مقایسه کاتلین و فلاتر یکی از چالش های افرادی که به تازگی قصد ورود به دنیای برنامه نویسی اندروید را دارند می باشد. اگر شما هم دارای چنین دغدغه ای هستید، می خواهیم به شما کمک کنیم تا فلاتر و کاتلین را از نظر عملکرد، شباهت، سهولت یادگیری، محبوبیت، ادغام کتابخانه های شخص ثالث و برنامه های ساخته شده توسط آنها مقایسه کنیم. سپس، شما را با مزایای زبان Kotlin و Flutter (SDK) آشنا کنیم تا بهتر بتوانید درباره مقایسه Kotlin و Flutter تصمیم گیری کنید. با این مطلب از سایت آموزش برنامه نویس الکامکو همراه ما باشید.
فلاتر (Flutter) یک فریمورک یا یک کیت توسعه موبایل بین پلتفرمی است که توسط گوگل در سال ۲۰۱۷ توسعه داده شده و برای ساخت برنامه های اندروید و iOS بصورت همزمان با یکبار خروجی استفاده می شود.
فریمورک فلاتر متن باز است و بسته کاملی از ویجت ها، ابزارها و غیره را برای با هدف توسعه بهتر به برنامه نویسان ارائه می دهد. این فریمورک برای توسعه برنامه های کاربردی تلفن همراه، برنامه های کاربردی وب، برنامه های کاربردی دسکتاپ و همچنین برخی از دستگاه های تعبیه شده استفاده می شود.
Flutter یک زبان نیست، بلکه یک کیت توسعه است که شامل تمام کتابخانه ها، ابزارها، اسناد و غیره لازم برای ساخت نرم افزار است. دارت (Dart) زبان برنامه نویسی است که در فلاتر استفاده می شود. زبان برنامه نویسی دارت در سال ۲۰۱۱ توسط گوگل ساخته شد و برای اپلیکیشن های موبایل و وب بسیار مناسب است. یادگیری و آموزش زبان برنامه نویسی دارت و طراحی اپلیکیشن با فلاتر به تمام افرادی که دنبال صرفه جویی در وقت هستند توصیه می شود.
Kotlin یک زبان برنامه نویسی استاتیکی همه منظوره است که توسط Jet brains توسعه یافته است که اولین بار در سال ۲۰۱۱ ارائه شد و در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. این زبان می تواند از الگوی برنامه نویسی شی گرا و رویه ای پشتیبانی کند. کلمه staticically typed به معنای بررسی نوع است و نوع متغیر در زمان کامپایل مشخص است.
Kotlin با جاوا سازگار است، به این معنی که هر دو زبان می توانند اطلاعات را به اشتراک بگذارند و از آن استفاده کنند، به عبارت دیگر، می توانید از Kotlin در کنار جاوا استفاده کنید. درست مانند کامپایلر جاوا، کامپایلر Kotlin نیز کد بایتی را تولید می کند که می تواند روی JVM اجرا شود. Kotlin با انتخاب تمام ویژگی های خوب زبان های مختلف مانند جاوا، جاوا اسکریپت، اسکالا، سی شارپ و غیره توسعه یافته است، به همین دلیل است که زبانی کاربرپسند و آسان برای یادگیری توسعه دهندگان فول استک است.
کاتلین یک زبان برنامه نویسی نیتیو (Native) ولی فلاتر یک فریمورک کراس پلتفرم (Cross-Platform) است.
حالا که متوجه شدید فلاتر و کاتلین چیست بیایید هر دو کاتلین و فلاتر را از نظر جنبه های مختلف مقایسه کنید.
فرق فلاتر و کاتلین از نظر عملکرد (Performance):
عملکرد کاتلین:
دلیل اینکه برنامه های Kotlin سریعتر از برنامه های Flutter اجرا می شوند این است که برنامه های Kotlin می توانند مستقیماً با دستگاه تعامل داشته باشند. علاوه بر این، کد Kotlin با همان فرمت پلتفرم کامپایل میشود، که آن را برای توسعه برنامههای موبایلی بین پلتفرمی و یک پلتفرم قوی مناسبتر میکند.
