تلویزیون اینترنتی چیست؟ تلویزیون های اینترنتی چه فرقی با تلویزیون معمولی دارند؟ نحوه کار کردن آن به چه صورت است؟ چند نوع Internet TV وجود دارد؟ قوی ترین تلویزیونهای اینترنتی ایرانی کدام ها هستند؟ ساخت تلویزیون اینترنتی اندروید چگونه است؟ اینها موضوعاتی هستند که می خواهیم شما را با آنها آشنا کنیم. پس این مطلب از مقالات آموزشی سایت elecomco را تا آخر دنبال کنید.
منظور از تلویزیون اینترنتی چیست؟
تلویزیون اینترنتی (Streaming television or Internet TV) که با عنوان تلویزیون آنلاین هم شناخته می شود، نوعی جدید از فناوری است که به شما اجازه می دهد با اینترنت بتوانید برنامه های مورد نظرتان (فیلم و سریال و …) را با هر دستگاهی که دارید مثل موبابل، تبلت یا کامپیوتر در هر زمانی که می خواهید را مشاهده کنید.
تفاوت تلویزیون معمولی با تلویزیون های اینترنتی چیست؟
در تلویزیون های معمولی (ماهواره ای و کابلی) صاحبان کانالها برنامه هایی را در ساعت های خاص تعیین کرده اند که شما حق انتخاب برای تعیین ساعت یا انتخاب محتوا را ندارید و اگر از برنامه ای خوشتان می آید که دوستدارید ببینید باید همانها را در زمان تعیین شده ببینید نه هر ساعتی که دلتان خواست!
ولی در تلویزیون های اینترنتی این شما هستید که تعیین می کنید چه برنامه یا فیلم و سریال هایی را در چه ساعتی تماشا کنید نه صاحبان کانالهای تلویزیونی!
شرکت های بزرگ مانند نتفلیکس و Hulu از IPTV استفاده می کنند. تمرکز این شرکت ها به جای اینکه بر روی تلویزیون تمرکز کنند بر روی فیلم هاست و می توانید برای استفاده از آن ها اشتراک VIP تهیه کنید.
اگرچه کیفیت فیلم و اندازه صفحه متفاوت است، در حال حاضر تلویزیون اینترنتی مزایای بیشتری نسبت به تلویزیون سنتی دارد. همچنین ویژگی های جدیدتری را به ما ارئه می دهد.
در تلویزیون های معمولی از زمان پخش برنامه ها به صورت زیرنویس یا اینترنتی یا وبسایت کانال متوجه می شوید ولی در تلویزیون های اینترنتی فیلم های درخواستی معمولاً مانند یک لیست پخش تنظیم می شوند. اپیزودها یا کلیپ ها بر اساس عنوان یا کانال یا در دسته هایی مانند اخبار ، ورزش ها یا موزیک ویدیوها تنظیم و به شما نمایش داده می شوند. شما دقیقاً همان چیزی را که می خواهید تماشا کنید انتخاب می کنید.
همچنین بخوانید » بهترین آموزش کاتلین
تلویزیون اینترنتی چگونه کار می کند؟
در قرن بیستم، تنها راههای تماشای تلویزیون از طریق هوا و سیگنالهای کابلی بود که به آنها تلویزیون کابلی می گفتند. در پخش تلویزیونی، آنتن امواج رادیویی را می گیرد تا تصاویر و صدا را به تلویزیون منتقل کند. با تلویزیون کابلی، سیمها به یک ست آپ باکس (گیرنده دیجیتال) یا به تلویزیون متصل می شوند. این سیمها از خانه شما به نزدیکترین ایستگاه تلویزیون کابلی منتقل می شوند، که به عنوان یک آنتن بزرگ عمل می کند.
رفته رفته ورود فناوری های جدید نحوه دریافت اخبار و سرگرمی ها را تغییر داد و تکنولوژی تلویزیون آنلاین وارد بازار شد که با اینترنت کار می کند. تلویزیون اینترنتی، ویدئو و صوتی است که از طریق اتصال اینترنت برای شما ارسال می شود.
می توانید تلویزیون اینترنتی را روی صفحه کامپیوتر، صفحه تلویزیون (از طریق گیرنده دیجیتال یا ستاپ باکس (set-top box)) یا دستگاه همراه مانند گوشی، تبلت یا iPod تماشا کنید.
