اسپلش اسکرین چیست؟ مزایا و معایب ساخت splash screen در اندروید چیست؟ برای ایجاد صفحات اسپلش اسکرین در برنامه نویسی اندروید چکار کنیم؟ اینها سوالاتی هستند که در این یکی از مقاله های برنامه نویسی اندروید به ان پاسخ خواهیم داد. تا آخر با این مطلب از سایت اموزش برنامه نویسی الکامکو همراه ما باشید.
اسپلش اسکرین چیست ؟ (splash screen)
حتما تابحال با اپلیکیشن هایی برخورد کردید که وقتی اپلیکیشن را باز می کنید می بینید که چند ثانیه لوگو بصورت متحرک یا یکسری نوشته مثلا نام اون اپلیکیشن، نسخه برنامه و گاهی نوار لود به زیباترین شکل ممکن برای شما نمایش داده می شود. به این صفحه، صفحه خوش آمدگویی یا در اصطلاح برنامه نویسی اندروید، اسپلش اسکرین (splash screen android) شناخته می شود که باعث زیباتر شدن رابط کاربری اپلیکیشن می شود.
مثالی از ساخت اسپلش اسکرین در اندروید در اپلیکیشن clustr :
اسپلش اسکرین اندروید در اصلاح فنی:
معمولا ۲ نوع صفحه ورود داریم: ایستا و پویا
- در صفحات ایستا کاربر با یک صفحه ساده به صورت تصویر مواجه می شود و بعد از مدت مشخص صفحه اصلی برنامه بارگذاری می شود.
- در صفحات پویا این صفحه شامل Animation هایی برای زیبایی بیشتر می باشد به طوری که بعد از اجرای کامل انیمیشن ها و افکت ها و گذشت مدت مشخص صفحه اصلی برنامه بارگذاری می شود.
در واقع برنامه نویس اندروید اون ثانیه ها را تعیین می کند که بعد از چند ثانیه تمام شود و وارد صفحه اصلی اپلیکیشن شود. در اصطلاح فنی در برنامه نویسی اندروید، این صفحه اسپلش اسکرین متحرک، یک اکتیویتی اندرویدی است که باید تعیین شود پس از یک زمان مشخص بعد از اجرای اپلیکیشن توسط کاربر (مثلا ۳ ثانیه) محو شده و اکتیویتی اولی جایگزین شود.
همچنین بخوانید » دوره آموزش دات نت کور مهارت محور با ساخت پروژه های حرفه ای از پایه تا فوق پیشرفته
نمونه اسپلش اسکرین
مزایای ساخت اسپلش اسکرین برای اندروید
- یکی از فاکتور های موفقیت برنامه داشتن رابط کاربری زیبا و مناسب است. روشهای مختلفی برای طراحی صحیح و مناسب برنامه وجود دارد که علاوه بر پیاده سازی این روشها موارد دیگری نیز وجود دارد که در یک برنامه مناسب باید رعایت شود. یکی از مهمترین و ساده ترین قسمت های برنامه های اندرویدی، ساخت صفحه اسپلش اسکرین اندروید است.
- صفحه اسپلش اسکرین در طراحی و توسعه اپلیکیشن ها و بازی ها به پای ثابت استاندارد ها تبدیل شده و کمتر برنامه ای را می بینید که صفحه اسپلش برای آن در نظر گرفته نشده باشد.
- فرصتی مطلوبی را برای پردازش های قبل از شروع برنامه فراهم می کند.
- گوگل از این صفحات طرفداری می کند و آن ها را جزئی از طراحی متریال می داند.
- مدت زمانی که اسپلش اسکرین اندروید نمایش داده می شود دقیقاً همان زمانی است که برنامه برای پیکربندی خود به آن نیاز دارد. صفحه اسپلش اسکرین در اندروید چند ثانیه بیشتر نمایش داده نمی شود و زمانی که اپلیکیشن لود شود صفحه اسپلش اسکرین ناپدید خواهد شد.
نباید های ساخت اسپلش اسکرین برای اندروید
این صفحات گاهی اوقات باعث خسته شدن کاربر می شود زیرا در هر بار باز کردن برنامه مجبور هستند برای چند ثانیه کوتاه هم که شده به آن تصاویر خیره شود.
