مفسر برنامه نویسی (Interpreter) یکی از قسمت های مهم و کاربردی در حوزه برنامه نویسی است. برنامه نویسی از اجزا زیادی ایجاد شده است که افراد هنگام کار در این زمینه با آنها برخورد می کنند و باید با تمامی آنها آشنایی داشته باشند. مفسر یک نوع برنامه کاربردی برای اجرا دستورالعمل های برنامه است که در این زمینه کاربرد بسیار زیادی دارد. اما مفسر برنامه نویسی چیست؟ این مفسر در برنامه نویسی چه کاربردی دارد؟ اگر می خواهید بیشتر راجع به این مفسرها بدانید تا آخر این سری از مطالب مجله برنامه نویسی سایت الکامکو ما همراه باشید.
کلمه مفسر چیست؟
در جواب به این سوال که Interpreter چیست باید بگیم به تفسیر کننده یا شرح دهنده چیزی مفسر می گویند. کلمه مفسر در علوم رایانه به برنامهای گفته میشود که دستورهای نوشته شده در یک زبان برنامهنویسی را خط به خط اجرا میکند. مفسرها بر خلاف کامپایلرها، کد منبع را به کد ماشین تبدیل نمیکنند، بلکه آن را مستقیماً اجرا میکنند. این بدان معناست که مفسرها معمولاً کندتر از کامپایلرها هستند، اما میتوانند کد را در هر سیستم عاملی اجرا کنند که مفسر مربوطه را داشته باشد.
به عنوان مثال، مفسر پایتون کد منبع پایتون را خط به خط اجرا میکند. این بدان معناست که برای اجرای یک برنامه پایتون، نیازی به کامپایل آن نیست. مفسر پایتون را میتوان روی هر سیستم عاملی که Python را اجرا میکند نصب کرد.
کلمه مفسر همچنین در زمینههای دیگر نیز کاربرد دارد. به عنوان مثال، در زمینه حقوق، مفسر به کسی گفته میشود که قانون را تفسیر میکند.
در اینجا برخی از کاربردهای کلمه مفسر آورده شده است:
- در علوم رایانه: برنامهای که دستورهای نوشته شده در یک زبان برنامهنویسی را خط به خط اجرا میکند.
- در حقوق: کسی که قانون را تفسیر میکند.
- در فلسفه: کسی که یک متن یا مفهوم را تفسیر میکند.
- در روانشناسی: کسی که رفتار یا اعمال یک فرد را تفسیر میکند.
در زبان فارسی، کلمه مفسر معادل کلماتی مانند تفسیرگر، مترجم، توضیحدهنده و توضیحدهنده است.
همچنین بخوانید » آموزش برنامه نویسی فلاتر
مفسر زبان برنامه نویسی چیست؟
تعریف مفسر در برنامه نویسی در واقع یک نوع برنامه کامپیوتری است که کدهای نوشته شده در یک نوع زبان برنامه نویسی را تشخیص می دهد و آنها را بر روی دستگاه اجرا می کند. در کل مفسر باعث می شود که یک نوع زبان که در برنامه نویسی سطح بسیار بالایی دارد، به یک زبان ساده تبدیل شود که برای دستگاه مناسب باشد.
در واقع نرم افزار مفسر تمامی کدها را خط به خط دریافت می کند و آنها را به طور کامل بررسی می نماید. در نهایت در صورتی که این کدها مشکلی نداشته باشند، آنها را اجرا کرده و خروجی مناسب را تحویل می دهد. امروزه برنامه های دیگری هم برای انجام این عمل طراحی شده اند، اما مفسر تمامی کدها را به صورت دقیق دریافت کرده و آنها را اجرا می کند.
همچنین بخوانید: سایت های فریلنسری برنامه نویسی | معرفی سایت برای گرفتن پروژه های برنامه نویسی
فرآیندهای اجرای کد توسط مفسر فرمان چیست؟
تمامی برنامه هایی که برای کامپیوتر و ساخت اپلیکیشن ها برای گوشی ها طراحی می شوند، از کدها و دستوراتی ساخته شده اند. این دستورات و کدها در قسمت پردازنده کامپیوتر بررسی شده و در نهایت بر روی صفحه اجرا خواهند شد. بعضی از برنامه ها با یک نوع زبان برنامه نویسی طراحی می شوند که زبان آنها غیر از ۰ و ۱ است. در این مواقع در ابتدا باید زبان برنامه به ۰ و ۱ تبدیل شود و سپس به پردازنده فرستاده شود.
معمولا در زبان برنامه نویسی کدها با استفاده از دو روش کامپایلری و مفسری اجرا می شوند که هر کدام مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. در این روش، کدهای برنامه ترجمه شده و در نهایت با ارسال به پردازنده بر روی صفحه دستگاه اجرا می شوند.
همچنین بخوانید: مزایای برنامه نویسی چیست؟
روش کار مفسر برنامه نویسی چیست؟
امروزه امکانات زیادی برای اجرای برنامه ها در کامپیوتر طراحی شده اند که هر کدام کاربرد و مزایای مخصوص به خود را دارند. روش مفسری که مزیت های زیادی دارد، کدها را زمانی بر روی کامپیوتر اجرا می کند که برنامه کامپایل بر روی سیستم راه اندازی شده باشد. در این فرایند خط اول در برنامه به کد ماشین تبدیل می شود و در نهایت برای اجرا به پردازنده ارسال می گردد.
