متریال دیزاین اندروید چیست؟ معرفی دوره ای برای آموزش متریال دیزاین در اندروید استودیو

آموزش طراحی متریال دیزاین اندروید استودیو - material design -آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو

متریال دیزاین چیست؟ طراحی متریال دیزاین یک سیستم طراحی است؟ بعد از آموزش کامل متریال دیزاین کجاها می توان از آن استفاده کرد؟ هدف طراحی متریال چیست؟ متریال دیزاین اندروید چیست؟ آموزش متریال دیزاین اندروید را چطوری و از کدام منابع یاد بگیریم؟ اینها سوالاتی هستند که در این پست از مقاله سایت برنامه نویسی الکامکو می خواهیم به آنها جواب دهیم و در نهایت دوره اموزش حرفه ای متریال دیزاین در اندروید استودیو را به شما معرفی کنیم. پس تا آخر این مطلب از مقالات برنامه نویسی اندروید الکامکو همراه ما باشید.

متریال دیزاین چیست ؟ 

متریال دیزاین (Material Design) که با نام طراحی متریال هم شناخته می شود یک راهنمای جامع یا یک سبک یا یک زبان برای طراحی بصری (visual)، حرکتی (motion) و طراحی تعاملی (interaction) است که بر پایه نرم افزار اندروید است ولی نه تنها در طراحی اپلیکیشن از آن استفاده می شود، بلکه در طراحی سایت و دیگر دستگاه هایی که امکان پشتیبانی از این طرح ها وجود دارد نیز کاربرد دارد. این سبک از طراحی تقریبا جدید است که گوگل در یکی از کنفرانس های خبری در سال ۲۰۱۴ آن را معرفی کرد.

اگر بصورت مختصر و مفید بخواهیم جواب دهیم که material design چیست؟ باید گفت از طراحی های متریال دیزاین برای مدرن کردن طرح های گرافیکی از آنها استفاده می شود جوری که طراح ها شفاف تر، واضح تر، عمیق تر، دارای سایه روشن بیشتر و انیمیشنی هستند.

این روش از طراحی به کاربران کمک می کند، تا به محتوای موجود در وب سایت یا اپلیکیشن خود ضربه بزنند و آنها را در هر نقطه مکانی از سایت که می خواهند جا به جا کنند. همچنین در اینگونه طراحی اگر برخی از اجزاء وب سایت یا اپلیکیشن نیاز به کوچک و یا بزرگ شدن داشته باشند، می توانید آن ها را بزرگ یا کوچک کنید.

به عبارت دیگر در طراحی متریال دیزاین، می توانید سایت خود را به گونه ای طراحی کنید که در تمامی دستگاه های هوشمند، سایتتان به یک شیوه به نمایش دربیاید و سایتتان رسیپانسیو باشد.

خیلی از افراد هستند که قدرت تحلیل و کدنویسی بسیار بالایی دارند ولی نتیجه کار آنها معمولا در زیر یک طراحی زشت و ناکارآمد پنهان می ماند. بکارگیری Material Design راه حلی مناسب برای رفع این نقیصه خواهد بود.

چرا از طراحی متریال دیزاین به عنوان راهنما (Guide Line) نام می برند؟ 

چون طراحانی که کارهای گرافیکی طراحی اپلیکیشن یا طراحی سایت را بر عهده دارند با استفاده از این طرح ها می توانند کاربران را برای استفاده بهتر از اپلیکیشن یا سایت و… راهنمایی کنند. مثلا کاربر با دیدن علامت ضربدر سریع متوجه می شود که باید پنجره را ببندد! در کل هدف جلب توجه بیننده است.

همچنین بخوانید » دوره آموزش کاتلین پروژه محور از صفر تا صد

بعد از آموزش کامل متریال دیزاین کجاها می توان از آن استفاده کرد؟ 

در طراحی سایت، ساخت اپلیکیشن اندروید و ios و … هر جایی که بتوان از این طرح ها در برنامه ها استفاده کرد کاربرد دارند. با متریال دیزاین، طراحان تجربه کاربران را با جلوه‌های سه‌بعدی، نورپردازی واقعی و ویژگی‌های انیمیشن در رابط‌های گرافیکی همه‌جانبه و سازگار با پلت‌فرم بهینه می‌کنند.

