سیستم عامل اندروید چیست؟ بررسی سیستم عامل Android از ابعاد مختلف

سیستم عامل اندروید چیست ؟ سیستم عامل android چیست - آموزش برنامه نویسی اندروید | متخصص آموزش اندروید الکامکو

nر این مطلب از سری  مقالات برنامه نویسی می خواهیم به شما توضیح دهیم که سیستم عامل اندروید چیست؟ خالق سیستم عامل android چه شرکتی است؟ هسته ساخت سیستم عامل اندروید چگونه است؟ چرا سیستم عامل های اندروید بین کاربران محبوب است؟ ویژگی های سیستم اندروید چیست؟ امکانات امنیتی سیستم عامل android چیست؟ نسخه های برنامه سیستم عامل اندروید چیست؟ معماری برنامه اندروید چگونه است؟ و مطالب دیگری که باید بدانید! پس با سایت برنامه نویسی الکامکو همراه باشید.

سیستم عامل اندروید چیست؟

سیستم عامل اندروید یکی از محبوب‌ترین سیستم‌عامل‌های موبایل است که توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است. اندروید در حال حاضر روی اکثریت گوشی‌های هوشمند و تبلت‌های موجود در بازار نصب می‌شود. این سیستم عامل امکانات بسیاری را به کاربران ارائه می‌دهد و به آن‌ها امکان می‌دهد تا به صورت دلخواه و با توجه به نیازهایشان دستگاه خود را سفارشی کنند.

اولین نسخه بتا کیت توسعه نرم افزار آندروید (SDK) توسط گوگل در سال ۲۰۰۷ به عنوان اولین نسخه تجاری ، Android 1.0 ، در سپتامبر ۲۰۰۸ منتشر شد.

در تاریخ ۲۷ ژوئن ۲۰۱۲ ، در کنفرانس Google I / O ، گوگل نسخه اندرویدی بعدی خود یعنی ۴.۱ Jelly Bean را اعلام کرد. Jelly Bean یک بروزرسانی از اندروید است که هدف اصلی از آن از بروزرسانی، بهبود رابط کاربری و عملکرد است.

کد منبع آندروید تحت مجوزهای نرم افزار رایگان و منبع باز موجود است. گوگل بیشتر کدهای تحت مجوز Apache نسخه ۲.۰ را منتشر کرده و هسته لینوکس را تحت مجوز عمومی نسخه GNU نسخه ۲ تغییر می دهد.

صدها میلیون دستگاه تلفن همراه در بیش از ۱۹۰ کشور در سراسر جهان از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند که این آمار به سرعت در حال رشد است. هر روز بیش از ۱ میلیون دستگاه جدید Android در سراسر جهان فعال می شوند.

خالق سیستم عامل اندروید

اندروید توسط شرکت گوگل توسعه داده شده است. اما ارائه‌دهندگان اصلی تکنولوژی‌هایی که در سیستم عامل اندروید استفاده می‌شوند عبارتند از:

  1. اندی روبین (Andy Rubin): وی یکی از بنیانگذاران شرکت Android Inc. بود که در سال ۲۰۰۵ توسط گوگل خریداری شد. اندی روبین نقش مهمی در توسعه اولیه اندروید داشت.
  2. ریچ ماینر (Rich Miner): وی نیز یکی از بنیانگذاران شرکت Android Inc. بود و در توسعه اولیه اندروید و راه‌اندازی پروژه مشارکت داشت.
  3. نیک سیرس (Nick Sears): وی نیز متخصص تلفن همراه بود و در تیم توسعه اندروید در شرکت Android Inc. فعالیت می‌کرد.

این افراد در توسعه‌دهندگان اولیه سیستم عامل اندروید نقش داشتند. اما از زمان خریداری شدن شرکت Android Inc. توسط گوگل، تیم‌های توسعه گوگل به توسعه و به‌روزرسانی اندروید پرداخته‌اند. بنابراین، گوگل به طور کلی به عنوان خالق سیستم عامل اندروید و توسعه‌دهنده اندروید شناخته می‌شود.

همچنین بخوانید » دوره آموزش asp.net core پیشرفته مهارت محور با ساخت پروژه های حرفه ای

هسته سیستم عامل اندروید چیست؟ 

هسته سیستم عامل اندروید به نام “لینوکس” است. اندروید بر اساس هسته لینوکس توسعه یافته است که اصلی‌ترین قسمت سیستم عامل است و با ارائه خدمات هسته به برنامه‌ها و سیستم‌های فایل، مدیریت منابع سخت‌افزاری و اجرای عملیات پایه‌ای، عملکرد سیستم را تضمین می‌کند.

هسته لینوکس در اندروید به صورت سفارشی و تنظیم شده برای نیازهای سیستم‌های همراه استفاده می‌شود. گوگل، توسعه‌دهنده اصلی اندروید، به همراه توسعه‌دهندگان دیگر، تغییراتی را در هسته لینوکس اعمال می‌کنند تا به عنوان پایه‌ای برای اجرای سیستم عامل اندروید بهینه شود و ویژگی‌ها و قابلیت‌های خاصی که برای دستگاه‌های همراه مورد نیاز است، را فراهم کند.

یکی از ویژگی‌های مهم هسته لینوکس در اندروید، قابلیت چندکاره‌سازی و پشتیبانی از محیط‌های اجرای موازی است. این به اندروید اجازه می‌دهد تا برنامه‌ها و سرویس‌ها را به صورت همزمان اجرا کند و به طور همزمان با چندین وظیفه مختلف بر روی دستگاه فعالیت کند.

هسته لینوکس به همراه سایر لایه‌های نرم‌افزاری اندروید شامل چارچوب‌ها، رابط‌های برنامه‌نویسی، درایورها و سرویس‌ها، سیستم عامل قابل استفاده و قدرتمندی را برای دستگاه‌های همراه فراهم می‌کند.