عملکرد فلاتر:
Flutter به دلیل اینکه دارای قابلیت بارگذاری مجدد (hot reload) و راه اندازی مجدد (hot restart) است، فرآیند اشکال زدایی و توسعه سریع تری دارد. این ویژگی به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که کد را فوراً به روز کنند و نتایج آن را با سرعت بیشتری مشاهده کنند که این فرایند به سرعت بخشیدن توسعه برنامه ها کمک می کند.
پیشنهاد دوره » دوره آموزش سی شارپ پروژه محور و از صفر تا صد، سطح دوره : از پایه تا پیشرفته
فرق کاتلین و فلاتر از نظر هدف:
- Kotlin: زبانی برای برنامهنویسی سمت سرور و موبایل است.
- Flutter: فریمورکی برای توسعه برنامههای موبایلی چندسکویی است.
فرق کاتلین و فلاتر از نظر پلتفرم:
- Kotlin: بر روی JVM (ماشین مجازی جاوا) اجرا میشود و میتوان از آن برای توسعه برنامههای اندروید، وب و desktop استفاده کرد.
- Flutter: بر روی موتور رندرینگ Skia گوگل اجرا میشود و میتوان از آن برای توسعه برنامههای اندروید و iOS استفاده کرد.
فرق کاتلین و فلاتر از نظر یادگیری:
یادگیری برنامه نویسی کاتلین:
Kotlin به دلیل شباهت نحوی بین جاوا و خودش، باعث می شود تا کاربران براحتی آن را یاد بگیرند و به توسعه دهندگانی که با جاوا یا زبانهای مشابه آشنایی دارند اجازه میدهد تا به سرعت خود را با این زبان برنامه نویسی سازگار کنند. علاوه بر این، پشتیبانی قابل اعتماد IDE از IntelliJ به این معنی است که توسعه برنامه های Android نیاز به انرژی زیادی ندارد و براحتی امکان پذیر است.
یادگیری برنامه نویسی فلاتر:
یادگیری برنامه نویسی فلاتر هم مانند هر فریم ورک دیگر امکان پذیر است و کسانی که به دنبال تسریع فرایند توسعه نرمافزار، یادگیری یک فریمورک مالتی پلتفرم و علاقهمندبه ارتقای فنی و درآمدی هستند مناسب است.
پیشنهاد دوره » آموزش برنامه نویسی با asp.net core مهارت محور با ساخت پروژه های حرفه ای، از پایه تا فوق پیشرفته
مقایسه کاتلین و فلاتر از نظر محبوبیت (Popularity):
محبوبیت کاتلین:
محبوبیت Kotlin در گیت هاب (Github) 40k ستاره است که بسیار کمتر از Flutter است. طبق ترندهای گوگل، محبوبیت زبان Kotlin در ۷۲ از ۱۰۰ است و طبق StackOverflow، درصد سوالات StackOverflow برای کاتلین ۱.۱۷٪ است.
محبوبیت فلاتر:
محبوبیت Flutter در GitHub از زمان انتشار ۱.۰ به ۹۸.۹ هزار ستاره رسیده است که بسیار خوب است. طبق ترندهای گوگل، زبان فلاتر از نظر میانگین محبوبیت از ۱۰۰، در رتبه ۷۶ قرار دارد و طبق StackOverflow، درصد سوالات StackOverflow برای Flutter تقریباً ۲.۵۰٪ است.
همچنین بخوانید » متغیرها در کاتلین | حلقه ها در کاتلین | داده ها در کاتلین
مقایسه کاتلین و فلاتر از نظر برنامه های توسه یافته شده (Apps Developed):
برنامه های ساخته شده با کاتلین:
برخی از برنامه های توسعه یافته با استفاده از Kotlin عبارتند از VMware، Coursera، Zomato، Netflix، Pinterest، Uber
برنامه های ساخته شده با فلاتر:
برخی از برنامه های توسعه یافته با استفاده از Flutter عبارتند از Cryptograph، Postmuse، Hamilton، Apptree، Google ads.
تفاوت kotlin و Flutter از نظر ادغام کتابخانه های شخص ثالث (Integration of Third-Party Libraries):
کتابخانه های کاتلین:
زبان کاتلین به مجموعه ای از کتابخانه ها و ابزارهای خاص برای ایجاد ارتباط نیاز ندارد زیرا با اکوسیستم پلتفرم نیتیو کار می کند.