هدف طراحی متریال چیست ؟ 

هدف نهایی از طراحی متریال چیست؟ هدف از استفاده از طرح های  متریال دیزاینی این است که کاربران با ایجاد یک رابط طبیعی و عاری از حواس پرتی در وب سایت یا اپلیکیشن و… چرخ بزنند و استفاده کنند. متریال دیزاین می تواند تجربه‌ی کاربریِ یکسان تر و منسجم تری را در اپلیکیشن‌های موبایلی و سایت ها ایجاد کند. از طرفی هم تلاش می‌کند تا این اپلیکیشن‌ها یا سایت ها با همه‌ی دستگاه‌ها و پلتفرم‌ها سازگار باشند و بخوبی نمایش داده شوند.

همچنین بخوانید » با بهترین آموزش فلاتر برنامه‌های کاربردی موبایلی برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS با یکبار خروجی بسازید. 

متریال دیزاین اندروید چیست؟ 

سبک طراحی متریال ابتدا در اپلیکیشن های گوگل مانند Gmail و YouTube پیاده سازی و به مخاطب معرفی شد و سپس مورد توجه طراحان دیگر قرار گرفت و در حال حاضر در خیلی از طراحی ها از آن استفاده می شود و اکثر اپلیکیشن هایی که در مارکت هایی مانند گوگل پلی، بازار و… وجود دارند از این نوع سبک ایجاد شده اند. محبوبیت متریال اندورید هر روز بیشتر می‌شود و این موضوع را می‌توان در نرم‌افزارهای بزرگی (WhatsApp) دید که از آن استفاده می‌کنند.

همچنین بخوانید: برنامه نویسی اندروید چیست؟

آموزش متریال دیزاین اندروید را چطوری و از کدام منابع یاد بگیریم؟

هنگامی که گوگل طراحی متریال را در بروزرسانی سیستم عامل های اندروید اعلام کرد، توجه خیلی از طراحان را به خود جلب کرد. با اینکه طراحی متریال زیاد هم جدید نیست ولی محبوبیت خاصی بین طراحان دارد و برای یادگیری آن منابع خوب زیادی وجود دارد. اگر قصد یادگیری این سبک را دارید به شما می گوییم از کجا باید شروع کنید و بهترین منابع کدام ها هستند. پس با ما همراه باشید.

۱- آموزش متریال دیزاین اندروید از Google

آموزش گوگل متریال دیزاین به شما کمک می کند تا با مفاهیم پایه و اساسی این موضوع آشنا شوید. این مفاهیم عبارتند از تعاریف مربوطه، مشخصات متریال، ارتفاع، انیمیشن، سبک، چیدمان، مؤلفه ها، الگوها و … که می توانید از طریق لینک زیر به آنها دسترسی داشته باشید. | لینک سایت

۲- آموزش طراحی متریال دیزاین اندروید به صورت عملی 

دانستن مشخصات این نوع سبک از طراحی مفید است، اما هیچ چیز به اندازه انجام دادن یک پروژه عملی در مورد چگونگی پیاده سازی این مشخصات نمی تواند برای شما کاربردی باشد؛ در واقع با این آموزش می توانید کار خود را عملا آغاز کنید. این آموزش بسیار حرفه ای و در عین حال آسان است و برای افرادی که می خواهند با این سبک آشنا شوند بسیار توصیه می شود. | لینک سایت

۳- آموزش متریال دیزاین اندروید به صورت عملی (Lollipop | Android Development Tutorial)

یکی دیگر از آموزش های حرفه ای که در این زمینه به شما کمک می کند این منبع است. این آموزش به جنبه های اصلی طراحی متریال، مانند نمایی از ارتفاع و سایه ها ، نماهای برش خورده ، جداول SVG مانند پالت و استخراج رنگ ، انیمیشن ها و غیره اشاره می کند. برخلاف آموزش قبلی که دارای تعداد زیادی کدنویسی بود، این آموزش کدنویسی کمتری دارد و توضیحاتی درباره خصوصیات این طرح به شما آموزش می دهد تا اینکه پیاده سازی یک پروژه عملی را آموزش دهد. | لینک سایت