تلویزیون اینترنتی تقریباً همان دریافت تلویزیون از طریق آنتن یا یک سری سیم کابل است با این تفاوت که اطلاعات از طریق اینترنت به عنوان داده برای شما ارسال می شود و تنوع شبکه ها در تلویزیون اینترنتی نسبت به تلویزیون کابلی خیلی بیشتر است.
خیلی از وب سایت ها برنامه هایی که برای افرادی خاص با علایقی خاص است را تولید می کنند. مثلا اگر می خواستید برنامه ای را درباره آشپزی گیاهخواری تماشا کنید، احتمالاً می توانید آن را از طریق اینترنت راحت تر از تلویزیون معمولی پیدا کنید.
دو چیز وجود دارد که تلویزیون اینترنتی را امکان پذیر می کند:
- پهنای باند
- استریمینگ اینترنت
۱- اولین مورد پهنای باند است. برای درک پهنای باند، بهتر است اینترنت را یک بزرگراه و اطلاعات را اتومبیل بدانید. اگر فقط یک ماشین در بزرگراه باشد، آن ماشین به سرعت و به راحتی حرکت می کند. اگر ماشین های زیادی وجود داشته باشد، ترافیک بوجود می آید و باعث کند شدن حرکت اتومبیل ها می شود.
اینترنت هم به همان صورت کار می کند؛ اگر فقط یک نفر در حال دانلود یک فایل باشد، سرعت نقل و انتقال خیلی سریع می شود ولی اگر چند نفر در حال دانلود فایل باشند، سرعت نقل و انتقال می تواند بسیار کندتر باشد.
در این مقایسه، پهنای باند تعداد خطوط در بزرگراه است. اگر پهنای باند یک وب سایت خیلی کم باشد، ترافیک شلوغ می شود. اگر وب سایت پهنای باند خود را افزایش دهد، اطلاعات بدون دردسر زیاد قادر به رفت و برگشت هستند. پهنای باند برای تلویزیون اینترنتی مهم است، زیرا ارسال حجم زیادی داده صوتی و تصویری از طریق اینترنت، به پهنای باند زیادی هم نیاز دارد.
۲- دومین قسمت مهم تلویزیون اینترنتی لایو استریمینگ است. فناوری Streaming امکان تماشای فیلم به صورت زنده و مستقیم یا درخواستی را بدون دانلود مستقیم نسخه در رایانه برای ما فراهم می کند. در واقع تکنیکی است که به وسیله آن می توان یک فایل چند رسانهای (multi-media) مانند صدا ویا تصویر ویدئویی را بدون این که احتیاج به دانلود همه فایل باشد، بر روی اینترنت به صورت لحظه ای از نقطه زمان مورد درخواست مشاهده کرد.
چند مرحله اساسی برای تماشای برنامه ها به صورت لایو استریمینگ وجود دارد:
- یک سروری داده های ویدیویی را نگهداری می کند.
- وقتی می خواهید یک فیلم را تماشا کنید، روی دستوی مانند “Play” یا “Watch” کلیک می کنید. با این کار پیامی به سرور ارسال می شود و به او می گوید که می خواهید فیلم خاصی را تماشا کنید.
- سرور با ارسال اطلاعات لازم به شما پاسخ می دهد.
- یک پلاگین یا پخش کننده در رایانه شما (Windows Media Player و RealPlayer دو مثال معروف هستند) رمزگشایی و پخش سیگنال ویدیویی را انجام می دهند.
همچنین بخوانید » فیلیمو باکس چیست؟ | اندروید باکس نماوا چیست؟
انواع تلویزیون های اینترنتی
سه نوع تلویزیون اینترنتی وجود دارد که در این قسمت می خواهیم آنها را بررسی کنیم:
- ویدیو هنگام درخواست (VODمخفف Video On Demand)
- سرویس پخش با تاخیر
- سرویس پخش زنده (Live Streaming)
پیشنهاد دوره » دوره آموزش دات نت کور مهارت محور با ساخت پروژه های حرفه ای، از پایه تا فوق پیشرفته
۱- ویدیو هنگام درخواست (VODمخفف Video On Demand)
همانطور که از اسم این نوع تلویزیون اینترنتی مشخص است کاربر هر زمان که بخواهد قادر به دریافت ویدیو است. یعنی هیچ محدودیت زمانی وجود ندارد و کافی است کاربر اعلام کند که می خواهد چه فیلمی ببیند سپس تهیه کنندگان این سرویس فیلم مورد نظر را از طریق اینترنت برای کاربر ارسال می کنند و کاربر به راحتی می تواند آن را تماشا کند.