چرا سیستم عامل اندروید بین کاربران محبوب است؟

سیستم عامل اندروید به دلایل زیر بسیار محبوب و مناسب است:

  1. پهنای باند گسترده: سیستم عامل android یکی از پراستفاده‌ترین سیستم‌عامل‌ها در جهان است و بر روی تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های مختلف قابل استفاده است. این وسعت استفاده باعث شده تا تعداد زیادی از برنامه‌ها و اپلیکیشن‌ها برای اندروید توسعه داده شود.
  2. انعطاف پذیری: سیستم عامل android به کاربران امکان انتخاب از بین دستگاه‌های مختلفی را می‌دهد. شما می‌توانید بین تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها، ساعت‌های هوشمند و دستگاه‌های دیگری که از اندروید پشتیبانی می‌کنند، انتخاب کنید.
  3. اکوسیستم گسترده: با استفاده از سیستم عامل android ، شما به اکوسیستم گسترده‌ای از برنامه‌ها، خدمات گوگل و امکانات دیگر دسترسی خواهید داشت. از جمله برنامه‌هایی مانند Gmail، Google Maps، YouTube و Play Store.
  4. قابلیت سفارشی‌سازی: سیستم عامل Android به شما اجازه می‌دهد تا رابط کاربری و تنظیمات دستگاه خود را به طور جزئی یا کامل سفارشی‌سازی کنید. این قابلیت به شما امکان می‌دهد تا تجربه کاربری مطابق با سلیقه و نیازهای خود را داشته باشید.
  5. توسعه‌پذیری: برای توسعه‌دهندگان، سیستم عامل android یک پلتفرم باز و قدرتمند است که به آنها امکان توسعه برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های متنوع را می‌دهد. این باعث شده تا تعداد زیادی از برنامه‌های متنوع و کاربردی برای اندروید توسعه داده شود.
  6. پشتیبانی از انواع برنامه‌ها: سیستم عامل android اجازه استفاده از برنامه‌های مختلف را می‌دهد؛ از برنامه‌های ارتباطی، رسانه‌ها، بازی‌ها، ابزارهای تولید محتوا تا برنامه‌های آموزشی و تجاری. با وجود اکوسیستم گسترده Play Store، می‌توانید به راحتی برنامه‌های مورد نیاز خود را پیدا و نصب کنید.
  7. گسترش قدرت پردازش و عملکرد: تکنولوژی‌های پیشرفته و سخت‌افزارهای قدرتمند برای دستگاه‌های اندروید وجود دارد. این امر باعث شده تا دستگاه‌های اندروید، قابلیت پردازش و اجرای برنامه‌ها و بازی‌های سنگین را داشته باشند.
  8. ارتباط و همگام‌سازی آسان: سیستم عامل Android با امکانات ارتباطی مختلف مانند Wi-Fi، بلوتوث، NFC و سرویس‌های ابری، به شما امکان می‌دهد بسیاری از دستگاه‌ها و خدمات را با هم همگام کنید و به اشتراک بگذارید.
  9. امنیت و حفاظت اطلاعات: گوگل بهبودهای مستمری را در زمینه امنیت و حفاظت اطلاعات در سیستم عامل اندروید اعمال کرده است. این شامل قابلیت‌هایی مانند تشخیص خطرات امنیتی، رمزنگاری دستگاه، به‌روزرسانی‌های امنیتی منظم و کنترل دسترسی برنامه‌ها می‌شود.
  10. انتشار نسخه‌های به‌روزرسانی: گوگل به صورت منظم نسخه‌های به‌روزرسانی از اندروید را منتشر می‌کند. این نسخه‌ها حاوی بهبودهای عملکردی، امکانات جدید و تعمیر خطاها هستند که به کاربران اجازه می‌دهد از آخرین قابلیت‌ها و امکانات استفاده کنند.

در نهایت، استفاده از سیستم عامل اندروید به میزان تجربه کاربری، نیازها و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد.

ویژگی های سیستم عامل اندروید 

  • رابط کاربری (Beautiful UI)صفحه اصلی سیستم عامل اندروید است که یک رابط کاربری زیبا و بصری را به کاربران ارائه می دهد.
  • اتصالات (Connectivity) : اتصالاتی که در سیستم عامل اندروید وجود دارد عبارتند از: GSM / EDGE، IDEN، CDMA، EV-DO، UMTS، Bluetooth، Wi-Fi، LTE، NFC و WiMAX
  • ذخیره سازی (Storage) : بانک اطلاعاتی SQLite پایگاه داده رسمی اندروید است و برای ذخیره سازی داده ها در اندروید استفاده می شود.
  • پشتیبانی از مدیا (Media support) : سیستم عامل اندروید از فرمت های H.263, H.264, MPEG-4 SP, AMR, AMR-WB, AAC, HE-AAC, AAC 5.1, MP3, MIDI, Ogg Vorbis, WAV, JPEG, PNG, GIF, and BMP پشتیبانی می کند.
  • پیام رسانی (Messaging) : سیستم عامل اندروید برای پیام رسانی از اس ام اس (SMS) و ام ام اس (MMS) استفاده می کند.
  • مرورگر اینترنت (Web browser) : اندروید مبتنی بر موتور منبع باز WebKit است و همراه با موتور V8 JavaScript Chrome است که از HTML5 و CSS3 پشتیبانی می کند.
  • مولتی تاچ (Multi-touch) : اندروید از پشتیبانی مولتی تاچ یا چند لمسی پشتیبانی می کند که در ابتدا در گوشی هایی مانند HTC Hero در دسترس قرار گرفته بود.
  • اندروید بیم (Android Beam) : یک فناوری مبتنی بر NFC است که به شما امکان می دهد در صورت نزدیک‌ کردن دو گوشی هوشمند به یکدیگر، امکان تبادل اطلاعات با سرعتی بالا مهیا شود.
  • مولتی تسک (Multi-tasking) : کاربر می تواند از یک کار به کار دیگر سوئیچ کند و همزمان برنامه های مختلفی را اجرا کند.
  • ویجت ها (Resizable widgets) : ابزارک ها قابل تنظیمی هستند که کاربران می توانند آنها را گسترش دهند تا محتوای بیشتری را در فضای کمتری از گوشی خود ببینند.
  • چند زبانه (Multi-Language) : متون تک جهته و دو جهته را پشتیبانی می کند.
  • جی اس ام (GCM)  Google Cloud Messaging  : (GCM) خدماتی است که به توسعه دهندگان امکان می دهد داده های پیام کوتاه را برای دستگاه های اندرویدی بدون نیاز به راه حل همگام سازی اختصاصی برای کاربران خود ارسال کنند.
  • ارتباط مستقیم به کمک وای – فای (Wi-Fi Direct) : فن آوری ای که به برنامه ها اجازه می دهد مستقیماً از طریق یک ارتباط همتا با پهنای باند بالا ، پیدا و جفت شوند.