کتابخانه های فلاتر:
Flutter یک ابزار توسعه رابط کاربری استو به همین دلیل هم به کتابخانه ها و ابزارهای شخص ثالث برای ایجاد ارتباط با محیط نیتیو نیاز دارد.
مقایسه Flutter و kotlin از نظر مزایای هرکدام:
مزایای برنامه نویسی با کاتلین:
null safety: null safety یکی از خلاقانه ترین ویژگی هایی است که با زبان کاتلین ارائه می شود. این ویژگی خطر استثناهای اشاره گر تهی را با تمایز بین مراجع تهی و غیر قابل تهی از بین می برد و کاتلین کدی را که سعی می کند null را برگرداند، کامپایل نمی کند. در زبان کاتلین میتوانیم بطور کامل و برای همه نوع مقادیر از null safety بهره ببریم.
عملکرد قوی: در زبان Kotlin، کدی که می نویسید در همان قالبی که پلتفرم برنامه ریزی شده است، کامپایل می شود. این ویژگی عملکرد توسعه برنامه نیتیو را فراهم می کند و زبان Kotlin را به یک پلت فرم قوی تبدیل می کند.
یادگیری آسان: زبان کاتلین از زبان های دیگری مانند جاوا، سی شارپ و غیره الهام گرفته شده است. نحو زبان کاتلین نیز کاملاً شبیه و سختگیرانه تر به جاوا است. کاربرانی که جاوا را میدانند، زبان Kotlin خیلی آسان و قابل درک تر خواهد بود. همچنین، به دلیل ماهیت تعاملی آن با جاوا، هر دو زبان می توانند با هم وجود داشته باشند و کار را برای توسعه دهندگان آسان تر می کند.
همچنین بخوانید » آموزش اندروید استودیو پروژه محور با جاوا برای برنامه نویسی اندروید
مختصر و آسان برای نگهداری: برای یادگیری و آموزش برنامه نویسی اندروید با کاتلین، لازم نیست کل کد را بنویسید. بر خلاف جاوا، شما می توانید به سادگی همان کد را با خطوط کمتر بنویسید.
همچنین کاتلین دارای یک کد پایه است که آن را به زبانی پایدار برای توسعه تبدیل می کند و شما می توانید قبل از اجرای کد به راحتی خطاها را تشخیص دهید.
همچنین بخوانید » کتاب آموزش برنامه نویسی اندروید با کاتلین | کتاب های آموزش فلاتر | کتاب های آموزش زبان برنامه نویسی دارت | کاتلین بهتر است یا فلاتر؟ کاتلین بهتر است یا جاوا؟ | نحوه شروع یادگیری آموزش برنامه نویسی اندروید | آموزش برنامه نویسی جاوا و اندروید
مزایای برنامه نویسی با فلاتر:
Hot reload: این ویژگی به شما امکان می دهد تغییرات ایجاد شده مانند رفع اشکالات، ساختن رابط کاربری و غیره را مشاهده کنید و تغییرات را بلافاصله مشاهده کنید. این ویژگی به شما کمک می کند تا کد را سریعتر و با سهولت بنویسید.
هزینه توسعه کمتر: در Flutter، به دلیل توسعه برنامه بومی، می توانید از همان کد استفاده کنید، که به شما امکان می دهد از بیشتر قسمت های کد استفاده مجدد کنید. این ویژگی فلاتر به کاهش زمان و منابع توسعه کمک می کند، همچنین به کاهش بودجه تا ۳۰-۴۰٪ نیز کمک می کند.
ابزارکها: Flutter SDK دارای ویجتهای متعددی است که قابلیتهای زیادی را ارائه میکنند و اپلیکیشن ها را جذاب تر میکنند و همچنین برای نمایش، طراحی و مدیریت تعامل استفاده میشود.
MVP و توسعه نمونه اولیه: MVP نسخه ساده تری از برنامه یا نرم افزار است که بیانیه مشکل را حل می کند. این ویژگی به ارائه پتانسیل واقعی ایده کمک می کند. این ویژگی به جلب توجه کاربران به محصولی که قصد راه اندازی آن را دارید کمک می کند. Flutter یک ابزار توسعه بین پلتفرمی است، بنابراین حداقل زمان و منابع مورد نیاز است و می توان آن را ارزیابی کرد که آیا ایده خوب است یا خیر.