۴- آموزش متریال دیزاین در اندروید به صورت تصویری (ویدیویی) 

بسیاری از طراحان، آموزش های ویدئویی را برای یادگیری ترجیح می دهند ؛ بنابراین در این لینک مجموعه ای از آموزش های ویدئویی در زمینه طراحی متریال وجود دارد. برای دوست داران آموزش های ویدیویی، این یادگیری یک گنجینه با ارزش است زیرا این دارای بیش از ۵۸ آموزش تصویری است که زمان ویدیو اکثر آنها بیشتر از ۱۰ دقیقه آموزش است! کیفیت این آموزش ها HD هستند ، بنابراین می توانید براحتی یادگیری را شروع کنید. | لینک سایت

۵- آموزش متریال دیزاین در اندروید با فریم ورک ها

چارچوب ها یا فریم ورک های طراحی متریال یک بخش اساسی در طراحی متریال دیزاین هستند که کار کردن بدون آنها سخت است. این آموزش شما را با ۵ تا از بهترین فریم ورک ها و نحوه کار با آنها آشنا می کند.
این فریم ورک ها عبارتند از :

  • Angular Material
  • Materialize (You might also want to view their tutorial, it’s really good)
  • Material UI
  • MUI CSS Framework
  • Polymer

پیشنهاد دوره » دوره آموزش دات نت کور مهارت محور با ساخت پروژه های حرفه ای، از پایه تا فوق پیشرفته  

۶- آشنایی با آیکن های طراحی متریال

آیکن ها اجزای کنید ارتباطی و آماده ای هستند که بدون آن نمی توانید طراحی ها را انجام دهید. آیکن ها به طراحان و توسعه دهندگان این امکان را می دهند تا در هر سیستم عاملی از آن استفاده کنند و آنها را به رنگ و اندازه مورد نیاز و مطابق با هر پروژه بارگیری کنند. در این وب سایت می توانید به انواع آیکن ها دسترسی داشته باشید.

قبل از استفاده از آنها ، به خصوص در یک پروژه تجاری ، همیشه حق چاپ / مجوز آنها را بررسی کنید. | لینک سایت

۷- آیکن های بیشتر برای طراحی متریال

از آنجا که بسختی می توانید آیکون مورد نظر خودتان را از منابع مختلف پیدا کنید نیاز به وب سایتی نیاز می شود تا بتوانید به صورت موضوعی آیکن ها را فیلتر کنید تا آیکن مورد نظر خود را پیدا نمایید. | لینک سایت

۸- قالب های آماده برای طراحی متریال دیزاین

قالب های آماده طراحی متریال به طراحان کمک می کند تا به سرعت طرح های مورد نظر خود را با توجه به سلیقه خود تنظیم کنند و یا تغییر دهند و یکی از ابزارهای مهم در این زمینه بشمار می رود. سایت زیر قالب های رایگان و پولی را به صورت HTML و WordPress ارائه می دهد. | لینک سایت

۹- طراح لایه باز رابط کاربری برای ویجت طراحی متریال

در سایت زیر یک پکیج از ۱۶ رنگ ویجت های طراحی متریال وجود دارد. این ویجت ها با فرمت لایه باز (psd) هستند و شما می توانید از نرم افزار فتوشاپ (همچنین بخوانید: آموزش فتوشاپ رشت) برای ادیت آنها استفاده کنید. چیزی که در مورد این پکیج ها قابل توجه است اشکال تمیز و یکدست و رنگ های رشن آن است. | لینک سایت

۱۰- فونت های Noto و Roboto

فونت های Roboto و Noto قلم های رسمی برای طراحی متریال هستند. شما بدون آنها نمی توانید کاری انجام دهید! فونت Roboto هم برای استفاده از موبایل و هم برای وب طراحی شده است. فونت Noto نوعی از فونت استاندارد آندروید برای تمام زبانهایی است که توسط Roboto پشتیبانی نمی شوند. می توانید به صفحه دانلود قلم های Roboto & Noto مراجعه کرده و آنها را از آنجا بارگزاری کنید. | لینک سایت

این منابع می توانند خیلی بیشتر از این مواردی که به آنها اشاره کردیم باشد زیرا منابع در زمینه طراحی متریال زیاد است ولی سعی کردیم مهمترین و کاربردی ترین آنها را به شما معرفی کنیم.