امکانات امنیتی سیستم عامل android چیست؟

سیستم عامل اندروید از امکانات امنیتی متنوعی برای محافظت از دستگاه و اطلاعات کاربر ارائه می‌دهد. در زیر به برخی از امکانات امنیتی مهم سیستم عامل اندروید اشاره می‌کنم:

  1. قفل صفحه برای سیستم Android: اندروید امکان قفل صفحه با الگو، پین، رمز عبور یا اثر انگشت را ارائه می‌دهد. این امکان به کاربران اجازه می‌دهد دسترسی غیرمجاز به دستگاه را محدود کنند.
  2. رمزگذاری سیستم Android: اندروید امکان رمزگذاری دستگاه و حافظه داخلی را فراهم می‌کند. با استفاده از رمزگذاری، اطلاعات شما در صورت دسترسی غیرمجاز یا سرقت دستگاه، محافظت می‌شود.
  3. به‌روزرسانی امنیتی سیستم Android: گوگل به طور منظم به‌روزرسانی‌های امنیتی برای سیستم عامل اندروید ارائه می‌دهد. این به‌روزرسانی‌ها شامل اصلاحات امنیتی مختلفی است که به محافظت از دستگاه شما در برابر تهدیدهای جدید کمک می‌کند.
  4. کنترل دسترسی برنامه‌های سیستم Android: اندروید به شما امکان می‌دهد که دسترسی‌هایی که برنامه‌ها به اطلاعات شما دارند را کنترل کنید. شما می‌توانید دسترسی‌هایی مانند دسترسی به دوربین، مکان، مخاطبین و … را برای هر برنامه به‌طور مستقل تنظیم کنید.
  5. حالت تاریک سیستم Android: حالت تاریک در اندروید امکان فعال کردن ظاهر تاریک برای رابط کاربری را فراهم می‌کند. این حالت نه‌تنها به چشمان شما در شرایط کم نور کمک می‌کند، بلکه به افزایش حفاظت از باتری دستگاه نیز می‌تواند کمک کند.
  6. حالت حریم خصوصی سیستم Android: اندروید قابلیت‌هایی مانند حالت حریم خصوصی را ارائه می‌دهد که به شما اجازه می‌دهد برنامه‌ها، پیام‌ها، تماس‌ها و سایر اطلاعات حساس خود را مخفی کنید و از دسترسی غیرمجاز جلوگیری کنید.
  7. Google Play Protect: این ابزار امنیتی توسط گوگل ارائه می‌شود و برنامه‌های نصب شده روی دستگاه شما را بررسی و اسامکانات امنیتی سیستم عامل Android بسیار گسترده هستند. در زیر به برخی از امکانات مهم آن اشاره می‌کنم:
  8. Google Play Protect: این ابزار توسط گوگل ارائه می‌شود و برنامه‌های نصب شده روی دستگاه را بررسی و اسکن می‌کند تا از وجود برنامه‌های مخرب، مالوئر و بدافزار جلوگیری کند.
  9. فایروال برای سیستم android: سیستم عامل Android از یک فایروال داخلی برای مدیریت ترافیک شبکه استفاده می‌کند. این فایروال به شما اجازه می‌دهد تا کنترل دقیق‌تری روی داده‌های ورودی و خروجی دستگاه خود داشته باشید و از حملات شبکه محافظت کنید.
  10. احراز هویت دو عاملی: Android امکان احراز هویت دو عاملی را فراهم می‌کند. با فعال‌سازی این قابلیت، برای ورود به دستگاه خود باید علاوه بر رمز عبور، یک عامل دوم نیز مانند کد ارسالی به تلفن همراه یا اثر انگشت را وارد کنید.
  11. دسترسی به دستگاه‌های از راه دور: اگر دستگاه شما گم یا دزدیده شود، سیستم عامل Android به شما اجازه می‌دهد تا از راه دور به دستگاه دسترسی پیدا کنید و اقداماتی مانند قفل کردن، پاک کردن اطلاعات یا ردیابی مکان دستگاه را انجام دهید.
  12. مجوزهای دسترسی: در Android، برنامه‌ها قبل از نصب نیاز به درخواست مجوزهای دسترسی مختلف دارند. شما می‌توانید قبل از نصب برنامه، مجوزهای درخواست شده را بررسی کنید و تصمیم بگیرید که آیا به این مجوزها اجازه می‌دهید یا خیر.
  13. رمزنگاری دیسک سیستم android: اندروید امکان رمزگذاری دیسک را برای حفاظت از اطلاعات ذخیره شده در حافظه داخلی دستگاه فراهم می‌کند. این امکان از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات در صورت سرقت دستگاه جلوگیری می‌کند.
  14. به‌روزرسانی‌های امنیتی سیستم android: سازندگان سیستم عامل Android به طور منظم به‌روزرسانی‌های امنیتی را منتشر می‌کنند تا از آسیب‌پذیری‌ها و تهدیدهای امنیتی جدید محافظت