بعد از این مرحله مفسر به خط دوم برنامه می رسد و آن را به کد ماشین تبدیل کرده تا به پردازنده فرستاده شود. مفسر در واقع کدهای سطح بالا را به کدهای ماشین یعنی ۰ و ۱ ترجمه می کند که قابل فهم برای دستگاه باشد. در نهایت تمام کدها ترجمه شده و سپس در پردازنده بررسی می گردد تا تصویر بر روی صفحه برای کاربران نمایش داده شود.
همچنین بخوانید: سایت های تمرین برنامه نویسی
ویژگی های مفسر در کامپیوتر چیست؟
امروزه برنامه های بسیار زیادی در زمینه برنامه نویسی ساخته شده اند که هر کدام کاربرهای مخصوص به خود را دارند. برنامه مفسر هم یکی از برنامه های بسیار کاربردی در زمینه ترجمه کدها است که بدون آن در فرایند اجرای برنامه ها اختلالاتی ایجاد می شود. برخی از ویژگی های این نوع برنامه کاربردی عبارت است از:
- زمانی که یک برنامه به دفعات زیاد بر روی کامپیوتر اجرا می شود، مفسر تمام دفعات کد ها را ترجمه کرده و آنها را اجرا می کند.
- مفسر کد ها را خط به خط و به صورت دقیق ترجمه می کند که در این حالت خطا و مشکلات در مدت زمان کم پیدا شده و عیب یابی خواهد شد.
- با توجه به اینکه تمام کد ها با دقت زیاد ترجمه می شوند، پس در مرحله اجرا هیچ گونه اختلالی ایجاد نمی شود.
- سرعت اجرای برنامه ها بر روی کامپیوتر، با استفاده از مفسر افزایش پیدا می کند.
همچنین بخوانید: کدنویسی تمیز چیست؟ | فریم ورک چیست؟
همچنین بخوانید» آموزش اندروید استدیو | راهنمای نصب اندروید استودیو | android studio چیست؟
انواع زبان های برنامه نویسی تفسیری چیست؟
با توجه به اینکه امروزه انواع سیستم عامل های متنوع ساخته شده اند و رقابت در بین شرکت ها افزایش پیدا کرده است، پس زبان های متنوع در برنامه نویسی ایجاد شده اند. برخی از پرکاربردترین زبان ها در برنامه نویسی مفسر عبارت است است از:
- زبان جاوا اسکریپت: یک نوع زبان مفسری است که سطح بالایی دارد که برای توسعه سایت، توسعه برنامه ها، ساخت بازی و غیره به کار می رود. در کل زبان جاوا اسکریپت یک نوع زبان همه کاره است که بیشتر برای توسعه دادن سایت استفاده می شود.
- زبان پایتون: این نوع زبان مفسری، یک زبان جدید است که سطح بالایی دارد و با توجه به ساختار ساده ای که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به ساختار مختصر و ساده این نوع زبان، اکثر افراد برای آغاز روند برنامه نویسی خود از این نوع زبان استفاده خواهند کرد. این نوع زبان در موارد بسیار متنوع کاربرد دارد و هیچ گونه محدودیتی ایجاد نمی کند.
- زبان PHP: این نوع زبان برای اجرای سایت ها و نرم افزارها به کار می رود. زبان PHP در مرحله اول با استفاده از سرور در وب سایت پردازش می شود و در مرحله بعد توسط کد هایی مخصوص به مرورگر ارسال می شود و در نهایت در معرض دید افراد قرار می گیرد. آموزش لاراول را به شما پیشنهاد می کنیم.
- سی شارپ: با توجه به اینکه این زیان توسط شرکت مایکروسافت طراحی شده است پس از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. این زبان دارای سطح بالایی است و برای برنامه نویسی ویندوز و ساخت بازی ها کاربرد دارد. آموزش سی شارپ را می توانید اینجا از صفر تا صد دنبال کنید.
سخن پایانی درباره اینکه مفسر در برنامه نویسی چیست؟
مفسر برنامه نویسی یکی از برنامه های مهم و کاربردی در حوزه برنامه نویسی و اجرای برنامه ها است که کاربرد بسیار مهمی دارد. امروزه انواع زبان های مفسری وجود دارند که با استفاده از این روش ترجمه شده و به پردازنده ارسال می گردد تا در معرض دید قرار بگیرد. در روش مفسری تمام کدها، خط به خط ترجمه می شوند و مشکلات کد به خوبی تشخیص داده می شوند.
در صورتیکه علاقمند به یادگیری برنامه نویسی هستید و هیچ پیش زمینه ای از این تخصص ندارید، می توانید اقدام به تهیه آموزش های سایت الکامکو کنید زیرا هر دوره از دوره های موجود در آموزشگاه برنامه نویسی الکامکو از سطح پایه تا پیشرفته و از صفر تا صد هستند و همچنین پروژه محور و مهارت محور هستند و در نهایت پاسخگوی نیاز بازار کار برنامه نویسی می باشند.