ناگفته نماند گوگل قبلاً بیشتر از صفحات اسپلش اسکرین طرفداری می کرد حتی آن را anti-pattern نیز نامید. ولی با توجه به بروزرسانی های اخیر گوگل تاکید کرده که می توانید از این ویژگی در ساخت برنامه های اندروید استفاده کنید ولی باید استفاده درست و مناسب از آن داشته باشید تا کاربر خسته نشود.
برنامه های اندروید در هنگام شروع مقداری وقت می گیرند. این تأخیر در شروع برنامه ها به چشم می آید و بهتر است ما بجای نمایش یک صفحه خالی به کاربر تصویر زیباتری نمایش دهیم. این نکته ای است که گوگل از آن حمایت می کند.
نباید از متن های استاتیک مانند، اپلیکیشن در حالت بارگیری است یا لطفا صبر کنید استفاده کنید چون مخاطب حس می کند اپلیکیشن که طراحی کردید بسیار کند هست و این مشکل را از سرعت اینترنت خود نمیبیند بلکه تنها دلیل دیر بارگذاری شدن اپلیکیشن را از برنامه نویسی بد اپلیکیشن میبیند.
همچنین بخوانید: زبان برنامه نویسی جاوا چیست و چه کاربردی دارد؟
همچنین بخوانید: Java با JavaScript فرق می کند!
همچنین بخوانید: انواع نسخه های جاوا، اخرین نسخه زبان جاوا، فهمیدن ورژن جاوا، کدام نسخه جاوا بهتر است؟
نکاتی برای طراحی در اموزش اسپلش اسکرین:
۱- صفحات اسپلش اسکرین را سرگرم کننده طراحی کنید:
صفحه اسپلش اسکرین در اندروید نویسی باید جذاب و سرگم کننده طراحی شود تا حوصله مخاطب سر نرود و باعث حواث پرتی کاربر از زمان منتظر مانده شود. برای همین استفاده از انمیشن در طراحی صفحه اسپلش اسکرین پیشنهاد می شود.
۲- سایز صفحه اسپلش اسکرین چقدر باشد؟
بهترین سایز و روش برای تصویر صفحه اسپلش چیست؟ در طراحی صفحه باید به این نکته توجه کنید که اندازه صفحه گوشی های هوشمند موبایل باهم تفاوت دارند بخاطر همین صفحه اسپلش اسکرین را در سه اندازه بزرگ، متوسط و کوچک طراحی می کنند تا هر گوشی بر حسب رزولوشن صفحه موبایل خود یکی از این سه تصویر را انتخاب کند. حالا کدام یک از این سه تصویر را انتخال کند؟ عقلانی است که تصویری را انتخاب کند که به رزولوشن موبایل خود نزدیک است.
۳- از درصد برای ساخت صفحه اسپلش اسکرین استفاده کنید:
اگر اسپلش اسکرین شما بیش از ۳ ثانیه طول می کشد بهتر است از درصد در اسپلش اسکرین استفاده کنید. اینطوری کاربر فکر نمیکند اپلیکیشن شما هنگ کرده است چون درصد نشان دهند پیشرفت اپلیکیشن برای اجرا اپ هست بخاطر همین بشتر اپلیکیشن های بازی چون زمان لود شدن آنها بالا است از درصد استفاده می کنند تا حوصله کاربر سر نرود. مثل اسپلش اسکرین بازی کوییز اف کینگز، کلش رویال، کلش اف کلنز!
۴- برند را در مرکز تصویر قرار دهید:
بهتر است برند ما در مرکز تصویر قرار بگیرد. بخاطر اینکه اولین جای که مخاطب در تصاویر نگاه می کند مرکز تصویر است. به همین دلیل در بیشتر صفحات اسپلش اسکرین برند و لوگو شرکت در مرکز صفحه قرار می گیرد. مثل اسپلش اسکرین اپلیکیشن های دیوار، تپسی
اینه بخواهید از فیلم در اسپلش اسکرین در برنامه نویسی اندروید استفاده کنید کاملا اشتباه است ولی اگر اصرار به این کار دارید سعی کنید حجم فایل را کاهش دهید در غیر این صورت حجم اپلیکیشن شما افزایش پیدا خواهد کرد و احتمال نصب اپلیکیشن شما کمتر خواهد شد. باید بدونید اگر حجم اپلیکیشن دو برابر شود احتمال نصب اپلیکیشن نصف می شود و در واقع زحمات شما در کد نویسی اندروید هدر می رود..