چه نسخه‌هایی از سیستم عامل های اندروید توسط گوگل منتشر شده‌اند؟

گوگل تاکنون تعداد زیادی نسخه از سیستم عامل اندروید را منتشر کرده است. هر نسخه از اندروید شامل بهبودها، امکانات و تغییرات جدیدی بوده است. همچنین، هر نسخه به نسخه قبلی اضافه‌هایی انجام داده و مشکلات و باگ‌های قبلی را برطرف می‌کند. تغییرات در هر نسخه جدید اندروید به تعداد زیادی عوامل و عناصر مرتبط با محدوده‌های مختلف، از جمله رابط کاربری، امنیت، عملکرد، اپلیکیشن‌ها و قابلیت‌های جدید، بهبودهای سیستمی و غیره بستگی دارد. برای دریافت اطلاعات دقیقتر درباره تغییرات هر نسخه، به منابع رسمی مانند وبسایت گوگل و منابع معتبر دیگر مراجعه کنید. در زیر لیستی از نسخه‌های اصلی اندروید که توسط گوگل منتشر شده‌اند آمده است:

  1. Android 1.0 (Alpha)
  2. Android 1.1 (Beta)
  3. Android 1.5 Cupcake
  4. Android 1.6 Donut
  5. Android 2.0/2.1 Eclair
  6. Android 2.2 Froyo
  7. Android 2.3 Gingerbread
  8. Android 3.0/3.1/3.2 Honeycomb
  9. Android 4.0 Ice Cream Sandwich
  10. Android 4.1/4.2/4.3 Jelly Bean
  11. Android 4.4 KitKat
  12. Android 5.0/5.1 Lollipop
  13. Android 6.0 Marshmallow
  14. Android 7.0/7.1 Nougat
  15. Android 8.0/8.1 Oreo
  16. Android 9 Pie
  17. Android 10
  18. Android 11
  19. Android 12
  20. Android 13
  21. Android 14
  22. Android 15

منظور از نسخه های ویژه سیستم Android چیست؟

نسخه‌های ویژه از سیستم عامل اندروید در برخی دستگاه‌ها و با برخی ویژگی‌های خاص عرضه می‌شوند. در زیر به برخی از نسخه‌های ویژه اندروید اشاره می‌کنم:

  1. Android Go: این نسخه از سیستم عامل اندروید برای دستگاه‌هایی با سخت‌افزارهای ضعیف و حافظه محدود طراحی شده است. Android Go دارای ویژگی‌های بهینه‌سازی شده است که به دستگاه‌های با منابع محدود کمک می‌کند تا عملکرد بهتری داشته باشند و فضای ذخیره‌سازی بیشتری را در اختیار کاربر قرار دهند.
  2. Android One: این نسخه از سیستم اندروید برای دستگاه‌هایی طراحی شده است که توسط شرکت‌های سازنده مشخصی تولید می‌شوند. Android One دارای تجربه اندروید پاک بدون تغییرات اضافی است و به‌روزرسانی‌های امنیتی و سیستمی مداومی را از گوگل دریافت می‌کند.
  3. Android Enterprise: این نسخه از سیستم اندروید برای استفاده در محیط‌های کسب و کار طراحی شده است. Android Enterprise امکانات و ابزارهای اضافی برای مدیریت و امنیت دستگاه‌ها و برنامه‌ها در سازمان‌ها را فراهم می‌کند. این نسخه از اندروید شامل امکانات مانند تثبیت برنامه‌ها از راه دور، تنظیمات کنترل دستگاه، رمزگذاری و محدودیت‌های دسترسی است.
  4. Android Automotive: این نسخه از سیستم اندروید برای سیستم‌های سرگرمی خودروها طراحی شده است. Android Automotive به تولیدکنندگان خودروها امکان می‌دهد سیستم‌های روزمره خودرو را با استفاده از برنامه‌ها و امکانات اندروید سفارشی کنند. این نسخه شامل برنامه‌های موسیقی، نقشه‌های راهنما و کاربردهای مربوط به خودرو است.
  5. Android TV: این نسخه از سیستم اندروید برای تلویزیون‌های هوشمند طراحی شده است. Android TV به کاربران امکان می‌دهد به برنامه‌های تلویزیونی، ویدئوها و برنامه‌ها از طریق اتصال به اینترنت دسترسی پیدا کنند. همچنین، می‌توان با استفاده از برنامه‌های مختلف، تجربه سفارشی شده‌ای از اندروید را روی تلویزیون های هوشمند داشت.

معماری سیستم اندروید چیست؟

سیستم عامل اندروید بر پایه معماری لینوکس توسعه یافته است. معماری سیستم اندروید شامل چندین لایه است که هر لایه وظایف و نقشهای خاص خود را دارد. در زیر به صورت خلاصه به معماری سیستم اندروید اشاره می‌کنم:

  1. لایه هسته (Kernel): اندروید از هسته لینوکس استفاده می‌کند که مسئولیت مدیریت منابع سخت‌افزاری، مدیریت حافظه، برنامه‌ریزی پردازش و ارتباط با دستگاه‌های سخت‌افزاری را بر عهده دارد.
  2. لایه سیستم عامل (Operating System Layer): این لایه شامل سرویس‌ها و کتابخانه‌های اساسی است که وظیفه مدیریت برنامه‌ها، ارتباط با سرویس‌های سیستمی، مدیریت پردازش‌ها و حافظه، مدیریت اتصالات شبکه و سایر وظایف سیستمی را بر عهده دارد.
  3. لایه برنامه‌های فراهم‌کننده سرویس (Application Framework): در این لایه، برنامه‌هایی که خدمات و قابلیت‌های پیچیده‌تر را فراهم می‌کنند، قرار دارند. این برنامه‌ها از قابلیت‌ها و سرویس‌های سیستمی استفاده می‌کنند و توسط توسعه‌دهندگان برنامه‌های کاربردی استفاده می‌شوند.
  4. لایه برنامه‌های کاربردی (Applications): در این لایه، برنامه‌های کاربردی خود اندروید قرار دارند. این برنامه‌ها توسط توسعه‌دهندگان سومین‌شخص ساخته شده و به کاربران اندروید ارائه می‌شوند. این برنامه‌ها می‌توانند شامل برنامه‌های موسیقی، ویدئو، ارتباطی، نقشه‌ها، بازی‌ها و سایر برنامه‌های کاربردی باشند.

