و دارای امکانات گسترده‌ای جهت همسان‌سازی راحت با سرویس های ایمیل است. امکاناتی از قبیل پشتیبانی از توابع,SMTP, PHP mail, SendMail SparkPost و همچنین امکان ارسال ایمیل از طریق slack یا sms از دیگر مزایای فریم‌ ورک لاراول است.

۱۴- نصب و سفارشی سازی بسیار آسان

با توجه به این نکته که اکثر فریمورک‌ها دارای مراحل نصب و فعال‌سازی پیچیده‌ای می‌باشند، لاراول جزو معدود فریم ورک‌هایی است که علاوه بر کارایی بسیار بالا، مراحل نصب آن نیز بسیار ساده بوده و نیاز به دانش تخصصی در این زمینه ندارد.

پیشنهادی: لیست دوره های آموزش برنامه نویسی الکامکو را می توانید اینجا دنبال کنید

۱۵- کاهش حجم کد نویسی در لاراول

لاروال به نسبت دیگر فریم ورک ها دارای حجم کدنویسی بسیار کمتری می‌باشد که این مورد به دلیل قابلیت خارق‌العاده ذخیره سازی هر کدام از Query های مورد نیاز کدنویسی در مدل های جداگانه است که امکان استفاده مجدد از آن ها را در هر زمان به آسانترین شکل ممکن فراهم می سازد.

همچنین بخوانید: فیلم های رایگان آموزش لاراول از دوره متخصص لاراول

۱۶- سیستم امنیتی بسیار بالا

از مزایای بسیار مهم که چرا لاراول بهترین فریم ورک php است این است که فریم ورک لاراول استفاده از سیستم های امنیتی پیشرفته به منظور جلوگیری از حمله های نفوذ و درخواست‌های تقلبی است. لاراول به دلیل استفاده از CSRF Token از تمامی حملات XSS و CSRF جلوگیری کرده و باعث بهبود عملکرد امنیتی و راحتی کد نویسی می‌شود.

۱۷- رابط کاربری واکنش گرا در فریم ورک لاراول 

رابط واکنش گرا امکان جدیدی است که در نسخه ۵.۵ اضافه شده است و دلیل بر اینکه چرا Laravel بهترین فریم ورک php است می باشد.

نتیجه گیری از اینکه چرا Laravel بهترین فریم ورک پی اچ پی است؟

در این مقاله در مورد اینکه فریمورک لاراول به چه علت هایی یکی از بهترین فریم ورک های PHP محسوب می شود صحبت کردیم. فریم ورک لاراول محبوبیت خیلی زیادی بین دیگر فریمورک های هم رده برای پی اچ پی دارد و یک فریم ورک فول استک محسوب می شود که براحتی می توانید تا پروژه های خود را در محیط php با این فریم ورک توسعه و از یک سیستم داینامیک قوی برای وب و پورتال خود بهره مند شوید.

 

برای یادگیری لاراول به صورت مهارت محور و از صفر تا صد می توانید در دوره زیر ثبت نام کنید و وارد بازار کار این مهارت مدرن و درامدزا شوید.

دوره متخصص لاراول - آموزش لاراول - آموزش فریم ورک Laravel

لینک دوره آموزش لاراول (Laravel) 

سطح دوره : از پایه تا فوق پیشرفته | مهارت محور با ساخت پروژه های حرفه ای

 

با ثبت نام در دوره متخصص لاراول از فروشگاه برنامه نویسی الکامکو از مزایای زیر بهره‌مند می‌شوید :

 دسترسی همیشگی به فایل های دوره به علاوه پشتیبانی رایگان ۱۲ ماهه با قابلیت تمدید

 انجام انواع تمرین ها و مثال ها در طول دوره و ورود آسان به بازار کار

 طراحی و ساخت پروژه های حرفه ای به علاوه پروژه فوق حرفه ای سایت فروشگاهی با پنل مدیریت و قابلیت چند فروشندگی

 در اختیار داشتن سورس کد تمامی پروژه های انجام شده و آموزش با جدید ترین ورژن فریمورک لاراول

 استخدام در شرکت های معتبر و کسب درآمد از ساخت پروژه های وب اپلیکیشن

 

لیست مقالات برنامه نویسی، مقالات برنامه نویسی وب، مقالات لاراول، دوره های آموزش برنامه نویسی، دوره های برنامه نویسی وب را می توانید اینجا دنبال کنید.

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

1 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
sepehr
2 سال گذشته

php رو باید با لاراول کار کرد و تمام