همچنین بخوانید: معرفی کتاب های آموزش برنامه نویسی اندروید

کلام آخر درباره material design

هدف از طراحی و معرفی Material Design ترکیب اصول کلاسیک طراحی با امکانات و تکنولوژی های روز می باشد. همچنین متریال دیزاین تعادلی خاص میان زیبایی و کاربری ایجاد کرده و راه حلی مناسب برای تولید وب سایت های مدرن را ارائه می دهد.

دوره اموزش حرفه ای متریال دیزاین در اندروید استودیو 

طراحی اپلیکیشن های اندرویدی خودتان را انجام دادید و دنبال دیزاین کردن آن هستید؟ سایت آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو یک دوره برای همین منظور برای شما تهیه کرده است.

شما با یادگیری اصول پیاده سازی طراحی رابط کاربری UI و تجربه کاربری UX در اندروید در این دوره که مطابق با سیستم طراحی Material Design شرکت گوگل آموزش دادیم و بکارگیری آن در برنامه اندرویدی که خواهید ساخت، می توانید کاربران بیشتری را جذب کنید تا از اپلیکیشن شما استفاده کنند؛ چون هر چقدر دیزاین اپلیکیشن شما حرفه ای تر و زیباتر باشد تعداد افراد بیشتری به مشتریان و کاربران شما اضافه خواهند شد. پس با این آموزش ها می توانید جذابیت های بصری زیادی در اپلیکیشن اندروید خود ایجاد کنید و این امر از اهمیت زیادی در برنامه نویسی موبایل برخوردار است.

آموزش طراحی رابط کاربری (طراحی UI اندروید) و آموزش طراحی تجربه کاربری (طراحی UX اندروید) - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو

توجه:

توجه داشته باشید که این آموزش یک دوره پیشرفته است و پیش نیاز این دوره ی آموزش برنامه نویسی اندروید با جاوا در اندروید استودیو می باشد که ابتدا باید آن را یاد بگیرید و سپس با یادگیری این دوره می توانید به یک متخصص اندروید تبدیل شوید و اپلیکیشن های زیبا طراحی کنید. سرفصل اندروید جاوا را می توانید اینجا کامل ببینید. 

اندروید استودیو پلتفرم پیشنهاد شده گوگل برای کد نویسی اندروید است و جاوا در برنامه نویسی اندروید یکی از قدرتمندترین زبان های برنامه نویسی اندروید است. این دوره نیاز به پیش نیاز ندارد. تمامی مفاهیم از صفر تا صد یعنی از سطح مبتدی تا پیشرفته به شما آموزش داده می شود.

در صورتیکه علاقمند به یادگیری برنامه نویسی هستید و هیچ پیش زمینه ای از این تخصص ندارید، می توانید اقدام به تهیه آموزش های سایت الکامکو کنید زیرا هر دوره از دوره های برنامه نویسی الکامکو از سطح پایه تا پیشرفته و از صفر تا صد هستند و همچنین پروژه محور و مهارت محور هستند و در نهایت پاسخگوی نیاز بازار کار برنامه نویسی می باشند.


مقالات مرتبط با آموزش برنامه نویسی اندروید:

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

4 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
علیرضا
2 سال گذشته

من دوره ui و ux تون خریدم خیلی عالی و حرفه ای هست.

سونیا امینی
3 سال گذشته

درسته طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن بدون بکار بردن طراحی متریال دیزاین جالب نمیشن یعنی یه جورایی قدیم بنطر می رسن و مدرن نمیشن

alireza momeni
3 سال گذشته

مطلب مفیدی بود

سوگند
3 سال گذشته

طرح های متریال دیزاین عالین