معماری سیستم اندروید اجازه می‌دهد تا توسعه‌دهندگان برنامه‌های کاربردی به طراحی و توسعه برنامه‌های متنوعی بپردازند و از ویژگی‌ها و قابلیت‌های مختلف سیستم عامل اندروید بهره ببرند.

انواع برنامه سیستم عامل اندروید چیست؟ 

برای سیستم عامل اندروید، مجموعه‌ای از برنامه‌ها در دسترس است که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. مرورگر وب: مانند Google Chrome، Mozilla Firefox، Microsoft Edge، Opera و سایر مرورگرهای معروف که به کاربران امکان مرور وب را می‌دهند.
  2. شبکه‌های اجتماعی: اپلیکیشن‌های محبوبی مانند Facebook، Instagram، Twitter، LinkedIn و Snapchat که به کاربران امکان ارتباط و اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی را می‌دهند.
  3. پیام‌رسان‌ها: برنامه‌هایی مانند WhatsApp، Telegram، Signal و Viber که به کاربران امکان مکالمه، ارسال پیام و اشتراک‌گذاری فایل را فراهم می‌کنند.
  4. برنامه‌های ارتباطی: مانند Skype، Zoom و Google Meet که به کاربران امکان مکالمه تصویری و کنفرانس‌های آنلاین را می‌دهند.
  5. برنامه‌های پست الکترونیک: مانند Gmail، Outlook و Yahoo Mail که به کاربران امکان ارسال، دریافت و مدیریت ایمیل را فراهم می‌کنند.
  6. برنامه‌های موسیقی و ویدئو: مانند Spotify، Apple Music، YouTube Music، Netflix، Amazon Prime Video و Disney+ که به کاربران امکان استریم موسیقی و تماشای فیلم و سریال را می‌دهند.
  7. نقشه‌ها و مکان‌یابی: مانند Google Maps، Waze و HERE We Go که به کاربران امکان مشاهده نقشه‌ها، مسیریابی و راهنمایی مکانی را فراهم می‌کنند.
  8. بازی‌ها: برنامه‌های بازی مختلفی وجود دارند که شامل بازی‌های موبایل، بازی‌های چندنفره آنلاین و بازی‌های ماجراجویی هستند. مثال‌هایی از آن‌ها شامل PUBG Mobile، Clash of Clans، Candy Crush Saga و Minecraft می‌شوند.

این فقط یک مجموعه کوچک از برنامه‌های موجود در سیستم اندروید است و همچنین بسیاری از برنامه‌های دیگر در دسترس هستند که به صورت رایگان یا پولی در فروشگاه گوگل پلی و سایر منابع دانلود موجودند.

سوالات متداول درباره سیستم عامل های اندروید:

  • منظور از اکوسیستم اپلیکیشن اندروید چیست؟ 

اکوسیستم اپلیکیشن اندروید مجموعه‌ای از برنامه‌ها و سرویس‌هایی است که بر روی سیستم عامل اندروید اجرا می‌شوند. اپلیکیشن‌ها و سرویس‌هایی که بر روی اندروید عرضه می‌شوند، جزئی از اکوسیستم گوگل پلی (Google Play) هستند و به عنوان بخشی از آن توسعه داده می‌شوند. گوگل پلی فروشگاه رسمی برنامه‌های اندروید است که توسط گوگل اداره می‌شود و کاربران می‌توانند برنامه‌ها و بازی‌های مختلف را از طریق آن نصب و به روزرسانی کنند.

برخی از سرویس‌های اپلیکیشن‌هایی که در اندروید وجود دارند شامل محصولاتی مانند اپل موزیک (Apple Music)، اپل پادکست (Apple Podcasts)، اپل نیوز+ (Apple News+) و اپل TV+ (Apple TV+) می‌شوند. این برنامه‌ها برای کاربران اندروید قابل دسترسی است و می‌توانند از طریق گوگل پلی نصب شوند.

به طور کلی، اپل بر روی سیستم عامل خود یعنی iOS و سخت‌افزارهای خود متمرکز است و اکوسیستم بزرگی از برنامه‌ها و سرویس‌های اختصاصی را برای کاربران اپل ایجاد کرده است. اما برخی از این برنامه‌ها و سرویس‌ها نیز برای سیستم عامل اندروید در دسترس هستند.

  • سایر سیستم عامل های موبایل بجز سیستم عامل گوگل اندروید چیست؟ 

سیستم عامل گوگل اندروید، سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است که برای دستگاه‌های همراه و تبلت‌ها طراحی شده است. این سیستم عامل توسط Google توسعه داده می‌شود و در حال حاضر یکی از پرکاربردترین سیستم عامل‌ها در بازار موبایل است. در مقابل، سایر سیستم عامل‌های موجود به صورت خلاصه عبارتند از:

  1. iOS: سیستم عامل iOS توسط شرکت اپل برای دستگاه‌های موبایل خود توسعه داده شده است. iOS مخصوص دستگاه‌های اپل مانند آیفون، آیپد و آیپاد تاچ است. این سیستم عامل با برخی ویژگی‌های منحصر به فرد، طراحی زیبا و یکپارچه و امنیت بالا شناخته می‌شود.
  2. ویندوز فون (Windows Phone): سیستم عامل ویندوز فون توسط مایکروسافت توسعه داده شد و برای تلفن‌های همراه و تبلت‌هایی با نام تجاری “لومیا” استفاده می‌شود. اما مایکروسافت اعلام کرده است که توسعه و پشتیبانی بیشتری را برای این سیستم عامل ارائه نخواهد کرد.
  3. بلک‌بری (BlackBerry OS): سیستم عامل بلک‌بری توسط شرکت بلک‌بری برای دستگاه‌های موبایل خود توسعه داده شد. این سیستم عامل برای مدیریت ایمیل و ارتباطات تجاری به خصوص طراحی شده است و در چند سال اخیر کاهش قابل توجهی در استفاده از آن را تجربه کرده است.