شباهت های فلاتر و کاتلین
- Flutter و Kotlin هر دو گزینه های محبوبی برای توسعه اپلیکیشن موبایل هستند.
- فلاتر و کاتلین هر دو گزینه های خوبی برای ساخت برنامه های اندرویدی هستند.
- برای یادگیری کاتلین و فلاتر منابع آموزشی زیادی وجود دارد که کار را برای شما راحت کرده اند.
- هر دو فناوری یعنی Flutter و kotlin توسط گوگل پشتیبانی می شوند و هیچ مشکلی از بابت آپدیت ها و مسائل این چنینی وجود ندارد.
- kotlin و Flutter هر دو دارای آینده ای روشن و بازار کاری عالی برای افرادی که به آنها مسلط هستند است برای آمار گرفتن از بازار کار می توانید سری به سایت های استخدامی و سایر شبکه هایی که نیاز به این متخصصین را دارند بزنید.
- Flutter و Kotlin هر دو دارای تقاضای زیادی هستند و اگر شما انها را بلد باشید می توانید اپلیکیشن های حرفه ای بسازید و در طریق راه های درامدزایی مختلف از آنها کسب درامد کنید.
همچنین بخوانید » دوره های اموزش کاتلین | کاتلین بهتر است یا جاوا
مثالهایی از کد نویسی در فلاتر و کاتلین:
مقایسه کدنویسی معادل برای ایجاد یک رابط کاربری ساده با دکمه و متن در فلاتر و کاتلین:
فلاتر:
import 'package:flutter/material.dart';
void main() {
runApp(MyApp());
}
class MyApp extends StatelessWidget {
@override
Widget build(BuildContext context) {
return MaterialApp(
home: Scaffold(
body: Center(
child: Column(
mainAxisAlignment: MainAxisAlignment.center,
children: <Widget>[
Text('سلام به فلاتر!'),
RaisedButton(
child: Text('کلیک کنید'),
onPressed: () {
// کد مورد نظر برای کلیک بر روی دکمه
},
),
],
),
),
),
);
}
}
کاتلین:
import android.os.Bundle
import androidx.activity.ComponentActivity
import androidx.activity.compose.setContent
import androidx.compose.foundation.layout.*
import androidx.compose.material.*
import androidx.compose.runtime.Composable
import androidx.compose.ui.Alignment
import androidx.compose.ui.Modifier
import androidx.compose.ui.tooling.preview.Preview
class MainActivity : ComponentActivity() {
override fun onCreate(savedInstanceState: Bundle?) {
super.onCreate(savedInstanceState)
setContent {
GreetingApp()
}
}
}
@Composable
fun GreetingApp() {
Column(
modifier = Modifier.fillMaxSize(),
verticalArrangement = Arrangement.Center,
horizontalAlignment = Alignment.CenterHorizontally
) {
Text("سلام به کاتلین!")
Button(onClick = { /* کد مورد نظر برای کلیک بر روی دکمه */ }) {
Text("کلیک کنید")
}
}
}
@Preview(showBackground = true)
@Composable
fun DefaultPreview() {
GreetingApp()
}
نکات قابل توجه:
- در مثال فلاتر، از
MaterialApp
وScaffold
برای ساختار اصلی رابط کاربری و ازCenter
وColumn
برای چینش ویجتها استفاده میشود. ازText
برای نمایش متن وRaisedButton
برای ایجاد دکمه استفاده میشود. - در مثال کاتلین، از توابع
setContent
وGreetingApp
برای ساخت رابط کاربری استفاده میشود. ازColumn
،Text
وButton
به صورت مشابه با مثال فلاتر استفاده میشود. - هر دو کد به طور مشابه یک دکمه با متن “سلام به …” ایجاد میکنند که در مرکز صفحه نمایش داده میشود.
- تفاوت اصلی در نحوه تعریف و ساخت رابط کاربری است. فلاتر از ویجتهای آماده و کتابخانههای Material Design استفاده میکند، در حالی که کاتلین از Jetpack Compose، یک کتابخانه رابط کاربری مبتنی بر کد، استفاده میکند.