۶- کال تو اکشن مناسب موقع قطعی اینترنت
بهتره که وقتی اینترنت کاربر قطع است و کاربر اپلیکیشن را باز می کند بجای صفحه اسپلش عادی صفحه ای با یک دکمه که کاربر را به صفحه وای فای یا اینترنت وصل می کند لینک شود در غیر این صورت کاربر فکر می کند اپلیکیشن مشکل دارد و فکر نمی کند که اینترنتش قطعه! مثل اسنپ و دیوار و تپسی .
زمان مناسب برای ساخت splash screen در اندروید چیست؟
زمان اسپلش اسکرین در ساخت اپلیکیشن اندروید هر چقدر کمتر باشه بهتر است در طراحی اسپلش اسکرین می گویند زمان مناسب کمتر از ۳ ثانیه است ولی بخاطر مشکل سخت افزاری گوشی های موبایل و سرعت اینترنت بعضی وقتا این زمان بیشتر از ۳ ثانیه طول می کشد.
همچنین بخوانید: استفاده از برنامه ساز اندروید یا برنامه نویسی اندروید؟
همچنین بخوانید: فروشگاه ساز اندروید چیست؟ مزایا و معایب اپلیکیشن سازهای فروشگاهی
به ساخت صفحه اسپلش اسکرین فکر کنیم یا نه؟
روش هایی برای ساخت اسپلش اسکرین:
همانطور که گفتیم اسپلش اسکرین (Splash Screen) در اندروید، صفحهای است که در زمان بارگذاری اولیه برنامه نمایش داده میشود تا به کاربر اجازه بدهد برنامه به طور کامل بارگذاری شود. در این صفحه، معمولاً برند یا لوگوی شرکت نمایش داده میشود. برای ساخت اسپلش اسکرین در اندروید، بهتر است از روشهای زیر استفاده کنید:
۱. استفاده از یک Activity به عنوان اسپلش اسکرین:
در این روش، یک Activity به عنوان اسپلش اسکرین ایجاد میشود. در این Activity، تصویر مورد نظر را قرار میدهید و بعد از آن به Activity اصلی برنامه منتقل میشوید. برای این کار، میتوانید در onCreate() این Activity، یک تایمر تعریف کنید که بعد از مدت زمانی مشخص به Activity اصلی منتقل کند. به عنوان مثال:
“`java
public class SplashScreenActivity extends AppCompatActivity {
private static final int SPLASH_TIME_OUT = 2000;
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_splash_screen);
new Handler().postDelayed(new Runnable() {
@Override
public void run() {
Intent intent = new Intent(SplashScreenActivity.this, MainActivity.class);
startActivity(intent);
finish();
}
}, SPLASH_TIME_OUT);
}
}
“`
در این کد، ابتدا یک تایمر به مدت ۲ ثانیه تعریف میکنیم. سپس در تابع run() تایمر، به Activity اصلی برنامه منتقل میشویم.
۲. استفاده از تصویر به عنوان اسپلش اسکرین:
در این روش، یک تصویر به عنوان اسپلش اسکرین در نظر گرفته میشود و در زمان بارگذاری اولیه برنامه، نمایش داده میشود. برای این کار، میتوانید تصویر مورد نظر را در پوشهی res/drawable قرار دهید و در فایل AndroidManifest.xml، این تصویر را به عنوان background برای Activity اولیه برنامه تعیین کنید. به عنوان مثال:
“`xml
<activity
android:name=”.MainActivity”
android:theme=”@style/AppTheme.NoActionBar”
android:screenOrientation=”portrait”
android:configChanges=”orientation|keyboardHidden|screenSize”
android:windowSoftInputMode=”adjustResize”
android:background=”@drawable/splash_screen”>
</activity>
در این کد، تصویر splash_screen.png در پوشهی drawable به عنوان background برای Activity اولیه تعیین شده است. با این روش، در زمان بارگذاری اولیه برنامه، تصویر مورد نظر به صورت پسزمینه در Activity اولیه نمایش داده میشود.
در هر دو روش بالا، بهتر است تصاویر با کیفیت مناسب و در اندازهی مناسب برای دستگاه های مختلفباشد تا کاربران بتوانند بدون مشکل از اسپلش اسکرین استفاده کنند. همچنین، برای بهبود تجربه کاربری، بهتر است از تصاویر ساده و کم حجم استفاده کنید و از زمان بارگذاری طولانی برای اسپلش اسکرین خودداری کنید.