علاوه بر اینها، سیستم عامل‌های دیگری نیز وجود دارند که برای دستگاه‌های خاص توسعه می‌شوند، مانند تلفن‌های هوشمند سامسونگ با سیستم عامل Tizen و دستگاه‌های هوشمند با سیستم عامل KaiOS که بیشتر در بازارهای نواحی خاصی مانند هند و آفریقای جنوبی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هر سیستم عامل موبایل خاصی ویژگی‌ها، مزایا و محدودیت‌های خود را دارد و تصمیم نهایی برای استفاده از یک سیستم عامل باید با توجه به نیازها و ترجیحات شما اتخاذ شود.

  • سیستم عامل Android بهتر است یا iOS ؟ 

تصمیم بین استفاده از اندروید یا آیفون به طور کامل به نیازها، ترجیحات و البته سلیقه شخصی شما بستگی دارد. هر دو سیستم عامل موبایل (اندروید و iOS که در آیفون استفاده می‌شود) دارای ویژگی‌ها، قابلیت‌ها و محدودیت‌های خود هستند. در نهایت، تصمیم باید براساس نیازها و ترجیحات شما اتخاذ شود.

اگر به دنبال انعطاف‌پذیری بیشتر در سیستم عامل و دستگاه خود هستید، اندروید ممکن است بهترین گزینه برای شما باشد. اندروید به شما امکانات بیشتری را در زمینه سفارشی‌سازی و تنظیمات دستگاه می‌دهد و شما می‌توانید از برنامه‌ها و منابع خارجی بهره‌برداری کنید. همچنین، رنج گسترده‌تری از دستگاه‌های مختلفی که از اندروید پشتیبانی می‌کنند، وجود دارد.

از سوی دیگر، آیفون به عنوان دستگاه‌های موبایل اپل با سیستم عامل iOS شناخته می‌شود. آیفون‌ها معمولاً دارای طراحی زیبا، کیفیت ساخت بالا و تجربه کاربری یکپارچه‌تر هستند. همچنین، اپل معمولاً به‌روزرسانی‌های سیستم عامل خود را برای دستگاه‌های قدیمی‌تر نیز ارائه می‌دهد و امنیت سیستم عامل iOS نیز به طور کلی مورد تحسین قرار می‌گیرد.

در نهایت، برای انتخاب بین اندروید و آیفون، بهتر است با تحقیق و آزمایش شخصی با دو سیستم عامل و دستگاه‌های مختلف، نیازها، ویژگی‌ها و تجربه کاربری هر یک آشنا شوید تا بتوانید تصمیم مناسبی را براساس نیازها و ترجیحات خود بگیرید.

  • آیا امکان به روزرسانی سیستم عامل اندروید وجود دارد؟

بله، اندروید قابلیت به‌روزرسانی سیستم عامل را دارد. Google به عنوان سازنده اصلی اندروید، به طور مداوم نسخه‌های جدید سیستم عامل را منتشر می‌کند. این به‌روزرسانی‌ها شامل بهبودهای امنیتی، بهینه‌سازی‌های کارایی، اصلاح خطاها و افزودن ویژگی‌های جدید به سیستم عامل می‌شوند.

به‌روزرسانی‌های اندروید به صورت OTA (Over-the-Air) یا از طریق اتصال به اینترنت ارائه می‌شوند. کاربران می‌توانند از طریق تنظیمات دستگاه خود به اطلاعیه‌های به‌روزرسانی دسترسی پیدا کنند و نسخه جدید سیستم عامل را دانلود و نصب کنند.

همچنین، تولیدکنندگان دستگاه‌ها نیز مسئول ارائه به‌روزرسانی‌های سیستم عامل برای دستگاه‌های خود هستند. آن‌ها ممکن است به‌روزرسانی‌های سفارشی شده خود را با توجه به نیازها و تغییرات خاص دستگاه‌های خود منتشر کنند.

اگر شما یک دستگاه اندرویدی دارید، می‌توانید به منظور به‌روزرسانی سیستم عامل، به تنظیمات دستگاه خود مراجعه کنید و بررسی کنید که آیا نسخه جدیدی از سیستم عامل برای دستگاه شما در دسترس است یا خیر. در صورت وجود به‌روزرسانی، معمولاً می‌توانید آن را دانلود و نصب کنید.

  • آیا سیستم اندروید برای کاربران رایگان است؟

بله، سیستم عامل اندروید به صورت رایگان در دسترس است و هرکس می‌تواند از آن استفاده کند. با این حال، برخی از برنامه‌ها و خدمات درون برنامه‌ای در فروشگاه گوگل پلی پولی هستند و برای استفاده از آنها نیاز به خریداری دارید.

  • آیا برنامه سیستم عامل اندروید بر روی تمام دستگاه‌ها قابل استفاده است؟

اندروید بر روی تنوع زیادی از دستگاه‌ها قابل استفاده است، از جمله تلفن‌های همراه، تبلت‌ها، ساعت‌های هوشمند و حتی برخی از تلویزیون‌ها و سیستم‌های راهبردی خودروها. با این حال، برخی از نسخه‌های اندروید ممکن است برای بعضی از دستگاه‌ها موجود نباشد یا به دلایل دیگر توسط تولیدکنندگان محدود شود.