فلاتر یا کاتلین؟ کدام را یاد بگیریم؟
برای دانستن جواب این سوال باید سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
-
هدف شما از یادگیری کاتلین یا فلاتر چیست ؟
۱- آیا می خواهید که برنامه نویسی موبایل را یاد بگیرید؟
اگر فقط قرار است که برنامه نویسی موبایل را یاد بگیرید و برنامه های کوچکی بسازید اصلا مهم نیست کدام را انتخاب می کنید. شما آزاد هستید و می توانید کاتلین یا فلاتر یا فریمورک ها یا سایر زبانهای برنامه نویسی را انتخاب کنید.
۲- آیا می خواهید که به عنوان یک برنامه نویس موبایل شغلی را پیدا کنید؟
اگر قرار است شغلی در رابطه با برنامه نویسی موبایل پیدا کنید که تقاضاکننده بیشتر دارد و فقط نیاز به برنامه نویسی اندروید است کاتلین بهترین گزینه است و تقاضاکننده برای یادگیری کاتلین کمی بیشتر است و دلیل نتیجه بر می گرد به اینکه فلاتر خیلی جوان است و یک تکنولوژی جدید به شمار می آید و دگرگونی و تغییرات بسیار زیادی را تجربه خواهد کرد پس برای ایجاد یک اپلیکیشن خیلی قوی برای یک کمپانی بزرگ بهتر است از آن استفاده نشود و بیشترین آگهی های شغلی برنامه نویس اندروید برای کاتلین بوده است.
از طرف دیگر, هنوز تقاضای زیادی برای توسعه دهندگان اندروید با زبان نیتیو (کاتلین و جاوا) وجود دارد و بسیاری نیز به دنبال کسانی هستند که به صورت نیتیو کار می کنند و یا آموزش خود را به صورت نیتیو شروع کرده اند.
ولی در صورتیکه می خواهید شغلی انتخاب کنید که نیاز به برنامه نویس اندروید و ios همزمان دارد بهترین گزینه فلاتر است و بخاطر کمبود برنامه نویس فلاتر درامد بیشتری هم خواهید داشت هرچند ذکر این نکته ضروری است که همه چیز به تسلط شما دارد.
۳- آیا می خواهید که برنامه ی خودتان و یا تیم تان را طراحی کنید؟
شخصی که قرار است اپلیکیشن خود را توسعه دهد پس مسلما می خواهد برای هر دو پلتفرم IOS و Android خروجی داشته باشد. استفاده از فلاتر این امکان را به شما می دهد ولی استفاده ی تنها از کاتلین این امکان را به شما نمی دهد.
چرا که برای اینکه از کاتلین به عنوان یک زبان کراس پلتفرم استفاده کنید لازم است زبان نیتیو هر دو پلتفرم را بلد باشید که بتوانید دو خروجی داشته باشید و چنین چیزی بسختی امکان پذیر است و فقط برای ساخت یک اپ وقت ما برای یادگیری هر دو زبان نیتیو صرف شود پس استفاده از فلاتر در اینجا بسیار مفید و کارآمد خواهد بود.
این سوال که فلاتر بهتر است یا کاتلین باید مشخص کنید که چه چیزی می خواهید بسازید؟
۱- آیا می خواهید که اپلیکیشن های عالی برای اندروید بسازید؟
اگر که قصد دارید اپلیکیشن اندرویدی با فیچر های جدید بسازید حتما نیتیو را انتخاب کنید. در اینجا نیتیو به معنای انتخاب زبان کاتلین نیست بلکه منظور من همان زبان جاوا است. بعد از یادگیری جاوا براحتی می توانید کاتلین را نیز یاد بگیرید.
۲- آیا می خواهید اپلیکیشن های عالی برای اندروید در کمترین زمان و بهینه تر بسازید؟
همانطور که می دانید جاوا و کاتلین تقریبا مشابه هم هستند در واقع کاتلین همان جاوا است ولی با نوشتن خطوط کد کمتر و بهینه تر. در اینصورت در صورتیکه پیش زمینه در رابطه با جاوا دارید بهترین گزینه کاتلین است. با تبدیل شدن خود گوگل به کاتلین، بسیاری از توسعه دهندگان به سمت پذیرش آن حرکت می کنند. این واقعیت که بسیاری از برنامه های جاوا در حال بازنویسی در Kotlin هستند، ثابت می کند که این زبان آینده ساخت برنامه های اندروید است.