نتیجه گیری از ساخت اسپلش اسکرین در اندروید
در این مطلب سعی کردیم شما را مفهوم اسپلش اسکرین در برنامه نویسی اندروید آشنا کنیم. بصورت کلی اسپلش اسکرین در برنامه نویسی اندروید باعث می شود برای کاربران یک صفحه خوش امدگویی بسازید تا بعد از چند ثانیه دیدن لوگو و دیگر جزئیاتی که شما در این صفحه قرار میدید سرگرم شوند و اپلیکیشن شما زیباتر و حرفه ای تر بنظر برسد.
چگونه یک صفحه اسپلش اسکرین (splash screen) در اندروید بسازیم؟
برنامه نویسان در طراحی اپلیکیشن موبایل برای این کار یک وقفه چند ثانیه ای در کد ایجاد می کنند تا باعث ساخت صفحه اسپلش اسکرین شوند ولی راه اصولی آن را انجام نمی دهند. برای اینکه بخواهید اصولی با این مفهوم آشنا شوید و خودتان اقدام به ساخت اسپلش اسکرین در برنامه اندروید استودیو کنید پیشنهاد می کنیم دوره زیر را تهیه کنید. در این دوره ساخت اسپلش اسکرین در اندروید استودیو به شما توضیح داده می شود.
به دنبال یادگیری برنامهنویسی اندروید هستید؟
دوره های مرتبط با برنامه نویسی اندروید الکامکو را به شما پیشنهاد می کنیم، به دلایل زیر ↓
- دسترسی همیشگی به فایل های دوره به علاوه پشتیبانی رایگان ۳ ماهه با قابلیت تمدید
- از آنجایی که اندروید استودیو پلتفرم اصلی گوگل برای طراحی اپلیکیشن اندروید است، آموزش ها در راستای آموزش android studio پیاده سازی شده است.
- این پکیج ها همواره در حال آپدیت هستند و جدیدترین نسخه از فیلم های آموزش برنامه نویسی مرتبط با دوره ها در پنل شما در سایت الکامکو قرار می گیرد.
- آموزش ها به صورت پروژه محور هستند و از هر گونه گزافه گویی خودداری شده است و نیاز به پیش نیاز برنامه نویسی اندروید هم نیست.
- محتوای این پکیج ها از کیفیت بالای تصاویر و صدا برخوردارند.
- از طریق راه های ارتباطی و پشتیبانی ۲۴ ساعته می توانید با ما در ارتباط باشید.
- چند جلسه از فیلم های آموزشی هر دوره به صورت رایگان برای دانلود در دسترس شما قرار دارد که ابتدا از کیفیت کار مطمئن شوید سپس پکیج ها را خریداری نمایید.
- سر فصل های دوره بر اساس سیلابس درسی گوگل طبقه بندی شده اند.
- خیلی از مواردی که سایر آموزشگاه ها به صورت جداگانه می فروشند ما همه را در همین دوره ها به صورت پکیجی برای شما جمع آوری کردیم.
- انجام انواع تمرین ها و پروژه ها در طول دوره ها، ورود آسان شما به بازار کار برنامه نویسی اندروید را فراهم می کنند.
- سورس کد تمامی پروژه های انجام شده در اختیاز شما قرار می گیرد.
- بعد از خرید هر دوره می توانید فورا به دوره ها دسترسی داشته باشید.
بخش های دوره آموزش طراحی برنامه اندروید با جاوا در اندروید استودیو
- بخش اول : مقدمه . آموزش جاوا
- بخش دوم : مفاهیم مقدماتی
- بخش سوم : آموزش کامل ریسایکر ویو (RecyclerView)
- بخش چهارم : مفاهیم کاربردی (قسمت اول)
- بخش پنجم : کار با دیتابیس و انواع فایل و ذخیره سازی در اندروید
- بخش ششم : مفاهیم کاربردی (قسمت دوم)
- بخش هفتم : آموزش کامل PHP
- بخش هشتم : آموزش HTML – CSS – Bootstrap
- بخش نهم : آموزش کامل کار با سرور در اندروید استودیو
- بخش دهم: مفاهیم تکمیلی
- بخش یازدهم : آموزش کامل کار با نقشه
- بخش دوازدهم : پروژه نهایی
- سرفصل های اندروید بصوت کامل
همچنین ببینید» همه دوره های برنامه نویسی اندروید مطابق با آموزش جاوا با اندروید استودیو در راستای ساخت اپ های اندرویدی
مقدمه و معرفی دوره کاتلین
- آشنایی با زبان کاتلین
- قوانین و مفاهیم پایه برای یادگیری زبان برنامه نویسی کاتلین
- مقایسه جاوا و کاتلین
- آموزش نصب اندروید استودیو
- آموزش اندروید استودیو و شروع کار با آن
- آشنایی اولیه با سیستم عامل Android
- بررسی ایمولیتور (شبیه ساز) و انواع آن
- ساخت ایمولیتور در اندروید استودیو
- شناخت ابزارهای برنامه نویسی Android
- انتخاب ابزار مناسب برنامه نویسی اندروید
- آشنایی با معماری سیستم عامل Android
- آموزش نصب نرم افزار های مورد نیاز جهت برنامه نویسی Android
- شروع طراحی در اندروید استودیو
- اجرای برنامه در شبیه ساز
- آموزش مفاهیم شی گرایی در برنامه نویسی (Object Oriented Programming)
- آموزش کامل برنامه نویسی با زبان کاتلین (kotlin)
- برای مشاهده ادامه سرفصلها روی دوره کلیک کنید
همچنین بخوانید » سایر ثبت نام دوره های کاتلین | لیست کتاب های آموزش زبان Kotlin | kotlin یا flutter | فرق کاتلین با جاوا
پکیج آموزش برنامه نویسی اندروید شامل دوره های جاوا و کاتلین می باشد. همچنین دارای ۷ دوره حرفه ای دیگر برای تبدیل شدن به یک متخصص اندروید کامل می باشد.
بخش های مختلف دوره جامع متخصص اندروید
- بخش اول : آموزش برنامه نویسی اندروید با جاوا
- بخش دوم : آموزش حرفه ای طراحی UI/UX در اندروید
- بخش سوم : آموزش زبان برنامه نویسی کاتلین از صفر تا صد و پروژه محور
- بخش چهارم : اندروید پلاس (آموزش مفاهیم ضروری در اندروید)
- بخش پنجم : آموزش جامع معماری MVP در اندروید با ساخت پروژه اپلیکیشن خبری فول امکانات
- بخش ششم : آموزش جامع معماری MVVM در اندروید با چندین پروژه حرفه ای
- بخش هفتم : آموزش ساخت بازی در اندروید استودیو
- بخش هشتم : آموزش پرداخت درون برنامه کافه بازار
- بخش نهم : آموزش ساخت اپلیکیشن فروشگاهی فول امکانات
بخش های دوره فلاتر
- بخش اول : آموزش برنامه نویسی به زبان Dart
- بخش دوم : آموزش UI/UX – رابط کاربری و تجربه کاربری در فلاتر
- بخش سوم : مفاهیم کاربردی
- بخش چهارم : پیش نیاز بخش سرور
- بخش پنجم : آموزش کامل کار با سرور
- بخش ششم : مفاهیم پیشرفته
- بخش هفتم : مفاهیم تکمیلی
- بخش هشتم : طراحی و ساخت وبسایت فروشگاهی با فلاتر
- بخش نهم : طراحی و ساخت اپلیکیشن فروشگاهی
همچنین بخوانید » همه دوره های فلاتر | تفاوت React Native و Flutter | آینده Flutter چگونه است؟ | لیست کتاب های اموزش flutter | فیلم های آموزش Flutter رایگان | نصب فلاتر | اموزش زبان برنامه نویسی دارت
مقالات مرتبط با آموزش برنامه نویسی اندروید:
- زبان برنامه نویسی جاوا چیست و چه کاربردی دارد؟
- روش های کسب درآمد از برنامه نویسی اندروید
- دانلود فیلم های آموزش برنامه نویسی اندروید رایگان به زبان فارسی
- چگونه با گوشی برنامه نویسی کنیم؟ معرفی اپلیکیشن ها و ابزارها + لینک دانلود
- کدام زبان اندروید بعنوان جدیدترین، بهترین و قوی ترین زبان برنامه نویسی اندروید است؟
- معرفی بهترین کتابخانه های اندروید استودیو که یک برنامه نویس باید بداند! + لینک دانلود
- آموزش و سورس ساخت کوییز آنلاین در اندروید استودیو مرحله به مرحله
- آموزش ساخت اپلیکیشن خرید اینترنتی اندروید همراه با source پروژه
- ایده های جالب برای ساخت اپلیکیشن اندروید یا iOS برای راه اندازی یک کسب و کار نو
عالی بود