  • آموزش برنامه نویسی برای سیستم عامل اندروید با هدف ساخت اپلیکیشن های اندرویدی چکار کنیم؟

در اینجا یک راهنمای کلی برای شروع به یادگیری اندروید به شما ارائه می کنیم:

  1. مطالعه مفاهیم اصلی: ابتدا باید با مفاهیم اصلی سیستم عامل اندروید آشنا شوید. این شامل مفاهیم مانند نصب و راه‌اندازی اندروید، رابط کاربری، نحوه مدیریت برنامه‌ها و تنظیمات، استفاده از صفحه لمسی و دستگاه‌های ورودی دیگر، استفاده از نرم‌افزارهای اصلی مانند مرورگر اینترنت، ایمیل، پیام رسان‌ها و غیره است.
  2. برنامه‌نویسی اندروید: اگر قصد دارید برنامه‌های خود را برای اندروید توسعه دهید، باید به برنامه‌نویسی اندروید آشنا شوید. زبانهای برنامه‌نویسی رایج برای توسعه برنامه‌های اندروید شامل جاوا (Java) و کاتلین (Kotlin) است.
  3. محیط توسعه اندروید: برای توسعه برنامه‌های اندروید، شما نیاز به نصب محیط توسعه اندروید (Android Development Environment) دارید. این شامل نصب جاوا Development Kit (JDK)، Android Studio (محیط توسعه یکپارچه) و Android SDK (ابزارهای توسعه اندروید) است. مراجعه به راهنمای نصب رسمی اندروید و Android Studio می‌تواند به شما در این مرحله کمک کند.
  4. توسعه برنامه‌های آزمایشی: پس از نصب محیط توسعه، می‌توانید با توسعه برنامه‌های آزمایشی بر روی شبیه‌ساز اندروید یا دستگاه واقعی شروع کنید. شما می‌توانید از منابع آموزشی و مستندات رسمی اندروید برای یادگیری مراحل توسعه برنامه و استفاده از API ها و ابزارهای موجود استفاده کنید.
  5. تست و پیشرفت: پس از توسعه برنامه، مهم است که آن را تست کرده و با بازخورد کاربران بهبودش داهداف تکمیلی برای یادگیری عمیق‌تر در زمینه سیستم عامل اندروید عبارتند از:
  6. بررسی منابع آموزشی: مطالعه کتاب‌ها، آموزش‌های آنلاین، ویدئوها و منابع دیگر می‌تواند به شما در یادگیری اصول و مفاهیم پیشرفته‌تر اندروید کمک کند. می‌توانید منابعی مانند مستندات رسمی اندروید، پروژه‌های آزمایشی و سایت‌های آموزشی معتبر را مرور کنید.
  7. پروژه‌های عملی: توسعه پروژه‌های عملی و برنامه‌های واقعی در زمینه اندروید می‌تواند تجربه عملی شما را افزایش دهد و به شما کمک کند تا مفاهیم و تکنیک‌های یادگرفته شده را در عمل به کار ببندید. می‌توانید برنامه‌های ساده‌تر را از صفر شروع کرده و به تدریج به پروژه‌های پیچیده‌تر و کامل‌تر پیش بروید.
  8. جامعه و تالارهای بحث و گفتگو: شرکت در تالارها و جامعه‌های آنلاین مربوط به اندروید می‌تواند به شما کمک کند تا با سایر توسعه‌دهندگان اندروید در ارتباط باشید، سوالات خود را مطرح کنید و از تجربیات دیگران بهره‌برداری کنید.
  9. برنامه‌نویسی پیشرفته و پلتفرم‌های مرتبط: برای بهبود مهارت‌های برنامه‌نویسی خود و گسترش دانش خود در زمینه اندروید، ممکن است به برنامه‌نویسی پیشرفته‌تر و مفاهیم پیچیده‌تر مانند پیاده‌سازی سرویس‌ها، استفاده از دیباگر، بهینه‌سازی عملکرد و استفاده از کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌های شخص ثالث نیاز داشته باشید.
  10. بروزرسانی‌ها و تغییرات جدید: سیستم عامل اندروید همچنین در حال توسعه و به‌روزرسانی است. بررسی تغییرات جدید، نسخه‌های جدید سیستم عامل، ویژگی‌ها و تغییرات مهم می‌تواند به شما در آگاهی از آخرین توسعه‌ها و استفاده از ویژگی‌های جدید کمک کند.

به دنبال یادگیری برنامه‌نویسی اندروید هستید؟

دوره های مرتبط با برنامه نویسی اندروید الکامکو را به شما پیشنهاد می کنیم، به دلایل زیر ↓

  • دسترسی همیشگی به فایل های دوره به علاوه پشتیبانی رایگان
  • از آنجایی که اندروید استودیو پلتفرم اصلی گوگل برای طراحی اپلیکیشن اندروید است، آموزش ها در راستای آموزش اندروید استودیو پیاده سازی شده است.
  • این پکیج ها همواره در حال آپدیت هستند و جدیدترین نسخه از فیلم های آموزش برنامه نویسی مرتبط با دوره ها در پنل شما در سایت الکامکو قرار می گیرد.
  • آموزش ها به صورت پروژه محور هستند و از هر گونه گزافه گویی خودداری شده است و نیاز به پیش نیاز برنامه نویسی اندروید هم نیست.
  • محتوای این پکیج ها از کیفیت بالای تصاویر و صدا برخوردارند.
  • از طریق راه های ارتباطی و پشتیبانی ۲۴ ساعته می توانید با ما در ارتباط باشید.
  • چند جلسه از فیلم های آموزشی هر دوره به صورت رایگان برای دانلود در دسترس شما قرار دارد که ابتدا از کیفیت کار مطمئن شوید سپس پکیج ها را خریداری نمایید.
  • سر فصل های دوره بر اساس سیلابس درسی گوگل طبقه بندی شده اند.
  • خیلی از مواردی که سایر آموزشگاه ها به صورت جداگانه می فروشند ما همه را در همین دوره ها به صورت پکیجی برای شما جمع آوری کردیم.
  • انجام انواع تمرین ها و پروژه ها در طول دوره ها، ورود آسان شما به بازار کار برنامه نویسی اندروید را فراهم می کنند.
  • سورس کد تمامی پروژه های انجام شده در اختیاز شما قرار می گیرد.
  • بعد از خرید هر دوره می توانید فورا به دوره ها دسترسی داشته باشید.
آموزش اندروید استودیو - آموزش android studio - آموزش برنامه نویسی اندروید الکامکو - ساخت اپلیکیشن اندروید - آموزش ساخت برنامه اندروید