همچنین بخوانید » آموزش نصب اندروید استودیو
۳- آیا می خواهید که اپلیکیشن های عالی برای IOS بسازید؟
اگر که قرار است که فقط اپلیکیشن IOS خود را با فیچر های جدید بسازید حتما باید سوییفت را انتخاب کنید.
۴- آیا می خواهید برای هر دو پلتفرم بالا همزمان اپلیکیشن بسازید؟
استفاده از فلاتر برای داشتن خروجی همزمان برای دو پلتفرم ios و android با نوشتن یک ساختار کد تجربه ایی بسیار شیرین و هیجان بر انگیز است .
سرعت برنامه نویسی با فلاتر بسیار بالا خواهد رفت . داشتن هات ریلود (خروجی سریع با تغییرات) بسیار کار را راحت کرده است. شما می توانید تمامی ساختار برای هر دو پلتفرم را با یک کد بیس فراهم کنید فقط در صورتی که میخواهید رفتاری متفاوت را در هر پلتفرم داشته باشید و یا دسترسی به api های سطح پایین در هر پلتفرم داشته باشید نیاز به نوشتن کد جداگانه برای هر بستر خواهید داشت. اگر به دنبال ایجاد یک اپلیکیشن برای هر دو سیستمعامل باشید، به خصوص یک اپلیکیشن کاربردی، Flutter بهترین گزینه ی ممکن است.
۵- آیا می خواهید سرویس بک اند اپلیکیشن تان را خودتان آماده کنید؟
یک مورددیگر برای بحث این است که ممکن است بخواهید سرویسهای backend خود را برای پروژههای خود بنویسید.
کاتلین را میتوان برای نوشتن کد backend استفاده کرد، و Ktor میتواند این کار را کاملاً آسان کند.بنابراین اگر میخواهید خدمات backend را علاوه بر برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل توسعه دهید، Kotlin میتواند یک سرمایهگذاری خوب باشد چون شما میتوانید از آن در حوزههای برنامه نویسی مختلف استفاده کنید.
خلاصه ای از مقایسه فلاتر و کاتلین
Flutter و Kotlin دو فناوری پیشرو هستند که برای ساخت اپلیکیشن های موبایل استفاده می شوند. Flutter یک فریمورک است، در حالی که Kotlin جدیدترین زبان برنامه نویسی اندروید است.
Flutter یک فریمورک رایگان و منبع باز مبتنی بر زبان برنامه نویسی دارت (Dart) است و و طیف گسترده ای از ابزارها مانند ویجت ها و پلاگین ها را برای کمک به توسعه دهندگان برای ایجاد سریع رابط کاربری بصری ارائه می دهد. در حالی که Kotlin یک زبان تایپ ایستا است که توسط Jetbrains توسعه یافته و به طور کامل توسط Google پشتیبانی می شود.
Flutter یک SDK بین پلتفرمی است که برای ایجاد برنامههایی که میتوانند روی اندروید، iOS، ویندوز، macOS، لینوکس و وب اجرا شوند، استفاده میشود. Kotlin یک زبان برنامه نویسی تایپ ایستا است که به طور خاص برای توسعه برنامه های کاربردی چند پلتفرمی مدرن طراحی شده است.
برای یادگیری فلاتر و کاتلین چکار کنیم؟
با ثبت نام در این دوره از مزایای زیر بهرهمند میشوید:
- دسترسی همیشگی به سورس ها و فیلم های کاتلین به علاوه پشتیبانی رایگان ۳ ماهه با قابلیت تمدید
- انجام انواع تمرین ها و پروژه ها در طول دوره و ورود آسان به بازار کار
- در اختیار داشتن سورس کد تمامی پروژه های انجام شده و آموزش با جدید ترین ورژن اندروید استودیو
- استخدام در شرکت های معتبر و کسب درآمد از ساخت پروژه های اندرویدی
- دسترسی همیشگی به سورس ها و فیلم های اموزش فلاتر به علاوه پشتیبانی رایگان ۱۲ ماهه با قابلیت تمدید
- انجام انواع تمرین ها و مثال ها در طول دوره و ورود آسان به بازار کار فلاتر
- طراحی و ساخت ۷ پروژه حرفه ای به علاوه پروژه فوق حرفه ای سایت فروشگاهی و اپلیکیشن فروشگاهی
- در اختیار داشتن سورس کد تمامی پروژه های انجام شده و آموزش با جدید ترین ورژن نرم افزار
- استخدام در شرکت های معتبر و کسب درآمد از ساخت پروژه های موبایلی (Android – ios) و وب (ساخت انواع وبسایت)
چگونه می توان از یادگیری برنامه نویسی اندروید کسب درآمد کرد؟
از انجا که برنامه های اندرویدی طرفداران خاص خودشان را دارند و همه روزه در سراسر دنیا از این سیستم عامل محبوب استفاده می شود بنابراین تقاضا برای ساخت برنامه های کاربردی زیاد است و از طرفی برنامه نویس های اندرویدی که بتوانند اپلیکیشن های کاربردی بسازند به ندرت پیدامی شود. در نتیجه اگر شما اندروید استودیو را با یکی از زبان های برنامه نویسی Java یا Kotlin بلد باشید می توانید درامدزایی خوبی از ساخت برنامه های اندرویدی داشته باشید.
در اینجا به برخی از راه های درآمدزایی که می توانید با پکیج برنامه نویسی اندروید داشته باشید آورده شده است:
- می توانید به عنوان شغل برنامه نویس اندروید در شرکت ها (مدل کارمندی) مشغول به کار شوید.
- می توانید با تولید و طراحی اپلیکیشن موبایل (مدل ایده پردازی) کسب درآمد کنید.
- می توانید با گرفتن سفارش پروژه و انجام آن به صورت دورکاری (مدل فری لنسری) درآمد داشته باشید.
- می توانید با ساخت اپلیکیشن های اندرویدی و منتشر کردن و بازاریابی و فروش آن به درآمد بالا برسید.
- می توانید با آموزش به دیگران بصورت حضوری یا آنلاین درامد داشته باشید.
- می توانید با تبلیغات درون برنامه ای از ساخت اپلیکیشن های اندرویدی به درآمد برسید.
- و…
مقالات برنامه نویسی | خرید برنامه نویسی | قیمت برنامه نویسی | پکیج برنامه نویسی | کلاس برنامه نویسی | مقالات جاوا | مقالات اندروید استودیو | مقالات برنامه نویسی موبایل | مقالات برنامه نویسی اندروید | وبلاگ الکامکو | انجمن برنامه نویسی | انجمن برنامه نویسی اندروید | آموزش جاوا برای اندروید استودیو
فلاتر برای توسعه سریعتر بهتره در حالی که کاتلین برای عملکرد بهتره. هر دوی اینها یعنی فلاتر یا کاتلین گزینههای خوبی برای ساخت برنامههای اندرویدی هستند.
ممنون از پیامتون
من اگه بخوام بین کاتلین یا فلاتر یکی رو انتخاب کنم چون ادم راحت طلب تری هستم کاتلین رو انتخاب می کنم چون آسونتر از فلاتره 🙂
🙂
بنظر من انتخاب و مقایسه کاتلین و فلاتر به نیازها و ترجیحات شخصی بستگی داره. اگه به دنبال یک راه سریع و آسون برای ساخت برنامه های موبایل برای iOS و Android هستید، فلاتر یک گزینه عالیه. اگه به دنبال یک زبان برنامه نویسی قدرتمند و انعطاف پذیر هستید که می تونه برای توسعه برنامه های موبایل و غیر موبایل استفاده بشه، کاتلین یک گزینه عالیه.
آره در نظر گرفتن نیازهای پروژه مهمه
kotlin و Flutter هر دوتاشون الان کاربردی ان و امروزه خیلی از برنامه نویسا دارن ازشون استفاده می کنند و استفاده از هر کدوم بستگی به نوع پروژه داره
بله بستگی به نوع پروژه، زمان و هزینه و خیلی موارد دیگه داره.