بعضی از ارائه دهندگان این سرویس عبارتند از Netflix، Hulu و Amazon Video. برخی از ارائه دهندگان این سرویس تبلیغات تعاملی نیز انجام می دهند و کاربر با انتخاب این تبلیغات وارد وبسایت مورد نظر شده و می تواند با جزئیات بیشتری از این تبلیغ آشنا شود و اطلاعاتی در مورد آن کسب کند.
۲- سرویس پخش با تاخیر
احتمالا برای خیلی اوقات برای شما هم پیش آمده که برنامه مورد نظر خود را از دست دادید ولی رفتید آنها در تلویزیون های اینترنتی دیدید! این همان سرویس پخش با تاخیر است. سرویس پخش با تاخیر هم شبیه سرویس ویدیو بر اساس تقاضا (VOD) است با این تفاوت که در سرویس پخش با تاخیر محدودیت زمانی برای دیدن برنامه ای که تایمش گذشته وجود دارد. یعنی شما قادر به تماشای سریال محبوبتان که چند سال پیش تولید شده است نخواهید بود و باید از سرویس VOD برای تماشای این محتوا استفاده کنید.
۳- سرویس پخش زنده (Live Streaming)
در تلویزیون اینترنتی پخش زنده می توانید برنامه های زنده را نیز تماشا کنید. به عنوان مثال قادر به تماشای رویدادهای ورزشی به صورت زنده خواهید بود. از این لحاظ تلویزیون های اینترنتی خیلی شبیه به تلویزیون های معمولی هستند. در تلویزیون اینترنتی پخش زنده برنامه ها مستقیم از سایت های رسمی کانال های تلویزیونی به شما نمایش داده می شود و مانند تماشای شبکه های تلویزیونی ولی روی صفحه رایانه است. یعنی نمی توانید برنامه ها را استپ کنید، دانلود کنید یا از بخشهایی از پخش که مورد علاقه شما نیستند جلو بزنید.
نمونه های معروفی که این سرویس را ارائه می دهند عبارتند از: هولو، Sling TV، Fox Sports Go، Live TV و CBS Sports HQ.
سرعت گسترش و توسعه این سرویس نسبتا بالا می باشد اما نتوانسته به محبوبیتی که سرویس ویدیو براساس تقاضا در حوزه ی تلویزیون اینترنتی دارد برسد. چون سرویس VOD با هزینه ای کمتر در تلویزیون های معمولی در دسترس است و شاید این دلیل محبوبیت این سرویس در بین همگان شده است.
همچنین بخوانید » تلویزیون اندروید چیست؟
ساختار تلویزیون اینترنتی بر اساس هزینه
علاوه بر ۳ سه نوع تلویزیونهای اینترنتی، سه ساختار بر اساس هزینه استفاده از تلویزیون های اینترنتی وجود دارد:
- تلویزیون اینترنتی رایگان
- تلویزیون اینترنتی اشتراکی
- تلویزیون اینترنتی پرداخت به ازای هر بازدید
۱- تلویزیون های اینترنتی رایگان : جدا از هزینه ای که برای اتصال به اینترنت پرداخت می کنید، بسیاری از سایت ها یا کانال های تلویزیون اینترنتی هزینه ای برای شما بمنظور استفاده از این سرویس ها ندارند.
چون خیلی از این سایت های رایگان توسط تبلیغات پشتیبانی می شوند، به اینصورت که مثلا از طریق قرار دادن تبلیغات بنری در اطراف سایت، یا قرار دادن تبلیغات کوتاه قبل از تماشای فیلم ها. این مدل تبلیغات به نظر می رسد انتظار برای دیدن فیلم را طولانی تر کند و کمی آزاردهنده باشد هر چند در حد چند ثانیه است ، اما این تنها راهی است که طراحان وب سایت می توانند از این طریق درامدزایی کنند و محتوای با کیفیتی را برای شما فراهم کنند.
۲- تلویزیون های اینترنتی اشتراکی : همانطور که از اسم این مدل تلویزیون های اینترنتی مشخص است شما باید برای تعداد مشخصی کانال یا ویدیوی درخواستی ماهانه هزینه ای پرداخت کنید. قیمت ها دائماً در حال تغییر هستند، اما هزینه اشتراک ها بسته به تعداد کانال های مورد نظر شما می تواند در حدود ۲۰ دلار و تا ۱۲۰ دلار باشد.
۳- پرداخت به ازای هر بازدید : در صورت رایگان بودن سایت، فیلم ها یا پادکست ها هیچ هزینه ای ندارند ولی برای دانلود هزینه ای دریافت می کنند.
همچنین بخوانید » برنامه های مشابه فیلیمو
لیست شبکه های تلویزیون اینترنتی برای ویندوز کامپیوتر و اندروید که ایرانی هستند:
این تلویزیون های اینترنتی هم برای کامپیوتر هستند و هم برای اندروید یعنی هم می توانید انها را از طریق سایتی که دارند در کامپیوتر ببینید و هم از طریق اپلیکیشن هایی که دارند از طریق گوشی های هوشمند خود ببینید.
- تلویزیون اینترنتی فیلیمو
- تلویزیون اینترنتی تلوبیون
- تلویزیون اینترنتی نماوا
- تلویزیون اینترنتی نما
- تلویزیون اینترنتی فیلما
- تلویزیون اینترنتی فیلم گردی
- تلویزیون اینترنتی فام
- تلویزیون اینترنتی لنز
- تلویزیون اینترنتی آیو
- تلویزیون اینترنتی تیوا
- تلویزیون اینترنتی به سیما
- تلویزیون اینترنتی شیما
- تلویزیون اینترنتی آنتن
- تلویزیون اینترنتی سپهر
- تلویزیون اینترنتی آی فیلم
- و…
شما هم دوست دارید ساخت تلویزیون اینترنتی اندروید را یاد بگیرید و درآمدزایی کنید؟
در قست بالا به چند تا از تلویزیون اینترنتی ویندوز و اندروید اشاره کردیم حالا می خواهیم به شما بگوییم که چطوری می توانید ساخت آموزش ساخت تلویزیون اینترنتی را یاد بگیرید. ولی قبلش به این نکات توجه کنید:
نکته اول: این موضوع در نظر داشته باشید که زیرساخت طرح تلویزیون اینترنتی و روند کار همه این سرویس ها یکجور است یعنی اگر ساخت یکی را بلد باشید بقیه را هم می توانید درست کنید. حالا چون تلویزیون اینترنتی فیلیمو طرفداران زیادتری دارد بخاطر همین ما طراحی تلویزیون اینترنتی فیلیمو را برای شما آموزش می دهیم بعد از آن خودتان می توانید هر کدام که بخواهید بسازید.
نکته دوم: این است که دوره ساخت تلویزیون اینترنتی فیلیمو یک دوره پیشرفته در برنامه نویسی اندروید است و قبلش باید حتما دوره جامع را آموزش دیده باشید.
نکته سوم: نرم افزار ساخت تلویزیون اینترنتی اندروید استودیو و زبان برنامه نویسی جاوا است. اندروید استودیو پلتفرم پیشنهاد شده گوگل برای طراحی اپلیکیشن است. آموزش برنامه نویسی اندروید نیاز به پیش نیاز ندارد. تمامی مفاهیم از صفر تا صد یعنی از سطح مبتدی تا پیشرفته به شما آموزش داده می شود. زبان برنامه نویسی قدرتمند جاوا و مفاهیم شی گرایی بطور کامل در اوایل این دوره آموزش داده می شوند.
نکته چهارم: شما با ساخت هر اپلیکیشن اندروید یا همین طراحی تلویزیون اینترنتی اندروید فیلم و سریال می توانید کسب درآمد کنید. برای آشنایی با این روش ها مطلب “روش های کسب درآمد برنامه نویسی اندروید چگونه است؟” را مطالعه کنید.
برای آموزش طراحی تلویزیون اینترنتی روی این عکس کلیک کنید
طراحی اپلیکیشن و برنامه نویسی اندروید یکی از پردرآمدترین شغل های الان و آینده جهان است. اگر می خواهید وارد فاز اجرایی و عملی و تجربی و وارد بازار کار اندروید شوید فیلم های آموزش اندروید بهترین راهنما برای شماست.
همه دوره های آموزشی | همه دوره های برنامه نویسی اندروید
شما نظرتون در مورد تلویزیون اینترنتی چیه؟ چه چیزهایی درمورد تلویزیون های اینترنتی می دانید؟ بنظر شما از بین این سرویس های ایرانی کدام بهتر است و از کار کردن با آنها راضی بودید و یا هستید؟ منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.