بخش های دوره آموزش ساخت اپلیکیشن اندروید با جاوا در اندروید استودیو

  1. بخش اول : مقدمه . آموزش جاوا
  2. بخش دوم : مفاهیم مقدماتی
  3. بخش سوم : آموزش کامل ریسایکر ویو (RecyclerView)
  4. بخش چهارم : مفاهیم کاربردی (قسمت اول)
  5. بخش پنجم : کار با دیتابیس و انواع فایل و ذخیره سازی در اندروید
  6. بخش ششم : مفاهیم کاربردی (قسمت دوم)
  7. بخش هفتم : آموزش کامل PHP
  8. بخش هشتم : آموزش HTML – CSS – Bootstrap
  9. بخش نهم : آموزش کامل کار با سرور در اندروید استودیو
  10. بخش دهم: مفاهیم تکمیلی
  11. بخش یازدهم : آموزش کامل کار با نقشه
  12. بخش دوازدهم : پروژه نهایی
  13. سرفصل های اندروید بصوت کامل

همچنین ببینید» همه دوره های برنامه نویسی اندروید مطابق با آموزش جاوا با اندروید استودیو در راستای ساخت اپ های اندرویدی

آموزش برنامه نویسی اندروید با کاتلین - برنامه نویسی کاتلین - آموزش kotlin - آموزش زبان برنامه نویسی کاتلین

مقدمه و معرفی دوره آموزش پروژه محور کاتلین 

  • آشنایی با زبان کاتلین
  • قوانین و مفاهیم پایه برای یادگیری زبان کاتلین
  • مقایسه جاوا و کاتلین
  • آموزش نصب وراه اندازی اندروید استودیو
  • شروع کار با اندروید استودیو
  • آشنایی اولیه با سیستم عامل Android
  • بررسی ایمولیتور (شبیه ساز) و انواع آن
  • ساخت ایمولیتور در اندروید استودیو
  • شناخت ابزارهای برنامه نویسی Android
  • انتخاب ابزار مناسب برنامه نویسی اندروید
  • آشنایی با معماری سیستم عامل Android
  • آموزش نصب نرم افزار های مورد نیاز جهت برنامه نویسی Android
  • شروع طراحی در اندروید استودیو
  • اجرای برنامه در شبیه ساز
  • آموزش مفاهیم شی گرایی در برنامه نویسی (Object Oriented Programming)
  • آموزش کامل برنامه نویسی با زبان کاتلین (kotlin)
  • برای مشاهده ادامه سرفصلها روی دوره کلیک کنید

همچنین بخوانید » سایر ثبت نام دوره های کاتلین | لیست کتاب های آموزش زبان Kotlin | kotlin یا flutter | فرق کاتلین با جاوا

دوره متخصص اندروید

دوره آموزش اندروید شامل دوره های جاوا و کاتلین می باشد. همچنین دارای ۷ دوره حرفه ای دیگر برای تبدیل شدن به یک متخصص اندروید کامل می باشد.

بخش های مختلف دوره جامع متخصص اندروید 

  1. بخش اول : آموزش برنامه نویسی اندروید با جاوا
  2. بخش دوم : آموزش حرفه ای طراحی UI/UX در اندروید
  3. بخش سوم : آموزش زبان برنامه نویسی کاتلین از صفر تا صد و پروژه محور
  4. بخش چهارم : اندروید پلاس (آموزش مفاهیم ضروری در اندروید)
  5. بخش پنجم : آموزش جامع معماری MVP در اندروید با ساخت پروژه اپلیکیشن خبری فول امکانات
  6. بخش ششم : آموزش جامع معماری MVVM در اندروید با چندین پروژه حرفه ای
  7. بخش هفتم : آموزش ساخت بازی در اندروید استودیو
  8. بخش هشتم : آموزش پرداخت درون برنامه کافه بازار
  9. بخش نهم : آموزش ساخت اپلیکیشن فروشگاهی فول امکانات
دوره متخصص فلاتر - آموزش برنامه نویسی فلاتر برای اندروید و ios

بخش های دوره  آموزش فلاتر

  1. بخش اول : آموزش برنامه نویسی به زبان برنامه نویسی دارت
  2. بخش دوم : آموزش UI/UX – رابط کاربری و تجربه کاربری در فلاتر
  3. بخش سوم : مفاهیم کاربردی
  4. بخش چهارم : پیش نیاز بخش سرور
  5. بخش پنجم : آموزش کامل کار با سرور
  6. بخش ششم : مفاهیم پیشرفته
  7. بخش هفتم : مفاهیم تکمیلی
  8. بخش هشتم : طراحی و ساخت وبسایت فروشگاهی با فریمورک فلاتر
  9. بخش نهم : طراحی و ساخت اپ فروشگاهی با فلاتر

همچنین بخوانید »  همه دوره های فلاتر | تفاوت React Native و Flutter | آینده شغلی فلاتر چگونه است؟ | لیست کتاب های اموزش فریمورک فلاتر | فیلم های آموزش فلاتر رایگان | نصب فلاترآموزش برنامه نویسی دارت | طراحی اپلیکیشن اندروید و آی او اس | یادگیری برنامه نویسی با فلاتر

commentشما بگید!

شما چه سوالی درباره این موضوع دارید که اینجا مطرح نشده است؟ لطفا تجربیات خودتان را در این زمینه حتما توی کامنت برای ما بنویسید. منتظر نظرات، پیشنهادات و سوالات شما در همین صفحه از سایت آموزش برنامه نویسی الکامکو هستیم…

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

shareاشتراک گذاری این مطلب

shareآخرین مقالات

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

Generic filters
Exact matches only

آخرین مقالات

آموزش های تکمیل شده

توجه

مقاله هایی که در سایت به صورت رایگان قرار گرفته است فقط برای مطالعه بیشتر شما کاربران عزیز می باشد. از هرگونه تماس تلفنی با پشتیبانی سایت و سوال در مورد محتوای مقاله ها خودداری شود.

0 دیدگاه
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات